Fons índex vs. ETF: tot el que els inversors haurien de saber

Fons índex vs ETF

Els fons índex són fons d’inversió que es gestionen passivament i fan un seguiment d’un índex. Això pot crear certa confusió, ja que els fons d’inversió solen gestionar-se activament, mentre que els fons negociats en borsa (ETF) solen gestionar-se passivament. Aquesta publicació us ajudarà a entendre la distinció entre fons d’índex i ETF.

Els fons d’inversió (inclosos els fons índex) i els ETF són ambdós tipus de fons gestionats professionalment que agrupen capital de diversos inversors. La diferència més gran és que, tot i que els ETF es cotitzen i es cotitzen com a accions, els fons d’inversió no ho són.

Els fons gestionats activament són gestionats per un gestor de fons que pren decisions d’inversió de forma contínua en un intent de superar un índex o el “mercat”. Per contra, els fons gestionats passivament estan dissenyats per reflectir un índex de manera que el rendiment del fons faci un seguiment del rendiment de l’índex el més a prop possible. La inversió passiva també es coneix com a indexació; de fet, el terme indexació es va encunyar primer.

Es podria dir que els ETF són fons índex ja que són fons que segueixen un índex. No obstant això, el terme fons d’índex s’utilitza normalment per referir-se a fons d’inversió gestionats passivament, i als efectes d’aquesta publicació, quan diem fons d’índex, ens referim a fons d’inversió de seguiment d’índexs..

La història dels fons índex

Els primers fons d’inversió es van llançar durant la dècada de 1920. No va ser fins al 1975 que es va llançar el primer fons índex, tot i que encara van passar uns 18 anys abans que apareguessin els ETF.

Jack Bogle va llançar el primer fons d’índexs, que molts consideren el pare de la inversió passiva. El fons que seguia el S&L’índex P 500 es va anomenar inicialment First First Investment Trust. El seu nom es va canviar més tard per Vanguard 500 Index Fund, i encara existeix avui, tot i que està tancat per a nous inversors.

Diferències entre els fons índex & ETF

Els fons índexs i els ETF compleixen la mateixa funció i, des del punt de vista del gestor de fons, en realitat hi ha molt poques diferències. No obstant això, des del punt de vista dels inversors, hi ha algunes diferències a causa de la seva estructura jurídica i la seva manera de negociar. Per obtenir un desglossament més complet de les diferències entre fons d’inversió i ETF, podeu llegir la nostra publicació anterior sobre el tema.

A continuació es mostren les diferències notables entre fons d’índex i ETF des de la perspectiva d’un inversor.

Preus

Els fons de l’índex tenen un preu cada dia i les transaccions es basen en el valor liquidatiu (valor liquidatiu) del fons en aquell moment. Quan invertiu en un fons índex o canvieu les vostres unitats d’un fons índex, la transacció es basarà en el valor exacte dels actius que representen aquestes unitats.

Els ETF es cotitzen en una borsa de valors com altres accions i es cotitzen al llarg del dia. Quan compreu un ETF, pagueu el preu de l’oferta i, en vendre un ETF, rebeu el preu de l’oferta. El preu d’oferta sol ser lleugerament superior al NAV, mentre que el preu de l’oferta sol ser lleugerament inferior al NAV. Per tant, el diferencial entre oferta i oferta suposa una despesa addicional per als inversors d’ETF. Com més líquid sigui un ETF i els seus valors subjacents, més proper serà el fons al seu NAV i més estret serà el diferencial entre oferta i oferta..

Temps de negociació

Com es va esmentar, els ETF es negocien durant tot el dia, mentre que els fons d’índex només es negocien una vegada al dia, normalment al preu de tancament. Això significa que només els ETF són adequats per als comerciants actius. De fet, qualsevol persona que vulgui cronometrar el seu comerç durant el dia haurà de canviar ETF.

També podeu canviar ETF amb una comanda límit, cosa que significa que el vostre comerç només s’executarà si arriba al preu al qual desitgeu canviar..

Comissions

Com que els ETF es cotitzen en una borsa, es paga una comissió al corredor de valors. Abans era un problema important, però les comissions ara són molt baixes i només fan una diferència considerable si el valor del comerç és bastant baix..

Alguns fons índexs cobren comissions inicials, però també és possible trobar un fons índex que no cobri comissions.

Distribucions

Els ETF solen distribuir tots els dividends pagats per les empreses del fons als inversors. Si voleu reinvertir aquests diners al fons, haureu de comprar accions noves i haureu de pagar una altra comissió per fer-ho..

Alguns fons d’índex reinverteixen automàticament dividends en les accions de l’índex. Això significa que les distribucions es reinverteixen en nom vostre, sense comissions. Aquests fons s’anomenen fons d’acumulació, mentre que els fons de distribució donen dividends als inversors.

Mida mínima del comerç

La mida mínima de negociació dels ETF és el valor d’una acció. Els fons d’inversió solen tenir una quantitat mínima que es pot invertir. Això dependrà de si es tracta d’una inversió global o d’una ordre de dèbit recurrent, però el mínim pot ser de 50 a 10.000 dòlars. Dit això, per a la majoria d’índexs, probablement trobareu un fons d’índex a l’extrem inferior d’aquesta escala.

També podeu invertir en un fons índex mitjançant domiciliació bancària regularment. Això és possible, però una mica més complicat per als inversors en ETF.

Corredor d’ETF recomanat

Fons índex vs. ETF: tot el que els inversors haurien de saber

Conclusió

En la seva majoria, els fons índexs i els ETF tenen el mateix propòsit, tot i que les lleus diferències signifiquen que hi ha algunes situacions en què un és més adequat que l’altre. Els ETFS solen ser més adequats per a inversors actius i inversors que vulguin més control sobre l’execució. Els fons d’inversió són molt adequats per a inversors a llarg termini i aquells que vulguin invertir a intervals regulars mitjançant una domiciliació bancària.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner