Preu de Bitcoin avui: Guia del valor del tipus de canvi BTC / USD

Contents

Preu en temps real de Bitcoin en temps real en valor del tipus de canvi BTC / USD

La pregunta més freqüent a l’ecosistema actual de criptomonedes és: quin és el preu de Bitcoin.

Aquesta guia de preus de bitcoin es divideix en quatre anàlisis principals per entendre com funciona el tipus de canvi de valor BTC / USD. En primer lloc, es mostra el gràfic de preus BTC en temps real en directe, seguit d’aquests tres components bàsics:

 • què significa el tipus de canvi bitcoin (com s’actualitza la fórmula de preus de BTC en USD)
 • Els factors de mercat de criptografia econòmica més populars que fan pujar (o baixar) el preu del bitcoin
 • cronologia històrica dels preus de bitcoins dels esdeveniments amb dates cronològiques i notícies BTC en USD

Què significa el tipus de canvi en dòlars del preu de Bitcoin (BTC)?

Quan analitzem l’anàlisi del gràfic de bitcoins del preu del mes passat en bitcoins, és extremadament significatiu conèixer l’obvietat, ja que els tipus de canvi tenen un paper crucial en el comerç de divises..

Tanmateix, és possible que algunes persones no entenguin del tot com funcionen els tipus de canvi. Avui us expliquem tot el que heu de saber sobre com funcionen els tipus de canvi de bitcoins i com es determina el preu del bitcoins.

La xarxa bitcoin funciona des de fa gairebé 4.000 dies (amb precisió el 17 de desembre de 2019) des que va començar el programari de codi obert peer to peer BTC blockchain.

Fa una dècada, un bitcoin valia menys d’un cèntim. Avui, un bitcoin val aproximadament 10.000 dòlars i té un màxim històric de poc menys de 19.900 dòlars BTC / USD. És evident que el tipus de canvi de Bitcoin ha fluctuat enormement al llarg dels anys, ja que la volatilitat fins i tot no ha vist ni un, ni dos, sinó tres inconvenients diferents del 80% respecte als màxims del gràfic anterior.

Les preguntes més exigents a les quals respondrem són les següents:

 • Com es calcula un tipus de canvi com BTC / USD?
 • Quins tipus de factors entren en el tipus de canvi?
 • Per què canvien els tipus de canvi?
 • El que fa que el tipus de canvi de Bitcoin fluctue de forma increïble amb la volatilitat?
 • Què determina si el tipus de canvi de Bitcoin augmenta o baixa?
 • Qui estableix el tipus de canvi de Bitcoin i el seu càlcul en dòlars?
 • Per què s’estableixen alguns tipus de canvi de moneda fiduciària mentre que altres floten?
 • quin va ser el preu de la història passada del bitcoin del 2009 al 2019?
 • quins són els guanys i pèrdues del tipus de canvi de bitcoins mes a mes, any a any?
 • quines són les preguntes més freqüents sobre el preu del bitcoin mesurat en valor en dòlars?

Esperem que la comunitat de criptomonedes estigui preparada per a aquesta guia de preus bitcoin única.

Aquí teniu una calculadora de conversió de preus bitcoin a USD senzilla, així com una manera senzilla d’intercanviar BTC per USD. (…)

Què és un tipus de canvi? Com funcionen els valors d’intercanvi de BTC en USD?

Tant si parlem de tipus de canvi de criptomoneda com de tipus de canvi fiduciari, tots els tipus de canvi funcionen pràcticament de la mateixa manera.

Un tipus de canvi és simplement una manera d’expressar el valor d’una moneda a una altra. Us indica quant val la vostra moneda en una moneda estrangera.

El tipus de canvi actual entre el dòlar nord-americà (USD) i el dòlar canadenc (CAD), per exemple, és d’aproximadament 1 USD = 1,30 USD. Això significa que el vostre 1 USD equival a 1,30 USD.

També podeu expressar els tipus de canvi de la manera contrària. Podeu dir 1 $ CAD = 0,76 USD. Si canvieu CAD per USD, haureu de pagar 1 CAD per rebre a canvi 0,76 USD.

A novembre de 2019, el tipus de canvi entre el bitcoin i el USD és aproximadament d’1 BTC = 9.400 $ USD.

Per ajudar-vos a entendre els tipus de canvi, pot ser útil pensar en un tipus de canvi com el preu que heu de pagar en la vostra moneda per comprar una altra moneda. Si el tipus de canvi BTC / USD és 10.000,00, per exemple, significa que costa 1.000 USD comprar 1 BTC. El tipus de canvi sempre mostra la quantitat de la segona moneda (USD) que necessiteu per comprar una unitat de la primera moneda (BTC).

Com funcionen els parells de tipus de canvi

quin és el tipus de canvi bitcoin

De vegades, també veiem que els tipus de canvi s’expressen en parells. Un parell de divises és una cotització del tipus de canvi de dues monedes diferents que es negocien en mercats de divises (divises) o de criptomonedes..

Quan es fa una comanda per a un parell de divises, es compra la primera moneda cotitzada o la moneda base, mentre que la segona moneda cotitzada del parell (la moneda de cotització) es ven.

El parell de divises EUR / USD és el parell de divises més líquid del món. Amb aquest parell, una de les parts ven EUR per USD, mentre que l’altra compra EUR per USD.

De vegades, els parells de divises s’expressaran així: EUR / USD = 1.200. Això significa que podeu vendre la primera moneda (EUR) per rebre la segona moneda (USD) en l’import indicat. Podeu vendre 1 EUR per 1,2 USD.

Hi ha tants parells de divises com divises al món. Des dels principals parells de divises com el USD i el JPY fins als parells de divises més petits com el Denar macedoni del nord (MKD) i el Lek albanès (ALL), no hi ha límit en el nombre de monedes que podeu comprar i vendre avui.

D’on provenen els tipus de canvi?

D’on provenen els tipus de canvi?

La majoria de monedes estrangeres i criptomonedes es comercialitzen les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana. Més de 5 bilions de dòlars de moneda fiduciària canvia de mans cada dia a tot el món.

Veiem aquestes transaccions per determinar el tipus de canvi actual. Quant va pagar algú per comprar el USD amb BTC? Quant va pagar algú en CAD per comprar USD?

Amb totes les monedes, els preus canvien constantment. Els pesos mexicans es negocien constantment amb dòlars nord-americans, per exemple. S’estan canviant constantment euros per rubles russos. Aquestes transaccions monetàries es produeixen constantment i aquestes transaccions determinen el tipus de canvi.

Tipus de canvi fixs versus flotants

La majoria de les principals monedes mundials utilitzen un tipus de canvi variable. El tipus de canvi canvia en qualsevol moment a causa de l’oferta i la demanda. Alguns països, però, en fan ús tipus de canvi fixos. Els tipus de canvi d’aquestes monedes no poden canviar. La taxa és fixa o fixada en alguna cosa.

Sota un tipus de canvi flotant, un nombre il·limitat de factors poden influir en els tipus de canvi. Quan el Regne Unit va votar per abandonar la Unió Europea, per exemple, el valor de la lliura esterlina (GBP) va caure en relació amb l’euro, el dòlar nord-americà i altres monedes mundials importants..

Els tipus de canvi poden estar influenciats per innombrables factors, per això la majoria dels tipus de canvi fluctuen al llarg del dia.

No obstant això, alguns països no tenen tipus de canvi flotants. Tenen tipus de canvi fixos. Aquests països fixaran la seva moneda amb el dòlar nord-americà o amb una moneda similar, i després mantindran aquestes taxes durant un llarg període de temps.

El riyal saudita, per exemple, té un tipus de canvi fix. Només canvia de valor quan el govern decideix canviar-ne el valor.

Mentrestant, la Xina va tenir un sistema similar durant molt de temps amb el Yuan. El valor del iuan es va mantenir artificialment baix respecte al dòlar nord-americà per fer els productes xinesos més atractius per als exportadors. Avui en dia, la Xina s’ha allunyat d’aquest sistema, tot i que encara no se li permet flotar completament al Yuan. En canvi, es permet que el Yuan es mogui dins d’una banda petita.

Els governs o els bancs centrals controlen els tipus de canvi?

Els governs o els bancs centrals controlen els tipus de canvi?

Actualment, la majoria dels països principals utilitzen tipus de canvi flexibles o flotants. El govern dels Estats Units, per exemple, no pot canviar directament el tipus de canvi del dòlar americà amb altres monedes fiduciàries. El tipus de canvi flota a propòsit.

La majoria dels bancs centrals no canvien directament els tipus de canvi. No obstant això, els bancs centrals poden emetre polítiques que afectin indirectament els tipus de canvi a llarg termini.

Els bancs centrals poden ajustar els tipus d’interès i afectar la inflació, per exemple, que poden afectar el valor de canvi d’una moneda enfront de les monedes mundials.

Alguns governs controlen directament els tipus de canvi

Alguns governs controlen directament els tipus de canvi

La majoria dels governs nacionals no interfereixen directament amb els tipus de canvi. No obstant això, els governs de determinats països afecten directament els tipus de canvi.

El riyal saudita, per exemple, poques vegades fluctua respecte a les monedes mundials perquè el govern saudita utilitza un tipus de canvi fix. Aquest tipus de canvi només canvia quan el govern decideix canviar-lo.

Mentrestant, el iuan xinès va tenir un tipus de canvi fix durant dècades, tot i que ara el govern xinès passa a un tipus de canvi flexible. Avui en dia, el tipus de canvi del Yuan canvia amb menys freqüència que les monedes amb un tipus de canvi flexible, però canvia amb més freqüència que les monedes amb un tipus de canvi fix..

Quan un govern manté un tipus de canvi fix, aquest tipus de canvi sol estar vinculat al dòlar nord-americà. Alguns països, com Singapur, per exemple, relacionen el valor de la seva moneda amb una cistella d’actius, inclòs el dòlar nord-americà i altres divises importants o actius mundials..

Què afecta el tipus de canvi d’una moneda?

Tots els tipus de canvi de moneda estan influenciats per subministrament i demanda – inclòs el tipus de canvi de bitcoin, el dòlar nord-americà i altres monedes.

Quant estan les persones disposades a pagar per un bitcoin? Quants bitcoins hi ha disponibles? En funció de les respostes a aquestes dues preguntes, el preu del bitcoin pujarà o baixarà.

Per descomptat, l’oferta i la demanda estan íntimament lligades a milers de factors diferents.

al món de la moneda tradicional, tres factors influeixen en el tipus de canvi:

Tipus d’interès: La majoria dels països tenen un banc central que paga un tipus d’interès. Un tipus d’interès més alt fa que la moneda sigui més valuosa perquè els inversors volen invertir en aquest país, aprofitant els tipus d’interès elevats canviant els seus diners a la moneda d’aquest país. Els inversors canviaran la seva moneda per la moneda que paga més interessos i, a continuació, la guardaran al banc d’aquest país per aprofitar aquestes taxes elevades.

Subministrament de diners: La majoria dels bancs centrals també controlen l’oferta monetària. L’Oficina de Gravat i Impressió dels Estats Units, per exemple, imprimeix 38 milions de bitllets diaris amb un valor nominal d’uns 541 milions de dòlars. Quan s’imprimeix més diners, debilita el valor dels diners en circulació. Hi ha massa diners perseguint massa pocs béns i serveis. Les persones que tinguin diners pujaran els preus dels béns i serveis, creant inflació. Si s’imprimeix massa diners, veurem hiperinflació, com el que vam veure a l’Alemanya dels anys vint o al modern Zimbabwe.

Creixement econòmic i estabilitat financera: Un país amb una economia forta i en creixement atraurà inversors. Aquests inversors compraran béns i serveis del país. Per fer-ho, han de comprar la moneda del país, cosa que fa que augmenti el preu d’aquesta moneda. Per contra, si el creixement econòmic i l’estabilitat financera del país es debiliten, els inversors voldran vendre els seus actius, creant una pressió a la baixa sobre la moneda i provocant la caiguda dels preus..

Aquests tres factors tenen un impacte significatiu en els preus de les divises. A continuació, veurem com determinats factors afecten el preu del bitcoin.

Què afecta els tipus de canvi de criptografia?

Què afecta els tipus de canvi de criptografia?

Tots els factors anteriors tenen un paper crucial en els tipus de canvi en els mercats de divises. Però què passa amb els mercats criptogràfics?

Als mercats de criptografia, els tipus de canvi es regeixen principalment pels mateixos dos grans factors: l’oferta i la demanda.

Subministrament: Quantes fitxes estan disponibles per comprar? Amb quina rapidesa creix l’oferta cada any? Quantes fitxes estan tancades? Quants tokens estan disponibles a través d’intercanvis o en mans del públic?

Demanda: Quant està disposat a pagar algú per cada testimoni? Què tan mal vol la gent comprar un testimoni concret? Quins tipus de característiques atractives té la moneda que no tenen altres monedes?

Quan la demanda i l’oferta són iguals, el valor d’una criptomoneda es manté igual. Mentrestant, quan la demanda supera l’oferta, els preus augmenten. Ho hem vist amb bitcoin durant l’última dècada: el bitcoin té un subministrament fix de 21 milions, amb un nombre de fitxes en descens publicat periòdicament. A mesura que la demanda de bitcoins ha augmentat i l’oferta s’ha mantingut igual, el preu per bitcoins ha augmentat inevitablement.

Per descomptat, l’oferta i la demanda estan constituïdes per milers de factors diferents.

Una criptomoneda amb una forta comunitat de desenvolupadors, un gran suport per a aplicacions i molta publicitat, per exemple, tindrà una gran demanda. Milers de factors poden influir en la demanda.

Com funciona el tipus de canvi de Bitcoin?

Com funciona el tipus de canvi de Bitcoin?

El tipus de canvi de Bitcoin funciona d’una manera diferent a les monedes nacionals tradicionals.

És clar, el tipus de canvi de Bitcoin està influït per alguns dels mateixos factors.

El oferta de diners (o subministrament total) de bitcoins té un paper, per exemple, igual que el taxa d’inflació (taxa d’emissions o recompensa per blocs) de bitcoin.

Tanmateix, a diferència de les monedes nacionals, el tipus de canvi de Bitcoin no es veu afectat per cap economia nacional específica. El banc central d’un país no pot canviar el tipus d’interès per influir en el tipus de canvi del bitcoin, per exemple. No hi ha cap banc central de bitcoins que pugui triar alliberar més bitcoins.

El tipus de canvi de Bitcoin tampoc està realment influït pels cicles financers. El creixement trimestral del PIB d’un país no afecta Bitcoin, ni els cicles naturals de recessió i inflació.

Més amunt, hem parlat de com dos factors simples influeixen en tots els tipus de canvi del món: l’oferta i la demanda. Igual que les monedes fiduciàries, els tipus de canvi de les criptomonedes estan influïdes per milers de subfactors que conformen l’oferta i la demanda.

Quins països tenen tipus de canvi fixos? Són bons o dolents?

Quins països tenen tipus de canvi fixos? Són bons o dolents?

Alguns creuen que controlar una taxa de canvi és una bona idea. És evident que durant les darreres dècades va funcionar bé per a la Xina i l’Aràbia Saudita.

Quan la majoria de la gent sent parlar d’un tipus de canvi fix, pensa en el yuan xinès i el riyal saudita.

Tanmateix, us pot sorprendre que els Estats Units i la majoria de països importants tenien un tipus de canvi fix durant la major part del segle passat.

Al llarg dels anys 1800 i 1900, els Estats Units van anar acumulant la major part del subministrament d’or del món. El govern dels Estats Units va fixar el preu de l’or en 20,67 dòlars la unça amb la Gold Standard Act de 1900.

Aquest preu es mantindrà fins al 1934, quan la Llei de la Reserva d’Or va prohibir la propietat privada d’or i va autoritzar el president Franklin Delano Roosevelt a devaluar el dòlar nord-americà. Durant la nit, el govern va augmentar el preu de l’or de 20,67 dòlars per unça a 35 dòlars per unça. El dòlar es va devaluar un 60%, tot i que el valor de les reserves d’or del govern va augmentar en valor, de 0,033 milions de dòlars a 7,348 milions de dòlars durant la nit..

La majoria d’altres empreses van reconèixer el valor d’una moneda estable i els Estats Units es van convertir ràpidament en una superpotència mundial. Així, el 1944, la majoria dels països del món van signar l’Acord de Bretton Woods, acordant així fixar les seves monedes al dòlar nord-americà.

Aquest patró or va durar fins al 1971, quan el president Nixon va eliminar el dòlar nord-americà del patró or. A partir d’aquest moment, el dòlar nord-americà ha mantingut un tipus de canvi variable o flexible.

Avantatges i inconvenients d’un tipus de canvi fix

Avantatges i inconvenients d’un tipus de canvi fix

Tant si es tracta de monedes fiduciàries com de criptomonedes, els tipus de canvi fixos poden ser bons o dolents. Alguns dels avantatges i desavantatges d’un tipus de canvi fix són:

Pros

Estabilitat: El primer i més important avantatge d’un tipus de canvi fix és que pot crear estabilitat. Els inversors saben el que val una moneda. Poden invertir en un país i saber que la inversió no fluctuarà enormement a causa de la valoració de la moneda.

Els països més petits es beneficien de la força dels països més forts: Hi ha més països que relacionen la seva moneda amb el dòlar americà que qualsevol altra moneda del món. Per què? Bé, els Estats Units tenen una economia forta i diversificada. Quan el dòlar nord-americà creix, qualsevol país que utilitzi el dòlar nord-americà es pot beneficiar indirectament d’aquest creixement. Si la vostra moneda fiduciaria està vinculada al dòlar nord-americà i el dòlar nord-americà augmenta de valor, la vostra moneda fiduciària també augmenta de valor.

Contres

Els tipus de canvi fixos són cars de mantenir: La majoria dels governs mantenen un tipus de canvi fix mantenint grans reserves de divises. Per a un país tan gran com la Xina, calen grans reserves de divises per mantenir la moneda estable. Aquestes reserves són costoses de mantenir.

Fa que un país sigui un objectiu per als especuladors: Fixar un tipus de canvi pot convertir un país en un objectiu per als especuladors. Els especuladors poden reduir la moneda, reduint artificialment el seu valor. El banc central ha de convertir les seves divises per apuntalar el valor de la seva moneda. Si el banc central no en té prou, haurà d’augmentar els tipus d’interès i provocar una recessió. Ho vam veure amb la lliura esterlina el 1992, quan George Soros va continuar escurçant la lliura fins que el banc central del Regne Unit va renunciar i va permetre que la lliura surés. També ho vam veure amb Suïssa el 2015, quan el govern va alliberar el franc suís de la seva parella a l’euro.

Els mercats negres poden subvertir els tipus de canvi fixos: Sovint els governs intenten implementar un tipus de canvi fix per gaudir dels avantatges esmentats anteriorment, només per fracassar amb la implementació real d’aquest tipus de canvi fix. Hem vist que això passa a Veneçuela i altres països. El govern de Veneçuela ha vinculat oficialment la seva moneda amb el dòlar nord-americà per recuperar l’estabilitat econòmica. No obstant això, la majoria de ciutadans estan disposats a acceptar un tipus de canvi molt diferent a través dels mercats negres. El tipus de canvi del mercat negre és molt diferent del tipus de canvi oficial, cosa que soscava l’intent del govern de crear estabilitat.

Tipus de canvi fixos a Crypto

Tipus de canvi fixos a Crypto

Veiem tipus de canvi fixos al món criptogràfic. Se solen veure amb stablecoins.

Les Stablecoins són criptomonedes que tenen un valor deliberadament estable. La gran majoria de les monedes estables del mercat actual estan vinculades al dòlar nord-americà. Mantenen el seu valor estable mantenint reserves d’efectiu en dòlars nord-americans 1: 1.

Stablecoins com el Gemini Dollar (GUSD) i Tether (USDT) funcionen d’aquesta manera: aquestes empreses publiquen tokens digitals 1: 1 amb les seves reserves d’efectiu. Els titulars de tokens GUSD i USDT poden canviar aquestes fitxes en qualsevol moment per dòlars nord-americans. Sempre que pugueu canviar 1 GUSD per 1 USD, 1 GUSD sempre valdrà 1 USD al mercat.

Alguns països utilitzen tipus de canvi poc fixos

Alguns països utilitzen tipus de canvi poc fixos

Alguns països han creat una solució única. Han creat tipus de canvi fluixos. Aquests tipus de canvi tenen una certa banda de negociació. Es permet que el tipus de canvi floti dins d’aquesta banda.

L’objectiu d’un tipus de canvi poc fix és donar a la moneda l’adaptabilitat d’un tipus de canvi variable combinat amb l’estabilitat d’un tipus de canvi fix. Quan s’implementa correctament, pot funcionar força bé.

Hi ha tres divises principals que actualment utilitzen tipus de canvi poc fixos:

Xina: El iuan xinès (CNY) té una banda de negociació del 2% basada en el punt mig d’ahir. Es permet que el tipus de canvi floti dins d’aquesta banda abans que el govern adopti mesures per estabilitzar el tipus de canvi. El iuan es fixa en una cistella d’actius (que consisteixen principalment en dòlars nord-americans).

Singapur: El dòlar de Singapur (SGD) es gestiona dins d’una franja de negociació per permetre un augment lent del valor. Està fixat a una cistella d’actius.

Vietnam: El dong vietnamita (VND) té una banda comercial del 2%, tot i que el govern desvalora periòdicament la moneda més enllà d’aquest rang (tal com es va produir el desembre del 2016). El Dong està vinculat al dòlar nord-americà.

Els bancs centrals no poden influir en els tipus de canvi de criptomonedes

Els bancs centrals no poden influir en els tipus de canvi de criptomonedes

Els bancs centrals i altres entitats governamentals tenen una certa influència sobre els tipus de canvi de divises. La Reserva Federal dels Estats Units pot ajustar els tipus d’interès, per exemple, per afectar indirectament els tipus de canvi.

Un dels majors avantatges de la criptomoneda és que els tipus de canvi estan fora del domini de la presa de decisions governamentals.

Bitcoin és la primera moneda realment mundial del món. No està lligat al rendiment econòmic de cap país. Un banc central no pot afectar individualment el preu del bitcoin.

Si l’economia nord-americana entra en recessió, s’espera que baixi el valor del dòlar nord-americà. Mentrestant, el valor del bitcoin no pot variar en relació amb altres monedes mundials, perquè el bitcoin no només està relacionat amb l’economia nord-americana.

Els tipus de canvi de criptografia no són immunes per la intervenció del govern

Els tipus de canvi de criptografia no són immunes per la intervenció del govern

Per descomptat, fins i tot els defensors més exigents de les criptomonedes admetran que hi ha un defecte en les criptomonedes: els governs encara poden afectar els tipus de canvi de les criptomonedes de diverses maneres.

Els governs poden mantenir un fons de reserva criptogràfica: Diguem que el govern dels Estats Units vol controlar el tipus de canvi BTC / USD. Decideixen comprar un milió de BTC i mantenir-los en un fons de reserva. Si el tipus de canvi BTC / USD comença a ser massa elevat, el govern nord-americà ven part d’aquest fons, cosa que genera pressió de venda als mercats i fa caure els preus..

Els governs poden prohibir o restringir la criptografia: El govern xinès va prohibir molts aspectes del comerç criptogràfic el 2017. Això va provocar una caiguda dels preus del bitcoin, tot i que l’efecte va ser de curta durada. Molta gent va veure això com un signe positiu: fins i tot un país tan gran i poderós com la Xina no pot influir individualment en el valor de Bitcoin a llarg termini. Tanmateix, penseu en què passaria si diversos països prohibissin bitcoin durant la nit. Què passaria si de sobte la UE canviés la forma de tractar Bitcoin? Què passa si el govern dels Estats Units decideix prohibir Bitcoin?

A causa d’aquests dos inconvenients, els governs encara poden influir en els tipus de canvi de criptografia de diverses maneres.

En general, però, els tipus de canvi de criptomonedes estan dictats en gran part per dues forces del mercat: l’oferta i la demanda. Els tipus de canvi de criptomonedes no estan fixats a cap govern específic ni estan vinculats a un valor específic o moneda fiduciària. Aquesta és una enorme diferència entre els tipus de canvi de divises criptomoneda i fiat.

Tipus de canvi i diferències de conversió

Tipus de canvi i diferències de conversió

Als mercats de divises i criptomonedes, no hi ha mai només un tipus de canvi específic de criptocurrency.

És clar, el tipus de canvi BTC / USD podria rondar els 10.000,00, però és poc probable que vegeu aquest tipus de canvi exacte de tots els bancs i bancs..

Quan hi ha diferències entre els tipus de canvi, s’anomena diferencial de conversió. El diferencial de conversió és diferent del preu de mercat que obtindrà un comerciant.

Un banc, un intercanvi de divises o un intercanvi de criptomonedes marcarà el preu per obtenir beneficis. Les targetes de crèdit, PayPal i altres serveis monetaris funcionen de la mateixa manera.

Suposem que el tipus de canvi USD / CAD és d’1,30. Podeu viatjar als Estats Units i comprar una caixa de cervesa amb la vostra targeta de crèdit CAD per 10 dòlars americans. Si pagueu una tarifa de mercat, el vostre càrrec total seria de 13 CAD. En realitat, però, la vostra empresa de targetes de crèdit cobrarà un tipus de canvi addicional del 2,5%, per exemple. El preu que veieu a la vostra targeta de crèdit serà de 13,25 $ CAD a causa d’aquesta tarifa afegida.

Els bancs, els intercanvis de divises i les plataformes de criptomonedes cobren diferències de conversió per cobrir les seves comissions de servei. Alguns cobren comissions addicionals, mentre que d’altres (com les empreses de targetes de crèdit) només cobren comissions de divises.

A continuació, parlarem dels factors específics que influeixen en el preu del bitcoin, però primer tenim un gràfic molt especial per mostrar-vos el desglossament mensual de l’acció del preu del bitcoin..

Guanys / pèrdues del gràfic de preus BTC mes a mes, any a any

Bitcoin-Devolució-per-mes-mitjana-def

Feu clic per ampliar: Taula de preus de Bitcoin de mes a mes 2009-2019 que mostra guanys i pèrdues

Ara, aquí teniu un gràfic extra dolç que il·lustra cada mes els guanys i pèrdues de preus de Bitcoin, així com un resum de la revisió del que representen tots aquests números.

La majoria de la gent veu el preu de Bitcoin com un gràfic continu. El Bitcoin s’intercanvia les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, a tot el món. No segueix els cicles tradicionals del mercat financer. No hi ha informes trimestrals de beneficis de bitcoins.

Tot i això, encara podeu obtenir certa informació de com es mou Bitcoin en cada mes. Aquí teniu un gràfic dels moviments de preus de Bitcoin cada mes a partir d’agost de 2010 (llançament del primer rastrejador de tipus de canvi de bitcoins) fins a l’octubre de 2019.

Les dades van ser compilades per Cane Island Alternative Advisors, una empresa d’anàlisi de criptografia amb seu a Texas, amb dades recopilades de Coinmetrics..

El gràfic sembla una mica desordenat, amb pocs patrons perceptibles. Tot i això, aquí teniu algunes de les informacions que podem obtenir del gràfic:

 • Bitcoin va tenir el seu millor mes el novembre del 2013, quan els preus van augmentar un 467,4% entre l’1 i el 30 de novembre
 • De mitjana, Bitcoin experimenta els seus majors moviments positius de preus a l’abril (32,4% de mitjana) i al maig (28,9% de mitjana), que és significativament superior a qualsevol altre mes
 • Agost i setembre són els únics mesos en què Bitcoin va experimentar un moviment mitjà negatiu dels preus, amb caigudes del 37,3% i del 48,3%, respectivament
 • Octubre i novembre presenten els següents salts de preus més grans després de maig i juny, amb salts del 20,1% a l’octubre i del 26,9% al novembre, de mitjana.
 • En total, bitcoin ha guanyat un 1146,1% acumulativament durant els mesos de maig entre 2011 i 2019, la qual cosa suposa una pujada acumulativa superior a qualsevol altre mes
 • Bitcoin ha experimentat pujades acumulatives de preus de manera similar a tots els mesos de maig (885,6%), novembre (752,6%) i octubre (523,3%)
 • El salt de preus més gran de Bitcoin durant tot l’any es va produir el 2013, quan el preu de Bitcoin va augmentar un 5486,7% de l’1 de gener al 31 de desembre
 • Bitcoin només ha tingut dos anys negatius: el 2014, el preu de Bitcoin va caure un -57,6% des del començament fins al final de l’any; i el 2018, el preu de Bitcoin va caure un -70% des del començament fins al final de l’any
 • Bitcoin ha tingut dos mesos en què el seu preu es va mantenir perfectament neutral, canviant un 0,0% de mitjana des de la primera fins a l’última data del mes: setembre de 2010 i abril de 2012
 • El pitjor mes de Bitcoin a la història va ser l’agost de 2011, quan Bitcoin va caure un -39,4% des de la primera fins a l’última data del mes
 • Curiosament, el segon i el tercer pitjor mes de Bitcoin es van produir immediatament després del mes que valia la pena: Bitcoin va caure un 37,3% al setembre de 2011 i un 36,4% a l’octubre de 2011

Ara, passem als 20 primers motors responsables de moure el preu del bitcoin cap amunt i cap avall.

Els 20 principals factors que influeixen en el preu del Bitcoin

factors de preu del bitcoin

Milers de factors individuals influeixen en el preu del bitcoin. A continuació, hem esbossat els 20 principals factors.

Subministrament màxim de Bitcoin

Bitcoin és l’única moneda important del món amb un límit fix, específic i predeterminat. Només hi haurà 21 milions de bitcoins. Aquest límit està codificat en bitcoins.

El subministrament real de bitcoin, per descomptat, ja és molt inferior a això. Milions de bitcoins s’han perdut, s’ha tancat o han estat destruïts. Algunes persones creuen que fins a 4 milions de bitcoins ja no són accessibles.

Dels 18 milions de bitcoins extrets fins ara, podria significar que només circulen 12 o 13 milions, i només queden 3 milions per imprimir durant els propers 120 anys (està previst que s’extreguin els darrers bitcoins el 2140).

Taxa d’emissions (recompensa per blocs)

Igual que un banc central, la cadena de blocs bitcoin imprimeix diners nous cada any. Cada 10 minuts, la cadena de blocs bitcoin allibera 12,5 BTC a l’economia. Aquesta és la recompensa del bloc i es dóna al miner bitcoin que va explotar aquest bloc.

Ajuda a pensar en la taxa d’emissions com la taxa d’inflació de bitcoin. A mesura que es creen nous bitcoins, hauria de baixar el preu del bitcoin (suposant que la demanda es mantingui constant), provocant la inflació. Tot i això, la taxa d’emissions de bitcoins és tan baixa que no manté el ritme de la demanda creixent. Per això, el preu del bitcoin ha continuat augmentant any rere any.

La taxa d’emissions de Bitcoin baixa periòdicament. Inicialment, la cadena de blocs de Bitcoin donava 50 BTC com a recompensa per blocs. Després, aquest nombre va caure a 25 BTC. Avui, es troba a les 12,5 BTC, amb una altra recompensa per bloc que es reduirà a la meitat el 14 de maig de 2020. En aquesta data, la recompensa per blocs de Bitcoin baixarà a 6,25 BTC, el que significa que la taxa d’inflació de Bitcoin es redueix bàsicament a la meitat durant la nit.

El subministrament de Dwindling de Bitcoin

El factor no és només l’oferta de bitcoins, sinó que també disminueix l’oferta de bitcoins nous. Fins ara hem extret 18 milions de bitcoins (a novembre de 2019). Només es produiran 21 milions de bitcoins, cosa que significa que hem extret el 85% del subministrament total de bitcoins.

El que és més sorprenent és que no extraurem l’últim bitcoí fins a l’any 2140!

A causa del sistema de recompensa per blocs de Bitcoin, la recompensa per blocs de Bitcoin continuarà reduint-se a la meitat fins que s’extreuen cada dia només algunes dècimes o centèsimes de bitcoin.

Finalment, l’any 2140, la cadena de blocs de bitcoins haurà explotat l’últim bitcoí, moment en què mai no es crearan bitcoins nous.

Creixement econòmic a la comunitat Bitcoin

Bitcoin no està lligat al creixement econòmic de cap país concret. Tot i això, encara hi ha tota una economia de bitcoins. Aquesta economia de bitcoins no funciona del tot com l’economia dels Estats Units o la Xina.

Tot i això, l’economia de Bitcoin encara es veu afectada per coses com la despesa dels consumidors. Amb quina freqüència la gent utilitza Bitcoin per gastar? Amb quina freqüència la gent fa transaccions en bitcoin? Quins tipus de béns o serveis algú està disposat a proporcionar per 0,5 BTC?

L’economia de Bitcoin també està influenciada pel seu suport i desenvolupament comunitari. Els desenvolupadors contribueixen al projecte? Els membres de la comunitat donen suport a les aplicacions Bitcoin?

La comunitat de Bitcoin té la seva pròpia economia i, a mesura que aquesta economia creix, influeix en la demanda de bitcoins.

Subministrament disponible de Bitcoin

Aquesta és la tercera vegada que esmentem l’oferta com un dels factors que influeixen en el preu del bitcoin. Tanmateix, el subministrament disponible de bitcoin pot ser significativament diferent del subministrament real en circulació.

Sabem que fins ara s’han extret 18 milions de bitcoins. Tot i això, també sabem que encara no circulen tots els 18 milions d’aquests bitcoins.

Hi ha persones que tenen un nombre determinat de bitcoins que mai no les vendran per sota d’un preu determinat, per exemple. Un cert nombre de bitcoins també s’han perdut o destruït al llarg dels anys i mai no es recuperaran.

Tenint en compte aquests factors, la fórmula per calcular l’oferta disponible de bitcoin és la següent:

Subministrament disponible = Subministrament en circulació: bitcoins que es mantenen o es perden

Sabem que existeixen 18 milions de bitcoins. Ara, suposem que s’ha perdut dos milions d’aquests bitcoins. La gent llença els discs durs. La gent oblida les seves contrasenyes. La gent destrueix o esborra ordinadors vells accidentalment. A causa d’aquests bitcoins perduts o destruïts, només tenim 16 milions de bitcoins en circulació.

Ara, suposem que dels 16 milions restants de bitcoins en mans de persones, 15 milions d’ells mai no vendrien els seus bitcoins per res inferior a 20.000 dòlars per peça.

En aquest escenari, el subministrament disponible de bitcoin a qualsevol preu per sota de 20.000 dòlars seria d’un milió de BTC.

Això té un paper crucial en la formació de preus del bitcoin. Suposem que tenim un munt de compradors que volen invertir en bitcoins. Volen comprar 10.000 BTC independentment del preu. Aquests compradors van arribar al mercat i van dirigir-se als 1 milions de titulars de bitcoins disposats a vendre per un preu inferior als 20.000 dòlars. Finalment, els venedors disminueixen i el preu augmenta. Finalment, el preu es fa prou elevat com per trencar els 20.000 dòlars, que és el punt en què certes persones estan disposades a vendre el seu bitcoin.

En definitiva, aquest fenomen de pujada i baixada de preus crea una dansa d’anada i tornada. El volum de compra i venda continua fluctuant sense parar, creant volatilitat als mercats fins que els preus es liquidin.

Desenvolupament d’aplicacions i programari

Bitcoin és de codi obert i tothom pot construir qualsevol cosa amb Bitcoin. A mesura que l’ús de bitcoin ha augmentat, també ha augmentat la demanda d’aplicacions i programari per millorar la usabilitat de Bitcoin.

Els desenvolupadors d’aplicacions i programari s’enfronten a una situació de captura de 22 amb Bitcoin. A mesura que augmenta la demanda de bitcoins, també augmenta la demanda de bones aplicacions i programes de bitcoins. Però perquè els desenvolupadors d’aplicacions i programari es basin en Bitcoin, primer han de veure certa demanda de les seves aplicacions i programari.

Malgrat aquesta situació de captura de 22, els desenvolupadors d’aplicacions i programari continuen creant grans coses amb Bitcoin. Alguns programes interactuen directament amb l’ecosistema bitcoin: les aplicacions de cartera us permeten mantenir Bitcoin de manera segura al vostre dispositiu mòbil, per exemple.

Un altre programari no es connecta directament a la cadena de blocs de bitcoin. Una aplicació de rastreig de carteres, per exemple, simplement comprova el preu del bitcoin i us indica el valor que té la vostra cartera.

A mesura que es construeixen més aplicacions i programari sobre bitcoin, augmenta la demanda de bitcoin. Fa que el bitcoin sigui més fàcil d’utilitzar. Comences a utilitzar bitcoin. Intentes que els teus amics comencin a utilitzar Bitcoin. Es necessita menys esforç per participar-hi bitcoin. Hi ha menys corba d’aprenentatge. Amb menys barreres d’entrada, mai no hi ha hagut un moment millor per entrar-hi.

Accessibilitat i facilitat de compra

Als primers temps del bitcoin, era relativament difícil utilitzar el bitcoin. Per exemple, calia descarregar el programari complet de bitcoins només per contenir bitcoins.

Avui en dia, comprar bitcoin és tan fàcil com descarregar una aplicació mòbil i introduir la informació de la vostra targeta de crèdit. Algunes persones poden comprar bitcoins a les seves plataformes d’inversió habituals, com ara Robinhood, Fidelity o TD Ameritrade.

A mesura que augmenta la facilitat d’ús de Bitcoin, cada vegada és més accessible per a un grup més ampli de persones. El 2011, algú podria haver sentit a parlar de bitcoin i s’havia interessat a comprar-lo, però va ser dissuadit per l’alta corba d’aprenentatge i el complicat procés de compra. Avui, aquesta mateixa persona s’enfronta a alguns obstacles en el camí cap a la compra del seu primer bitcoin.

Competència d’Altcoins i Bancs

El 2009, quan es va llançar bitcoin per primera vegada, no tenia competència. Era l’única moneda del món basada en cadenes de blocs i amb seguretat criptogràfica. La gent no sabia ni què era blockchain.

Avui les coses han canviat i el bitcoin té molta competència. Els competidors de Bitcoin són més ràpids i escalables. Alguns d’ells són més anònims o centren la privadesa.

Una cosa, però, s’ha mantingut constant al llarg de la història de les criptografies: el bitcoin s’ha mantingut com la criptomoneda més gran del món per capitalització de mercat. Del 2009 al 2017, el domini de Bitcoin es va situar entre el 90% i el 100%. Això vol dir que de tots els diners de la criptografia, el 90% al 100% d’aquests diners eren en bitcoins.

A partir del 2017, les coses han canviat. Al gener de 2018, el domini de Bitcoin va assolir un mínim històric al voltant del 36%. Hi havia més diners en mercats altcoin competidors que en bitcoin.

Avui, el domini de Bitcoin ha tornat a augmentar. A novembre de 2019, l’índex de dominància BTC se situa al voltant del 70%.

Per descomptat, les coses poden canviar fàcilment en el futur. Bitcoin tenia l’avantatge del primer motor, però s’enfronta a la competència d’alguns dels equips de desenvolupament d’elit del món. Hi ha criptomonedes més ràpides i millors al mercat, però cap d’aquests competidors ha desafiat el domini de Bitcoin fins ara.

A més, el bitcoin s’enfronta a la competència de més que els altcoins. Els bancs fan els seus propis serveis de transferència de diners gratuïts, com Venmo. Les corporacions també llancen les seves pròpies monedes digitals, com el Libra de Facebook, que té suport. Tot plegat pot ser competència pel bitcoin.

Cost de producció

El cost de producció té un paper crucial en el preu del bitcoin. Sí, el bitcoin és una moneda virtual i no cal fabricar cap ‘bitcoin’ físic. No obstant això, encara hi ha costos de producció reals implicats en Bitcoin, inclosos el consum de mines i electricitat.

La mineria de bitcoins requereix l’ús d’enormes quantitats d’energia per alimentar les granges de servidors. Aquestes granges de servidors treballen per crear una solució criptogràfica. El primer equip que troba aquesta solució rep la recompensa per blocs.

A mesura que més miners s’uneixen a l’ecosistema bitcoin, cada vegada és més difícil extraure bitcoin. La dificultat augmenta, cosa que significa que es necessita més electricitat i potència informàtica per resoldre cada trencaclosques criptogràfics.

Teòricament, no cal que hi hagi cap connexió entre el preu de mercat de Bitcoin i els seus costos miners. A la pràctica, però, trobem que el preu de Bitcoin està estretament relacionat amb el seu cost marginal de producció.

Aspectes normatius i legals

És cert que els governs individuals no tenen el control total sobre bitcoin. Tanmateix, també és cert que els governs poden emetre regulacions que afectin de manera significativa el bitcoin.

Ho vam veure al setembre del 2017, quan la Xina va prohibir que els intercanvis de bitcoins operessin al país. El preu de Bitcoin va caure en picat (tot i que després va recuperar el seu màxim històric a finals d’any).

També ho hem vist a Nova York, que va ser el primer estat que va introduir regulacions criptoespecífiques que els intercanvis han de seguir. Avui en dia, molts intercanvis de criptografia continuen prohibint als residents de Nova York participar en l’intercanvi perquè aquests intercanvis no volen complir els requisits de BitLicense.

Què passa si l’IRS decideix de sobte que el bitcoin no és gravable? Què passa si demà el govern dels Estats Units prohibeix la compra de bitcoins? Què passa si la Unió Europea emet regulacions que prohibeixen estrictament l’ús d’intercanvis de criptomonedes?

Totes aquestes situacions són factibles. Algunes regulacions faran caure el preu del bitcoin, mentre que d’altres faran que el preu pugi o es mantingui igual. Però, clarament, els canvis normatius i legals tenen un impacte significatiu en el preu del bitcoin.

Disponibilitat en intercanvis locals i internacionals

Els intercanvis de criptomonedes més grans del món accepten populars monedes fiduciàries com el dòlar nord-americà i l’euro. No obstant això, la majoria dels intercanvis de criptomonedes no accepten monedes fiduciàries més petites. La majoria d’intercanvis de criptomonedes no tenen un parell AUD / BTC, per exemple, ni un parell CAD / BTC. En canvi, els australians i els canadencs han d’anar a intercanvis especials per canviar els seus dòlars australians o canadencs per bitcoins.

A mesura que el bitcoin està més disponible a les borses mundials, la gent de tot el món es fa més fàcil comprar. Algunes de les majors oportunitats per créixer el bitcoin es troben a parts en desenvolupament del món: més de 2.000 milions de persones a tot el món no estan servides pels bancs tradicionals, però es podrien beneficiar significativament del bitcoin.

Cada vegada que s’obre un intercanvi criptogràfic en una nova part del món poc servida, augmenta la disponibilitat de bitcoins, reduint les barreres d’entrada i atenent la demanda creixent..

Covertura dels mitjans

La cobertura mediàtica de bitcoin té una gran influència en la demanda de bitcoin, per la qual cosa no és d’estranyar que els mitjans puguin influir significativament en el preu del bitcoin.

Una atenció positiva als mitjans de comunicació pot fer disparar els preus del bitcoin. De sobte, sembla que tothom parla de bitcoin amb una llum favorable i ho veu com el nou or digital.

Mentrestant, l’atenció negativa dels mitjans de comunicació pot provocar una caiguda de la demanda de bitcoins. Els principals mitjans de comunicació poden anomenar Bitcoin una estafa o un esquema piramidal, per exemple, per convèncer els usuaris a vendre el seu Bitcoin i fer caure els preus..

Forks i fites de desenvolupament

Bitcoin ha experimentat diverses forquilles importants en la seva història, incloses les forquilles toves i les forquilles dures. La forquilla dura més gran fins ara, però, es va produir l’1 d’agost de 2017, quan Bitcoin es va dividir en bitcoin (BTC) i Bitcoin Cash (BCH).

Quan es produeixen bifurcacions o fites de desenvolupament importants, pot enviar ondulacions als mercats. El preu de Bitcoin va fluctuar enormement en els dies previs a la forquilla dura. Tot i que és possible que els mercats no entenguin del tot com funcionen aquestes forquilles dures o quin serà el seu impacte final, és obvi que aquestes forquilles dures tenen un impacte significatiu en l’oferta i la demanda.

Governança interna

Bitcoin no té cap junta de govern. No hi ha cap corporació centralitzada que s’encarregui de les decisions de Bitcoin. La governança de Bitcoin està descentralitzada.

No obstant això, encara hi ha, per necessitat, figures centrals darrere del govern de Bitcoin. Hi ha desenvolupadors principals de bitcoin responsables dels canvis més importants de Bitcoin. Hi ha persones que posseeixen determinats dominis (com bitcoin.com o bitcoin.org) que poden influir en les comunitats.

Inevitablement, hi ha disputes dins d’aquesta estructura de govern. De vegades, aquestes disputes es resolen sense problemes. En altres casos, comporten forquilles dures. Quan els problemes de governança interna afecten el bitcoin, poden afectar l’oferta i la demanda del mercat.

Problemes de seguretat, pirates informàtics i incompliments de dades

Al llarg dels anys, hi ha hagut centenars de pirateries d’intercanvi criptogràfic, incompliments de seguretat, pèrdues de dades i altres problemes. Quan es produeixen aquestes infraccions, pot enviar ones de xoc pel mercat.

Si un intercanvi es pirata i perd 100 milions de dòlars de fons de clients, per exemple, pot provocar pànic al mercat. La gent pot intentar vendre els seus bitcoins i retirar els seus fons ràpidament, per exemple.

O bé, si es filtra informació personal, claus privades o altres dades d’algú, pot provocar un pànic similar. Els problemes de seguretat poden crear una pressió de venda a la baixa al mercat.

Al mateix temps, els nous avenços en seguretat poden proporcionar al mercat una major tranquil·litat. Una cartera nova i assequible pot donar tranquil·litat a la gent que els seus fons són segurs a Bitcoin, per exemple, creant pressió alcista als mercats.

Estafes de Bitcoin i esquemes piramidals

Tots hem escoltat les històries de cripto-milionaris sense esforç: persones que van comprar enormes quantitats de bitcoins en el moment adequat, i després es van mantenir amb aquest bitxo fins que valia milions de dòlars. A tots ens agradaria guanyar diners fàcilment, i és per això que els estafadors solen dirigir-se a nous usuaris de bitcoins amb sistemes ràpids i rics.

Hi ha hagut moltes estafes a la història de Bitcoin: des de les estafes de sortida fins als esquemes piramidals fins als programes d’inversió fraudulents. Quan es descobreix o es tanca una estafa de bitcoins, emet tot el bitcoin en una llum negativa, cosa que pot afectar significativament el preu del bitcoin..

Esdeveniments

Tot tipus d’esdeveniments poden afectar el preu del bitcoin, inclosos:

 • El tancament dels principals mercats que utilitzen bitcoins (com el famós mercat de la droga Silk Road)
 • L’anunci de les regulacions governamentals
 • Un hack de canvi o una violació de la seguretat
 • Anunci de canvis tributaris
 • Recessions mundials o grans esdeveniments econòmics
 • Forquilles dures
 • Una balena que trasllada una gran quantitat de monedes al mercat
 • Una cartera intacta des de principis de la dècada de 2010 que va moure de sobte un gran nombre de bitcoins
 • El llançament d’una criptomoneda competidora
 • Esdeveniments polítics, com l’elecció d’un president amigable amb criptografia

Tots aquests esdeveniments poden tenir efectes variables sobre el preu del bitcoin.

El llançament de noves tecnologies informàtiques o miners

La mineria de bitcoins consisteix en la mineria de bitcoins amb menys recursos. Amb aquest objectiu en ment, fabricants de miners com Bitmain han creat equips altament especialitzats dedicats exclusivament a la mineria de bitcoins. Aquestes màquines d’alta eficiència produeixen el màxim hashrat possible amb la menor quantitat d’electricitat.

A mesura que la tecnologia creix, els miners són cada vegada més eficients. Als primers dies del bitcoin, podríeu extraure bitcoins amb una targeta gràfica mitjana per a PC. Avui en dia, amb prou feines podeu obtenir beneficis fins i tot amb miners especialitzats.

El llançament de la nova tecnologia informàtica afecta significativament els beneficis dels miners i això pot afectar el preu del bitcoin.

En el futur, és possible que haguem de fer front al llançament d’ordinadors quàntics. Els ordinadors quàntics podran fer sortir els ordinadors actuals fora de l’aigua. Alguns creuen que això provocarà instantàniament la destrucció de la xarxa de bitcoins. Altres creuen que podem evitar que això sigui una actualització resistent a quàntics.

El valor intrínsec del programari i la cadena de blocs de Bitcoin

Els crítics criptogràfics solen afirmar que Bitcoin no té “cap valor intrínsec”. No hi ha res que recolzi Bitcoin, així que, com pot valer la pena a llarg termini?

En realitat, la majoria de les monedes fiduciàries modernes tampoc estan avalades tècnicament per res. Per exemple, no hi ha cap moneda important en el patró or. Algunes economies modernes, com el Canadà, ja no posseeixen ni quantitats significatives d’or. En canvi, aquestes monedes fiduciàries obtenen el seu valor “per decret” del govern. Tenen valor perquè confieu en el govern dels Estats Units o del Canadà.

De la mateixa manera, el valor intrínsec de Bitcoin prové del seu programari subjacent, que és la cadena de blocs de bitcoins. La cadena de blocs de Bitcoin és una innovació tecnològica que resolia problemes crucials amb diners digitals. Per exemple, es va solucionar el problema de la doble despesa i el problema dels generals bizantins. A causa de la cadena de blocs de Bitcoin, tenim una versió segura de diners digitals que funciona sense una entitat centralitzada i no es pot piratejar. Aquest és el valor del bitcoin.

Com la gent utilitza Bitcoin i veu Bitcoin com a moneda

Hi ha un debat considerable a la comunitat bitcoin sobre com s’ha d’utilitzar el bitcoin. Algunes persones creuen que el bitcoin s’ha d’utilitzar exclusivament com a botiga de valor: no lliurem trossos d’or per comprar la nostra tassa de cafè del matí, per què hauríem de tractar bitcoin de manera diferent?

Altres creuen que el bitcoin s’ha d’utilitzar com a mitjà d’intercanvi. S’ha d’utilitzar per a compres diàries.

El problema es basa en les tres propietats d’una moneda. Una moneda, per definició, hauria de complir tres funcions bàsiques:

Mitjans d’intercanvi: La moneda s’ha d’utilitzar com a forma d’intercanviar béns i serveis. El valor de la moneda es basarà en el valor dels béns i serveis que la gent estigui disposada a donar a canvi de la moneda.

Botiga de valor: Una moneda ha de conservar el seu valor quan s’emmagatzema. Si teniu temporalment un actiu i perd una quantitat important del seu valor, no serà una moneda molt bona.

Unitat de mesura: La moneda ha de funcionar com una unitat de mesura. Algú pot dir que un galó de llet costa 4 dòlars avui, per exemple. La moneda s’utilitza per fer un seguiment del valor dels béns o serveis. Si un galó de llet costa avui 4 dòlars i demà 300 dòlars, el dòlar ja no s’utilitzarà com a unitat de mesura i no es considerarà una bona moneda.

El bitcoin compleix la definició de moneda tal com s’enumera més amunt? Segons la vostra opinió, això pot afectar significativament el valor del bitcoin. Vegem més de prop el funcionament de Bitcoin per a cadascun dels propòsits anteriors:

Bitcoin com a mitjà d’intercanvi: Algunes persones creuen que el bitcoin s’hauria d’utilitzar com a mitjà d’intercanvi. Haureu de poder utilitzar Bitcoin a Starbucks, per exemple, o comprar un cotxe nou. Un nombre creixent d’empreses i comerciants de tot el món ara accepten bitcoin com a pagament. A mesura que la tecnologia d’escala millora, cada vegada és més fàcil acceptar bitcoin a nivell mundial com a mitjà d’intercanvi.

Bitcoin com a botiga de valor: El Bitcoin és més controvertit quan s’utilitza com a valor de reserva. Podeu comprar 1 BTC per 10.000 dòlars avui. D’aquí a un any, no és raonable pensar que 1 BTC valgui entre 2.000 i 30.000 dòlars. Realment, això fa que Bitcoin sigui un bon valor? Normalment, les reserves de valor són estables. Els preus poden pujar o baixar, però l’actiu manté el seu valor. Per descomptat, també es pot argumentar que el bitcoin és el millor valor perquè està aïllat de bancs centrals, polítics, economies nacionals i coses similars, cosa que pot afectar les monedes fiduciàries..

Bitcoin com a unitat de mesura: El Bitcoin és pitjor quan s’utilitza com a unitat de mesura. Si dius a algú que el teu galó de llet costa 0,0005 BTC, no tindrà ni idea de què parles. Fins i tot els entusiastes de les criptografies no utilitzen el bitcoin com a unitat de mesura. Parlem constantment de bitcoins en relació amb els dòlars nord-americans. Ens entusiasma quan el preu del bitcoin eclipsi 20.000 USD, per exemple.

Els tres factors afecten sobretot la fortalesa de Bitcoin com a moneda. A mesura que augmenta la fortalesa de Bitcoin com a moneda, podem suposar naturalment que el seu valor augmenta.

Ara anem cap enrere i parlem de la història del bitcoin i del seu preu en dòlars.

Historial de preus de Bitcoin: Visió general de la cronologia any per any

Qualsevol que estudiï el preu de Bitcoin voldrà saber com ha canviat el tipus de canvi de Bitcoin amb el pas del temps. I ho vam portar tot de tornada, des del 3 de gener de 2009 fins al novembre de 2019, aquesta és la llista més completa de recopilació de rellotges d’acció de preus bitcoin a mes i any a any..

En aquesta secció de la nostra guia de preus de Bitcoin, hi ha 2 seccions petites:

a) Visió general de l’historial de preus bitcoin anuals 2009-2019

b) gràfic històric de la cronologia dels preus de bitcoin amb resums de notícies datades

La majoria de les monedes fiduciàries no passen de 0,10 a 20.000 dòlars en menys d’una dècada. Però Bitcoin sí. Després de llançar-se el 3 de gener de 2009, bitcoin finalment va augmentar fins a arribar a la paritat amb el dòlar nord-americà. Aleshores, el preu del bitcoin es va continuar duplicant.

Aquí teniu una breu història d’alguns dels moments més importants del preu i del tipus de canvi de Bitcoin:

3 de gener de 2009: llançament de Bitcoin

El 3 de gener de 2009, Satoshi Nakamoto va explotar el bloc Genesis, que és el primer bloc de la cadena de blocs de bitcoins. Bitcoin funciona des de llavors. El 9 de gener, Satoshi havia llançat la primera versió del programari de Bitcoin. Abans d’acabar el mes, Satoshi havia enviat a un dels primers desenvolupadors de bitcoins, Hal Finney, 10 bitcoins, que marca la primera transacció de bitcoins del món. Va ser l’inici d’una nova economia digital.

Octubre de 2009: el primer tipus de canvi de Bitcoin

Als primers dies de Bitcoin, ningú realment tenia en compte els tipus de canvi. Bitcoin era un programa que funcionava d’una manera única, però, realment, podríeu posar-hi un valor determinat? Això va passar exactament a l’octubre del 2009 quan el New Liberty Standard va publicar el primer tipus de canvi bitcoin, que era d’1 USD = 1.309,03 BTC. Al desembre de 2009, Satoshi i el petit equip de desenvolupadors de bitcoins havien llançat la segona versió del programari de Bitcoin.

Maig de 2010: primera compra de Bitcoin al món real

Bitcoin va assolir una fita important el maig del 2010, quan algú va canviar realment bitcoins per un producte del món real. El programador de Florida, Laszlo Hanyecz, va enviar 10.000 BTC a un home de Londres. Llavors, l’home de Londres va comprar dues pizzes per internet i les va fer lliurar a casa de Hanyecz. Les dues pizzes valien 25 dòlars, mentre que els bitcoins encara es valoraven en una fracció de cèntim. Avui, fer la mateixa transacció costaria més de 93 milions de dòlars.

Juliol de 2010: Bitcoin creua la marca Penny

Per a tota la història de Bitcoin fins aquest moment, un bitcoin valia una fracció d’un cèntim. Al juliol de 2010, però, Bitcoin va superar el llindar de 0,01 dòlars per primera vegada.

Novembre de 2010: el límit de mercat de Bitcoin supera els 1 milió de dòlars

El 2010 va ser un any enorme per a Bitcoin. Bitcoin Market, el primer intercanvi de criptografia, es va llançar al febrer, mentre que el Mt. Gox es va llançar al juliol. Slush, la primera piscina minera del món, va explotar bitcoin per primera vegada amb èxit. Al novembre, totes les notícies positives s’havien sumat a resultats greus, ja que la capitalització de mercat de Bitcoin va superar els 1 milió de dòlars per primera vegada.

Febrer de 2011: Bitcoin assoleix la paritat amb el USD, creua el llindar d’1 dòlar

Bitcoin va assolir la paritat amb el dòlar nord-americà el febrer de 2011, superant el llindar d’1 dòlar i assolint una fita important. Va ser llavors quan Bitcoin va començar a rebre premsa tan bona com dolenta. Els principals mitjans de comunicació van publicar articles que relacionaven l’ascens de Bitcoin amb l’èxit del popular mercat darknet de la Ruta de la Seda, per exemple.

Juny de 2011: Bitcoin augmenta per sobre dels 30 dòlars i, a continuació, s’enfonsa fins als 10 dòlars

Per a bitcoin, qualsevol publicitat era una bona publicitat. L’atenció dels mitjans de comunicació cap al bitcoin va fer que la gent parlés. El preu de Bitcoin es va impulsar per sobre de 30 dòlars per primera vegada en la seva història, tot i que més tard va caure per sota dels 10 dòlars. A finals de juny, Mt. Gox també es va enfrontar a una greu bretxa de seguretat que va comprometre milers de comptes d’usuari i els seus bitcoins.

Abril de 2012: Bitcoin creua el llindar de 100 dòlars

Bitcoin va començar a navegar sense problemes el 2012, creuant fins a un màxim històric per sobre dels 100 dòlars a l’abril. Van començar a sorgir nous competidors com Litecoin, llançat a finals del 2011, aprofitant la tecnologia de codi obert de Bitcoin per llançar versions noves i millorades.

2013: Bitcoin supera els 1.000 dòlars

El preu de Bitcoin va augmentar al llarg del 2012 fins al 2013, quan va superar els 1.000 dòlars per primera vegada. El límit de mercat de Bitcoin també va assolir el màxim històric de 1.000 milions de dòlars.

2014 a 2016: primer mercat bearista principal de Bitcoin

Bitcoin havia passat per petites curses d’óssos i toros. Però el mercat baixista que va aconseguir Bitcoin des de finals de 2013 fins a principis de 2017 va ser el pitjor de la història de Bitcoin fins ara. El gener de 2014, el bitcoin va caure per sota dels 1.000 dòlars i no tornaria a trencar la marca de 1.000 dòlars durant dos anys. Durant aquest temps, Mt. Gox va fer fallida i va tancar, cosa que va ser un problema perquè Mt. Gox gestionava el 70% del volum mundial de negociació de bitcoins. Molts pensaven que el bitcoin estava condemnat. Bitcoin va baixar per sota dels 500 dòlars.

2017: Bitcoin augmenta fins als seus màxims històrics de 20.000 dòlars

El 2017, el mercat baixista de Bitcoin va trencar d’una manera sobtada i dramàtica. A principis de 2017, Bitcoin va superar la marca de 1.000 dòlars, i després no es va aturar. Va continuar augmentant per sobre dels 2.000 i 3.0000 i 4.000 dòlars, trencant cada barrera en una ràpida successió. El preu de Bitcoin va assolir un cop a l’agost amb la bifurcació dura de Bitcoin Cash, i després va tocar un altre al setembre, quan el govern xinès va prohibir els intercanvis de criptografia. A finals d’any, però, Bitcoin s’havia convertit oficialment en un terme familiar. Bitcoin va assolir el màxim històric de 20.000 dòlars a mitjan desembre de 2017.

Gener de 2018: Bitcoin cau mentre augmenten Altcoins

Una marea creixent aixeca tots els vaixells, i això és el que va passar amb els preus de bitcoin i altcoin el 2017. A mesura que va augmentar el preu de bitcoin, els preus altcoin van augmentar amb ell. Al gener del 2018, però, era el moment que els altcoins brillessin. El preu de Bitcoin va caure en picat fins a finalitzar el 2017 i després va tornar a caure per començar el gener de 2018. Tot i que va baixar el preu de Bitcoin, els preus altcoin van augmentar. Finalment, el domini de Bitcoin va caure fins al 36%, que va ser un mínim històric.

2018: el segon mercat principal de Bitcoin

Bitcoin va passar la major part del 2018 en un “hivern cripto”. Els preus de Bitcoin van caure, després van caure els preus de l’altcoin i, després, tots dos van caure una mica més. El preu del bitcoin va arribar a diversos fons falsos. Hi havia trampes per a óssos i trampes per a bous. Va ser una caiguda desordenada i turbulenta de la gràcia per a la criptomoneda més gran del món. Finalment, el preu del bitcoin es va situar entre 5.000 i 7.000 dòlars.

2019: Bitcoin mostra lentament signes de rebot

A principis del 2019, el bitcoin continuava estant al mercat baixista, tot i que lentament mostraria signes de rebot. El llançament tan esperat de Bakkt es va produir a la tardor del 2019, cosa que va facilitar a les institucions la participació en mercats de criptografia. Grans intercanvis com Coinbase i Gemini van llançar les seves pròpies solucions de custòdia criptogràfica. Totes les notícies positives van augmentar el preu del bitcoin cada cop més. A finals d’octubre del 2019, Bitcoin estava assegut a un preu d’entre 9.000 i 9.500 dòlars. A diferència de l’augment espectacular del bitcoin el 2017, l’augment del bitcoin del 2019 ha estat lent i constant en lloc de sobtat i dramàtic.

D’acord, ara per a la segona part de la secció de l’historial de preus de bitcoin, un catàleg molt detallat de tots els principals esdeveniments informatius que van afectar el preu de Bitcoin, juntament amb els seus valors de tipus de canvi BTC / USD adjunts. No trobareu cap altra llista de preus bitcoin 2009-2019 a Internet tan completa com aquesta.

Cronologia històrica dels esdeveniments amb dates de notícies

Cronologia històrica dels esdeveniments amb dates de notícies

Valors del preu de Bitcoin (BTC en USD) el 2019

5.599 dòlars = 23 d’abril de 2019: BTC assoleix un pic de cinc mesos

Cap a finals d’abril, Bitcoin va continuar augmentant, fins a arribar a un màxim de 5.598 dòlars. En fer-ho, aquesta va ser la primera vegada que Bitcoin va superar el nivell de preus de 5.500 dòlars des del novembre de 2018, assolint un punt de preu elevat durant els darrers cinc mesos.

5.412 dòlars = 10 d’abril de 2019: BTC ha superat el nivell de preus de 5.000 dòlars

Bitcoin va començar a pujar de preus cap a principis d’abril de forma totalment inesperada, passant ràpidament per sobre dels 4.200 dòlars i passant pel nivell de 5.000 dòlars en tan sols 48 hores. Des de principis de mes, Bitcoin havia guanyat més de 1.200 dòlars.

4.152 dòlars = 31 de març de 2019: BTC va acabar el març per sobre del nivell de preu de 4.000 dòlars

Tot i tenir un començament d’any lent, Bitcoin va passar el mes de març amb una ratxa calenta. A poc més de 4.100 dòlars, aquest mes va obtenir un guany sòlid per a l’actiu.

3.867 $ = 28 de febrer de 2019: BTC va mantenir una pujada incremental del 10%, mes a mes

Bitcoin va començar el mes per sota de 3.500 dòlars, però va augmentar un 10% més del que va començar, tancant a 3.867 dòlars a finals de febrer.

3.461 dòlars = 31 de gener de 2019: retirada oficial de la proposta ETF CBOE BTC abans de tornar a presentar-la

CBOE va retirar la proposta d’un ETF de Bitcoin amb VanEck i SolidX, a causa de la preocupació que l’aturada del govern acabés provocant la cancel·lació de l’ETF de totes maneres. La proposta es va tornar a presentar el 31 de gener, tot i que hi ha alguns experts que creuen que la proposta amb més possibilitats d’aprovació pel govern com a ETF original de Bitcoin amb proposta de VanEck / SolidX per a la SEC.

3.773 dòlars = 1 de gener de 2019: Bitcoin va començar l’any a menys de 4.000 dòlars

El preu de Bitcoin per al 2019 va començar a 3.773 dòlars, mantenint una capitalització total del mercat de 66.000 milions de dòlars. No obstant això, a finals de mes, el preu de Bitcoin va caure fins als 3.468 dòlars.

Valors del preu de Bitcoin (BTC en USD) el 2018

Valors del preu de Bitcoin (BTC en USD) el 2018

3.469 dòlars = 3 de desembre de 2018: la mineria de Bitcoin va resultar poc rendible

Al llarg dels darrers anys, cada dues setmanes, la dificultat per minar Bitcoin s’ha tornat cada vegada més intensa. No obstant això, a principis de desembre, la dificultat minera només va caure la segona vegada en tota la vida de l’actiu. En el procés, Bitcoin va caure un 15% per adaptar-se als preus més baixos i oferir suport a la mineria.

4.275 dòlars = 15 de novembre de 2018: Hard Fork de Bitcoin Cash crea la visió ABC i Satoshi

Bitcoin Cash es va omplir de desacords indisciplinats entre els desenvolupadors de la cadena de blocs, cosa que va provocar una forquilla dura que va dividir Bitcoin Cash al costat ABC i al costat de Satoshi’s Vision (SV). La guerra de hash entre les dues fitxes va ser brutal, tot i que Bitcoin Cash ABC va sortir al capdavant. El preu de les dues fitxes va variar durant aquesta batalla, i fins i tot el preu de BTC va patir-ne alguns, reduint-se en una caiguda del preu fins als 4.275 dòlars.

6.415 dòlars = 31 d’octubre de 2018: el llibre blanc de Bitcoin compleix deu anys

La comunitat de Bitcoin va celebrar el 10è aniversari de la publicació del llibre blanc. Els dies previs a l’aniversari, el preu de Bitcoin va guanyar aproximadament un 5% a la setmana.

6.497 dòlars = 15 d’octubre de 2018: Fidelity entra a Crypto Trading Arena per a inversors institucionals

Aquesta setmana per a Bitcoin va anar precedida per una quantitat substancial de males notícies, però Fidelity va anunciar el llançament de Fidelity Digital Assets. La nova solució de custòdia empresarial va crear una oportunitat per a inversors institucionals que intentaven implicar-se en la indústria de les criptomonedes. El nou interès va comportar un augment del preu de Bitcoin.

6.539 dòlars = 18 de setembre de 2018: Zaif Crypto Exchange va succeir en piratejar 60 milions de dòlars

Zaif, un intercanvi de criptomonedes amb seu a Japó, va ser víctima d’un hack, cosa que va provocar una pèrdua de 60 milions de dòlars. A mesura que es va donar a conèixer aquesta pèrdua, Bitcoin va caure fins al nivell de preus més baix de 6.000 dòlars.

6.516 $ = 5 de setembre de 2018: Goldman Sachs anuncia el llançament de l’escriptori de negociació de Bitcoin

Goldman Sachs va concloure un any d’exploració d’una plataforma de negociació de Bitcoin amb l’anunci que deixarien de llançar el seu propi mostrador de negociació. Alguns experts creuen que el mercat baixista de llarga data va ser la causa, però el preu de Bitcoin va caure encara més de qualsevol manera. (Sidenote és que és un inversor important en l’intercanvi de criptografia Poloniex de Circle).

6.366 dòlars = 7 d’agost de 2018: s’anuncia la demora de la decisió de la SEC de dictaminar sobre l’ETF de Bitcoin

La SEC va decidir inesperadament endarrerir la seva decisió d’aprovar o denegar diversos ETF de Bitcoin que havien estat treballant mitjançant regulacions durant tot l’estiu. Amb aquesta notícia, el preu de Bitcoin va caure i els inversors van començar a preocupar-se que una ETF de Bitcoin mai es convertís en una realitat.

6.337 dòlars = 3 d’agost de 2018: llançament de Bakkt anunciat per Intercontinental Exchange

L’Intercontinental Exchange (ICE), que és l’empresa matriu de moltes borses importants com la Borsa de Nova York, va anunciar que llançaria Bakkt. Bakkt, una startup criptogràfica, va rebre el suport de Starbucks, Microsoft i altres inversors corporatius als EUA i es va proposar crear una oportunitat perquè els inversors institucionals estiguessin més atrets per Bitcoin.

7.275 dòlars = 26 de juliol de 2018: proposta de ETF Bitcoin Gemini de Winklevoss Twins Second Gemini rebutjada per la SEC

Els germans Winklevoss (Cameron i Tyler) van intentar que la seva proposta de Bitcoin ETF fos aprovada novament per la comissió de valors i borses (SEC), però el mercat no tenia la maduresa per guanyar-la. La SEC va expressar, en aquell moment, que els preocupava la manipulació de preus i que el preu de Bitcoin va tornar a caure després d’una setmana de moviment positiu.

8.227 dòlars = 16 de juliol de 2018: Blackrock and Bitcoiners Hopes of Exploring Cryptocurrency Fund

Blackrock, el gestor de fons d’inversió més gran del món, va començar a treballar tranquil·lament en una exploració d’un fons criptogràfic, només perquè les notícies poguessin sortir en línia de les seves intencions aparents. El conseller delegat de Blackrock va confirmar els informes en un article de Reuters i el preu de Bitcoin va augmentar sense que Blackrock llancés cap fons de criptografia..

6.656 dòlars = 26 de juny de 2018: aixecament de la prohibició de publicitat relacionada amb criptomonedes de Facebook

Anteriorment, Facebook havia prohibit qualsevol anunci basat en criptomonedes, però el 26 de juny va decidir revertir-lo. Com que els anuncis de criptomonedes es van permetre recentment a la plataforma de xarxes socials, el preu de Bitcoin va augmentar i molts experts van creure que aquest era el final del mercat baixista..

5.928 dòlars = 20 de juny de 2018: es va piratejar l’intercanvi de criptomonedes Bithumb

Bithumb, un intercanvi amb seu a Corea del Sud, es va convertir en objecte d’un hack, que va resultar en un robatori de 31 milions de dòlars en criptomoneda per part dels pirates informàtics. El preu de Bitcoin va baixar substancialment, cosa que va fer que el segon trimestre de l’any fos difícil per als inversors.

6.709 dòlars = 11 de juny de 2018: la CFTC nord-americana va presentar una citació contra quatre intercanvis criptogràfics

Bitstamp, Kraken, ItBit i Coinbase van rebre citacions de la Comissió de Comerç de Mercaderies i Futurs dels Estats Units per conèixer la manipulació al mercat de criptografia. Amb el pas del temps, la majoria dels intercanvis es van exposar per al seu comerç de rentat i altres formes de manipulació.

7.609 dòlars = 24 de maig de 2018: Sonda criminal per part de la DOJ nord-americana sobre acusacions de manipulació de preus de Bitcoin

Abans de les citacions, el Departament de Justícia dels Estats Units va obrir una investigació criminal per examinar si els intercanvis estaven implicats en la manipulació dels preus de les criptomonedes. Algunes de les tàctiques proposades van incloure falsificació, ordres de rentat i esquemes de bombament i abocament.

8.372 dòlars = 11 de maig de 2018: els fiscals de Corea del Sud han assaltat UpBit

El fiscal més gran de Corea del Sud, UpBit, va ser sotmès a una incursió per part dels fiscals després que van sorgir les sospites de cometre fraus. Tot i que Bitcoin inicialment va tenir un èxit que va fer baixar el preu a 8.511 dòlars, la resta de la setmana va provocar una nova caiguda a 8.372 dòlars.

8.729 $ = 2 de maig de 2018: Goldman Sachs comença a explorar la possibilitat de solucions de negociació de Bitcoin

Goldman Sachs va aparèixer al New York Times per informes que el gegant financer tenia com a objectiu llançar una plataforma de negociació pròpia de Bitcoin. Aquesta plataforma hauria permès la negociació de bitcoins als clients de Goldman Sachs des dels seus comptes d’inversió actuals.

7.127 dòlars = 26 de març de 2018: prohibició dels anuncis de criptomonedes publicats per Twitter

Twitter va seguir la pista de Facebook i Google imposant la seva pròpia prohibició de publicitat de criptomonedes i ofertes inicials de monedes. La prohibició es va imposar fins que es poguessin aclarir les polítiques del lloc web de xarxes socials.

8.570 dòlars = 14 de març de 2018: prohibició de publicitat de criptomonedes publicades per Google

Google va seguir el camí de Facebook, establint una prohibició tant contra les ofertes inicials de monedes com amb els anuncis de criptomonedes. S’ha actualitzat la política sobre “anuncis incorrectes” perquè Google inclogui específicament l’idioma de la criptomoneda.

8.344 $ = 7 de març de 2018: intercanvis de criptomoneda nous i existents que requereix SEC

La Comissió de Valors i Borses dels Estats Units va recordar al públic que cada intercanvi relacionat amb criptomonedes s’ha de registrar a la seva agència abans d’operar als Estats Units. El preu de Bitcoin es va mantenir força estable gràcies a aquests recordatoris.

8.211 $ = 31 de gener de 2018: prohibició modificada dels anuncis de criptomonedes publicats per Facebook

Facebook va iniciar una tendència que va evitar que els usuaris utilitzessin la plataforma de xarxes socials com una manera de publicitar empreses de criptomonedes i les seves ofertes inicials de monedes. La prohibició de publicitat de Facebook va seguir diverses queixes d’activitats malicioses a la indústria, incloses estafes i fraus ICO.

8.775 dòlars = 26 de gener de 2018: Coincheck congela les retirades després de la pirateria Bitcoin més gran registrada

Coincheck es va consolidar ja com un dels intercanvis més grans que es va establir al Japó, però el pirateig més gran de qualsevol plataforma de la història de la indústria els va obligar a aturar les retirades. Els pirates informàtics van aconseguir sortir amb 500 milions de NEM i 123 milions de dòlars en XRP, tot i que l’import total perdut per l’intercanvi va superar els 600 milions de dòlars, i cap pirata ha estat mai més gran a la indústria de les criptomonedes.

8.776 dòlars = 13 de gener de 2018: s’ha extret el 80% de tot Bitcoin

Tot i que havien passat menys de deu anys des de la mineria del bloc Genesis de Bitcoin, els informes indiquen que el 80% del subministrament total de Bitcoin ja s’ha explotat i només en queda un 20%.

10.685 dòlars = 8 de gener de 2018: els procediments normatius de Corea causen una caiguda dràstica de Bitcoin

Els intercanvis de criptomonedes de Corea del Sud ja no apareixen a CoinMarketCap en un procés que va passar de la nit al dia. Aviat, els preus dels actius de criptomonedes van caure a tot el món a mesura que els inversors es van preocupar a mesura que es van “ajustar” els volums i l’activitat comercials..

13.870 dòlars = 2 de gener de 2018: segons sembla, Peter Thiel va comprar grans quantitats de Bitcoin

Peter Thiel, un inversor de capital risc de Silicon Valley, va fer història ja que va comprar milions de dòlars a Bitcoin el gener del 2018, segons els informes del Wall Street Journal. En el moment del valor de 13.870 dòlars de Bitcoin, el Fons Fundador de Thiel suposadament valia milions de dòlars en Bitcoin.

17.163,38 dòlars = 28 de desembre de 2017: les autoritats de Corea del Sud tanquen els intercanvis per sufocar la criptografia

Es van proposar noves regulacions financeres per als intercanvis de criptomonedes a Corea del Sud, fet que va reduir l’impuls positiu que havia governat Bitcoin durant tant de temps. Segons els informes, els reguladors van imposar regles més estrictes com a conseqüència de la preocupació que “l’especulació de criptomonedes s’ha escalfat irracionalment a Corea”.

Valors del preu de Bitcoin (BTC en USD) el 2017

Valors del preu de Bitcoin (BTC en USD) el 2017

19.783 $ = 18 de desembre de 2017: Bitcoin va assolir un alt valor històric

El preu de Bitcoin mai no ha estat superior, ja que l’actiu digital va arribar als 19.783 dòlars. Fins avui, Bitcoin mai ha tingut només un preu elevat i molts experts esperen que el preu aviat torni.

17.010,53 dòlars = 11 de desembre de 2017: CBOE va introduir els contractes de futurs Bitcoin

A mesura que es van llançar els contractes de futurs de Bitcoin, el preu de Bitcoin va començar a augmentar, arribant finalment al seu preu més alt mai una setmana després. Aquest preu va augmentar tan ràpidament que es van imposar dues aturades temporals de negociació en un esforç per calmar els mercats de futurs. CME Group va superar CBOE en el llançament de productes futurs de Bitcoin, però CBOE també va ser el primer a llançar cotitzacions.

7.844 $ = 8 de novembre de 2017 – Proposta de testimoni segregat (SegWit2x) cancel·lada oficialment

L’actualització de SegWit2x es va programar originalment el 16 de novembre. No obstant això, els desenvolupadors van deixar el seu suport i l’actualització es va cancel·lar.

7.255 dòlars = 31 d’octubre de 2017: Llançament del contracte de futurs Bitcoin per CME Group

El Chicago Mercantile Exchange, també conegut com CME, va anunciar el seu pla per llançar futurs de Bitcoin amb una data límit per a finals de 2017. Aquesta es va convertir en una de les primeres ocasions en què les principals institucions financeres van començar a estar interessades en utilitzar Bitcoin com a inversió real eina, que va suposar un gran pas per a la indústria. Amb aquesta notícia, el preu de Bitcoin va pujar a un màxim de 6.601 dòlars, amb una capitalització de mercat de 110.000 milions de dòlars.

Poc després d’aquesta notícia, la Chicago Board of Exchange (CBOE) va anunciar que llançaria futurs Bitcoin. CBOE és un competidor directe de CME.

5.943 dòlars = 13 d’octubre de 2017: Bitcoin va trencar per primera vegada un nivell de preus de 5.000 dòlars

Tot i que Bitcoin va començar el 2017 al voltant dels 966 dòlars, l’actiu de criptocurrency va superar els 5.000 dòlars per primera vegada i es va establir en 5.243 dòlars per ara..

3.714 dòlars = 15 de setembre de 2017: s’interrompen els intercanvis de criptografia de Bitcoin a la Xina

Les autoritats van ordenar als intercanvis de criptomonedes que tanquessin les operacions a la Xina. Les comandes van provocar que el preu de Bitcoin baixés a mesura que el pànic es va estendre per tota la indústria.

3.807 dòlars = 12 de setembre de 2017: el conseller delegat Jamie Dimon de JPMorgan Chase va denominar Bitcoin com a “frau”

Jamie Dimon, el conseller delegat de JP Morgan Chase & Co., va condemnar públicament Bitcoin com un “frau”, i va comentar que la situació de qualsevol persona que hi invertís no “acabaria bé”. Va afirmar que qualsevol empleat que fos “prou estúpid per comprar bitcoins” seria acomiadat de la seva empresa. Tot i que aquestes afirmacions eren força fortes d’algú que estava profundament implicat en les finances tradicionals, els seguidors de Bitcoin no semblaven molestos, ja que el preu amb prou feines es movia.

4.224 $ = 3 de setembre de 2017: ofertes inicials de monedes prohibides a la Xina

Durant tot el 2017, les ofertes inicials de monedes van governar l’espai de les criptomonedes, però la Xina va decidir adoptar un enfocament ferm dels esforços de recaptació de fons mitjançant la prohibició. L’avís indicava que les empreses xineses no tenien permís per recaptar diners amb l’ús de vendes de fitxes, afirmant que hi havia preocupació per fraus i estafes a la indústria.

3.384 dòlars = 1 d’agost de 2017: Bitcoin es divideix a través de Hard Fork en Bitcoin i Bitcoin Cash

Tot i que Bitcoin va tenir un sòlid augment durant la primera meitat del 2017, va sorgir un repte que implicava el debat a escala de la xarxa de Bitcoin. Aquest desafiament va provocar que Bitcoin es dividís en Bitcoin i Bitcoin Cash decidís dividir-se en dos actius de criptomoneda, i cadascun va avançar amb diferents propostes per tractar les seves propostes d’escala..

1.215,69 dòlars = 1 d’abril de 2017: Bitcoin reconegut al Japó com a moneda legal

Tot i que mesos de debat van precedir la decisió, el govern japonès va optar per reconèixer Bitcoin com a forma legal de pagament al país. Amb les noves regulacions del país, les borses haurien de seguir protocols similars als bancs, que requereixen normes per conèixer els vostres clients (KYC) i protocols contra el blanqueig de diners (AML).

1.038 dòlars = 10 de març de 2017: la SEC denega el fons negociat per l’intercanvi de Bitcoin per part dels germans Winklevoss

Presentat per l’ETF Bitcoin pels bessons Winklevoss per primera vegada, la Securities and Exchange Commission va optar per denegar l’aplicació. La SEC, en aquell moment, va declarar que el mercat de preus no tenia l’estabilitat i la maduresa de suportar i l’ETF.

807 dòlars = 3 de gener de 2017: Bitcoin va superar el nivell de preu de 1.000 dòlars per primera vegada en tres anys

Tot i que Bitcoin es va concentrar principalment durant la majoria del 2016, el que va resultar en l’incompliment de 1.000 dòlars per primera vegada en els darrers tres anys.

Valors del preu de Bitcoin (BTC en USD) el 2016

Valors del preu de Bitcoin (BTC en USD) el 2016

749 dòlars = 9 de novembre de 2016: la victòria presidencial de Donald Trump provoca la caiguda de la borsa

Sorprenent gran part del públic, Donald Trump va ser elegit president dels Estats Units a les eleccions del 2016. Amb aquestes notícies de POTUS, els mercats mundials van caure als EUA, Japó i fins i tot Hong Kong. No obstant això, Bitcoin va augmentar un 5% contra aquests mercats, ja que els comerciants i les institucions van començar a veure Bitcoin com una tècnica per protegir-se dels moviments del mercat global. Donald Trump arribaria fins i tot a tuitejar sobre Bitcoin per primera vegada l’11 de juliol de 2019.

591 dòlars = 2 d’agost de 2016: un atac cibernètic contra Bitfinex roba 72 milions de dòlars

Bitfinex va anunciar una tràgica pèrdua dels bitcoins que pertanyien a 119.756 clients en una violació massiva de seguretat. En aquell moment, el valor combinat d’aquesta pèrdua era de 72 milions de dòlars, ja que el preu de Bitcoin va caure un 20%. Aquest hack va causar molta turbulència a la comunitat bitcoin, ja que el preu de Bitcoin va caure abans de l’anunci públic del hack Bitfinex, cosa que suggereix que hi havia certs titulars que tenien informació privilegiada sobre l’atac.

674 dòlars = 9 de juliol de 2016: Bitcoin es redueix a la meitat per segona vegada

La recompensa per blocs de Bitcoin es va reduir a la meitat per segona vegada des que Bitcoin es va activar, passant de 25 BTC a 12,5 BTC per cada bloc minat.

454 dòlars = 2 de maig de 2016: Craig Wright reclama ser Satoshi Nakamoto

Craig Wright va publicar un bloc que esbossava la seva afirmació que ell era el creador de Bitcoin, més conegut com Satoshi Nakamoto. Wright va penjar una signatura de clau privada, amb l’objectiu de demostrar el seu control sobre el bitcoins original extret per Satoshi el 2009 i 2010. Tot i els seus millors esforços, la comunitat Bitcoin va aconseguir obrir molts forats a les seves declaracions al final del dia, tot i que Wright ha no s’ha retirat de les seves afirmacions fins avui.

461 $ = 27 d’abril de 2016: pagaments amb Bitcoin acceptats per Steam

Bitcoin va començar a acceptar-se com a pagament a la plataforma de jocs Steam PC, cosa que permet als consumidors utilitzar-lo per a la compra de videojocs i altres continguts digitals disponibles. Valve, el creador de Steam, va anunciar que el processador de pagaments de Bitcoin de la plataforma seria Bitpay.

426 dòlars = 4 d’abril de 2016: OpenBazaar es va convertir en un dels primers mercats descentralitzats

El llançament del mercat descentralitzat d’OpenBazaar va suposar un esforç per crear un mercat per al comerç de P2P lliure de taxes, restriccions comercials i intermediaris. Més endavant, el mercat va revelar finalment que havien rebut un milió de dòlars en finançament, gràcies a Union Square Ventures, Andreessen-Horowitz i altres grans empreses de capital risc.

434 dòlars = 21 de febrer de 2016: Els desenvolupadors i miners de Bitcoin van proposar un testimoni separat

Segregated Witness, també conegut com SegWit, va ser el producte d’una discussió entre membres de la comunitat Bitcoin a Hong Kong. La idea tenia com a finalitat resoldre la congestió de les transaccions de Bitcoin i el grup va acordar crear l’escalabilitat perquè Bitcoin es convertís en un sistema de pagament internacional..

Valors del preu de Bitcoin (BTC en USD) el 2015

Valors del preu de Bitcoin (BTC en USD) el 2015

461 dòlars = 8 de desembre de 2015: informes per cable que afirmen que Satoshi Nakamoto és Craig Wright

La idea original que suggeria la identitat de Satoshi Nakamoto era el doctor Craig S. Wright, publicada per Wired. La publicació indicava que l’home de negocis australià era el mateix Satoshi o un “enganyós”, basat en els correus electrònics, la publicació del bloc suprimida i la filtració de documents judicials que van ser utilitzats com a recursos per l’escriptor i investigador de seguretat de Wired Gwen Branwen.

De manera privada, Wright va proporcionar més tard proves addicionals de que el suggeriment era cert, només per ser discutit victoriosament per la comunitat Bitcoin.

334 $ = 3 de novembre de 2015: Unicode ha acceptat el símbol de Bitcoin

El comitè tècnic d’Unicode va validar la creixent influència de Bitcoin acceptant el seu símbol a l’estàndard Unicode. El símbol s’ha assignat a la ranura U + 20BF ​​SIGN.

366,67 dòlars = 31 d’octubre de 2015: The Economist presenta Bitcoin per primera vegada per primera vegada

Un article titulat “The Trust Machine” va posar Bitcoin a la primera pàgina de l’estimada publicació The Economist. El liberalisme econòmic, la usabilitat de la tecnologia blockchain i el potencial dels bancs nacionals per alliberar la seva pròpia moneda digital es van discutir a l’article.

318,43 dòlars = 22 d’octubre de 2015: la UE decideix no imposar un IVA en les operacions de Bitcoin

Segons una sentència del Tribunal de Justícia Europeu, l’impost sobre el valor afegit (IVA) no serà aplicable a Bitcoin ni a les monedes virtuals de la Unió Europea. Aquesta decisió significa que Bitcoin cauria més dins de la categoria de divises, en lloc de ser propietat o mercaderia. La decisió era directament contradictòria amb la postura dels reguladors als Estats Units.

268 dòlars = 5 d’octubre de 2015: els bessons Winklevoss van llançar Gemini Exchange a Nova York

Gemini Exchange es va llançar oficialment a l’octubre de 2015 per Cameron i Tyler Winklevoss, també coneguts com els bessons Winklevoss. Els germans destaquen per la seva participació en el desenvolupament primerenc de Facebook. El llançament de l’intercanvi Bitcoin amb seu als Estats Units i regulat pels Estats Units ja tenia llicència per operar a 26 estats, basat en la seva associació existent amb un banc a Nova York. Aquesta relació també va assegurar que els dipòsits dels clients estiguessin coberts per una assegurança FDIC, que és un avantatge que actualment es dóna als comptes bancaris normals..

238,15 dòlars = 18 de setembre de 2015: CFTC va classificar Bitcoin com a mercaderia

La Comissió de Comerç de Futurs de Mercaderies dels Estats Units va presentar i liquidar els càrrecs contra un canvi de Bitcoin que va fer possible el comerç de contractes d’opcions. Aquest acord va formar part de la determinació que “el bitcoin i altres monedes virtuals es defineixen adequadament com a productes bàsics”.

232,05 dòlars = 3 de juny de 2015: BitLicense introduït per Nova York per al comerç criptogràfic dins l’Estat

El llançament de BitLicense a Nova York fa de l’Estat un dels més progressistes en regulació de criptomonedes. El requisit establia un nou estàndard per a la indústria local, garantint que qualsevol intercanvi de criptomonedes que volgués operar a Nova York hauria d’obtenir la llicència del Departament de Serveis Financers de Nova York..

Una BitLicense requereix una quota de sol·licitud de 5.000 dòlars, un registre d’empremtes digitals dels empleats i aprovació per escrit per a cada nova activitat empresarial. Els intercanvis que no eren tan transparents amb les seves activitats a l’Estat aviat es van trobar a deixar d’operar després del llançament de BitLicense.

222,85 $ = 26 de gener de 2015: Coinbase es va llançar com a plataforma per al comerç de Bitcoin als EUA

Coinbase, un processador de pagaments de Bitcoin que compta amb inversions de capital risc, va anunciar la seva pròpia plataforma de negociació. El llançament va seguir mesos treballant per aconseguir una relació entre els reguladors estatals i federals. Quan es va llançar, Coinbase va fer possible que els clients de la meitat dels estats nord-americans poguessin realitzar operacions legalment.

198,59 dòlars = 4 de gener de 2015: el tall de Bitstamp va provocar una pèrdua de 5,2 milions de dòlars

Tot i que el mercat de Bitcoin ja s’ocupava d’un mercat baixista, la situació va empitjorar encara després del robatori de 18.866 Bitcoins d’una cartera calenta amb Bitstamp. Amb les tàctiques d’enginyeria social contra l’administrador del sistema de Bitstamp, els pirates informàtics van guanyar 5,2 milions de dòlars de Bitcoin. L’intercanvi es va haver de tancar durant vuit dies, però el magatzem frigorífic de Bitstamp va romandre protegit. A més, els saldos dels clients no es van veure afectats i la pèrdua va ser només una “petita fracció” de les reserves que tenia Bitstamp.

Bitstamp segueix sent un intercanvi actiu, que és un destí molt millor del que han aconseguit altres grans intercanvis.

Valors del preu de Bitcoin (BTC en USD) el 2014

Valors del preu de Bitcoin (BTC en USD) el 2014

324,87 $ = 11 de desembre de 2014: Bitcoin acceptat per Microsoft

Amb l’acceptació de Bitcoin per part de Microsoft, els clients dels Estats Units van poder canviar Bitcoin per aplicacions, jocs i altres continguts digitals mitjançant les botigues en línia de Xbox i Windows. El seu proveïdor de pagaments de Bitcoin era, i és, Bitpay.

387,40 $ = 6 d’octubre de 2014: transacció de BearWhale Bitcoin arxivada per Bitcoin Exchange

El 6 d’octubre es va marcar com una de les comandes de “venda” més grans que ha arribat mai a la cadena de blocs de Bitcoin, ja que un comerciant desconegut va vendre 30.000 BTC a Bitstamp. El preu límit de la BTC va ser de 300 dòlars i la comunitat Bitcoin va considerar que l’ordre va ser “BearWhale”. Mentre es va omplir la comanda, el preu de Bitcoin va patir durant el procés.

528,88 $ = 18 de juliol de 2014: Bitcoin acceptat per Dell

Dell, el gegant de la informàtica, va anunciar que els clients nord-americans podien utilitzar Bitcoin, cosa que els va fer arribar a la companyia més gran per acceptar l’actiu criptogràfic. El 2014, moltes altres empreses de maquinari informàtic van iniciar els pagaments amb Bitcoin, inclosos Overstock, TigerDirect i Newegg, que van influir en la decisió de Dell..

628,50 dòlars = 27 de juny de 2014: subhasta del govern dels EUA venuda 30.000 Bitcoin

El servei de mariscals dels Estats Units va vendre 30.000 bitcoins confiscats en una incursió d’octubre de 2013. L’atac al mercat de la xarxa fosca de la Ruta de la Seda va permetre al govern subhastar els bitcoins al millor postor, ja que la majoria dels bitcoins van ser adquirits pel multimilionari capitalista de risc Tim Draper.

Fins ara, Draper continua sent un dels hodlers bitcoins més grans.

592,28 dòlars = 13 de juny de 2014: 51% de control de xarxa de Bitcoin assegurat temporalment per GHash.io

GHash.io, una agrupació minera, va obtenir el control majoritari sobre el poder hashing de la xarxa Bitcoin, cosa que els va donar l’opció de llançar un atac del 51% a la xarxa. Aquest tipus d’atac crearia una reversió temporal de les transaccions de Bitcoin, tot i que el grup va emetre un comunicat per aclarir que mai no realitzaria aquest atac. El comunicat afegia que a partir d’ara la piscina no superaria el 39,99% de potència hash.

501,70 dòlars = 10 d’abril de 2014: tancament de comptes bancaris relacionats amb l’intercanvi per People’s Bank of China

Les institucions financeres xineses tenien un termini per al 15 d’abril per aturar totes les interaccions amb el propi Bitcoin i els intercanvis relacionats. Els intercanvis van perdre l’accés als seus comptes bancaris al país, ja que van passar a solucions bancàries offshore.

453,05 dòlars = 26 de març de 2014: Bitcoin serà impostos, segons l’IRS

El Servei d’Impostos Interns dels Estats Units va emetre una declaració segons la qual Bitcoin podria ser impostos com a propietat, però no com a moneda. Amb aquesta classificació, Bitcoin i altres actius de criptomoneda estarien sotmesos a certes restriccions, inclòs l’impost sobre les plusvàlues.

631,25 dòlars = 6 de març de 2014: Dorian Nakamoto ha estat identificat com Satoshi Nakamoto per Newsweek

Newsweek, el mitjà de comunicació, va publicar un article sobre un home anomenat Dorian Nakamoto, ja que la periodista Leah McGrath Goodman va afirmar que l’enginyer en informàtica retirat era l’autèntic creador de Bitcoin. Dorian, però, va negar qualsevol implicació i una investigació addicional va confirmar la seva manca de connexió amb Bitcoin. No obstant això, la comunitat de criptomonedes va acabar recaptant 23.000 dòlars per a ell.

662 dòlars = 24 de febrer de 2014: Mt. Gox apaga de sobte

Després dels atacs DDoS del 7 de febrer, Mt. Gox va aturar totes les retirades. En poques setmanes, la plataforma que va tenir èxit es va tancar, després del descobriment que faltaven 744.000 bitcoins al magatzem frigorífic. L’intercanvi va fallir i el preu de Bitcoin va provocar una caiguda massiva.

626 $ = 7 de febrer de 2014: Mt. Gox i altres intercanvis van patir un atac DDoS important

Diversos intercanvis van ser simultanis amb els atacs DDoS, que els van tancar durant diversos dies. Els intercanvis afectats van ser Mt. Gox, Bitstamp i BTC-E, entre d’altres.

Valors del preu de Bitcoin (BTC en USD) el 2013

Valors del preu de Bitcoin (BTC en USD) el 2013

839 dòlars = 5 de desembre de 2013: institucions financeres a la Xina prohibides per l’ús de Bitcoin

El Banc Popular de la Xina va prendre nota de l’augment de popularitat de Bitcoin al seu país, i va optar per prohibir-ne l’ús com a forma de moneda per preservar el seu propi sistema financer. Es va prohibir ràpidament a les institucions financeres l’ús de Bitcoin.

921 $ = 29 de novembre de 2013: Mt. Gox va registrar un valor de Bitcoin de 1.242 dòlars

Els preus van assolir el màxim històric el 29 de novembre, ja que van augmentar les inversions a la Xina. Els ciutadans del país van gravitar cap a la moneda com una manera de protegir-se del yuan xinès, que es va inflar ràpidament.

1.075 dòlars = 20 de novembre de 2013: es permet als ciutadans xinesos intercanviar bitcoins Bitcoin / propis

El Banc Popular de la Xina va donar llibertat als ciutadans xinesos per comprometre’s amb el mercat de Bitcoin, segons un comunicat del banc. Aquesta capacitat fa que els ciutadans xinesos puguin comprar i vendre Bitcoin en massa. Amb aquesta notícia, el preu de Bitcoin va augmentar i el volum de negociació de Bitcoin va assolir nous nivells.

1.072 dòlars = 18 de novembre de 2013: es retarda l’audiència de Bitcoin al Senat dels Estats Units

La detenció de Ross Ulbricht va portar el Senat dels Estats Units a mantenir una discussió anomenada “Més enllà de la Ruta de la Seda”, que va discutir els “riscos potencials, amenaces i promeses” de les monedes virtuals. Alguns panelistes i senadors van creure que Bitcoin era un risc que no valia la pena assumir, mentre que altres creien en el seu potencial.

135,12 dòlars = 1 d’octubre de 2013: arrestat Dread Pirate Roberts, també conegut com Ross Ulbricht

Després de les pistes, l’Oficina Federal d’Investigació va aconseguir arrestar el propietari de la Ruta de la Seda, Ross Ulbricht. El mercat de la web fosca s’havia consolidat com el lloc subterrani per a la venda i compra de drogues, armes i altres béns il·legals per a Bitcoin. Ulbricht va ser acusat de múltiples delictes, inclosos pirateria informàtica i blanqueig de diners, i va perdre 170.000 BTC durant el procés.

Ulbricht va ser condemnat a aixecar-se a la presó, sense possibilitat de llibertat condicional, més tard.

126,94 dòlars = 30 d’agost de 2013: Tradehill va deixar d’operar

Tradehill, una plataforma d’intercanvi d’empreses a empreses, va tancar les seves operacions i va retornar fons als seus clients després de caure a Archive Federal Credit Union. El soci financer de la companyia va decidir no fer front a les preocupacions reguladores de Bitcoin.

126,94 dòlars = 14 de maig de 2013: Mt. Gox va rebre una garantia del Departament de Seguretat Nacional

Després d’una investigació del Departament de Seguretat Nacional dels Estats Units, Mt. El director general de Gox, Mark Karpeles, va perdre 3 milions de dòlars per un compte bancari amb Wells Fargo en una confiscació de les autoritats. La investigació va revelar que Karpeles enviava diners il·legalment contra els termes associats al compte. Els usuaris van començar a dubtar de la capacitat de Bitcoin per assolir un estatus legal futur.

122,90 dòlars = 10 d’abril de 2013: Mt. Gox es tanca a causa de l’alt volum de negociació

Mt. El volum de negociació de Gox va augmentar com a resultat de l’activitat dels usuaris a la borsa, tot i que es va equivocar per primera vegada com un atac DDoS. L’intercanvi es va veure obligat a tancar-se com a conseqüència de la demanda, cosa que va causar preocupació per la comunitat Bitcoin.

131,07 dòlars = 25 de març de 2013: el rescat del govern de Xipre es correlaciona amb la pujada de preus de la BTC

Xipre va rebre un rescat de 10.000 milions d’euros, amb l’objectiu de solucionar el fracàs de l’economia, tot i que comportava una certa advertència: el compte que superés els 100.000 euros estaria sotmès a taxes i restriccions. Aquestes restriccions van ser responsables d’augmentar Bitcoin de 80 a 260 dòlars en poques setmanes, ja que els usuaris van gravitar cap al “refugi segur” que ofereix Bitcoin.

68,89 dòlars = 11 de març de 2013: actualització de la versió 0.8.2 de Bitcoin

Els problemes de transacció van provocar que Bitcoin arribés temporalment a una forquilla dura, cosa que marcaria una setmana difícil per a l’actiu. Mt. Gox va optar per suspendre les operacions mentre els desenvolupadors seguien amb una resolució en poques hores. Per evitar que aquest problema es repeteixi, es va llançar la versió 0.8.1.

Valors del preu de Bitcoin (BTC en USD) el 2012

Valors del preu de Bitcoin (BTC en USD) el 2012

13,43 dòlars = 28 de novembre de 2012: Bitcoin es redueix a la meitat per primera vegada

Amb l’escriptura del codi original de Bitcoin, Satoshi Nakamoto havia dissenyat un pla a la meitat, reduint automàticament el nombre de BTC atorgats als miners a la meitat cada quatre anys. La primera aplicació d’aquesta reducció a la meitat va tenir lloc el 28 de novembre, fet que va reduir la recompensa de 50 BTC a 25 BTC amb cada bloc minat.

12,46 $ = 15 de novembre de 2012: Bitcoin acceptat per WordPress

WordPress va publicar un comunicat que anunciava la seva acceptació de Bitcoin com a opció de pagament, a causa de les restriccions que tenien empreses de PayPal i Visa. WordPress va afirmar que aquestes empreses i altres bloquejaven 60 països de tot el món per realitzar transaccions, inclosos Haití i Etiòpia.

La declaració assenyalava que “el nostre objectiu és habilitar les persones i no bloquejar-les”.

11,18 dòlars = 17 d’agost de 2012: la suspensió dels pagaments de Bitcoin per l’estalvi i la confiança de Bitcoin per part de SEC

Trendon T. Shavers va ser acusat de defraudar inversors com a resultat del seu pla d’inversió Bitcoin per la Comissió de Valors i Borses dels Estats Units. Després d’acceptar 50 dipòsits BTC d’usuaris al fòrum BitcoinTalk, va pagar interessos setmanalment. L’operació es va aturar el 17 d’agost i Shavers va intentar desaparèixer amb 86.000 i 500.000 bitcoins dels inversors.

4,89 dòlars = 1 de març de 2012: 46.000 bitcoins perduts en Linode Hack

L’amfitrió web Linode va ser sotmès a un pirateig d’un atacant anònim als seus servidors, cosa que va permetre a l’atacant accedir a carteres que contenien un gran nombre de Bitcoin. El robatori de Bitcoin per valor de més de 228.000 dòlars, entre les víctimes més destacades, va ser el desenvolupador principal de Bitcoin, Gavin Andresen, Bitcoinica exchange bitcoin, i l’operador de piscines mineres Marek ‘Slush’ Palatinus.

4,31 dòlars = 11 de febrer de 2012: operacions de criptografia tancades de Paxum i Bitcoin, venudes a Bitcoin

La setmana de l’11 de febrer no va ser una gran setmana per a Bitcoin. Paxum, un processador de pagaments en línia, va decidir aturar totes les transaccions que impliquessin criptomoneda l’11 de febrer, i va citar motius legals. Al cap de dos dies, TradeHill va seguir venent Bitcoin per emetre reembossaments a clients i creditors. La següent data, l’usuari del fòrum de BitcoinTalk, Patrick ‘phantomcircuit’ Strateman, va anunciar un error de seguretat a BTC-E Bitcoin Exchange.

Valors del preu de Bitcoin (BTC en USD) durant el període 2009-2011

Valors del preu de Bitcoin (BTC en USD) durant el període 2009-2011

4,22 dòlars = 19 de desembre de 2011: “La bona esposa” inclou l’episodi “Bitcoin for Dummies”

Quan Bitcoin encara estava en els primers anys de la seva vida, un episodi de “The Good Wife” va decidir aprofitar la nova tecnologia. S’esperava que l’exposició a 9,45 milions d’espectadors impulsaria l’afirmació a noves altures, però pocs espectadors semblaven estar interessats ja que el preu es mantenia al seu lloc..

17,77 dòlars = 19 de juny de 2011: Mt. Gox Hacked: el primer gran forat negre de Bitcoin

Mt. Gox va ser piratejat per un auditor que treballava per a l’intercanvi, que va descarregar una còpia de la base de dades d’usuaris per accedir a les contrasenyes. Amb la possibilitat d’accedir a privilegis de nivell d’administrador, l’auditor va fer que el preu baixés a 0,01 dòlars per Bitcoin amb les moltes comandes de venda publicades al sistema.

Mt. Gox va poder deixar de cotitzar durant una setmana quan van descobrir el problema, invertint les operacions i millorant la seguretat dels seus sistemes. De les 600 carteres compromeses, es van robar més de 4.019 bitcoins.

16,88 dòlars = 1 de juny de 2011: Gawker News publica un article d’exposició al lloc web de Dark Web, Silk Road

Adrien Chen, escriptor de Gawker, va publicar un article titulat “El lloc web subterrani on es pot comprar qualsevol medicament imaginable”. Aquest article va generar moltes controvèrsies, on es descrivia com els consumidors podien utilitzar la possible empresa criminal de la Ruta de la Seda per comprar gairebé qualsevol cosa amb Bitcoin. L’article va guanyar molt de trànsit i va augmentar Bitcoin de 9,21 a 17,61 dòlars.

Bitcoin va arribar als 31 dòlars al cap d’una setmana després de la publicació de l’article Gawker.

0,072 dòlars = 27 de març de 2011: llançament oficial de tres intercanvis de Bitcoin

Britcoin, un nou intercanvi de criptografia, es va llançar al març, cosa que va permetre als usuaris negociar amb l’ús de la lliura esterlina per primera vegada. Poc després, un intercanvi al Brasil va seguir aquest avantatge mitjançant el llançament d’un servei perquè el real brasiler també pogués negociar amb Bitcoin.

Bitmarket.eu es va llançar el 5 d’abril, cosa que permetia als usuaris utilitzar l’euro per canviar Bitcoin, cosa que no s’havia fet mai abans. Els tres intercanvis van permetre l’entrada de milions de nous usuaris al mercat de Bitcoin.

1,00 dòlars = 9 de febrer de 2011: valor coincident de Bitcoin del dòlar nord-americà

Bitcoin va assolir el mateix valor que el dòlar nord-americà quan tenia aproximadament dos anys, que va ser la primera vegada en la història que va assolir la paritat amb la moneda fiat més gran del món. El preu va augmentar ràpidament amb aquesta notícia.

0,07 dòlars = 15 d’agost de 2010: resultats fraudulents del procés de transacció de Bitcoin a Hard Fork

Un error de processament de número d’ordinador va permetre la creació d’una transacció Bitcoin fraudulenta per part d’un usuari anònim, que va generar gairebé 99.000 Bitcoin més que mai puguin existir al sistema. Els desenvolupadors de Bitcoin van detectar i corregir el problema en qüestió d’hores.

0,06 dòlars = 18 de juliol de 2010: Mt. Llançament de Gox Exchange

Jed McCaleb va llançar Mt. Gox el 18 de juliol, que es basava en la plataforma d’intercanvi de targetes Magic: The Gathering Online (MTGOX) anterior (però fallada). Mt. Gox va créixer durant els pròxims tres anys fins a convertir-se en l’intercanvi més gran de Bitcoin en línia i McCaleb va vendre l’intercanvi a Mark Karpeles el 7 de març de 2011, molt abans d’aquest èxit massiu i d’un eventual fracàs..

0,08 dòlars = 11 de juliol de 2010: article destacat de Bitcoin

Slackdog.org, un lloc web popular per a novetats i desenvolupaments tecnològics, va presentar el llançament de la versió 0.3 de Bitcoin. L’interès per Bitcoin va augmentar i va augmentar el preu de 0,008 a 0,08 dòlars en cinc dies.

0,0025 dòlars = 22 de maig de 2010: dues pizzes es van convertir en els primers articles comprats amb Bitcoin

Laszlo, un usuari del fòrum Bitcointalk, va pagar dues pizzes amb 10.000 BTC, valorades en 25 dòlars. Jercos, un altre usuari de la plataforma, va demanar i pagar les pizzes, marcant la primera vegada que s’havia utilitzat Bitcoin per a un element tangible real..

0,001 dòlars = 12 d’octubre de 2009: va tenir lloc la primera transacció Bitcoin-a-Fiat

New Liberty Standard va fer una compra de 5.050 BTC amb l’ús de PayPal per 5,02 $. Es tracta del primer comerç conegut amb Bitcoin i qualsevol moneda fiduciària.

0,0008 dòlars = 5 d’octubre de 2009: el nou servei de tipus de canvi de Bitcoin de Liberty Standard ha estat llançat

Es va llançar un nou estàndard Liberty com a servei d’intercanvi de fiat per Bitcoin, amb una taxa de 1.309,03 BTC a 1 USD, o aproximadament 0,0008 $ per 1 BTC. La taxa es va calcular tenint en compte el cost de l’electricitat que s’utilitzava per a la mineria d’un sol Bitcoin a l’ordinador en aquell moment.

0,00 dòlars = 12 de gener de 2009: va tenir lloc la primera transacció amb Bitcoin

El 12 de gener, el creador de Bitcoin, Satoshi Nakamoto, va transferir 10 bitcoins al desenvolupador i activista de criptografia Hal Finney com a primera transacció de Bitcoin. Finney va fer un tuit sobre la transacció, que després va fer broma dient que mai no l’ha retornat a Satoshi.

0,00 $ = 3 de gener de 2009: establiment del bloc Genesis per a Bitcoin

El creador de Bitcoin, Satoshi Nakamoto, va explotar el primer bloc de Bitcoin, posant en marxa la cadena de blocs de Bitcoin.

Assegureu-vos d’utilitzar la cronologia de preus de bitcoins més detallada per veure fins a quin punt ha arribat la criptomoneda més gran i millor en la seva primera dècada. Ara, per acabar amb la nostra guia d’usuari de preus de bitcoins i comerciants de criptografia, tanquem les preguntes més freqüents sobre els càlculs BTC / USD per revisar tots els elements restants.

Preguntes freqüents sobre el preu del tipus de canvi de Bitcoin i BTC

Preguntes freqüents sobre el preu del tipus de canvi de Bitcoin i BTC

Tenim moltes preguntes sobre el preu del bitcoin i el tipus de canvi del bitcoin. Aquí teniu algunes de les preguntes més freqüents que rebem.

P: D’on prové el tipus de canvi de Bitcoin? Qui mesura el tipus de canvi?

A: Diferents llocs web mesuren el tipus de canvi de Bitcoin mitjançant diferents fonts. Els millors llocs web utilitzen múltiples intercanvis importants i dades comercials actualitzades fins al segon per obtenir el tipus de canvi de Bitcoin. Quant ha pagat algú pel bitcoin? Per quant va vendre algú Bitcoin? Quin va ser l’últim preu que algú va pagar pel bitcoin? En agregar dades de diverses fonts, els informadors de tipus de canvi poden obtenir les dades més precises possibles per a les condicions actuals del mercat.

P: Qui controla el preu del bitcoin?

A: Els compradors i venedors dels mercats oberts controlen el preu del bitcoin. No hi ha cap entitat central que pugui dictar el preu del bitcoin.

P: Pot influir qualsevol persona en el preu del bitcoin?

A: Sens dubte, és possible que una sola institució o individu pugui controlar el preu del bitcoin, tot i que és menys probable a mesura que el mercat es torna més líquid. Si Satoshi, de sobte, va deixar caure al mercat la seva rumorosa quantitat d’1 milió de BTC, això provocaria una baixada de preus diferent a qualsevol que hem vist abans. Poques altres persones, fins i tot les balenes amb un valor de milions de dòlars en bitcoins, poden afectar sols mercats com aquest.

P: Qui controla la taxa d’emissions o la inflació de bitcoin?

A: La recompensa per blocs de Bitcoin és la seva taxa d’emissió o inflació de facto. Cada 10 minuts s’afegeix 6,25 BTC al subministrament disponible de Bitcoin mitjançant aquest sistema de recompensa de blocs. Aquesta recompensa per blocs es codifica en bitcoin de la mateixa manera que el seu subministrament total. Està dissenyat per tallar-se a la meitat aproximadament cada quatre anys, fins a l’any 2140, quan s’ha programat l’extracció de l’últim bitcoin..

P: Per què el preu de Bitcoin és tan volàtil? Per què fluctua tant el tipus de canvi de Bitcoin?

A: Bitcoin és ben conegut per la seva volatilitat. Fa deu anys, el bitcoin valia menys d’un cèntim. Durant els darrers dos anys, Bitcoin ha valgut entre 3.000 i 20.000 dòlars, segons quan hàgiu comprovat el preu. La volatilitat de Bitcoin pot semblar extrema, però és el que esperem d’un nou actiu i d’un nou mercat. El mercat intenta trobar el preu del bitcoin, de manera que els preus augmentaran i baixaran naturalment. Vegeu més amunt els principals motius pels quals el preu de Bitcoin puja i baixa.

P: Com pot ser que Bitcoin sigui una botiga de valor si el seu preu canvia constantment?

A: El preu de Bitcoin ha fluctuat enormement al llarg dels anys, cosa que ha portat a molta gent a afirmar que Bitcoin és una pobra reserva de valor. Sens dubte, és possible que Bitcoin sigui una pobra reserva de valor a llarg termini, tot i que és difícil dir-ho d’una manera o altra en aquest moment. El valor de l’or també ha fluctuat amb el pas del temps, tot i que continua sent un dels millors establiments de valor de la història.

P: El bitcoin és una bombolla?

A: Sens dubte, és possible que mirem enrere el bitcoin d’aquí a 15 anys i ens riurem de la bombolla més gran i ximple de la història. També és possible que els nostres néts ens preguntin d’aquí a 50 anys si realment Bitcoin només valia 10.000 dòlars quan érem petits. En poques paraules, ningú sap cap a on anirà el bitcoin, què passarà amb el preu de bitcoin i si el bitcoin està realment en una bombolla o no.

P: Per què es fixa l’oferta total de bitcoin? Com sabem que només hi ha 21 milions de bitcoins?

A: L’oferta total de Bitcoin és fixa. Està codificat en les regles bàsiques de Bitcoin. Només hi pot haver 21 milions de bitcoins.

P: Es pot canviar l’oferta total de bitcoin?

A: Tècnicament és factible canviar l’oferta global de Bitcoin. Igual que la majoria de regles de bitcoins, aquests canvis requereixen el suport de la majoria. Si hi ha prou gent que vol canviar el límit de subministrament de Bitcoin, aquest límit de subministrament canviarà.

P: Quants bitcoins hi ha al mercat avui en dia?

A: S’han extret 18 milions de bitcoins des de gener de 2009 fins a novembre de 2019. Els 3 milions restants de bitcoins s’han d’extreure entre el 2019 i el 2140, reduint-se la recompensa per blocs a la meitat cada quatre anys. En realitat, el nombre de bitcoins en circulació és molt inferior. Algunes persones mai no vendran els seus bitcoins per menys d’un preu determinat, per exemple. També s’han destruït o perdut milions de bitcoins.

P: Per què el maig de 2020 és un moment important per a Bitcoin??

A: El maig de 2020 és una de les properes dates més importants del futur de Bitcoin. El 14 de maig de 2020, la recompensa per blocs de Bitcoin es reduirà a la meitat de 12,5 BTC a 6,25 BTC. Durant la nit, la taxa d’emissions (o taxa d’inflació) de bitcoin es reduirà a la meitat. Ambdues reduccions a la meitat anteriors (50 BTC a 25 BTC i 25 BTC a 12,5 BTC) han provocat un repunt dels preus del bitcoin.

P: El bitcoin no és intrínsecament inútil? Com tindrà un valor a llarg termini?

A: És cert que el preu del bitcoin no es fixa en cap actiu específic. No obstant això, el bitcoin encara té un valor intrínsec. Per exemple, la cadena de blocs bitcoin dóna valor a bitcoin. Bitcoin us permet transferir diners de manera segura d’una persona a una altra sense la necessitat d’un intermediari centralitzat. D’aquí ve el valor del bitcoin.

P: Què passa quan s’extreuen tots els bitcoins? No caurà el preu de Bitcoin?

A: Està previst que s’extreguin els darrers bitcoins el 2140. Fins ara, només aproximadament el 15% dels bitcoins continuen sense minar. Un cop s’hagi extret l’últim bitcoin, els miners guanyaran diners mitjançant comissions de transacció. Els miners ja cobren comissions de transaccions i bloquegen les recompenses quan extreuen un bloc amb èxit. Després de 2140, només cobraran les comissions de transacció. Realment ningú no sap on serà el preu de Bitcoin el 2140 i és difícil predir què passarà. Tot i això, Bitcoin està dissenyat per continuar funcionant sense problemes fins i tot després d’extreure l’últim bitcoin.

P: Quina és la unitat de compte més petita de Bitcoin, el satoshi, que té a veure amb el preu de BTC?

preu bitcoin a satoshis

A: Hi ha 100 milions de satoshis per 1 bitcoin, o 1 satoshi és 0,00000001 BTC. A causa de la divisibilitat infinita de bitcoin, el satoshi és el bloc bàsic del valor mesurable de bitcoin, en el qual només hi haurà 2 Quadrillion, 100 Trillion Satoshis (o 21 Quantrillions Satoshis) mai creats. Aquesta escassetat digital comença a importar quan Bitcoin ja no es pot mesurar en quantitats en dòlars americans com és avui.

Paraula final: com es determina el preu de Bitcoin?

guia de preus bitcoin

El preu de Bitcoin està determinat per dos simples factors econòmics: l’oferta i la demanda. L’oferta de bitcoins és fixa, tot i que la demanda de bitcoins continua augmentant. La demanda augmenta a mesura que més persones senten parlar de bitcoin, a mesura que la tecnologia de Bitcoin creix i millora i a mesura que el bitcoin esdevé més útil. I qui sap, tot i que aquesta guia de l’usuari sobre com funciona el preu de Bitcoin segurament ha ajudat, si “teniu prou temps” potser no us haureu de preocupar pel preu de BTC mesurat en USD i començar per la unitat de compte més petita de Bitcoin, satoshi.

preu bitcoin btc / meme usd

No hi ha un milionari de bitcoins, ja que un milió es calcula en dòlars nord-americans i un dia el tipus de canvi de BTC a USD serà simplement de BTC a BTC (almenys, com el meme matricial traça el possible futur).

Per obtenir més recursos sobre els preus de bitcoins, consulteu l’anàlisi de gràfics, les previsions de predicció i les actualitzacions a la meitat del 2020.

Al final, quan la demanda puja i l’oferta es manté fixa, els preus augmentaran inevitablement. Aquesta és la forma més senzilla d’entendre el preu i el tipus de canvi de Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner