Мрежата на Целзий набира 20 милиона долара от платформата за краудфандинг на акции BnkToTheFuture

Две от най-популярните тенденции, които привлякоха вниманието на инвеститорите през 2020 г., са децентрализираните финанси (DeFi) и акционерното краудфандинг. Инерцията зад популярността на всеки не изглежда да се забавя, както се вижда от последните новини за мрежата на Целзий, която завършва набиране на капитал над 20,2 милиона щатски долара.

Този конкретен рейз представлява интерес, тъй като включва компании, категоризирани като опериращи в рамките на DeFi (Целзиева мрежа), и акционерно краудфандинг (BnkToTheFuture).

Подробности за рейза

В този кръг на финансиране мрежата на Целзий продава капитал от 12,41%. В замяна набирането на капитал привлече участие от над 1000 инвеститори, които допринесоха над 20,2 милиона щатски долара.

Това повишаване е явен успех, тъй като общите генерирани средства възлизат на приблизително 120% от целта на компанията. Въпреки че има много фактори, които доведоха до успеха на това повишаване, настоящата популярност на платформата, без съмнение, изигра голяма роля. Мрежата на Целзий посочва, че сега са предоставили над 6,2 млрд. Долара заеми, в допълнение към контрола над активи в размер на 630 млн. Долара – демонстрирайки ясно търсене на услуги.

Независимо мислене

От парите, събрани от мрежата на Целзий, приблизително 50% идват от един инвеститор – Tether. Тази инвестиция от Tether първоначално предизвика опасения от страна на потребителите на платформата, тъй като се опасяваше, че мрежата на Целзий сега ще бъде обект на външно влияние. Един от диференциращите фактори между мрежата на Целзий и нейните конкуренти е нейната цел да споделя 80% от печалбата си сред клиентите. Тъй като големите инвеститори евентуално задържат решенията на компанията, целите за разпределение на печалбата като тази биха могли да бъдат прекратени. Страхът от тази възможност накара главния изпълнителен директор на Celsius Network Алекс Машински да коментира проблема в миналото.

„… ние се ангажираме да дадем на вложителите 80% и аз оставам най-големият акционер на Целзий, но сега той разполага с много повече пари, за да расте по-бързо и да изгражда по-добри продукти.“

Сега, когато нейното набиране на капитал стигна до заключение, тези страхове очевидно бяха надценени, тъй като не направиха нищо, за да забавят инвеститорите да се стичат до възможността.

DeFi конкуренти

Докато заглавието DeFi може да се използва като общ термин за описване на произволен брой базирани на блокчейн финансови приложения, един от най-популярните примери е крипто платформи за кредитиране.

Поглеждайки отвъд мрежата на Целзий, понастоящем следните компании функционират като близки конкуренти, предлагайки подобни / конкурентни услуги.

С крипто общността, населена с голям брой дългосрочни притежатели, не е чудно, че услугите, предлагани от тези компании, са много търсени. За инвеститор, който не възнамерява да търгува с активите си в краткосрочен план, това е лесен начин за печелене на пасивни доходи.

Капиталово краудфъндинг

DeFi е горещ сектор в момента, но какво да кажем за онези компании, които правят възможно увеличаването на капитала?

В този случай Celsius Network се обърна към популярната платформа BnkToTheFuture. Платформи като тази предоставят на инвеститорите достъп до възможности, досега достъпни само от богати рискови капиталисти.

Подобно на мрежата на Целзий, BnkToTheFuture не е сам в съответното си поле. Различни състезатели хвърлиха шапки на ринга, тъй като се стремят да утвърдят репутацията си на лидери в краудфандинга. Следват няколко примера за такива компании.

  • Smartlands
  • WeFunder
  • SeedInvest
  • StartEngine

Тази популярност беше подчертана наскоро, тъй като StartEngine привлече вниманието на известния бизнесмен Кевин О’Лиъри, известен още като г-н Чудесен. По това време О’Лиъри засегна потенциала на краудфандинга, заявявайки,

„Тъй като пандемията на коронавируса, причиняваща икономическа несигурност, стартиращите компании и малкият бизнес имат невероятно труден достъп до капитал, така че ще видите съществен ръст на интереса към компании за краудфандинг като StartEngine, които решават този проблем … погледнете назад към този период като началото на нарастването на акционерното краудфандинг и мисля, че това е индустрия, която StartEngine ще спечели. “

Мрежа по Целзий

Основана през 2017 г., Celsius Network поддържа дейност в Лондон, Англия. Преди всичко екипът на Celsius Network се стреми да разработва съвременни финансови решения, чрез използване на технологии като блокчейн. Компанията е най-известна със своето нахлуване в криптозаеми и лихвоносни крипто сметки.

Главният изпълнителен директор Алекс Машински понастоящем ръководи операциите на компанията.

Корпоративно видео на мрежата ЦелзийКорпоративно видео на мрежата Целзий

Гледайте това видео в YouTube

В други новини

За тези, които се интересуват да научат повече за това какво представлява капиталовото краудфандинг и как може да промени начина, по който инвестираме, не забравяйте да разгледате дълбокото си потапяне в практиката ТУК.

Ако идеята за акционерно краудфандинг ви е предизвикала интереса, след като сте научили неговите подробности, следващата статия ТУК ще хвърли светлина върху някои от лидерите в сектора.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner