Lliçons del cripto-tsunami

Autor original :David Weisberger

Com que el 2018 ha acabat, hi ha una gran quantitat de comentaris de predicció i de “any en revisió”. En tots aquests articles, s’està escrivint molt sobre les restes deixades pel tsunami criptogràfic, on el 2017 la criptografia va pujar a les altures meteòriques, seguida d’un brutal mercat baixista el 2018. El 2017 vam ser testimonis d’increïbles riqueses i previsions de canvis mundials. tecnologies. El 2018, vam veure històries positives i negatives. Com a aspecte positiu, l’adopció continua augmentant i molts noms familiars han anunciat plans per entrar al mercat. Al mateix temps, hi ha hagut molts informes sobre accions reguladores, casos de frau i, per descomptat, els resultats desastrosos de les inversions imprudents realitzades pels inversors..

Una de les lliçons més importants que la indústria hauria d’aprendre és que hi ha motius darrere de moltes històries negatives, com ara l’avarícia excessiva, el frau i la manipulació organitzada del mercat que es va produir. Els antecedents no financers de molts participants van ajudar a crear una cultura on es considerés acceptable el “caver emptor”, mentre que, al mateix temps, aquells que gestionen la majoria dels mercats criptogràfics tenien poca experiència amb principis del mercat financer com la millor execució o mercats justos i ordenats. Amb aquest teló de fons, el mercat criptogràfic es va desenvolupar ràpidament a mesura que l’atractiu d’una nova tecnologia va provocar la imaginació dels inversors, amb el resultat d’un cicle accelerat de cobdícia i por..

El 2017-2018 va ser, en molts aspectes, força similar a la bombolla dotcom dels anys 90. A més d’una nova tecnologia que prometia la interrupció de moltes indústries, presentava una ràpida apreciació del preu dels principals actius i moviments de preus encara més grans entre els actius més petits. De fet, gran part del comportament del mercat ICO s’assemblava molt a les històries del mercat de renda variable sense recepta (OTC), com les que es detallen a la pel·lícula “El llop de Wall Street”. (Aquesta semblança és important d’entendre per als reguladors; els títols no protegien els inversors en milers de casos a la dècada de 1990, de manera que seria una tonteria suposar que hauria impedit alguna cosa a la moda de l’ICO. El frau és un delicte i cal ser castigat, però hi ha poques raons per escanyar una indústria naixent quan ho faci)

Per posar tot això en perspectiva, voldria destacar 4 lliçons importants apreses l’any passat, juntament amb la nostra perspectiva:

  • Hi ha una gran demanda d’inversions per part del públic mundial per a tecnologies en fase inicial
  • Per als inversors, els diners fàcils són una cançó de sirena
  • Els $$$ atreuen oportunistes, que al seu torn atrauran una resposta reguladora
  • No s’han d’ignorar els principis bàsics dels mercats financers

Examinem cadascun d’aquests al seu torn:

Hi ha una gran demanda pública per invertir en tecnologia inicial: Com ha observat el president de la SEC, Clayton, els mercats de capitals tenen un problema important en atraure noves empreses públiques. El el nombre d’empreses cotitzades s’ha reduït a la meitat des del 1997, mentre que la quantitat de capital injectat a les empreses privades a partir de fons de capital risc i risc privat ha augmentat significativament. Aquesta combinació ha evitat efectivament que els inversors individuals puguin participar en inversions en fase inicial als mercats de renda variable. Per tant, no és d’estranyar que, presentat amb el que semblava ser la capacitat d’invertir en projectes de blockchain potencialment valuosos, molts inversors s’han posat a l’oportunitat. Malgrat poc més que descripcions bàsiques d’idees, sovint sense plans de negoci reals ni productes operatius, les empreses van poder recaptar milers de milions de dòlars.

La naturalesa global d’aquestes ofertes, mentrestant, presenta una arma de doble tall per als mercats de capitals dels Estats Units. Per una banda, l’estructura de mercat dels actius digitals promet eficiències significatives per connectar millor els inversors i els empresaris de tot el món. El contrari és que els EUA podrien quedar-se enrere si els nostres reguladors són excessivament agressius. En lloc de tornar, una vegada més, a invertir en fase inicial als Estats Units a la província exclusiva de capitalistes de risc, els reguladors i la indústria haurien de treballar per obtenir millors divulgacions i normes que garanteixin els drets dels inversors..

Els inversors haurien de desconfiar dels diners fàcils: Com diu el vell refrany, si alguna cosa sembla massa bo per ser cert, probablement sigui … La cançó de sirena del mercat ICO va atreure tant els inversors interessats a fer inversions potencials que puguin canviar la vida a llarg termini com els que busquen una inversió ràpida. . Tanmateix, hi havia dues diferències importants entre els CVs, que havien arraconat el mercat en la primera fase d’inversió, i el fenomen ICO. En primer lloc, i el més important, els inversors individuals objectiu de les ICO no van poder realitzar la diligència deguda ni sol·licitar el tipus de protecció als inversors concedits a les empreses de capital de risc. (Això explica, en part, per què els ICO eren tan populars entre els fundadors per recaptar diners). Aquests fundadors van poder sortir-se’n, però, a causa de la segona diferència: molts projectes van ser capaços de prometre liquiditat immediata en virtut de la llista d’intercanvis criptogràfics i la negociació dels tokens. Això va afegir substancialment l’atractiu d’aquests actius i va ajudar a tenir èxit les tàctiques de venda a alta pressió. Abans vaig dir que això recordava a la bombolla d’Internet, ja que les vendes d’ICO eren força similars a les tàctiques dels venedors d’accions OTC de “sala de calderes”. Aquests actius també tenien liquiditat instantània i presentaven preus als fulls roses que sovint mostraven pujades meteòriques dels preus. La capacitat de demostrar que els primers inversors van fer fortuna va ser un component important de l’atractiu d’aquests actius. Malauradament, quan la música es va aturar, la majoria dels inversors van perdre diners.

La lliçó aquí és que les inversions en fase inicial (és a dir, sense productes ni ingressos reals) s’haurien de tractar de la mateixa manera, siguin “valors” o no. En lloc de regles obsoletes que no aconsegueixen aturar el problema, les empreses que controlen aquests actius i aquells que els venen haurien de revelar tot el material a la venda, estar subjectes a estrictes directrius d’adequació del client i hauria d’haver un compliment estricte de les normes contra el frau..

Quan hi hagi molts diners, es produirà un frau: Això és bastant obvi, tenint en compte la naturalesa humana, però és important tenir-ho en compte. L’única raó per la qual l’he identificat com una lliçó a part és recordar-nos que no hem de descartar tota una tecnologia a causa del fet que va atraure a estafadors. Cada vegada que hi ha una tecnologia que sembla que pot ser transformadora, ja sigui a Internet, biotecnologia genètica, avenços energètics o blockchain, atrau una barreja d’empreses legítimes i estafadors. És una llàstima que això passi i embruti tota la indústria durant un temps, però també sembla inevitable.

Quan el frau s’estén, els reguladors reaccionaran: Tan segur com el dia segueix la nit, quan es defrauda la gent, els reguladors intentaran fer alguna cosa per evitar que passi en el futur. De vegades, les regles tenen sentit i, de vegades, no, de manera que la clau de les indústries legítimes és treballar amb reguladors en lloc d’objectes & queixar-se. Tot i que no és una panacea, el millor pas sol ser una forma de cooperació i autorregulació de la indústria. La bona notícia és que sembla ser el que està passant amb la criptografia.

Els mercats financers han evolucionat per raons importants i els mercats criptogràfics haurien d’abraçar-los: Totes les històries negatives es van produir ja que la majoria dels primers adoptants i tecnòlegs que van impulsar la innovació criptogràfica tenien poc coneixement de com operen els mercats financers I tenen creences fonamentals que entren en conflicte amb els principis clau establerts de protecció dels inversors, descobriment de preus i la millor execució.

Protecció dels inversors – Els mercats financers moderns han evolucionat amb regles que intenten assegurar que els mercats siguin justos i que els inversors estiguin protegits contra intents sense escrúpols d’aprofitar-los. Aquests van des de les normes d’idoneïtat dels clients fins a la divulgació financera obligatòria, fins a les normes d’estructura del mercat que garanteixen un accés just. Tanmateix, a la criptografia hi ha molts emissors i models de mercat que, a propòsit, ignoren aquests principis. Els emissors i els seus assessors que persegueixen un “capital no dilutiu” ho sintetitzen, però el concepte d’emergència va més enllà. Hi ha intercanvis que sí ignorants voluntàriament de la manipulació que es produeix al seu mercat, i d’altres que els empleats han estat acusats de ser còmplices d’aquesta activitatities. Altres han fet declaracions públiques que la manipulació no és la seva preocupació. A part, la SEC ha deixat clar que rectificar aquesta situació i establir una cultura de compliment és una condició prèvia necessària perquè aprovi un ETF de Bitcoin. Dit tot això, les institucions normalment eviten els mercats que consideren que estan contra ells i l’única manera de convèncer-los que els mercats són justos és seguir un llibre de normes clar.

Descobriment de preus / millor execució – Els mercats financers moderns es basen en la premissa que tots els participants coneixen el preu dels actius i que aquests preus es determinen de manera bastant transparent. Com a resultat, el descobriment de preus és un objectiu principal dels mercats, mentre que el concepte de millor execució (és a dir, els clients haurien de tenir una expectativa realista de rebre el millor preu quan operen) és essencial perquè els inversors tinguin confiança en els mercats. No obstant això, per tal de maximitzar el descobriment de preus, cal que les comandes dels clients interaccionin o, com a mínim, tinguin informació sobre els preus d’altres mercats. Tot i això, els mercats criptogràfics estan fragmentats a propòsit. Les borses dominants ignoren els preus disponibles en altres llocs, mentre que es construeixen mercats peer-to-peer sense preus consolidats. Mentrestant, els llocs web de criptografia populars sovint s’equivoquen constantment en els preus que reporten a causa de la mitjana conjunta de preus de jurisdiccions que cotitzen a una prima o preus basats en diferents monedes de finançament. Per tant, el que es necessita són feeds de preus consolidats, com CoinRoutes, que esdevenen omnipresents i autoritzats.

En conclusió, els excessos dels mercats criptogràfics en els darrers dos anys haurien de ser un toc d’atenció per a la indústria i els reguladors que intenten reformar-la. Comprendre el funcionament dels mercats financers i incorporar els tipus de tecnologies i regles que protegeixen els inversors alhora que milloren la integritat del mercat és exactament el que requereixen els mercats criptogràfics. Tenint en compte el potencial dels actius digitals per millorar el sistema bancari i els mercats de capitals, cosa que permet als empresaris de tot el món connectar-se amb el capital, aquest hauria de ser un pas endavant vital..

Reimprès de: https://medium.com/@daveweisberger_91857/lessons-from-the-crypto-tsunami-1dfe0ba8cedf

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner