Litecoin: la plata a l’or de Bitcoin (part III)

Les dues últimes parts d’aquesta sèrie cobreixen l’historial de desenvolupament de Litecoin, el mecanisme de treball, la velocitat de transacció a la xarxa Litecoin, la distribució minera que inclou la reducció a la meitat de la recompensa de Litecoin.

En el segment final d’aquesta sèrie, aprofundirem en el rendiment del mercat de Litecoin, el rendiment de la xarxa i la seva construcció d’ecosistemes..

1. Rendiment del mercat

A hores d’ara, les compensacions i liquidacions de transaccions comercials han de passar per múltiples procediments, que impliquen moltes organitzacions, i això es complica encara més quan es tracta de pagaments transfronterers. Els pagaments de criptomonedes liderats per Bitcoin (BTC), en canvi, presenten una altra alternativa per a les persones mitjançant l’intercanvi entre iguals, eliminant l’intermediari i reduint els costos també..

Tanmateix, el pagament de Bitcoin encara està en fase inicial i s’enfronta als desafiaments de la velocitat de confirmació lenta, el rendiment limitat, el poder concentrat de hash, el dilema d’escalabilitat i altres problemes. Per simplificar-ho, Bitcoin continua lluitant per satisfer les demandes de pagament de la gent.

Litecoin es va desenvolupar per resoldre aquests dilemes com altres altcoins. Comprat el llibre blanc de Bitcoin il·lustrat, Charlie Li va desenvolupar una versió més lleugera de Bitcoin que va millorar la velocitat de confirmació de Bitcoin gràcies a les seves tecnologies úniques en l’algorisme Scrypt i el mecanisme Segwit. A partir d’aquest escrit, Litecoin ocupa les cinc primeres monedes del CoinMarketCap per la seva capitalització de mercat de fins a 5,012 milions de dòlars, un 5,4% del valor de Bitcoin.

2. Anàlisi de tecnologia

2.1 Xarxa d’il·luminació i SegWit

Tant Lighting Network com SegWit (abreviatura de Segregated Witness) van ser aclamats com les solucions als problemes d’escalabilitat. Segwit es va activar litecoinencès 10 de maig de 2017, i en Bitcoin encès 23 d’agost, 2017. La intenció inicial de SegWit era solucionar un error del codi bitcoin anomenat mal·leabilitat de les transaccions. SegWit ha fixat la mal·leabilitat de les transaccions eliminant la informació de la signatura i emmagatzemant-la fora del bloc de transaccions base. De fet, Segwit no augmenta la mida del bloc, sinó que només augmenta el nombre de transaccions dins dels blocs d’1 MB, millorant així l’escalabilitat fins a cert punt.

Lighting Network, en canvi, és un protocol on es realitzaran transaccions freqüents i petites a la cadena de blocs principal. Els usuaris podrien fer una petita quantitat de transaccions BTC molt freqüents a la xarxa d’il·luminació. Litecoin ha implementat amb èxit Lighting Network i Segwit.

Segons l’anàlisi de dades a 1ml.com, la capacitat de càrrega de Lighting Network ha arribat a 302,9 LTC, amb 184 nodes, un 6,36% més en els darrers 30 dies. A més, els canals han arribat a 1.339, amb un augment del 21% en els darrers 30 dies, i el LTC en joc també ascendeix a 291,09. En comparació, la capacitat de càrrega de la xarxa Bitcoin ha arribat a 1.063,42 BTC i el nombre de nodes ha arribat a 8065, un 7,48% més en les darreres 24 hores. A més, els canals de la xarxa Bitcoin han disminuït fins als 38.637, un 1,6% menys. En una paraula, la xarxa d’il·luminació de Bitcoin té un rendiment molt millor que el de Litecoin.

2.2 Algorisme d’escriptura

Script és un algorisme POW intensiu en memòria. Litecoin, però, no va ser la primera moneda que va utilitzar l’algorisme Scrypt i Tenebrix és la primera moneda que va ser pionera en l’algoritme Scrypt i Litecoin només va demostrar que va tenir més èxit..

L’algorisme Scrypt utilitza el temps d’inactivitat de la CPU per extraure els blocs. L’algorisme Scrypt genera una matriu amb diversos elements de blocs, cada element de bloc primer ha de realitzar una sèrie d’operacions per generar un valor hash i, a continuació, operar tota la matriu per obtenir el resultat final.

Scrypt requereix molta memòria, ja que realitza les funcions de requerir als miners que generin números ràpidament i emmagatzemar-los a la memòria aleatòria d’accés (RAM) del processador, al qual cal accedir abans d’enviar un resultat. La funció de hash de Scrypt va ser implementada inicialment per l’equip de desenvolupament de Litecoin en circuits integrats específics d’aplicació (ASIC) que fa que la potència minera es concentri fàcilment a les grans piscines mineres. No obstant això, l’algorisme Scrypt fa que la potència de hash sigui més distribuïda, reduint així la possibilitat d’atacs del 51%.

El disseny intensiu en memòria de Scrpyt fa que els miners ASIC puguin exercir més poder en l’ecosistema Litecoin, que s’alinea amb el principi central de descentralització i distribució de blockchain. L’algorisme Scrypt fa que la gent treballi cap a una direcció més descentralitzada i va ser generalment reconegut entre la comunitat Litecoin.

3. Rendiment de la xarxa

3.1. TPS / Bloc

Font: http://explorer.litecoin.net

Segons el gràfic anterior, les transaccions per bloc Litecoin encara no han assolit el límit total de la seva mida de bloc.

3.2. Mida del bloc

Font: LTC Block Explorer

La mida del bloc de LTC es manté dins dels 50000 bytes i ha estat testimoni de dues pujades notables abans i després del 7 d’abril.

3.3. Consum de temps per a la generació de blocs

Font: LTC Block Explorer

El bloc Litecoin es va generar aproximadament cada 200 i es lliura a un ritme estable.

3.4. Comissions de transaccions

Font: LTC Block Explorer

El gràfic mostra la corba diària mitjana dels honoraris dels miners. Els ingressos diaris d’un miner provenen en part de les comissions de transaccions per empaquetar els blocs. Després de l’esdeveniment de reducció a la meitat de la recompensa, les recompenses dels miners derivades de l’explotació de blocs de notícies disminuiran i, en conseqüència, augmentarà la seva dependència de les comissions de transacció. Més enllà, els ingressos dels miners provindran de comissions de transacció. Les comissions de transacció de Litecoin estan actualment per sota de 0,04.

3.5. Les adreces actives i les afegides recentment

Font: LTC Block Explorer

Les adreces actives de la xarxa Litecoin augmenten constantment i el 7 d’abril s’incorporen més usuaris a la xarxa, gràcies a les seves tarifes de transaccions relativament més baixes i a una velocitat de confirmació més ràpida que Bitcoin.

4. Anàlisi de token

4.1. Distribució de titulars de Litecoin

Pel que fa a la distribució de la participació de Litecoin, les 100 principals adreces cobreixen el 42% de tot el subministrament, mostrant els problemes de concentració igual que altres altcoins principals. L’import de la participació de les deu principals adreces de Litecoin representa aproximadament el 9,4% de l’oferta total i el major titular representa l’1,57%.

Font: https: // chainz.criptoide.info / ltc / #! rich, A partir del 19 de febrer

4.2. Intercanvis que inclouen Litecoin

Segons les dades de coinmarketcap el 19 d’abril, un total de 400 parells comercials LTC estan actualment en 164 borses. D’aquests 164 intercanvis, 86 tenen registres LTC i figuren a la llista dels deu primers intercanvis per volum. Com es mostra a la taula següent, de tots els 22 negocis amb una quota de volum superior a l’1 per cent, OKEX va llançar operacions LTC a l’octubre del 2017 i actualment representa el 4 per cent del total.

Transacció Litecoin en grans intercanvis

5. Construcció d’ecosistemes

5.1 Compromisos de codi

Code commits mostra un desenvolupament tecnològic i una iteració d’un projecte. Fins al 19 d’abril, Litecoin té una base de seguidors de 3.292, mostrant un alt nivell d’interès entre la comunitat. Litecoin ha assolit 18.119 compromisos a partir d’aquest escrit, amb 572 col·laboradors.

Actuació de Litecoin a Github, el 19 d’abril

Al gràfic anterior, podeu veure el nombre de compromisos de Litecoin entre el 2010 i el 2011 que es van mantenir per sota dels 20 i que va augmentar certament després del 2011 per sobre de 20. No obstant això, a partir de mitjans del 2018, les seves confirmacions de codi només mostren la tendència a la baixa fins a pràcticament cap compromís en pocs mesos i l’últim compromís va ocórrer el 20 de febrer de 2018.

De fet, els números de compromisos estan molt relacionats amb el desenvolupament de la tecnologia de la xarxa d’il·luminació. Fins ara, Litecoin sembla haver estat atrapat en un període d’estancament en el desenvolupament de la seva cadena pública i està contrarestant la competència d’altres blockchains públics emergents..

Font: Github, 19 d’abril de 2019 Font: Github, 19 d’abril de 2019

5.2 L’atenció als mitjans de Litecoin

Els seguidors de Litecoin a Reddit, Twitter i Facebook van ascendir a 73.891 (existeix la possibilitat de superposició). L’atenció mediàtica de Litecoin va augmentar des de finals de 2017 fins a principis de 2018 i s’ha tornat plana des de finals de la meitat del 2018, cosa que coincideix amb els interruptors del cicle de l’ós i del toro..

Atenció als mitjans de Litecoin: Coingecko

5.3 Ecosistema de pagament fora de línia

La integració de Litecoin al sistema de pagament del comerciant i altres aplicacions són els passos necessaris per aconseguir la seva adopció massiva. Com a testimoni d’utilitat, l’ecologia de pagament fora de línia de LTC és una part fonamental del focus. Segons la informació de Litecoin.com, Litecoin s’ha associat amb institucions, incloses passarel·les de pagament de criptomonedes, institucions de targeta de dèbit, altres projectes de blockchain i els minoristes de maons i motars. Analitzarem l’adopció de Litecoin des de les dimensions de les seves institucions associades, comerciants i caixers automàtics.

5.3.1 Targeta de dèbit

Al maig del 2018, Wirex, un proveïdor de targetes de dèbit de criptomoneda de llarga data, va anunciar que començaria a donar suport a Litecoin i fins i tot permetria als usuaris canviar dotzenes de monedes falsificades a Litecoin, cosa que simplificaria el procés de retirada d’efectiu d’una ICO o criptomoneda..

Al setembre, Bitnovo va llançar la targeta de dèbit Litecoin, que permet als usuaris dipositar fàcilment criptomonedes i rebre immediatament euros que es poden utilitzar en qualsevol institució tradicional. TenX, un altre proveïdor de targetes de dèbit de criptomoneda, va anunciar els plans per al futur de Litecoin al seu bloc.

5.3.2 Comerciants cooperatius

Centenars de llocs de comerç electrònic i maó i morter han acceptat pagaments de Litecoin durant l’últim any, segons les dades recopilades pels entusiastes de les criptomonedes a Reddit. Els comerciants de Litecoin ofereixen una àmplia gamma de béns i serveis, inclosos art, roba, aliments i begudes, metalls preciosos, electrònica i més serveis, repartits per múltiples indústries. Tot i això, l’adopció de pagaments encara és molt limitada, amb algunes botigues tancades a causa de diversos factors. Obbviament, Litecoin encara té un llarg camí per recórrer abans de convertir-se en una aplicació a gran escala.

5.3.3 Màquina automàtica

Els caixers automàtics criptogràfics ajuden els usuaris amb intercanvis de fet-criptografia i intercanvis de criptografia a criptografia. A partir del 19 d’abril de 2019, hi havia 4.607 caixers automàtics criptogràfics a tot el món, repartits per 81 països, la majoria dels quals es concentraven a Amèrica del Nord i Europa, amb un 72,6% i un 23,1% respectivament..

Número de caixers automàtics a partir del 19 d’abril, Coinatmradar

El primer caixer automàtic habilitat amb Litecoin es va posar en funcionament el maig del 2017. Actualment, hi ha 2.999 caixers a tot el món que ofereixen serveis de dipòsit i retirada de Litecoin, que representen el 65,1% de tots els caixers de criptomoneda, situant-se també en el tercer lloc en nombre total de criptomonedes. Caixers automàtics. Els caixers automàtics de Litecoin també es distribueixen principalment a Amèrica del Nord i Europa.

Mapa ATM de Litecoin, a partir del 19 d’abril de 2019

Segons Coinmap, org, hi ha 14.650 botigues de tot el món on s’accepta Bitcoin com a mètode de pagament. Aquests inclouen comerciants i caixers automàtics que admeten pagaments amb Bitcoin. Tot i que l’ecologia de pagaments de Litecoin s’enriqueix constantment i els seus caixers automàtics s’estan expandint cada cop més, Litecoin no és l’elecció principal dels comerciants en la majoria dels casos a causa del consens comú de la moneda criptogràfica insígnia-Bitcoin.

Bitcoin Payment Ecology a partir del 16 d’abril, CoinMap

6. Conclusió

Ambdós utilitzant el consens POW, la velocitat de confirmació més ràpida i les seves tecnologies avançades a SegWit i Lighting Network li donen l’avantatge sobre Bitcoin que va ajudar a Litecoin a guanyar tracció i consens entre la comunitat..

Tot i que la litecoïna ja no és funcionalment superior, la cinquena litecoïna més valuosa en circulació pel valor de mercat ha tingut molts efectes de xarxa i és molt acceptada a les borses. El consens sobre Litecoin s’ha convertit en el puntal pel seu valor. I el consens, el capital i el càlcul de Litecoin encara fa que sigui difícil superar-lo aviat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner