Més enllà del preu de Bitcoin: els fonaments mostren un creixement notable entre mitges

Bitcoin (BTC) no s’assembla a cap altre actiu del món quan es tracta bombo polaritzant, recolzaments de celebritats, covertura dels mitjans, reptes normatius i actuació de la darrera dècada. Tot i que des de fa anys continua sent un tema intensament debatut, l’atenció que rep invariablement augmenta fins a esdeveniments importants, com ara el de la setmana passada. a la meitat.

Una mesura d’autoregulació integrada al codi de Bitcoin, la recompensa per blocs “redueix a la meitat” redueix a la meitat la taxa d’emissions de bitcoins nous cada quatre anys aproximadament. El tercer esdeveniment d’aquest tipus va tenir lloc cap a les 19:23 UTC de l’11 de maig de 2020.

La reducció a la meitat com a fita fonamental

Tot i que molts líders de la indústria creuen que Bitcoin i la seva tecnologia subjacent poden canviar el món, hi ha, entre la comunitat, una fixació sobre el preu de l’actiu digital. Això, al seu torn, alimenta l’especulació i la volatilitat per la qual s’ha conegut Bitcoin.

Els objectius i les prediccions de preus a curt termini a banda, el valor real de Bitcoin, experts discutir, rau en la seva capacitat per mantenir i transferir valor a tot el món d’una manera flexible, transparent i fiable. El seu valor també prové de la seva escassetat integrada, que és el resultat d’un subministrament limitat i una taxa d’emissions que disminueix regularment.

Amb aquest objectiu, la reducció a la meitat és una fita fonamental significativa, que redueix la taxa d’emissions i augmenta l’escassetat de Bitcoin, l’impacte del qual s’avalua en un analista Implementació de PlanB del model d’estoc a flux.

Tot i que els esdeveniments a la meitat han estat àmpliament discutit i analitzat el seu impacte en el preu de Bitcoin i projeccions futures, una revisió dels fonaments principals de la moneda digital entre les dues darreres reduccions a la meitat pot presentar una perspectiva més àmplia del seu creixement al llarg del temps.

L’interès mundial per Bitcoin va experimentar un creixement x8

Durant l’última dècada, Bitcoin ha sorgit de la xarxa fosca per fer sentir la seva presència a escala mundial. Segons les dades de Google Trends, l’interès per Bitcoin ha continuat augmentant amb el pas del temps, amb pics esporàdics que marquen importants pujades de preus, com el del desembre del 2017.

interès bitcoin tendències de googleInterès del terme de cerca de Bitcoin amb el pas del temps. Font: Google Trends

Des de la seva reducció a la meitat anterior, el 9 de juliol de 2016, l’interès per Bitcoin ha augmentat gairebé 8 vegades. Tot i que aquesta no és una mètrica concreta en termes de creixement, indica una acceptació i un reconeixement creixents de la moneda digital a tot el món.

El nombre d’adreces de saldo diferent de zero va arribar als 30 milions

Donada la naturalesa anònima de les carteres de Bitcoin (i la facilitat amb què es poden crear), és pràcticament impossible conèixer el nombre exacte d’usuaris de Bitcoin existents en el sentit tradicional del terme. Tanmateix, una de les mètriques alternatives més properes que tenim és el nombre d’adreces BTC de saldo diferent de zero.

Aquest número indica adreces que no estan buides i contenen almenys un satoshi, la unitat més petita d’un Bitcoin (0,00000001 BTC).

Com es mostra al gràfic següent, en el moment de la segona meitat, el nombre total d’adreces diferents de zero era d’uns 9 milions aproximadament. Des de llavors ha crescut més de tres vegades fins arribar als 30 milions.

adreces btc diferents de zeroNombre d’adreces BTC diferents de zero. Font: Glassnode

Tot i que aquesta xifra no reflecteix els usuaris únics, sí que indica un augment notable del seu nombre des de la darrera meitat.

Les adreces actives diàries més del doble

Una altra mètrica més enfocada a la cadena que reflecteix l’ús de Bitcoin és el nombre d’adreces actives diàries.

Aquest número indica les adreces úniques actives a la xarxa com a remissors o receptors i és una mesura de la utilitat de la xarxa i, en conseqüència, del seu valor.

carteres actives btcDireccions actives diàries de Bitcoin. Font: Messari

Com es mostra al gràfic anterior, el nombre d’adreces actives diàries s’ha més que duplicat entre les dues darreres reduccions a la meitat. Es va situar en 434.000 en el moment de la segona meitat i era de gairebé 1 milió en el moment de la tercera.

En comparació amb el màxim d’1,29 milions de desembre de 2017, el nombre d’adreces actives diàries a la xarxa només va baixar un 22% l’11 de maig, tot i que la diferència de preu va ser superior al 50%.

Tot i això, és important tenir en compte que aquest nombre sol situar-se al màxim en els esdeveniments clau i en els moviments del mercat, com la reducció a la meitat. El seu creixement és molt més constant en el dia a dia, tal com s’indica a la versió a escala de registre del gràfic següent.

gràfic de registre de carteres actives de btcDireccions actives diàries de Bitcoin en una escala de registre. Font: Messari

Compte de transaccions superior al 70%

Cada nou bloc afegit a la cadena de blocs Bitcoin inclou transaccions entre usuaris: el nombre de transaccions reeixides a la xarxa en comparació entre períodes pot representar un creixement en l’ús i la utilitat..

Segons el gràfic següent, el dia de la segona meitat, el nombre total de transaccions reeixides va ser de 182.000. Aquesta xifra va augmentar més d’un 70 per cent, fins arribar als 312.000 per al tercer esdeveniment de la setmana passada.

bitcoins diaris de bitcoinsRecompte diari de transaccions de la xarxa Bitcoin. Font: Messari

Volum de transaccions de més de 1.500 milions de dòlars al dia

A diferència de la mètrica de recompte de transaccions vista més amunt, la mètrica de volum indica el valor total (en USD) de les transaccions a la cadena de blocs de Bitcoin en un dia determinat.

Com més gran és el volum, més valor es transfereix mitjançant Bitcoin, cosa que fa que sigui una mesura fiable del creixement i l’apreciació de la xarxa al llarg del temps.

volum de transaccions diàries btcVolum de transaccions de Bitcoin (USD). Font: Blockchain.com

Tot i que el volum total de transaccions se situava en els 142 milions de dòlars en el moment de la segona meitat, va arribar als 1.698 milions de dòlars per al tercer, cosa que va suposar un augment de més del 1.095 per cent.

La degradació de la xarxa ha augmentat un 7.874%

El nucli de qualsevol xarxa blockchain, inclòs Bitcoin, és la seva seguretat i immutabilitat, que garanteixen registres transaccionals fiables i inalterables.

El hashrate de Bitcoin representa la potència de càlcul assignada a la xarxa i té una correlació directa amb la seva seguretat.

Com més alt és l’hashrate, més costós és atacar la cadena de blocs (vegeu 51% d’atac) i alterar nous blocs i transaccions.

hashrate de la xarxa bitcoinBitcoin hashrate. Font: Messari

L’hashrate de Bitcoin ha crescut significativament entre les dues darreres reduccions a la meitat, passant d’1,58 milions de terahashes per segon (TH / s) el 9 de juliol de 2016 a 126 milions de TH / s l’11 de maig de 2020: un augment de més del 7.874%.

Amb l’hasrate actual, el teòric cost d’atac la xarxa Bitcoin supera els 344.000 $ / hora, en comparació amb 11.500 $ / hora i 6.454 $ / hora per Bitcoin Cash (BCH) i Bitcoin SV (BSV) respectivament.

El creixement del hashrate (i la seguretat que ofereix) presenta Bitcoin com una forma de pagament alternativa fiable per a transferències de gran valor.

El creixement de la xarxa supera l’apreciació dels preus

Per molts comptes, el “Valor real” d’un BTC és en la seva funcionalitat, que depèn de la xarxa en què opera. La xarxa de Bitcoin és la raó per la qual és la moneda digital líder i s’ha mantingut com a tal, malgrat la introducció d’actius i tokens digitals avançats i tecnològicament millorats..

A part de la popularitat de Bitcoin, les mètriques destacades més amunt són mesures del creixement, la utilitat i la seguretat de la xarxa Bitcoin. Aquestes qualitats són fonamentals per a la seva existència i supervivència: per determinar si, a la llarga, Bitcoin té una oportunitat real d’adopció mundial. Tot i que aquestes xifres reflecteixen diversos graus de creixement al llarg del temps, si justifiquen o no una determinada valoració del preu en termes d’altres monedes (com ara el dòlar americà) és una discussió diferent.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Promo
banner
Promo
banner