Dividint Bitcoin en dos campaments: els que ho desitgen i els que ho necessiten

autor original : Audrey Nesbitt

Foto de Riya Kumari des de Pexels

Al món desenvolupat tenim un sistema financer que funciona, en la seva major part (amb l’excepció que es va produir el 2007-2008 amb el col·lapse financer que Satoshi Nakamoto va abordar amb Bitcoin). És possible que maleïm les comissions, especialment en transaccions transfrontereres o de divises, algunes transaccions no es poden fer fora de l’horari bancari, etc., però, en la seva majoria, si no es trenca per què solucionar-lo? Tenim governs que supervisen el sistema bancari; fa anys que funcionen, de manera que realment no pensem gaire en buscar alternatives bancàries com Bitcoin. Molts dirien que no necessitem monedes digitals com Bitcoin: volem Bitcoin.

Una recent enquesta pel servei d’investigació YouGov Omnibus mostra que la meitat dels mil·lennials nord-americans estan interessats a utilitzar la criptomoneda com a opció de pagament, però finalment no la necessiten, sinó que la volen. Empreses com Facebook també es disputen a convertir-se en la plataforma de pagament d’aquests millennials. Tenint en compte els pantalons de seguretat i privadesa (sovint per disseny) d’aquestes empreses, no volem una millor opció?

I si vius a Veneçuela? Veneçuela es troba enmig d’una crisi financera massiva amb una depreciació ràpida de la moneda nacional on és preferible suportar la volatilitat del mercat de criptomonedes que mantenir la moneda local..

Localbitcoins, un mercat on els usuaris poden comprar i vendre Bitcoins entre si, ha reportat augments de volum exponencialment a Columbia, Veneçuela i Perú. Aquesta setmana passada, els mercats venezolans de Localbitcoins van registrar un volum rècord per vuitena vegada en les darreres 10 setmanes

Sense interrupcions de tercers

Un dels avantatges més importants de Bitcoin i altres criptomonedes basades en la tecnologia Blockchain és que els governs i els bancs no poden interrompre les transaccions, confiscar ni congelar comptes, una característica de les criptomonedes atractives per a aquells que es troben en regions volàtils. En països que experimenten hiperinflació com Veneçuela, les criptomonedes fan grans avenços. La hiperinflació passa quan la població general prefereix mantenir la seva riquesa en actius no monetaris o en una moneda estrangera estable com el dòlar nord-americà. No obstant això, com en la situació de Veneçuela, a causa dels controls governamentals, la capacitat d’obtenir moneda estrangera està fortament restringida, cosa que ha convertit Bitcoin i altres criptomonedes en una alternativa popular. Es podria argumentar que aquestes regions necessiten una alternativa bancària com Bitcoin.

Blockchain, Cryptocurrencies & Bitcoin: alternatives financeres per als no bancaris i els no bancaris

Alguna vegada heu pensat com seria la vida si no tinguéssim accés a la banca bàsica?

Tot i que molts donen per descomptada la comoditat de la banca electrònica moderna, una part important de la població realment no té accés als serveis bancaris. Segons un Informe 2017 segons la FDIC, més del 25% dels nord-americans no tenen cap compte bancari o no poden utilitzar el seu compte per cobrir totes les seves necessitats financeres. Aquest problema només esdevé més urgent quan es fixen en països que no són tan rics com els Estats Units. Al voltant de 1.700 milions d’adults a tot el món no tenen accés a la banca, segons les darreres dades de la Base de dades Global Findex del Banc Mundial.

Foto de Vladislav Reshetnyak des de Pexels

Millorar l’accés a totes les eines financeres

No tenir accés a un compte bancari és un problema important, tant que les Nacions Unides l’han inclòs com a part significativa de set dels seus 17 Objectius de desenvolupament sostenible per fomentar el desenvolupament sostenible de les nacions pobres de tot el món. Però el desenvolupament sostenible es fa més difícil a mesura que els grans bancs segueixen dominant el panorama financer i molts bancs han reduït la seva presència a zones amb molta pobresa o s’han retirat completament a causa dels alts costos i riscos. Les persones que viuen en aquestes zones poc ateses encara necessiten la seguretat d’un banc, però ni tan sols tenen accés bàsic als serveis bancaris bàsics en línia. A més de les dificultats d’accés, que considerem serveis financers essencials com l’efectiu de xecs, moltes persones no tenen formes bàsiques d’identificació que permetin accedir a aquests serveis bancaris bàsics..

Si alguna vegada heu perdut o us han robat algun document d’identificació, ja sabeu quant de dolor suposa substituir-lo. Per a les persones que viuen en la pobresa, hi ha una sèrie d’altres obstacles per aconseguir o substituir la identificació, inclosos no tenir els documents adequats en primer lloc, taxes elevades, barreres lingüístiques, manca de connexions familiars o socials per verificar la identificació, etc..

Incapaç de verificar qui són, obliga les persones sense llar i les persones que viuen en la pobresa a viure en un estat d’invisibilitat sistèmica que pot provocar la negació de serveis bàsics com l’assistència sanitària i l’habitatge..

Tecnologia Blockchain que ajuda els no bancaris i els poc bancaris

Blockchain, la tecnologia que Bitcoin es basa en, segons la Viquipèdia, hi ha una llista creixent de registres, anomenats blocs, que s’enllacen mitjançant criptografia. Cada bloc conté un hash criptogràfic del bloc anterior, una marca de temps i dades de transaccions (generalment representades com a hash de l’arrel de l’arbre merkle). Pel disseny, una cadena de blocs és resistent a la modificació de les dades. És "un llibre major distribuït i obert que pot registrar transaccions entre dues parts de manera eficient i permanent i verificable"

La transparència i l’eficiència de la tecnologia blockchain la converteixen en una opció atractiva per ajudar a resoldre alguns dels majors reptes als quals s’enfronten els no bancaris i els poc bancaris..

Empresa canadenca de solucions de programari Smart Sapien ha estat treballant en una solució de mercat i identitat digital basada en blockchain per abordar la identificació i altres reptes als quals s’enfronten els joves sense llar. La iniciativa s’anomena Silver Linings i funciona creant una font d’identificació omnipresent, efectiu digital amb controls de despesa.

"Estem vivint una de les transformacions més grans de la història de la humanitat adoptant la tecnologia a la velocitat en què ens trobem. La comunicació és ara lliure i sense fronteres, el nostre dia a dia de compres, veure pel·lícules i socialitzar es basa en la tecnologia, ara estem utilitzant la tecnologia per a l’educació i per millorar la nostra salut, però no hi ha cap solució d’identitat nacional prova de qui és un individu: hem creat un món digital on tothom és anònim. Blockchain és una tecnologia revolucionària que té la capacitat de crear aquesta identificació única en un món digital i també crear una font de valor omnipresent a partir de les dades que compensem de la llista de serveis que he esmentat anteriorment. Estic segur que Blockchain jugarà un paper important en la reducció de la pobresa en aquest món, alhora que ajudarà els menys afortunats a ser més educats i comunicats als altres per a un procés de rehabilitació més ràpid.." – Matt Hinkley, CEO Smart Sapien & Cofundador i CEO de Liquidus

Banca sobre els avantatges de Blockchain:

– No es requereix cap branca física

– No es necessita cap infraestructura complexa ni costosa per fer funcionar la xarxa i, en última instància, redueix les taxes

– Augment de la transparència

– Velocitat de les transaccions

– La prova de la propietat, els títols de la terra, la identificació, els registres de transaccions i altres documents importants es poden emmagatzemar en una cadena de blocs, cosa que redueix l’oportunitat de corrupció de documents en paper.

– Descentralitzada: no està controlada per cap govern ni cap altra entitat. Les transaccions que inclouen pagaments transfronterers es poden fer directament a aquells que ho necessitin

– Els préstecs habilitats per Blockchain ofereixen una forma més segura d’atorgar préstecs personals a un grup d’usuaris més gran, cosa que farà que el procés de préstec sigui més barat, eficient i més segur.

Foto de rawpixel.com des de Pexels

Bitcoin

Bitcoin, la primera moneda digital popular o efectiu digital, no requereix cap banc central ni administrador únic i es pot enviar d’usuari a usuari, d’igual a igual, sense la necessitat d’un tercer facilitador. Criptomonedes com Bitcoin oferiu una solució viable a problemes no bancaris / poc bancaris. Es requereix poc pel que fa a la configuració, que requereix com a mínim un telèfon mòbil i connexió a Internet. Bitcoin ofereix eficiència, cost, rapidesa, seguretat, minimitza les oportunitats de corrupció de tercers i és sense fronteres.

Ja sigui Bitcoin, Ethereum, Ripple o una altra o dues criptomonedes que es converteixi en la principal moneda digital que s’utilitza en la transferència de valor o Facebook o cap, és a dir, per a una altra discussió.

“La qüestió subjacent de la bancabilitat i les qüestions sociopolítiques que influeixen en les monedes i com afecta a les persones més necessitades és un desafiament urgent a resoldre per a molts de nosaltres a l’espai de la tecnologia Blockchain. Tot es redueix a una cosa: el nostre instint primordial que busca seguretat i estabilitat (refugi i menjar). Actualment, blockchain i criptomonedes representen una solució accessible per als no bancaris. No sabem si és el solucionador de problemes sostenible, però, sabem que en aquest moment, en aquest moment, no n’hi ha de millors ”. – Anna Niemira, directora de desenvolupament de negocis de CryptoChicks

Reimprès de: https://medium.com/datadriveninvestor/splitting-bitcoin-into-two-camps-those-that-want-it-and-those-that-need-it-a067cab8920a

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner