Попитайте ме с изпълнителния директор на OKEx Джей Хао – Обобщение

Ако за съжаление сте го пропуснали – ние бяхме домакин на сесия за чат на живо с питане (AMA) с Джей Хао, главен изпълнителен директор на OKEx, в нашата английска група Telegram (t.me/okexofficial_en) на 29 август. Ние сме силно впечатлени от проактивното участие на над 3000 последователи. По време на цялото събитие на AMA събрахме стотици въпроси от нашите потребители от цял ​​свят.

Като дебют в Telegram за Джей, сесията на AMA се фокусира върху нашите фючърси и вечен суап, но също така сме развълнувани да получим и да отговорим на някои въпроси относно OKB, списъка, нашите иновации и бъдещо развитие. За тези, които са го пропуснали или които са искали да преразгледат вълнуващото Q&Като, ние сме подготвили за вас това обобщение на отговорите на всичките 25 въпроса, които Джей избра от нашите общности.

Contents

Относно Джей, нашият главен изпълнителен директор

Джей е технически ветеран и опитен лидер в индустрията. Преди OKEx той се фокусира върху управлявани от блокчейн приложения за стрийминг на видео на живо и мобилни игри. Преди да се включи в индустрията на блокчейн, той вече има 21 години солиден опит в полупроводниковата индустрия, разработвайки широка гама UVLED, ASIC, FPGA, мултимедиен кодек, както и сложен дизайн на система на чип (SOC) за мултимедийни процесори и безжични комуникационни системи. Той също е признат лидер с успешен опит в управлението на продукти.

Като главен изпълнителен директор на OKEx и твърдо вярващ в блокчейн, Джей предвижда, че технологията ще премахне бариерите пред транзакциите, ще повиши ефективността и в крайна сметка ще окаже значително влияние върху глобалната икономика. Той приема сигурността, иновациите и надеждността като трите стълба на OKEx. и той се ангажира да доведе платформата, както и индустрията до нов пробив.

Въпроси & Отговори – Всички оригинални

За да запазим истинността на диалога, не изгладихме 25-те избрани въпроса и отговорите на Джей. Въпросите са категоризирани в четири части: производни, OKB, списък, както и иновации и развитие.

1. Деривати – фючърси, безсрочен суап & | Повече ▼

Ще има ли отстъпка за бъдеща / такса за суап позиция (лихва), ако някой държи $ OKB? (Потребител на Twitter: @TweetRamyz)

Имаме програма за отстъпки за притежателите на OKB. Всички притежатели на OKB получават отстъпки от такси при търговия с OKEx. Различните нива на отстъпка за различните нива, колкото по-висок е нивото, толкова по-голям е отстъпката.

Няма такса за позиция за нашия фючърсен пазар.

За постоянния суап има „такса за финансиране“, която е ключов компонент за суаповете, който помага за стабилизиране на основата с спот индекс. Честотата на финансиране на вечния суап е 3 пъти на ден. И таксата за финансиране не се взема от OKEx, а вместо това от вашия контрагент по договора. Като такъв, съжалявам, но не можем да предложим никаква отстъпка от таксата за финансиране.

Как работи финансирането на Okex? И каква е уникалността на бъдещето и вечно за другите? (Потребител на Twitter:@ Ganbatt30810469)

С финансирането, вярвам, че имате предвид вечното суап финансиране? Имаме много подробно въведение в нашата вечна търговия със суап на нашия уебсайт, към което можете да се обърнете: https://support.okex.com/hc/en-us/sections/360003039191-Perpetual-Swap-Trading

И какво прави OKEx уникален, добър въпрос. OKEx разполага с най-пълната екосистема и продуктов пакет на пазара. Търговците могат да търгуват fiat-token, спот, фючърси, вечен суап и дори да използват OKEx PiggyBank, за да търсят различни нива на възвръщаемост.

На всичкото отгоре имаме по-широк спектър от изброени дигитални активи и с по-усъвършенствана система за управление на риска, която помага на потребителите да се справят безопасно с всички сделки.

в близко бъдеще какъв план възнамерява да направи Okex с залагане на okb, кредитиране или нещо подобно? В бъдещ договор, какво мислите за новата функция за заемане на usdt вместо монета или жетон? (Потребител на Twitter:@ BchTr2)

Това е много добър въпрос.

За залагане – Ние всъщност разглеждаме възможността за стартиране на OKB на OKEx PiggyBank (с дневна лихва), тъй като $ OKB не е PoS.

За кредитиране – отговори по-горе.

За фючърсен договор – да, обмисляме USDT пазар. Нашата система е много гъвкава. Така че, след като бъде потвърдено, можем да го стартираме по всяко време веднага.

Какво трябва да направя като потребител за успешен суап? (Потребител на Twitter: @Parpalyga)

Ако знам как, сега нямаше да работя тук. хахаха!

Шегата настрана, позволете ми да го кажа по този начин. Като обмен ние се опитваме по най-добрия начин да гарантираме професионална търговска инфраструктура и среда за търговците за постигане на техните търговски цели.

Въпреки това, ние не гарантираме печалба / загуба или възходи / спадове при използването на нашите продукти за търговия и не мога да дам никакви съвети за търговия. Това, което мога да кажа, е да си направите домашното, преди да търгувате. Инвестирайте в това, което знаете. “

Имате ли планове за промяна на минималното увеличение на цената за фючърси / суап BTC и ETH до същото като на място? В момента увеличението на цената е $ 0,01, което означава, че се виждат само първите 20 $ от книгата. Bitmex можете да видите пълната книга! (Потребител на Reddit: u / joyser)

Вашето предложение се чува. Скоро ще надстроим нашата книга с поръчки до пълната дълбочина на книгата за поръчки. Повече подробности ще последват.

Здравейте, имате ли планове да предлагате други производни, напр. Опции? (Потребител на Reddit: u / okex_newbie)

Да, въвеждаме пазара на опции много скоро.

С изключение на обикновената опция. За да помогне на нашите потребители да увеличат максимално използването на фонда, опцията OKEx ще стартира марж на портфейла, който изисква значително по-нисък марж на хеджирани позиции. Професионалните търговци определено трябва да опитат.

Какво ще стане, ако коефициентът на маржин на моята сметка е по-нисък от необходимия коефициент на маржин? Имате ли подкрепа за този вид ситуация? User Потребител на Telegram: @ davidc510)

Коефициентът на марж на поддръжка е минималният коефициент на марж, необходим за поддържане на отворена позиция. Ако тя падне, позицията ви ще бъде (частично) принудително затворена. Повече подробности за механизма можете да намерите тук:

https://support.okex.com/hc/en-us/articles/360028014232-Tiered-Maintenance-Margin-Ratio-System-Partial-Liquidation

https://support.okex.com/hc/en-us/articles/360028531292-Adjustment-of-Perpetual-Swap-Tiered-Maintenance-Margin-Ratio-Schedule

В момента вечен суап & фючърсите все още не поддържат търговеца да задава усъвършенствани поръчки като ограничение за спиране, спиране на обучения … като MT4 или платформа за обмен на bitmex. Така че в следващия път Okex ще добави ли същия инструмент към търговеца? Каква стратегия има Okex, за да привлича търговци и да се конкурира с други платформи за маржин търговия като bitmex …? (Потребител на Telegram: @ NguyenKhang1610)

Тази година вече пуснахме усъвършенствани лимитирани поръчки и стоп-лимити на нашите спот, фючърси и вечни суап пазари, заедно с други опции за алго поръчки. Можете да се обърнете към тези връзки:

Поръчка за стоп-лимит: https://support.okex.com/hc/en-us/articles/360027766731-Token-Trading-What-is-Stop-Limit-

Разширена лимитирана поръчка: https://support.okex.com/hc/en-us/articles/360027767671

Какво влияе върху таксата за заем на безсрочни суапове, ще има ли план за намаляване на таксите за безсрочни суапове и бъдещи суми, като например използване на OKB за плащане на такси? (Потребител на Telegram: @VoDanhReal)

Нашият уебсайт подробно изчислява процента на финансиране за вечен суап. Можете да проверите тук: https://support.okex.com/hc/en-us/articles/360020412631-XI-Funding-Rate-Calculations

Финансирането е предназначено да стабилизира и стесни основата между суап цената и цената на спот индекса. За съжаление се страхувам, че не можете да уредите таксата за финансиране с OKB.

Като се има предвид удобството за преобръщане и новите мерки за управление на риска, означава ли това, че вечният суап е по-добър инструмент от съществуващите фючърси? (Потребител на Telegram: @hunterrcoin)

Те са два различни деривативни инструмента за задоволяване на различни търговски нужди. Фючърсите имат период на договор и дата на доставка с по-голяма основа, докато вечният суап няма изтичане на договора, по-малка основа и включва такси за финансиране. Можете да изберете този, който отговаря на вашите нужди.

Наличието на 100x лост е толкова голямо и малко рисковано за търговците. Може ли някой да търгува, използвайки вечен суап? (Потребител на Telegram: @tuckergomar)

Ливъриджът 100x е само опция, а не задължително за всеки вечен суап търговец. Настоятелно съветвам всички потребители да разберат тяхната толерантност към риска и пазарната тенденция, преди да използват такъв голям лост.

И за да се сведат до минимум свързаните пазарни рискове, 100-кратният ливъридж е достъпен само за малки позиции.

Непрекъснат суап & фючърсната програма увеличава скоростта на парите и активите. Как защитавате потребителските активи, каква архитектура или системи използвате? Всеки знае дали виждаме друга борса, те имат гаранция на SAFU (Secure Assets Fund for Users). (Потребител на Twitter: @хляб 1606)

Ние приемаме сигурността на фонда много сериозно.

Ние имаме дългогодишен опит в технологиите за сигурност и сами сме разработили топъл и студен портфейли и multi-sig технология, за да защитим средствата. Засега с гордост мога да кажа, че имаме чиста информация за липса на нарушения на сигурността. Уверени сме, че ще поддържаме чистота в бъдеще.

По отношение на фонда за безопасност, ние не създадохме определен фонд и не го пуснахме на пазара за медиите. Но това, което мога да ви уверя, е, че разполагаме с повече от достатъчен резерв за справяне с неочаквани ситуации.

Тон борси с деривати са срещали проблеми по време на нестабилни движения, особено когато индексната им цена се базира само на 2 или 3 борси. Как @OKEx ще защити търговците & гарантират, че имат справедлива среда за търговия? (Потребител на Twitter: TheGemClub)

Моля, бъдете сигурни, че нашият състав на индексите е първокласен на пазара.

За всеки индекс на цифрови активи имаме 3 до 5 съставни части, в зависимост от актива. Заедно с марковата цена, системата за съотношение на маржовете за поддръжка и механизма за частична ликвидация, нашите пазари са преминали безопасно през някои от най-нестабилните моменти в последно време.

За повече подробности за това как работи нашата система за управление на риска можете да се обърнете към тази статия: https://medium.com/okex-blog/perfecting-okex-futures-market-cc23f179e4eb

2. OKB

В близко бъдеще Okex ще има изключителни пробиви, за да се превърне в идеалната платформа за търговия, за да преодолее Binance или не. Какво конкретно ще направи Okex, за да накара валутата OKB да премине в стойност в сравнение с BNB? (Потребител на Twitter: @ dinhnam1996)

Вярвам, че всяка борса има своя позиция на пазара.

В OKEx ние предлагаме най-широката гама от търговски продукти на търговците. Това е един от начините, по които изпреварваме Binance. Но, разбира се, те имат своите силни страни на пазара и ние обичаме силни конкуренти. Последният проект на OKEx Jumpstart се справя наистина добре, надявам се, че вие ​​сте се възползвали от него.

Радвам се, че всички се интересуват от цената на OKB. Въпреки че никога не сме го правили, като размяна и никога няма да контролираме цената на OKB.

Всичко, което правим, е #buidl. Постоянно полагаме огромни усилия в изграждането на екосистемата на OKB и упълномощаването на маркера, което го прави един от най-ценните цифрови активи на пазара. Виждам голям потенциал в OKB и мисля, че всички трябва да виждат същото.

какви стратегии бихте използвали, ако $ OKB имаше много драстичен спад на цените, например: до -12%? (Потребител на Twitter: @ danar808)

Дори това наистина да се случи, няма да направим нищо, за да манипулираме цената.

Стойността на OKB се определя от неговата полезност, така че ще продължим да упълномощаваме OKB и да развиваме екосистемата на OKB, за да направим OBK по-ценен на пазара.

3. Списък

Кога ще изброите EOS dapps като EOSBet? (Потребител на Twitter: @Discoverweeklyx)

Оценяваме интереса на всички към включването в OKEx. Що се отнася до списъка, ние виждаме себе си безпристрастен обмен, който предлага равни възможности за добри проекти да бъдат включени в списъка. Имаме свои собствени правила за списъци, които можете да намерите на нашия уебсайт и други официални канали. Ще продължим да преглеждаме и актуализираме нашите правила редовно и да проучваме най-новите възможности на пазара. EOS dapps определено ще бъде един от нашите заинтересовани проекти.

Кога могат да бъдат променени правилата на IEO? (Потребител на Twitter: @ Cherria11)

4. Иновации & Нови продукти

Напоследък някои топ борси за търговия планират да стартират услуга за кредитиране, подготвени ли сте за това? (Потребител на Twitter: @hiamPluto)

Съвсем скоро стартираме собствен продукт за кредитиране. Моля, следете.

Планирате ли да изградите своя собствена децентрализирана платформа за търговия? (Потребител на Twitter: @hiamPluto)

Разбира се. Това е неизбежна тенденция.

Както вече беше обявено, тъй като нашата собствена публична верига OKChain вече е на последния етап от тестването, ние ще създадем нашата децентрализирана платформа за обмен OKDEX върху OKChain и ще я стартираме, когато екипът ни се съгласи, че опитът при търговия е достатъчно голям.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА YR ПЛАН ЗА БЪДЕЩЕ. ТОЛКОВО ОБМЕНИ ПРАВИ ТОВА (Потребител на Twitter: @ ARVINDS67194835)

Наскоро стартирахме EOS PoS залагане на OK Pool. И още PoS монети ще бъдат поддържани в бъдеще.

Кога OKex ще бъде слънчев стоплос за Ios? Okex Има ли бъдеще за инвеститорите? (Потребител на Twitter: @ XunPht10)

За моето разбиране на този въпрос от първото полугодие: Типът поръчка със стоп-загуба скоро ще бъде добавен към приложението OKEx iOS.

Бихте ли ми харесали @ me в Twitter, за да ми позволите да обясня по-нататък във втората половина на въпроса ви? Ще отговоря след това. Благодаря!

Развитие на OKEx

На път ли е Okex да се превърне в топ 3 на цифровите банки в света в бъдеще? (Потребител на Telegram: @HissizAdam)

Интересен въпрос.

Според мен не можете да сравните цифровия свят с традиционния свят. Те са доста различни в много отношения.

И не искаме „банка“. „Банката“ е твърде малка и ограничена за това, което се стремим да бъдем.

Кога Okex Indonesia ще подкрепи индонезийския Fiat и Bank за депозит или теглене? (Потребител на Telegram: @ MrBrown22)

OKEx се фокусира само върху търговия с крипто към крипто, но ние поддържаме C2C фиат към крипто търговия за няколко фиат валути. Можете да се обърнете към нашия пазар C2C за опциите за валути тук: https://www.okex.com/otc

Какво е вашето мнение за 90% фалшив обем на @OKEx алегация? (Потребител на Twitter: Ashish S17228231)

Много се радвам, че ни поставихте този въпрос.

В OKEx ние не извършваме самостоятелна търговия, промивна търговия или какъвто и да е друг вид пазарна манипулация на нашата платформа.

По отношение на тези слухове, можете просто да разгледате разпространението и дълбочината на нашата книга за поръчки. Размерите на нашите отметки са много минимални, т.е. 0,1 за нашите спот и вечни суап пазари и 0,01 за фючърсни пазари, и все още можете да намерите налична дебела дълбочина.

Мисля, че доказателството е много очевидно, че имаме най-високата ликвидност на пазара. Не вярвайте на слухове.

Подобно на други конкуренти като Bybit, ¿Как вашата платформа ще избягва възможни системни претоварвания при разположението на поръчките, когато Волатилността достигне върхови показатели ?? (Потребител на Twitter: martinvergaX)

След години подобрения, ефективността на нашата система е силно оптимизирана и рядко има случаи на латентност. От доста време нямаме проблем с претоварването.

Още AMA да дойде

Бихме искали да благодарим на всички в нашите общности, че осъществиха AMA и съобщиха вашите идеи с нас. Като се имат предвид впечатляващите резултати, ще бъдем домакини на повече AMA сесии в бъдеще. Ако имате някакви предложения за подобряване на нашата AMA, моля, не се колебайте да ни уведомите във всички наши канали в социалните медии.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner