Компанията Nu + – Устойчивост с шоколад и дървета

Не всеки STO трябва да се върти около токенизация от милиард долара. Един от стремежите към сектора на цифровите ценни книжа е способността да се отворят възможности за генериране на капитал за компании от всякакъв мащаб. Млад стартиращ бизнес е признал потенциалните ползи, които те изпитват, като се насочи към този нов начин за набиране на капитал.

Немската компания Nu +, фокусирана върху здравословните и устойчиви хранителни практики, обяви намерението си да събира средства чрез платформата за токенизация NeuFund. Компанията е специализирана в линията си шоколадови блокчета, които представят уникални характеристики.

Въпреки че пълните подробности за очакваното им повишаване все още не са оповестени, компанията е предоставила техния терен на разположение на заинтересованите страни за разглеждане.

Тъй като това събитие за генериране на капитал е структурирано като предлагане на символи за сигурност в Лихтенщайн, най-вероятно ще бъдат въведени строги мерки за съответствие. Това означава достъп само до акредитирани инвеститори, заедно с типичните AML & KYC практики – въпреки че, както беше посочено, структурирането на събитието все още не е потвърдено.

Блокчейн

Голяма част от обжалването зад компания като The Nu + Company е идеологията, която ги движи. Този факт не е необичаен в много компании, които са търсили предимствата на блокчейна. Тъй като технологията има способността да си позволи лесен достъп до капитал – докато стимулира нови нива на ефективност в много фирмени операции – токенизацията чрез Neufund е точно по алеята на компанията Nu +.

Друг пример за компания, която използва блокчейн, за да постигне целите си за подобряване на нашето въздействие върху земята, е Almond. Това базирано в Лондон стартиране е разработило интуитивно приложение, предназначено да стимулира устойчиви навици на покупка. Подобно на The Nu + Company, Almond ще засажда дървета, за да компенсира въглеродните отпечатъци въз основа на активността на потребителите. Не забравяйте да разгледате следните статии, за да научите повече за това как бадемът има намерение да повлияе на промяната.

Бадем – Бъдете промяната, от която се нуждае Земята

Интервюта – Оливър Болтън, главен изпълнителен директор на Almond Impact

Здравословен шоколад

Към днешна дата компанията Nu + е разработила различни шоколадови блокчета. Тези продукти са проектирани с оглед на здравето както на околната среда, така и на човешкото тяло. Те са вегани, богати на хранителни вещества и се рекламират, за да съдържат 65% по-малко захар от традиционните шоколадови блокчета.

В момента компанията Nu + разполага с продуктова линия с три водещи продукта.

  • nucao
  • нукао бяло
  • nupro
  • Малка на повърхността, голяма промяна отдолу

Към днешна дата тези продукти са общо над 1,5 милиона продадени, което води до над 2 милиона евро приходи през миналата година.

Пълен пакет

Компанията Nu + е нещо повече от техен продукт. Въпреки че шоколадът им е проектиран с оглед на здравето и устойчивостта, екипът не спря дотук. Какъв е смисълът от разработването на такъв продукт, само за да се опакова шоколадът по традиционен начин ?, т.е. пластмаса.

Това накара екипа наскоро да сключи сделка с компания, наречена Futamura. По този начин The Nu + Company ще използва продукт на Futamura, наречен „NatureFlex“. Това е нова форма на опаковка, която има потенциала да замени пластмасата. Следват няколко ключови черти на това, което NatureFlex може да предложи.

  • Термозапечатва се
  • Възобновяема
  • Компостируеми

Засаждане на дървета

Гореспоменатата идеология, която движи компанията Nu +, не е просто за показване. Екипът зад проекта напълно възнамерява да действа според идеята си за устойчивост. Това е най-очевидно в обещанието им да участват в възстановяването на горското стопанство в рамките на островната държава Мадагаскар.

Обещанието, от името на The Nu + Company, е, че за всеки продаден бар, компанията ще финансира засаждането на едно дърво. По-конкретно, те ще засаждат мангрови дървета – известни със способността си да консумират високи нива на CO2.

Мадагаскар е като никое друго място на Земята и завладява хората от десетилетия поради уникалната дива природа, намираща се в горите му. За съжаление се смята, че приблизително 97% от сухите гори в страната са унищожени – главно поради човешката дейност. За тези, които се абонират за Netflix, е създадена оригинална продукция под заглавие „Нашата планета“. В тази поредица е намерен осветителен епизод, обсъждащ обхвата на този проблем, който продължава да тормози Мадагаскар.

Екипът 

Докато екипът на The Nu + Company наброява над 40, включително съветници, това е визията на трио съоснователи, които вдигнаха компанията на земята.

Всеки от тези индивиди може да се похвали със степен по индустриално инженерство – професия, която обикновено се основава на увеличаване на ефективността на системите и продуктите. Това е нещо, което би трябвало да служи добре на отбора, тъй като изглежда, че този стартиращ играч наистина се оттегля.

Гледам те

Компанията Nu + е в щастливата позиция да проследи поредната наскоро успешна кампания, организирана чрез Neufund. GreyP е хърватска технологична компания, насочена към трансформиране на сектора на мобилност, с приток на „интелигентни функции“. Те също така проведоха своя STO в Лихтенщайн, подобно на предстоящото STO, обсъдено тук днес. Техният процес и опитът трябва да действат като груб план за напредването на компанията Nu +, тъй като те се стремят да възпроизведат успеха на GreyP.

Резултати от GreyP с NeuFund STO – Black One Entertainment on Deck

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner