Jay Hao: Comparació de motors de liquidació d’intercanvis criptogràfics

En els darrers dos anys, hem estat canalitzant els nostres esforços per perfeccionar el motor de gestió de riscos del mercat de futurs, i encara hem registrat cap recuperació de BTC durant aproximadament un any i mig. Aquest sistema s’ha dissenyat per retenir una petita quantitat de fons d’usuaris al nostre fons d’assegurances, de manera que puguem sobreviure a >Caiguda del 30% del mercat durant la volatilitat. Tinc molt clar que augmentar cegament la ràtio de marge de manteniment és un perjudici per als nostres usuaris.

En els darrers 6 mesos, OKEx va ser reconeguda públicament per líders dels nostres intercanvis entre iguals, com FTX i Deribit, en diverses ocasions. Fins al 13 de març, mai no hem tingut l’oportunitat de veure realment com s’ajuntaria tot ni de deixar que el mercat posés a prova el nostre sistema de gestió de riscos. No volem anomenar aquest xoc de divendres 13 un esdeveniment de cigne negre, perquè ja vam preveure un dia com aquest que podria passar quan vam dissenyar els nostres sistemes. Estàvem ben preparats per a això.

Font: https://twitter.com/SBF_Alameda/status/1237569751460671491 Font: https://blog.deribit.com/insights/crypto-derivatives-exchanges-liquidation-pioneers/

Com a conseller delegat d’OKEx, un dels meus moments més orgullosos va ser quan Huobi (el nostre doppelgänger) va copiar i llançar el mateix sistema de gestió de riscos que el nostre pocs dies abans de l’esfondrament del mercat. Van dir que la imitació era la forma més sincera d’adulació; voldria pensar que Huobi va ser capaç de suportar aquesta volatilitat del mercat seguint els nostres passos, que és una de les nostres contribucions “especials” a l’ecosistema criptogràfic. No deixarem d’innovar. El nostre objectiu és convertir-nos en Nikola Tesla en la indústria de la cadena de blocs, construint la infraestructura bàsica de la cadena de blocs i preparant el terreny per a l’èxit de tots. Espero que els nostres amics més propers que s’han beneficiat de les nostres innovacions continuïn gaudint dels nostres fruits millorant en breu el disseny dels seus swaps i derivats lineals basats en els nostres.

Font: https://huobiglobal.zendesk.com/hc/en-us/articles/900000297826-Huobi-DM-Huobi-Futures-Releases-Partial-Liquidation

Com la majoria de les borses de derivats, vam tenir el nostre propi singlot entre els dies 12 i 13 de març, quan els productes swap van baixar durant uns minuts el dijous a la nit abans de la caiguda important. El nostre equip tècnic va poder ampliar les operacions i tornar a posar el sistema en línia en un curt període de temps. L’equip d’OkEx va estar vigilant la resta de la nit en alerta màxima i no va passar cap altre accident important a la central. Des de llavors, va ser relativament suau per als nostres mercats de productes derivats i no vam patir cap mena de recuperació.

En comparació amb altres líders de la indústria, Deribit va patir un esgotament de les assegurances, però van actuar ràpidament i van injectar 500 BTC del seu propi capital per protegir els comerciants. A les hores més fosques del divendres al matí, com S&L’interruptor automàtic de P500 s’activa quan el mercat baixa molt, BitMEX ha baixat per manteniment i ha deixat de continuar la liquidació a tota la indústria.

Segons els rumors, el manteniment va suposar un moviment manual per evitar que el motor de liquidació de BitMEX liquidés en cascada tots els usuaris mentre la seva liquiditat era escassa. Si BitMEX no hagués baixat, les liquidacions haurien pogut continuar baixant els preus de Bitcoin fins a tres dígits a causa de la naturalesa inversa dels seus futurs.

Tot i això, no crec que fos intencionat i la indústria hauria d’agrair la manera com es va presentar. Si el mercat no prengués aire, realment hauria entrat en un esdeveniment a nivell de cigne negre. Una idea posterior va ser que era molt probable que BitMEX patís un atac DDoS per part dels seus competidors, tal com va passar amb OKEx.

Font: https://blog.bitmex.com/site_announcement/system-status-update-13-march-2020/ Font: https://twitter.com/DeribitExchange/status/1238426708895830018

La pitjor situació semblava que passava a Binance, que va patir aprox. Esgotament del 50% del seu fons d’assegurança. El seu fons d’assegurances funciona d’una manera força interessant. Per a la majoria de les borses, tret que s’esgoti completament el fons d’assegurances, l’intercanvi no promulgarà cap tipus de recuperació ni desapalancament automàtic; però, a la baixa, Binance va perdre uns 6,5 milions de dòlars del seu fons. Fins i tot quan falten 6 milions de dòlars, van desenrotllar les posicions dels comerciants guanyadors mitjançant un desapalanquejament automàtic (ADL), provocant indignació a Twitter com s’esperava. No estava clar que si el sistema era just o si estaven implicats els fabricants de mercats privilegiats que no estiguin obligats a aquest apalancament automàtic. L’ADL és devastador per als comerciants en aquestes circumstàncies, si un usuari estigués utilitzant futurs per cobrir una altra posició, hauria perdut una quantitat important a l’altra cama. Per exemple, quan el mercat es va estavellar de 6.000 a 5.000 el divendres al matí i, si estava desaparegut, gairebé segur que patiria una pèrdua del 20%. Mentre a OKEx, tothom compleix les mateixes regles, la recuperació només s’aplica quan s’esgoten els fons d’assegurances.

Font: https://www.binance.com/en/futures/funding-history/1 Font: https://twitter.com/cz_binance/status/1238070877289353217 Font: https://twitter.com/Fat_maced/status/1238080834982346753 Font: https://twitter.com/lionel_tlse/status/1238074058664804352 Font: https://twitter.com/skewdotcom/status/1238428787865460736

Quan es va acabar tota la pols, el sistema d’OKEx va resistir la volatilitat i la nostra facturació i liquiditat van estar al capdavant durant les 24 hores crítiques. Potser no serem perfectes i encara hi ha marge de millora, però prometem que continuarem treballant incansablement al darrere de l’escena per salvaguardar els actius dels usuaris..

Seguiu OKEx a:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner