BCH и BSV се сблъскват наполовина тази седмица, но търговците не трябва да бъдат твърде оптимистични относно ефекта на разпространение: Crypto Market Daily

Сряда, 8 април: Повечето топ пазари на криптовалути днес виждат лека корекция, с изключение на Bitcoin Cash (BCH) и Bitcoin SV (BSV). И двата хард форка на Биткойн (BTC) отчитат солиден 24-часов растеж в очакване на тяхното намаляване наполовина, което трябва да се случи тази седмица.

Биткойн (BTC) – чието собствено наполовина трябва да се случи през май – намалява с малко над един процент, търгувайки около 7300 долара.

BTC навлиза в тенденция на оттегляне

1H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Източник: OKEx.com

При силна съпротива над $ 7500, BTC влезе в тенденция на отстъпление. Водещата криптовалута отчете лека консолидация при $ 7,450, преди да се стабилизира над $ 7,000 вчера. В момента монетата се търгува малко под 7300 долара.

Екипът на OKEx за анализ на пазара вярва, че след като тенденцията надхвърли 7 000 долара, бикове на BTC постепенно намаляват. Следователно стагнацията около 7500 долара е в съответствие с очакванията.

Въпреки че тази седмица биткойн форките Bitcoin Cash и Bitcoin SV ще получат наполовина, този факт всъщност не е облагодетелствал видимо биткойн, поне не още. Сутринта отскокът не успя да достигне нов връх и нямаше ясни признаци за значително увеличение на обема.

Инвеститорите трябва да обърнат внимание на непрекъснатата подкрепа над 7 000 долара в краткосрочен план и на кинетичната енергия при създаването на нов висок.

Все още е възможно стагнация около $ 7K

6H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Източник: OKEx.com

6H диаграмата на Bitcoin по-горе показва, че тенденцията е получила подкрепа и се е възстановила на $ 7050. Това означава, че повечето от загубените позиции под $ 7000 вече са изведени от пазара до известна степен.

Спускането в средата на март е почти усвоено, но не може да се изключи възможността за продължително трептене отново и отново около 7 000 долара.

Инвеститорите трябва да отбележат, че трудността на добива се е увеличила. Това може да накара някои миньори да продадат своите BTC, за да спестят печалби. Ето защо е важно да сте наясно с риска от сметище през следващите няколко дни.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 7,400
 • Средносрочна съпротива: 7500 долара
 • Краткосрочна поддръжка: $ 7 250
 • Средносрочна поддръжка: $ 7050

BCH се повишава с приближаването на наполовина днес

1H BCH / USD вечни суап данни. Източник: OKEx.com

BCH – чиято блокова награда е комплект да се намали наполовина за по-малко от час – нарасна с повече от 6 процента през последните 24 часа. Предвид наближаващото събитие за намаляване наполовина, не е изненадващо, че мнозинството фондове вдигнаха цената нагоре в краткосрочен план.

Въпреки това, разглеждайки тенденцията на графиката по-горе, BCH е блокиран от горния ръб на предишната зона на съпротива от $ 280. Ако тази позиция не може да бъде нарушена в краткосрочен план, ефектът от половината може да свърши там.

В противен случай, ако успее да пробие $ 280 и да се стабилизира, връщането към $ 300 ще стане изключително възможно. Инвеститорите трябва да се съсредоточат върху първото леко ниво на подкрепа около $ 270. Ако оттеглянето или консолидацията все още могат да се стабилизират върху него, възможно е цената да достигне нов връх над $ 280 с относително добър обем.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 280
 • Средносрочна съпротива: $ 300
 • Краткосрочна поддръжка: $ 272
 • Средносрочна поддръжка: $ 262

BSV вижда забележителен растеж, но се приближава до силна съпротива

1H BSV / USD вечни суап данни. Източник: OKEx.com

BSV също ще преживее наполовина тази седмица – изчислено да настъпи за по-малко от два дни. Въпреки че BSV е отчел най-денонощния ръст от всичките 50 най-големи монети – с почти 14 процента днес – краткосрочният тежък бичи обем приключва, тъй като вече е достигнал своя връх. Горното пространство между $ 220 – $ 226 е силна зона на съпротива.

Ако цената може да продължи да се поддържа от $ 204, все още има възможност за създаване на нов връх на бъдещия пазар. И обратно, може да продължи да пада под $ 200 и да намери втора подкрепа около $ 186.

През последните няколко часа, около 17:00 HKT, цената затворена с обърнат модел на чук. Това означава, че в момента натискът върху продажбите се увеличава силно. Затова е по-добре да не влизате в дълга позиция в краткосрочен план, изчакайте, докато цената се стабилизира, след което вземете решението.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 225
 • Средносрочна съпротива: $ 235
 • Краткосрочна поддръжка: $ 204
 • Средносрочна поддръжка: $ 188

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner