Com funciona Crypto OTC Trading: estadístiques dels principals proveïdors de liquiditat

Com funciona Crypto OTC Trading: estadístiques dels principals proveïdors de liquiditat

Per a la majoria dels participants al mercat de criptomonedes, i en particular als comerciants minoristes, els mercats sense recepta solen ser un fenomen opac i fins i tot misteriós. Utilitzat tant en els mercats financers tradicionals com en els de criptografia, se sap que el comerç OTC implica operacions de gran volum entre dues parts directament, sense intercanvi.

En particular, per al comerç criptogràfic OTC, el funcionament intern d’aquestes operacions deixa moltes preguntes sobre liquiditat, caiguda de preus, com funcionen realment les operacions, com els operadors cobreixen el risc i els efectes potencials de les operacions OTC sobre el preu de Bitcoin (BTC).

En un esforç per il·luminar aquest costat del radar de la criptografia, OKEx Insights va entrevistar alguns dels taulells de comerç OTC més coneguts de la indústria per esbrinar com funcionen realment.

Què és el comerç criptogràfic sense recepta?

El comerç sense recepta és un comerç realitzat directament entre dues parts i que té lloc sense la mediació d’un intercanvi. S’organitza entre grups de distribuïdors en un mercat sense una ubicació central. Per a les operacions de criptografia OTC, les dues parts canvien criptografia a criptografia o criptografia a còpia. En general, una de les parts és una empresa coneguda com a taulell de venda lliure.

El mercat OTC més popular entre totes les classes d’actius és el tipus de canvi o divisa, on les divises es negocien a través d’una xarxa de bancs en lloc d’intercanvis..

Com s’obté la liquiditat

Segons els proveïdors de liquiditat amb què hem parlat, el comerç de criptocurrency sense recepta és similar al seu homòleg de divises. El preu és relativament senzill i transparent. A més, la liquiditat està fàcilment disponible, però aquesta liquiditat també es fragmenta en diversos llocs.

Tots els taulells de criptografia OTC tenen el seu propi llibre de comandes agregat que combina liquiditat entre distribuïdors, llibres de comandes de borses múltiples i comandes d’altres clients. Aquests escriptoris estan configurats per connectar diversos proveïdors de liquiditat per operar grans quantitats d’actius sense moure els mercats posteriorment.

A més d’evitar generalment el lliscament (la diferència entre el preu executat esperat i el real d’una operació), els escriptoris OTC també poden proporcionar un “preu de bloqueig” durant un període de temps determinat. Cofundador de la firma de criptografia financera Grup Amber Tony He va dir a OKEx Insights que el període de bloqueig per a les cotitzacions de preus sol ser d’un minut, només el temps suficient per, en termes industrials, “omplir o matar”.

Com a bonificació addicional, els escriptoris OTC poden estalviar diners als clients proporcionant un preu millor que la mitjana combinada disponible a les llibretes de comandes de les borses..

Quines criptomonedes es negocien OTC?

Pel que fa als parells de negociació de criptomonedes disponibles per al comerç sense recepta, Cameron Dickie, el cap de vendes d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica, al proveïdor de liquiditat criptogràfica. B2C2 – va dir a OKEx Insights que els seus escriptoris OTC se centren en els parells de negociació més líquids. Això inclou:

  • BTC
  • Èter (ETH)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • EOS
  • Litecoin (LTC)
  • Tether (USDT)
  • Estel·lar (XLM)
  • XRP

A més, B2C2 admet moltes monedes fiduciàries, inclosos USD, GBP, EUR, JPY, SGD, CAD, CHF i AUD.

La confiança és necessària a l’hora d’executar ordres

El costat fosc del comerç sense recepta és un risc més elevat d’incompliment de la contrapartida, cosa que significa que la confiança és un factor clau.

Amber Group va explicar a OKEx Insights que les ordres sense recepta es poden executar de diverses maneres. Normalment, les contraparts es comuniquen entre elles per tal de trobar ordres compensades. Alguns distribuïdors OTC proporcionen liquiditat que s’ha agregat de diverses borses. Les comandes més petites solen passar per intercanvis. De fet, aproximadament el 20% del volum total de negociació OTC es negocia realment a través d’intercanvis, segons el cofundador del Grup Amber..

Piscines il·luminades i piscines fosques

El mercat de criptografia sense recepta té dos tipus diferents de piscines: piscines il·luminades i piscines fosques. Les agrupacions il·luminades són més habituals i mostren diverses ofertes i ofertes en diferents actius a la xarxa de distribuïdors. Aquests grups constitueixen la major part de la liquiditat disponible per als escriptoris OTC.

Com a alternativa, hi ha piscines fosques, és a dir, intercanvis privats que permeten als inversors institucionals comprar o vendre un gran nombre de productes financers sense llibreta de comandes visible. Ed Hindi, soci del hedge fund i proveïdor de liquiditat criptogràfica TYR Capital, Va dir a OKEx Insights que els fons foscos de les criptografies romanen poc desenvolupats i relativament petits.

De la mateixa manera, Richard Astle, comerciant de vendes del broker crypto prime Covari, va dir a OKEx Insights que les institucions no estan especialment interessades en les piscines fosques. Va explicar:

“He sentit a parlar d’intercanvis que ofereixen fons foscos, però, al meu entendre, ja hi ha prou conflicte amb alguns intercanvis que operen els seus propis taulells de negociació abans de parlar de fons foscos. Pel que fa a la tecnologia del comerç de piscines fosques, els swaps atòmics tenen un mercat potencial a més de reduir el risc de liquidació. De moment, les institucions prefereixen conèixer la seva contrapart. “

Com es cobreixen els concessionaris OTC

Els distribuïdors sense recepta poden separar el seu comerç entre els clients i el mercat entre distribuïdors. Això els permet comprar i vendre amb altres distribuïdors per cobrir els riscos que puguin derivar-se de la presa de comandes dels clients.

Tony He, d’Amber Group, va afegir durant la seva conversa amb OKEx Insights que no cal protegir totes les comandes. La pràctica està en gran part correlacionada amb les condicions del mercat, com la volatilitat. Al mateix temps, la firma sempre considerarà altres línies de negoci dins de l’empresa i es protegirà contra l’exposició global de la companyia. La cobertura es pot fer a través d’opcions i futurs criptogràfics, i és en gran mesura una pràctica de gestió de riscos i d’inventari.

Alguns taulells OTC poden assumir més riscos a mesura que valoren els actius segons el lloc on creuen que va el mercat. Per exemple, si un taulell confia en un augment de preus a curt termini, pot oferir als clients un preu més baix de l’habitual mentre continua comprant, apostant que el mercat augmentarà.

Què és el procés de negociació OTC?

El comerç de criptografia sense recepta és més senzill del que alguns podrien pensar.

Segons les fonts d’OKEx Insights, els clients solen arribar als escriptoris OTC mitjançant aplicacions de xat i sol·liciten un pressupost.

A continuació, el taulell OTC comprova la liquiditat disponible del llibre de comandes de canvi agregat i de la seva xarxa abans de donar un preu de compra o venda per l’import sol·licitat de l’actiu. Si el client confirma l’operació, el taulell executarà la comanda.

No obstant això, cal esmentar que, abans de negociar, els clients han de completar un procés KYC i dipositar els fons o les monedes.

Què tan gran és el mercat de criptografia OTC?

Els fluxos de criptografia sense recepta són difícils de mesurar.

En un informe del 2018, la firma d’investigació de mercats de capitals TABB Group reclamat que el mercat de criptomonedes OTC és almenys dues o tres vegades més gran que el mercat d’intercanvi de criptografia. En aquell moment, el mercat d’intercanvi de Bitcoin només s’estava processant al voltant de 4.000 milions de dòlars en oficis al dia. Seguint les estimacions de TABB, això significaria que es negocien entre 8.000 i 12.000 milions de dòlars fora de la borsa diària. Una estimació més recent del març d’aquest any va situar al voltant del volum de Bitcoin negociat mitjançant OTC 20.000 milions de dòlars al dia. (Segons CoinGecko, el volum spot diari actual de BTC supera els 26.000 milions de dòlars).

Astle de Covario va tenir en compte el tema dels volums de negociació OTC i va dir a OKEx Insights:

“2-3 vegades el mercat spot és una estimació justa, ja que el risc es pot cobrir a canvi i, per tant, reflectir-se en els volums de canvi”.

TYR Capital’s Hindi, però, creu que el mercat de criptografia sense recepta és molt més petit del que s’anunciava, calculant un volum mensual de 50.000 a 70.000 milions de dòlars. Hindi també va afegir que el USDT stablecoin fixat en USD juga un paper important i representa una porció molt més gran del volum total de OTC del que creu la majoria de la gent.

Amber Group, va afegir que, en termes de compra de Bitcoin, USDT podria representar fins a la meitat del volum total de negociació OTC. L’establecoin líder s’utilitza habitualment en arbitratge, ja que molts intercanvis no tenen una onramp fiat eficient.

El comerç OTC té algun impacte en el preu del mercat spot?

Hindi creu que el creixement del mercat de derivats criptogràfics ha assumit el paper principal que anteriorment tenia el mercat de venda lliure en termes d’afectar el preu spot de Bitcoin. Les operacions OTC, especialment si un fabricant de mercats es troba en un costat del comerç, encara tenen un impacte a curt termini sobre el mercat, però el creixement dels volums diaris tant en intercanvis al comptat com en derivats està mitigant aquest efecte.

Futurs BTC: volums diaris agregats. Font: Esbiaixar

Astle va explicar:

“Pel que fa al comerç amb preus, l’acció sense recepta no hauria de tenir un impacte directe notable. Si ho fes, els participants del mercat OTC començarien a autorregular-se amb línies tallades als operadors que tinguessin una mala gestió del risc. OTC hauria de permetre l’estabilitat dels preus i reduir el lliscament quan s’executin ordres de mida institucional ”.

Com és el futur del comerç de criptografia OTC?

El comerç sense recepta és una necessitat absoluta per als jugadors de criptografia de gran volum com els fons i els grans miners, ja que els escriptoris de venda lliure els poden ajudar a comprar i vendre a granel sense captar l’atenció..

A més, hem vist que els escriptoris OTC han tingut un paper vital en l’establiment de la criptografia com a classe d’actius emergents, que en última instància podria augmentar l’acceptació institucional. Astle, de Covario, va dir a OKEx Insights que creu que el comerç OTC només continuarà creixent a mesura que entrin més jugadors institucionals als mercats criptogràfics:

“Segons la meva opinió, els volums OTC experimentaran un creixement elevat a causa de que la mida de les entrades institucionals és massa gran per ser absorbida per les borses minoristes, així com les necessitats de servei de guants blancs de gestors sofisticats que operen amb múltiples contraparts a través d’un broker principal”.

Exempció de responsabilitat: aquest material no s’ha de prendre com a base per prendre decisions d’inversió ni interpretar-se com una recomanació per realitzar transaccions d’inversió. El comerç d’actius digitals comporta un risc important i pot provocar la pèrdua del capital invertit. Heu d’assegurar-vos que compreneu plenament el risc que comporta i que tingueu en compte el vostre nivell d’experiència, els objectius d’inversió i, si cal, consulteu assessorament financer independent.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Promo
banner
Promo
banner