Bitcoin i els mercats més amplis continuen sent imprevisibles, les apostes de Wall Street augmenten

Market Watch Weekly és una revisió dels mercats i desenvolupaments criptogràfics cada setmana.

El mercat de criptomonedes ha estat volàtil durant la setmana passada a causa de factors externs, relacionats amb els mercats en general, i el drama que els envolta Apostes de Wall Street. Tot i que el moviment va provocar que algunes accions es valoressin en el preu, també va provocar una inestabilitat general al mercat de valors, amb la caiguda de blue chips.

El fenomen WSB també va recórrer els mercats de criptomonedes, ja que va provocar que la famosa moneda meme, DOGE, es disparés per sobre del 1.000% en un lapse de dos dies. A més, divendres, Elon Musk va canviar la seva biografia de Twitter per "#bitcoin," augmentant el preu de Bitcoin un 20% en poques hores. Tanmateix, el líder del mercat va retornar gairebé la totalitat de "Ral·li d’Elon" guanys durant el cap de setmana.

En termes setmanals, Bitcoin va experimentar un gran swing de gairebé 10.000 USDT i va imprimir una llarga ombra superior, tancant la setmana amb un guany del 2,58%, segons el preu spot OKEx. Actualment, Bitcoin cotitza a prop dels 34.600 nivells de USDT després d’un modest rebot dilluns.

El moviment actual dels preus demostra que el bombo del divendres va durar molt poc temps, sobretot amb la prima del contracte trimestral, un indicador de l’optimisme del mercat a finals de març, que va caure un 4% respecte al nivell del 6% de mitjans de gener. A més, ens vam adonar que després del tuit d’Elon divendres, la prima de Grayscale Bitcoin Trust es va tornar negativa, fenomen que no s’observava abans.

Prima de futurs trimestrals OKEx BTC, de l’11 al 2/1. Font: OKEx

XRP es converteix en un punt destacat del mercat

Els principals altcoins generalment van tenir un rendiment inferior a Bitcoin la setmana passada. L’èter (ETH), tot i que va assolir un màxim recent de 1.475 USDT en algun moment de la meitat de la setmana, va retrocedir fins a prop de 1.300 USDT, amb un descens del 9,54% durant la setmana. Polkadot (DOT), Chainlink (LINK) i Litecoin (LTC) també van registrar descensos similars al voltant del 10%. 

A part de DOGE, un altre altcoin que ha augmentat bruscament a la part posterior de la febre antiestabliment és el XRP. La moneda va augmentar un 74% la setmana passada i la tendència a l’alça va continuar sense parar dilluns, ja que va augmentar un altre 30% fins a tocar 0,65 USDT. 

Devolucions setmanals de les principals monedes altes, de l’1 / 25 al 1/31. Font: TradingView

El Índex de temporada Altcoin la setmana passada va superar la xifra de 50 i, tot i que des de llavors s’ha corregit, l’índex sembla establert a màxims nous a curt termini. L’augment dels tokens DeFi és el principal motiu d’aquest comportament. 

L’índex de temporada Altcoin va augmentar al gener. Font: blockchaincenter.net

El comerç sense permisos fa que DeFi sigui diferent de Robinhood

Els protocols DeFi sense permís i confiança poden adoptar una adopció accelerada, ja que Robinhood va aturar repetidament la negociació normal durant la setmana. Qualsevol migració important des d’aquestes plataformes autoritzades probablement augmentarà encara més l’espai DeFi.

Durant la fase lateral de Bitcoin, una sèrie de fitxes DeFi també van assolir nous màxims històrics, especialment en el sector d’intercanvis descentralitzats. Uniswap (UNI) va trencar la marca de 20 USDT en un moment donat la setmana passada i va tancar amb un 37,59% de guany setmanal. 1INCH va experimentar un nou impuls fins als 5,55 USDT durant el cap de setmana: el DEX emergent ha augmentat un 500% respecte al mínim de 1 USDT del gener. Tokenlon (LON), per la seva banda, va assolir el màxim històric de 10 USDT, un retorn 10 vegades superior al seu preu d’1 USDT el 22 de desembre..

Devolucions setmanals de les principals fitxes DeFi, del 1/25 al 1/31. Font: TradingView

El valor total bloquejat en els protocols DeFi va assolir el màxim històric de 39.84 milions de dòlars, segons les dades de DeBank. Segons les TVL individuals, el fabricant de protocols de préstec (MKR) va encapçalar la llista amb 4.700 milions de dòlars en valor, seguit dels 3.400 milions de dòlars d’Uniswap. 

Valor total bloquejat a DeFi. Font: DeBank

Les institucions estaven ben preparades per a la retirada de 6.000 dòlars

CME va actualitzar els seus futurs Bitcoin (a partir del 26 de gener) dades de posició el 30 de gener. Durant aquest període d’informes, Bitcoin va experimentar un fort retrocés de 6.000 dòlars i, al mateix temps, va caure per sota dels 30.000 dòlars abans de recuperar-se.. 

Durant aquest temps, l’interès obert va caure encara més d’11.945 a 10.787 i, després de dues setmanes consecutives de reduccions, l’OI ha tornat al mínim de 15 setmanes, establert fa un mes.

El més notable és que els comptes de gestors d’actius van veure com les seves llargues posicions s’han reduït de 639 a 308, un nou mínim de 18 setmanes. Tot i que les posicions curtes gairebé es van duplicar de 123 a 225, assolint un nou màxim des de la setmana del 18 d’agost de l’any passat.

Els comptes de fons apalancats també van veure com les seves posicions llargues baixaven de 3.911 a 3.605, mentre que les posicions curtes es reduïen de 9.119 a 7.991. Aquesta reducció en ambdues direccions també mostra preocupació per part dels gestors de fons. En general, les institucions van augmentar encara més les seves posicions curtes, cosa que hauria de sonar l’alarma per als inversors minoristes.

Dades de futurs CME Bitcoin: nombre de comptes de gestors d’actius llargs i curts. Font: Quanl

Mirant cap endavant aquesta setmana

A partir del divendres passat, més del 70% del S&Els guanys de les empreses cotitzades en P van superar les expectatives del mercat per al quart trimestre del 2020, però els tres grans índexs borsaris nord-americans van caure la setmana passada, amb els 11 principals S&Els sectors P tanquen a la baixa. L’índex de volatilitat Cboe, VIX, va augmentar fortament dimecres i va sortir del seu rang de consolidació de triangles de gairebé tres mesos, cosa que va afeblir els preus dels actius de risc.

Tècnicament, serà especialment important per al S.&P per mantenir la mitjana mòbil de 50 dies aquesta setmana vinent. Si l’índex no manté aquest nivell, el mercat entrarà en un període de correcció concloent, que és probable que exerceixi pressió també sobre els preus de Bitcoin.

S&L’índex P va caure mentre VIX va trencar la línia de tendència descendent. Font: TradingView

A l’espai criptogràfic, CME llançarà futurs ETH el 8 de febrer. Fa tres anys, CME va llançar un contracte de futurs BTC, que coincidia amb la part superior de l’últim mercat alcista de Bitcoin. Es recomana als comerciants que vigilin el rendiment dels futurs en el moment del llançament.

Actualment, el valor d’interès obert BTC de CME s’ha acumulat a 1.59 mil milions de dòlars, situant-se en el tercer lloc de tots els intercanvis segons el dades esbiaixades, indicant la prevalença d’interès institucional.

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner