Conversa del CEO d’OkEx: Per què no hauríeu de tenir por de les criptomonedes

Des del naixement de Bitcoin fa deu anys, la majoria de la gent s’ha mostrat escèptica sobre aquesta nova tecnologia i el seu valor. Al mateix temps, els governs de tot el món han sortit de les seves vies per intentar imposar regulacions sobre la criptografia, mentre que els inversors tradicionals del mercat com Warren Buffett segueixen ignorant la seva importància. Per què es neguen a adoptar la criptografia??

Crec que la raó subjacent és que tenen por de la criptografia de diverses maneres.

1. No ho entens com funciona

Si no sou un entusiasta de les criptografies com jo, entenem com els milers de criptomonedes que hi ha causen confusió a la majoria. Però seguiu aquí amb mi: per entendre la criptografia, primer heu de llençar totes les vostres creences sobre el sistema financer tradicional i adoptar aquesta nova tecnologia i els seus diners digitals descentralitzats entre iguals.

La inseguretat i els malentesos són els principals motius que impedeixen que la gent confiï en les criptomonedes, sobretot quan als mitjans de comunicació els agrada cobrir històries amarges sobre la pèrdua d’alguns de nosaltres pel volàtil mercat. Al cap i a la fi, què es ven millor que no pas parlar de la “bombolla de Bitcoin”? El fet és que la majoria de la gent simplement no entén com funciona la criptografia, de manera que la critiquen com a inútil, com a inversió arriscada o com a “diners il·legals”..

Vivim en un món d’informació aclaparadora i ens és difícil ordenar quines són certes i falses. Per això, investigar i verificar informació és una habilitat important per sobreviure. Abans de saltar a la conclusió que “Bitcoin és una estafa”, potser podeu provar de llegir el llibre blanc de Satoshi o buscar la tecnologia que hi ha darrere per entendre’n més. Cercar coneixement cada vegada que apareix un nou invent us ajuda a posar-vos al dia amb la resta del món. Qui sap què guanyareu en el procés?

2. Creieu que la criptografia no té cap valor real

He escoltat a molta gent que argumentava que la criptografia no té cap valor real en comparació amb l’or, que finalment la moda de les criptogràfiques s’anirà esvaint lentament i tot el que us quedaria seria un número inútil a la pantalla.

Per a mi, es pot argumentar el mateix que l’or o els diners fiduciaris un dia també podrien ser inútils si deixem de creure-hi. L’or té un valor intrínsec a causa de la seva llarga història, la seva escassetat i la seva durabilitat i pràcticament impossible de forjar. Però la criptografia també no marca totes aquestes caselles? Tot i la seva curta història de deu anys, la criptografia també és escassa (el nombre de Bitcoin disminueix cada 4 anys a la meitat), molt més durador ja que no cal portar-los literalment (una cartera freda / calenta farà el truc) , i definitivament impossible de forjar pel seu caràcter descentralitzat?

La diferència entre or, fiat i criptografia és que aquest últim no es pot mantenir ni utilitzar físicament. Pot ser que hi hagi un dia en què el Fiat també perdi el seu valor, mireu Veneçuela i la seva taxa d’hiperinflació del 9585,5% (a desembre de 2019). L’or i el fiat són valuosos perquè confiem en ells. Confiem que tinguin un valor real, que puguem utilitzar per canviar el que volem, tant física com digitalment. De la mateixa manera, confiem que la criptografia té un valor real i resideix en la seva la credibilitat i el sistema de llibres comptables lliures de censura i sense confiança que és poc probable que aconsegueixin les monedes fiduciàries.

Podeu pensar en criptografia com utilitzar targetes de crèdit o banca en línia que elimini l’aspecte físic d’una transacció. Quan es van introduir les transaccions digitals per primera vegada, també érem escèptics, però a mesura que la societat es digitalitza cada vegada més, ara tothom té almenys 3 targetes de crèdit a la cartera i a qui no li agrada utilitzar Apple Pay?

3. Al govern confiem

Un altre temor comú de la criptografia és que no són emesos per cap autoritat creïble, bancs o governs, i la gent sovint és incòmoda i insegura quan els seus actius no estan protegits per cap govern. Segons una enquesta recent de Crypto.com i The Economist, el 54% dels enquestats va dir que confiaria en les monedes digitals emeses pel govern. Però, no és això el que té de bo la criptografia, que està completament descentralitzada i que ningú no la pot manipular? No oblidem que les monedes fiduciàries estan controlades pels bancs centrals, que també podrien estar sota la influència d’organismes polítics i governs.

A mesura que la criptografia continua accelerant-se, alguns governs també han començat a explorar i emetre les seves pròpies monedes digitals, com ara que el Banc Popular de la Xina anunciés la publicació del seu DECP aquesta setmana. Estònia, el Japó, Palestina, Rússia i Suècia també busquen llançar la seva pròpia criptografia nacional. Potser això podria instal·lar la vostra fe en la criptografia?

4. La criptografia és massa volàtil

Sí, la criptografia és una inversió volàtil. el seu preu podria augmentar o augmentar dràsticament en pocs minuts, com el sobtat desplom del preu de Bitcoin al març, baixant per sota dels 4.000 dòlars en dos dies. Tot i així "ni dolor, ni guany", això és també el que ens fascina invertir, ja que suposa un risc que val la pena assumir. Prenguem com a exemple el famós Bitcoin, si ens fixem en el seu historial de preus, hauríem notat que la fluctuació constant és la norma, igual que el mercat de valors tradicional. Després de la darrera diapositiva del març, Bitcoin ja ha repuntat fins als 7.000 dòlars avui, i s’espera que el preu pugi un cop es redueixi a la meitat al maig i es faci més escàs. La volatilitat no és un dimoni quan fas la teva pròpia investigació abans d’invertir i sempre et quedes amb el teu límit de risc.

Crypto és el futur de les finances

Ens dirigim cap a un món digital sense efectiu que canvia dràsticament la nostra vida quotidiana, i les criptomonedes són un dels factors impulsors. Per què us heu de limitar a creure en aquesta revolucionària tecnologia amb un important potencial de creixement??

Seguiu OKEx a:

Promo
banner
Promo
banner