Беседа на главен изпълнителен директор на OKEx: Защо не трябва да се страхувате от криптовалути

От раждането на Биткойн преди 10 години по-голямата част от хората са скептични относно тази нова технология и нейната стойност. В същото време правителствата по целия свят са се постарали да се опитат да наложат регулации върху крипто, докато традиционните пазарни инвеститори като Уорън Бъфет продължават да пренебрегват важността на това. Защо отказват да приемат крипто?

Вярвам, че основната причина е, че те се страхуват от крипто в редица начини.

1. Не разбирате как работи

Освен ако не сте крипто ентусиаст като мен, ние разбираме как хилядите криптовалути там предизвикват объркване у повечето. Но останете с мен тук – за да разберете крипто, първо трябва да изхвърлите всичките си убеждения относно традиционната финансова система и да прегърнете тази чисто нова технология и нейните децентрализирани равностойни цифрови пари.

Несигурността и недоразуменията са основните причини, които спират хората да се доверяват на криптовалутите, особено когато медиите обичат да отразяват горчиви истории за някои от нас, загубили от нестабилния пазар. В края на краищата, какво се продава по-добре от бълбукането за „балончето биткойн“? Факт е, че повечето хора просто не разбират как работи крипто, затова го критикуват като безполезна, рискована инвестиция или „незаконни пари“.

Живеем в свят на непреодолима информация и ни е трудно да сортираме кои са верните и кои са неверните. Ето защо извършването на собствени изследвания и проверка на информация е важно умение за оцеляване. Преди да стигнете до заключението, че „Биткойнът е измама“, може би можете да опитате да прочетете бялата книга на Сатоши или да потърсите в Google технологията зад нея, за да разберете повече за нея. Търсенето на знания всеки път, когато се появи ново изобретение, ви помага да наваксате останалия свят. Кой знае какво ще спечелите в процеса?

2. Мислите, че крипто няма истинска стойност

Чувал съм доста хора да твърдят, че крипто няма истинска стойност в сравнение със златото, че в крайна сметка крипто лудото бавно ще изчезне и всичко, което сте оставили, ще бъде безполезни цифри на екрана.

За мен същото може да се твърди, че златото или фиатните пари един ден също могат да бъдат безполезни, ако спрем да вярваме в тях. Златото има присъща стойност поради отдавна установената си история, недостиг и поради това, че е трайно и почти невъзможно да се кове. Но дали крипто не проверява и всички тези кутии? Въпреки кратката си 10-годишна история, крипто също е оскъдна (броят на биткойните намалява на всеки 4 години наполовина), много по-траен, тъй като не е нужно буквално да ги носите наоколо (горещ / студен портфейл ще свърши работа) , и определено невъзможно да се подправи поради децентрализирания си характер?

Разликата между злато, фиат и крипто е, че последните не могат да бъдат физически държани и използвани. Може да има ден, в който фиатът също да загуби стойността си, погледнете Венецуела и нейната 9585,5% хиперинфлация (към декември 2019 г.). Златото и фиатът са ценни, защото им се доверяваме. Вярваме, че те имат реална стойност, която можем да използваме, за да търгуваме за това, което искаме, физически и цифрово. По същия начин, ние вярваме, че крипто има истинска стойност и се крие в неговата надеждност и без доверие система за цензура без регистрация, която фиатните валути е малко вероятно да постигнат.

Можете да мислите за крипто като използване на кредитни карти или онлайн банкиране, което изважда физическия аспект на транзакцията. Когато цифровите транзакции бяха въведени за първи път, бяхме и скептични, но тъй като обществото става все по-дигитализирано, сега всеки има поне 3 кредитни карти в портфейлите си и който не обича да използва Apple Pay?

3. В правителството се доверяваме

Друг често срещан страх от крипто е, че те не се издават от надежден орган, банки или правителство, а хората често са неудобни и несигурни, когато активите им не са под защитата на което и да е правителство. Според скорошно проучване на Crypto.com и The Economist, 54% от анкетираните заявяват, че биха се доверили на издадени от правителството цифрови валути. Но не е ли това, което е страхотно за крипто, че е напълно децентрализирано и никой не може да го манипулира? Нека не забравяме, че фиатните валути се контролират от централните банки, които евентуално могат да бъдат и под влиянието на политически органи и правителства.

Тъй като крипто продължава да се ускорява, някои правителства също са започнали да изследват и издават свои собствени цифрови валути, като Китайската народна банка, която обявява пускането на своя DECP тази седмица. Естония, Япония, Палестина, Русия и Швеция също се стремят да пуснат своя собствена национална крипто. Може би това може да инсталира вашата вяра в крипто?

4. Крипто е твърде нестабилен

Да – крипто е нестабилна инвестиция. цената им може драстично да се изпомпва или да се повиши само за няколко минути, като внезапното спадане на цената на биткойн през март, спадайки под $ 4000 за 2 дни. Още "без болка няма победа", това е и това, което ни очарова да инвестираме, тъй като това е риск, който си струва да поемем. Вземете за пример известния биткойн, ако погледнете историята на цените му, бихте забелязали, че постоянните колебания са норма, точно както традиционният фондов пазар. След последния слайд през март, биткойнът вече се възстанови до 7000 долара днес, а цената се очаква да се повиши, след като през май намалее наполовина и стане по-оскъдна. Нестабилността не е демон, когато правите собствени изследвания преди да инвестирате и винаги се придържате към лимита на риска.

Крипто е бъдещето на финансите

Преминаваме към безкасов и дигитален свят, който драстично променя ежедневието ни, а криптовалутите са един от движещите фактори. Защо да се ограничавате да вярвате в тази революционна технология със значителен потенциален растеж?

Следвайте OKEx на:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner