10 най-добри портфейла на Ethereum за осигуряване на вашия ETH

Наличието на сигурен портфейл на Ethereum е от решаващо значение за всеки, който притежава ETH монети. Ethereum (ETH) е една от най-известните криптовалути в света и втора по големина по пазарна капитализация. Той продължава своето развитие и разширяване и не е чудно, че повече ентусиасти търсят да инвестират в платформата.

Въпреки това, ако планирате да купувате Ethereum, както и да търгувате или държите ETH, тогава е важно да намерите сигурен портфейл на Ethereum, който напълно отговаря на вашите нужди. Ако тепърва започвате в крипто света и Ethereum е вашата предпочитана криптовалута, тогава изборът на правилния портфейл може да е объркващ, тъй като има много фактори, които трябва да се имат предвид, да не говорим за голям брой съвместими с Ethereum портфейли там.

Ако в момента търсите най-добрите портфейли на Ethereum, не забравяйте да разгледате нашия списък:

1. Ledger Nano S

The Ledger Nano S е почти повсеместен сред сериозните търговци на Ethereum и по основателни причини – в момента е един от най-добрите дигитални портфейли. Ledger Nano S е хардуерен портфейл, който предлага поддръжка за Ethereum и всички видове токени ERC-20, както и други криптовалути (Bitcoin, Ripple и Litecoin, за да назовем само няколко) – всичко това при много конкурентен цена.

Основната точка за продажба на този портфейл на Ethereum е силната сигурност, която той осигурява. Вашите криптовалути се съхраняват офлайн на устройството. Ledger Nano S включва 2-факторно удостоверяване, защитен ПИН код и достъпност на семена за възстановяване. Ledger Nano S също включва интеграции с MyEtherWallet (друг портфейл на Ethereum) за изпращане, получаване и съхраняване на токени. Работи на Windows, macOS и Linux.

2. Трезор

Точно като Ledger Nano S, Трезор също е хардуерен портфейл, който поддържа съхранението на Ether и всички видове токени ERC-20. Въпреки че е изобретен за държане на биткойн, Trezor сега е един от най-популярните портфейли на Ethereum, който може да се използва с уеб интерфейса MyEtherWallet. Той предлага поддръжка за Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BTH), Litecoin (LTC), Dash (DASH), Dogecoin (DOGE), Ethereum Classic (ETC) и много други крипто.

Той има разширени функции за сигурност като 2-факторно удостоверяване, SSH, както и криптиране чрез GPG. Той е лек, компактен и се предлага в 2 цвята: бял и черен. Съвместим е с Windows, macOS и Linux.

3. Портфейл Lumi

The Lumi Crypto Wallet е високо защитена криптовалута и портфейл Ethereum, която позволява на потребителите да съхраняват личните си ключове и да се справят с техните криптовалути по бърз и лесен начин. Конкретно, портфейлът Lumi е идеален за притежателите на Ethereum и инвеститорите, защото им позволява да боравят не само с ETH, но и с повече от 1200 ERC20 токена.

Портфейлът Lumi също така предлага поддръжка на Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) и EOS, наред с други. Това прави този портфейл един от най-привлекателните за притежателите на крипто и ETH. В момента потребителите могат да обработват средствата си чрез уеб версията му за използване на мобилния портфейл, който може да бъде изтеглен от App Store или Google Play.

Освен това, Lumi Collect ще ви позволи да обработвате и съхранявате токени ERC-721, които са известни като незаменими символи или също крипто-колекционерски предмети. Това е добре за геймърите, които трябва да боравят със стоки от различни игри. Всички елементи могат да бъдат показани в портфейла и това ще позволи на потребителите да играят игри директно на мобилното устройство.

4. KeepKey

KeepKey е хардуерен портфейл с възможност за USB, който може да се похвали със същите функции като Ledger Nano S и Trezor. Това е най-скъпият хардуерен портфейл на Ethereum от нашия списък, вероятно поради по-големия си екран. Един от основните акценти на този портфейл е способността му да генерира частни ключове с помощта на хардуерен генератор на случайни числа. Подобно на другите две, той идва с поддръжка за някои от най-популярните операционни системи.

продукт5

Източник: https://www.keepkey.com

5. MyEtherWallet

Ако малко по-голяма достъпност е това, което искате от вашите портфейли Ethereum, тогава не става много по-добре от MyEtherWallet. Това е най-популярният уеб-базиран портфейл Ethereum и ви позволява да влизате на всяко устройство, като използвате само потребителско име и парола. Както споменахме по-горе, той предлага интеграция с хардуерни портфейли като гореспоменатите три. Други забележителни функции включват поддръжка за интелигентни договори, възможност за суап ETH към BTC, както и възможността да съхранявате вашите лични ключове Ethereum на вашия компютър, което предлага по-добра сигурност в сравнение с други портфейли от този тип.

6. Мъгла

Мъгла е официалният портфейл на Ethereum за настолни компютри и е проектиран да предлага сигурно съхранение за всичките ви ETH и всички видове ERC-20 токени. Доста е лесно да изтеглите, инсталирате и настроите на вашия компютър, а също така е много лесен за употреба, така че експлоатацията му не изисква много технически познания. Осигурена ви е възможност за достъп както до публични, така и до частни ключове, както и да извършвате транзакции.

7. Изход

Изход е поредният портфейл за настолни компютри с няколко валути, който е любим сред общността на Ethereum. Някои от основните предимства на Exodus са неговият атрактивен GUI (с ясни и красиви кругови диаграми за вашето портфолио), вграденият ShapeShift (полезен за обмен на криптовалути без почти никакви усилия) и фактът, че поддържа десетки популярни криптовалути като Bitcoin, Litecoin, Dash и Zcash и много други. Exodus е достъпен за Windows, macOS и Linux. Един от основните недостатъци на Exodus е фактът, че той не поддържа интелигентни договори.

8. MetaMask

MetaMask е друг популярен избор сред феновете на Ethereum. MetaMask е разширение за различни браузъри, което осигурява незабавен достъп до мрежата Ethereum. Предлага се за Google Chrome, Mozilla Firefox, Опера, както и Смели. Тя ви позволява да съхранявате, получавате и изпращате Ether, както и достъп до dApps в екосистемата Ethereum.

Едно от основните предимства на MetaMask е фактът, че той може да криптира вашите пароли и да ги съхранява на вашия компютър, които по-късно могат да бъдат експортирани много лесно. За напреднал потребител портфейлът може да изглежда интуитивен, но истината е, че поради своята природа, MetaMask ще изисква малко свикване, особено в случая с начинаещи.

ethereum метамаска хром

Източник: https://metamask.io/

9. Jaxx

Jaxx е известен най-вече поради популярността си сред потребителите на iOS и Android. Ако обаче искате браузър, който да работи на повечето от вашите устройства, тогава Jaxx определено е пътят, тъй като предлага и поддръжка за Windows, macOS, Linux и се предлага под формата на разширение за Chrome..

Това е многоверижен портфейл, който предлага поддръжка за някои от най-популярните криптовалути, като Ethereum, Ethereum Classic, Bitcoin, Dash, DAO, Litecoin, Bitcoin Cash, REP и др. Той може да се похвали с доста лесен за ползване дизайн, някои много здрави функции за сигурност и най-доброто от всичко предлага поддръжка за интелигентни договори.

У дома

Източник: https://jaxx.io/

10. Гуарда

Гуарда вероятно е по-малко известната алтернатива на портфейла на Ethereum от нашия списък, но също като Jaxx предлага поддръжка за всички основни операционни системи, настолни компютри и мобилни устройства. Той работи на Windows, macOS и Linux, както и на мобилни платформи като iOS и Android. Той дори се предлага под формата на уеб портфейл.

Той поддържа всички видове ERC-20 токени, както и Ethereum, Zcash, Ripple, Dash и EOS.

Guarda е известен и с определена функция за сигурност, а именно не съхранява никаква информация за клиента, данни за портфейла или частни ключове. Всъщност частният ключ се съхранява в защитената памет на вашето устройство и се изтрива, ако излезете от портфейла.

постер

Източник: https://guarda.co/

Заключение

Въпреки че може да изглежда, че има много възможности, имайте предвид, че екосистемата Ethereum все още е сравнително нова концепция. С напредването на блокчейн технологията ще се развива и Ethereum като цяло. Има голям шанс бъдещето да доведе със себе си нова вълна от портфейли. Докато това се случи обаче, надяваме се, че тук ще намерите такъв, който напълно отговаря на вашите нужди. Изберете разумно.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner