Què és una cartera digital?

El terme “cartera digital” és més popular que mai gràcies a la introducció de la tecnologia blockchain. Aquests protocols pràctics eliminen en gran mesura la necessitat de portar la cartera tradicional. En canvi, les carteres digitals emmagatzemen tota la vostra informació valuosa a través d’una aplicació. Les carteres digitals també reben el nom de “carteres electròniques”.

Les carteres digitals actuals poden complir molts propòsits. Aquestes aplicacions per a mòbils us permeten carregar articles com ara el vostre carnet de conduir, targetes regal, targetes de crèdit, entrades per a esdeveniments d’entreteniment i abonaments de transport. D’aquesta manera, les carteres digitals simplifiquen les vostres activitats diàries. Obteniu més seguretat sabent que no heu de portar els documents originals. A més, podeu recuperar les dades perdudes mitjançant còpies de seguretat. Proveu de fer-ho amb la cartera perduda.

Com funciona una cartera digital?

Afortunadament, les carteres digitals no tenen un caràcter complex. En la majoria dels casos, només cal que baixeu una aplicació mòbil de cartera digital per començar. Aquestes carteres mòbils són ideals per un parell de motius. Per una banda, poden funcionar en gairebé qualsevol dispositiu intel·ligent. Aquests dispositius inclouen telèfons intel·ligents, tauletes i rellotges intel·ligents.

Per a aquells que estiguin preocupats per conservar totes aquestes dades al seu dispositiu mòbil, també hi ha disponibles versions de carteres digitals basades en la CPU. Aquestes plataformes no són tan populars com les seves contraparts mòbils. No obstant això, són una mica més segurs, sobretot per pèrdues o robatoris. Criptomonedes, com Bitcoin, ofereixen opcions de cartera digital de CPU als usuaris com una alternativa més segura a les aplicacions mòbils.

On puc obtenir una cartera digital?

Actualment, les carteres digitals estan més disponibles que mai. Podeu trobar aquestes aplicacions en multitud de llocs. Un dels primers llocs on trobar una cartera digital fiable és del vostre banc. Tots els principals bancs ofereixen alguna forma de cartera digital per complementar els seus serveis bancaris.

Cartera digital que accepta pagaments amb targeta de crèdit

Cartera digital que accepta pagaments amb targeta de crèdit

A més, tampoc no falten les opcions de cartera per a mòbils de tercers. Simplement aneu a Google Play o a l’Apple Store i us trobareu amb una gran varietat d’opcions populars per triar. És important destacar que sempre investigueu sobre els proveïdors d’aplicacions de cartera electrònica abans de descarregar el producte. Recordeu, aquesta aplicació allotjarà dades importants i privades per a vosaltres. Heu d’estar segur que només aneu amb les alternatives de confiança.

En el cas de les criptomonedes, hi ha opcions addicionals a tenir en compte. Normalment, la cartera proporcionada pels desenvolupadors de la criptografia és la millor opció. Serà el més segur. Tot i això, és possible que no us proporcioni tota la flexibilitat que necessiteu. Per sort, els desenvolupadors de tercers també han introduït una sèrie d’opcions multi-criptogràfiques de confiança que cal tenir en compte.

Ús d’una cartera digital per a compres quotidianes

Utilitzar la cartera digital per fer compres quotidianes és senzill. El primer pas és trobar un comerciant que accepti pagaments de cartera digital. Aquest pas és prou fàcil. Simplement busqueu un símbol de cartera digital al TPV del comerciant. És important destacar que normalment hi ha dos tipus de sistemes de cartera digital que s’utilitzen actualment: sense contacte i magnètics.

Els terminals sense contacte us permetran realitzar transaccions mitjançant NFC, Bluetooth, WI-FI o qualsevol altra forma de transmissió sense fils. Near Field Communications, o tecnologia NFC, és un dels tipus de tecnologia de carteres mòbils de més ràpid creixement que hi ha actualment al mercat. Aquesta tecnologia permet enviar fons sense esforç simplement a la proximitat del TPV. En comparació, la majoria d’altres formes de transaccions de cartera mòbil requereixen que mantingueu el telèfon fins al TPV directament per completar les transaccions.

Després de localitzar un distribuïdor participant, ja podeu utilitzar la cartera mòbil. Només cal que mantingueu el telèfon intel·ligent al TPV i espereu una sol·licitud d’aprovació. Un cop consultada la sol·licitud, aproveu la transacció i la transacció s’hagi completat. És tan fàcil com això.

Cartera digital als caixers automàtics

Les carteres digitals també fan que les visites als caixers automàtics siguin més agradables i eficients. De manera similar a un TPV, no cal que manipuleu físicament cap element que no sigui el telèfon per dur a terme la transacció. Simplement, mantingueu el telèfon intel·ligent a prop de l’ATM i espereu que aparegui el missatge. Des d’aquí podeu gestionar el vostre compte i rebre diners en efectiu des de l’ATM, tot des de la seguretat del vostre telèfon intel·ligent. És important destacar que aquesta característica continua guanyant popularitat durant la pandèmia de coronavirus. Ara, més que mai, les opcions de consumidor senzilles són ideals.

Avantatges d’una cartera digital

Les carteres digitals aporten alguns avantatges importants al mercat. D’una banda, les carteres electròniques proporcionen als usuaris més seguretat. Heu perdut mai la cartera? Podeu recordar aquella sensació que us vau adonar que tota la vostra informació personal i sensible flotava ara lliure al món? Podeu eliminar aquest ensurt amb una cartera digital.

Informació de la targeta de crèdit desada a la cartera digital Apple Pay

Informació de la targeta de crèdit desada a la cartera digital Apple Pay

Les carteres digitals incorporen diversos protocols de seguretat per garantir que només el propietari legítim accedeixi a la informació que conté. En funció del proveïdor de carteres, aquesta seguretat pot comportar contrasenyes, tecnologia d’escaneig d’empremtes digitals o de cares, tècniques d’autorització de 2 factors i xifratge.

Organització

Guanyeu molta organització amb una cartera digital. Es pot accedir a tota la vostra informació d’una manera convenient. Ja no heu d’excavar la cartera o la bossa per localitzar aquella targeta de membre que gairebé no utilitzeu, però ara ho necessiteu tant. Ja no s’han perdut ni s’han oblidat els caixers o les targetes de crèdit.

Més fàcil

Potser un dels motius més importants per considerar una cartera digital és el fet que aquestes aplicacions són molt més fàcils d’utilitzar que les carteres tradicionals. A part de no haver de portar una cartera voluminosa, també obtindreu la possibilitat de fer pagaments sense esforç mitjançant el vostre telèfon. Un cop hàgiu configurat la cartera amb tota la informació de pagament i les targetes de soci, podreu obtenir estalvis reals. Ara, sempre teniu a mà la informació de descompte.

Tipus de cartera digital

Actualment, hi ha tot tipus de proveïdors de carteres digitals al vostre servei. Tot i això, a causa de la naturalesa sensible de la informació de la cartera, inclosa la possibilitat d’accedir al vostre compte bancari, és important mantenir-se només amb marques de bona reputació. Aquí teniu les millors opcions de cartera digital:

Opcions de cartera digital no criptogràfica

Quan escolteu la paraula “cartera digital”, podeu suposar que aquest terme és exclusiu de l’espai blockchain. En realitat, les carteres digitals van evolucionar separades de la tecnologia blockchain, tot i que durant el mateix període de temps. Els principals proveïdors financers sempre s’han interessat per simplificar les transaccions dels usuaris. En conseqüència, les carteres digitals sempre van ser un tema d’interès per als desenvolupadors de serveis financers.

Avui en dia, els consumidors tenen accés a més carteres digitals que mai. Els nous proveïdors continuen entrant a l’espai, tots amb les seves funcions i configuracions exclusives. A mesura que l’espai es fa més ple, és important reconèixer els pioners del sector:

PayPal One Touch

La plataforma PayPal OneTouch prové d’una de les principals empreses de pagament digital més antigues del món: PayPal. Com a tal, aquesta plataforma aprofita la xarxa d’aquest proveïdor establert per oferir-vos la possibilitat d’utilitzar la vostra cartera electrònica gairebé a qualsevol lloc. A més, la plataforma racionalitza els serveis més populars de PayPal. Podeu enviar, rebre i sol·licitar fons directament des de la interfície de la cartera.

Venmo

Venmo és una de les aplicacions de cartera digital més populars del món. A partir de 2019, l’aplicació de pagament va registrar més de 40 milions d’usuaris actius. Una de les millors parts de Venmo és el fet que moltes empreses han adoptat l’aplicació. Aquest suport del sector públic i empresarial empeny l’adopció de carteres mòbils a nous nivells.

Venmo es va fer tan popular gràcies a diversos motius. És important destacar que Venmo proporciona transferències bancàries gratuïtes als usuaris. El temps mitjà de transferència bancària pot trigar 3 dies amb l’aplicació, però podeu agilitzar els fons per un 1% addicional. En particular, PayPal va comprar Venmo el 2016 com a part de l’adquisició de 800 milions de dòlars Braintree.

Samsung Pay

Samsung va ser una de les primeres empreses a reconèixer la necessitat de tenir més opcions de cartera digital a l’espai. Com a tal, Samsung Pay va entrar al mercat des del 2011. Avui, la plataforma és més forta que mai. Podeu pagar en persona, a l’aplicació o en línia mitjançant la interfície. L’únic inconvenient de la plataforma és que heu de tenir un telèfon intel·ligent Samsung per utilitzar-lo.

Apple Pay

Apply Pay va sorgir com a resposta a Samsung Pay. Aquesta cartera electrònica inclou totes les funcions que podríeu esperar d’un dels noms més reconeguts de la indústria tecnològica. Segons la política de l’empresa, Apply Pay és exclusiu per a usuaris d’iPhone o Apple Watch. La plataforma permet als usuaris d’iPhone fer transaccions a la botiga i en línia directament des dels seus dispositius.

Apple Pay ha liderat el camí en termes de seguretat del sector. La plataforma incorpora un sistema de verificació d’identificació incorporat. El sistema requereix que proporcioneu un Face-ID o un codi PIN per confirmar les transaccions.

eWallet

L’aplicació eWallet és una aplicació extremadament versàtil que està disponible als ordinadors de sobretaula Apple, Android, Mac o Windows. Aquesta plataforma única no s’adapta a la funcionalitat normal d’una cartera digital perquè no podeu enviar ni rebre pagaments. No obstant això, la plataforma pot emmagatzemar tota la vostra informació financera confidencial en una ubicació segura en línia a la qual podeu accedir des de qualsevol dispositiu a nivell mundial.

A més de la possibilitat de conservar la informació de les vostres targetes de crèdit i dèbit, eWallets pot emmagatzemar passaports, targetes d’assegurança, targetes de programa de fidelització, targetes de biblioteca i fins i tot targetes de viatgers freqüents de les companyies aèries. Totes aquestes funcions us costaran uns 9,99 dòlars.

Opcions de cartera digital Crypto

Les carteres digitals són un component bàsic de la infraestructura blockchain. Són la interfície principal per a les interaccions de criptomoneda. En conseqüència, aquestes caixes fortes digitals estan destinades a mantenir les vostres claus privades emmagatzemades de forma segura. A més, interactuen amb diferents components de l’ecosistema blockchain per facilitar les transaccions

Cartera digital Bitcoin.org

Cartera digital Bitcoin.org

La majoria de projectes de criptomonedes a gran escala com Bitcoin, Ethereum i Monero proporcionen una cartera nativa. En la majoria dels casos, l’opció de cartera per a desenvolupadors és la més segura. Podeu enviar, rebre, controlar els mercats i fins i tot jugar les vostres monedes per guanyar més en funció del tipus de criptomoneda que tingueu.

Les opcions més populars són les carteres digitals de tercers dissenyades per donar suport a les criptomonedes. Aquestes carteres proporcionen als usuaris més interoperabilitat al mercat. Per exemple, carteres com Jaxx, permeten emmagatzemar diverses criptomonedes a la mateixa cartera. També podeu accedir a valuoses dades de mercat, com ara exploradors de volum, notícies i blocs.

Preocupacions de la cartera digital

Un dels principals problemes relacionats amb l’adopció de carteres digitals prové de les restriccions tecnològiques, no dels protocols, sinó dels dispositius en què s’executen. Bàsicament, fins i tot la millor cartera digital del món no serveix per a res si la bateria del telèfon es mor. És possible que hàgiu tractat anteriorment una targeta de crèdit rebutjada o perduda, però imagineu-ne una que hagi de cobrar abans de poder utilitzar-la. En situacions extremes, els usuaris podrien quedar-se sense accés als seus fons.

El sistema tradicional encara funciona

Un altre dels principals obstacles a l’adopció de carteres digitals és el fet que la majoria de la gent encara prefereix utilitzar plàstic i diners en efectiu. Estudis han demostrat que els consumidors no senten cap necessitat real d’actualitzar els seus sistemes de pagament en aquest moment. De fet, 3 de cada 4 consumidors no ho veuen punt a l’actualització actualment.

Problemes de confiança

Segons una investigació de YouGov, el 43% dels consumidors no creu que les carteres mòbils siguin segures. A més, al voltant del 38% es preocupa per perdre el dispositiu. La vostra cartera mòbil no us ajudarà si no podeu localitzar el telèfon.

Carteres digitals: el futur de les finances

Malgrat aquestes preocupacions, l’economia digital requereix que funcionin les carteres digitals. Podeu esperar que aquests protocols continuïn sent un component crític per al futur del sector financer. De moment, la revolució blockchain sembla empènyer de nou les carteres digitals.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner