Com funcionen els “contractes intel·ligents”?

Els contractes intel·ligents permeten automatitzar determinats aspectes de la funcionalitat d’una plataforma. Aquests acords digitals autoexecuten accions predeterminades en rebre un actiu digital o criptomoneda. Avui en dia, els contractes intel·ligents s’utilitzen a tot arreu a l’espai blockchain, però no sempre ha estat així. Prenem un segon per examinar com van sorgir aquests protocols útils i com funcionen sense necessitat de cap intervenció de tercers..

El concepte original de contracte intel·ligent és anterior a les criptomonedes en catorze anys. Irònicament, l’home acreditat amb el desenvolupament de contractes intel·ligents no és altre que el conegut Bitcoinista Nick Szabo. Molta gent creu que Nick és Satoshi Nakamoto a causa de les seves obres anteriors.

Nick famós teoritzat sobre els bits d’emmagatzematge de valor mitjançant un sistema de prova de treball cinc anys abans que existís Bitcoin. Sempre ha estat pioner en la criptospai. El 1994, Nick va publicar el seu codi de contracte intel·ligent al públic. També va encunyar la frase “contracte intel·ligent”.

Nick Szabo a través de TMNews

Nick Szabo a través de TMNews

Per què cal un “contracte intel·ligent”??

Cada contracte intel·ligent conté quatre principis bàsics. En primer lloc, necessiteu l’objecte del contracte. El tema és el que dóna accés al vostre contracte als béns o serveis que regeix el contracte. En segon lloc, necessiteu signatures digitals (claus privades) de totes les persones implicades en el contracte. Aquestes signatures són les que inicien el contracte. A continuació, ve l’especificació de les condicions del contracte. En aquesta part es defineix la seqüència exacta d’operacions que comencen quan s’executa el contracte. Finalment, necessiteu una plataforma descentralitzada. Una xarxa blockchain manté el contracte intel·ligent emmagatzemat en redundància i protegit contra alteracions.

Components de contractes intel·ligents

  1. Assumpte del contracte
  2. Signatures digitals
  3. Condicions del contracte
  4. Plataforma descentralitzada

Com s’utilitzen els “contractes intel·ligents”?

Hi ha infinits usos de contractes intel·ligents. Els contractes intel·ligents us ajuden a intercanviar actius digitals i reals. Els contractes intel·ligents viuen a la cadena de blocs i no es poden modificar. Aquesta seguretat afegida fa que aquests acords digitals siguin ideals per a molts escenaris empresarials.

Contractes intel·ligents en ICO

Les ofertes inicials de monedes (ICO) utilitzen protocols de contractes intel·ligents durant els seus esdeveniments de finançament col·lectiu. Els contractes intel·ligents fan un seguiment, càlcul, adjudicació i distribució automàtica dels fons enviats entre l’empresa i l’inversor. La programació de contractes intel·ligents permet automatitzar tot el procés.

Aquesta automatització permet a les empreses acceptar el finançament d’un públic més ampli. La càrrega de treball de l’empresa no s’incrementa, però la seva exposició a la recaptació de fons s’amplia. El caràcter global d’aquesta estratègia va ajudar a impulsar les ICO a registrar nombres aquest any. Un informe mostra que el volum de l’ICO ja es va duplicar durant el mes de maig.

Les empreses tradicionals miren cap als contractes intel·ligents

Les empreses tradicionals continuen entrant en l’àmbit dels contractes intel·ligents mentre continua la integració de blockchain. Avui en dia existeixen plataformes que utilitzen contractes intel·ligents per a gairebé tot, inclosos béns immobles, inversions, drets d’autor, eleccions, logística i molt més.

“Contractes intel·ligents” basats en Ethereum

La criptomoneda, Ethereum, és més coneguda per introduir el concepte de contracte intel·ligent al criptospai. El protocol ERC-20 d’Ethereum utilitza contractes intel·ligents per ajudar a automatitzar la creació i distribució de tokens. ERC-20 és, amb diferència, el protocol d’emissió de tokens més utilitzat al mercat.

Codificació de contractes intel·ligents d’Ethereum a través d’Ethereum.org

Codificació de contractes intel·ligents d’Ethereum a través d’Ethereum.org

Vitalik Buterin, desenvolupador d’Ethereum, descriu els contractes intel·ligents com un programa que “valida automàticament una condició i determina si l’element s’ha de dirigir a una persona o tornar a la persona que l’ha enviat o alguna combinació.”Ethereum utilitza un protocol de segona capa per aconseguir capacitats de contractes intel·ligents sense crear una congestió addicional de blockchain.

Desenvolupament de contractes intel·ligents

Des que Ethereum va augmentar la consciència dels contractes intel·ligents, van entrar al criptospai models de contractes intel·ligents més complexos i avançats. Plataformes com EOS, Steller, i NEO utilitzeu mecanismes de consens menys malgastadors en comparació amb el sistema de prova de treball establert amb Ethereum.

Els contractes intel·ligents eliminen l’intermediari de molts dels sistemes comercials més utilitzats actualment. La naturalesa poc fiable d’aquests protocols permet a les empreses i als inversors la possibilitat d’augmentar l’eficiència i la seguretat simultàniament. Hauríeu d’esperar una major integració d’aquesta tecnologia als sistemes empresarials tradicionals a mesura que entrin al mercat més plataformes.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner