Прогнози за цените на биткойни + Ръководство за хронология на цените на BTC

биткойн ценова прогноза бичи пазар

Contents

Днешната цена на биткойни на живо: BTC / USD в реално време пазарни стойности

Къде отива цената на биткойн? Над 50 индустриални хавъри и шейкъри претеглят прогнозите на BTC

Попитайте всеки в крипто света каква е прогнозата им за цените на биткойн и той със сигурност има прогноза, нали?

Докато през 2018 г. цената на Биткойн се спъна от декември 2017 г. на върха от 19 893 $ BTC / USD до 3131 долара, най-накрая намери искра от 15-месечния „крипто-зимен“ мечи пазар през април 2019 г..

След като скочи над $ 5000 + до годишен връх от $ 13,387 според CoinMarketCap (юни), криптовалутата номер едно по пазарна капитализация успя да преодолее гибелта и мрака, като остана на повърхността и се движи около диапазона от 8 000 до 12 000 долара към днешна дата . Но любопитните умове искат да знаят какво следва за $ BTC?

MTC е благодарен за десетки надеждни крипто анализатори, забелязани експерти и видни личности, които ни предоставиха своите футуристични данни за цените на биткойн. Разглеждането на цялата колекция от прогнози за цените на BTC става интересно, когато запитващите зрители започват да идват във постоянно развиващата се крипто индустрия.

В крайна сметка не струва нищо, за да се даде официална прогноза, така че следното е просто забавно да се забавлявате с най-добрия списък. Без допълнителни шумове, нека да влезем направо в същността на въпроса и да прегледаме бърборенето на крипто общността.

Този общ преглед на цените на биткойни е съставен в четири различни раздела:

 1. Над 50 $ BTC прогнози за цените от крипто влиятели, търговци, анализатори и умрели
 2. история на цените на биткойни 2009 – 2019, година по година (вижте къде е бил BTC, за да знаете къде отива)
 3. какво влияе върху цената на биткойн; волатилност на пазара, недостиг на предлагане / търсене, стойност срещу спекулация)
 4. топ 50 катализатора на цените на биткойни, които биха могли да предизвикат следващия BTC / USD бичи пазар, работещ през 2019 и 2020 г.

Топ 50 прогнози за цените на биткойни: списък с прогнози за 2019, 2020-2024

След най-популярния списък с най-популярни прогнози за BTC, не забравяйте да проучите хронология на историята на цените на биткойн на събитията и прегледайте подбрания контролен списък на топ 50 катализатора на цените на биткойн всички крипто ентусиасти трябва да обърнат внимание през 2019 г. Половяването на биткойните през 2020 г. също си заслужава, за да се види защо много верни лидери на биткойни могат да разберат следните прогнози за прогнозиране. Този каталог на забележителни влиятелни лица ще бъде непрекъснато актуализиран, когато прогнозите се публикуват.

Нека Master The Crypto знае в коментарите как вашата кристална топка съвпада с тези известни биткойнъри; всички – от крипто знаменитости до BTC / USD експерти до публични анализатори на търговия и дори инсайдери от индустрията, вижте списъка на пророческите Babe-Ruth за криптовалути от точка до луната за 2019 г..

Следващият ресурс за 2019 г. е огромен сборник от експертни мнения / горещи погледи относно това, което според тях се очаква за биткойни в краткосрочен и дългосрочен план. Отговорите са доста различни в диапазони, като някои прогнозират, че BTC ще се изкачи лесно над референтната стойност от 20 000 долара през 2020 г., а други публични личности вярват, че желаната криптовалута № 1 може да види ценова точка от 100 000 до 1 милион долара през следващите 10 години.

Като се има предвид това, трябва да се разбере, че въпреки че мненията на тези експерти се основават на множество количествени точки, моля, признайте присъщата нестабилност на пазара на биткойни и знайте, че тези прогнози за BTC / USD не трябва да се приемат като финансови инвестиционни съвети.

Погледнете истински хронологичната хронология на историята на цената на биткойн, за да видите къде е било да се знае къде и защо всички тези влиятелни лица за криптовалута прогнозират толкова високи стойности на BTC / USD в бъдеще.

1. Anthony ‘Pomp’ Pompliano (The Bitcoin Permabull)

Съоснователят на Morgan Creek Capital е едно от най-уважаваните имена, що се отнася до съвети, свързани с крипто (както е показано от неговите 250 000 + последвани в Twitter). По негово мнение цялата финансова информация, свързана с биткойн, в момента сочи към факта, че валутата най-вероятно ще се увеличи до ценова точка от около 50 000 щатски долара до края на 2022 г..

Някои от факторите според Pomp, които изглежда оказват силно влияние върху цената на BTC в момента, включват:

 • Параболично нарастване на стойността на биткойн, което отнема време за стабилизиране.
 • Мечи пазарни условия, които изглежда пълзят във времето и отново.

И накрая, също се споменава, че Марк Юско, партньорът на Pomp в престъплението в Morgan Creek, също вярва, че биткойнът може лесно да надхвърли границата от 75 000 долара до края на 2020 г..

2. Джон Макафи (The Crypto Crusader)

Човекът, митът, легендата. Какво можете да кажете за Джон Макафи, което вече не е казано? McAfee е пионер в областта на цифровата сигурност, който революционизира начина, по който хората защитават своите компютри и лаптопи в края на 90-те и началото на 2000-те. Оттогава той нахлу в света на блокчейн / крипто и направи много странни прогнози относно цената на биткойн.

Като начало той вярва, че BTC е на път да достигне границата от 1 милион долара до края на 2020 г. – прогноза, която в началото звучи доста глупаво, но когато вземете предвид относителната точност на предишните твърдения на McAfee, се дава поне на изслушване човекът навън. В тази връзка трябва да се отбележи, че още през 2016 и 2017 г. Джон недвусмислено заяви, че за Биткойн се готвят големи неща и че флагманската крипто скоро ще струва 5000 долара. Малко знаеше, че до края на 2017 г. биткойнът ще достигне най-високата си стойност от 20 000 щ.д. (приблизително).

3. Jefferey LIU Xun (изпълнителен директор на XanPool)

Джефри Сун, главен изпълнителен директор на XanPool – незабавен P2P фиат шлюз, който не изисква попечителство – вярва, че в краткосрочен план BTC най-вероятно ще спадне поради някои фактори като намаляващи нива на финансиране, контанго и др. Той също е от мнението, че в близко бъдеще редица други алткойн предложения също вероятно ще спаднат – тенденция, която е доста видима през последните 12 месеца. По отношение на бъдещето на пазара на алткойни като цяло, добавя Xun

„Altcoins ще загубят пазарната си капитализация заради някои по-нови активи / дигитални предложения, идващи на пазара. Помислете за проекти като Pokla, Eth 2.0 и т.н. … по същество компании, които са хоствали ICO през 2017 г., а след това и все още не са пуснали своя продукт. Когато тези продукти най-накрая станат активни, те ще спечелят господство над един тон съществуващи алтове и може би дори биткойн. “

4. Макс Кайзер

Един от най-ранните привърженици на всички неща, биткойн, Макс Кизер говори за първокласната цифрова валута, тъй като пазарната й стойност е на оскъдна цена от около 3 долара. Освен това той е и домакин на програма, наречена „Доклад на Keizer“ – финансово ориентирано токшоу, което от време на време подчертава предимствата на крипто технологиите, както и разкрива пристрастните инфлационни политики на централните банки по целия свят.

По въпроса за паричния потенциал на биткойн, Kaiser наскоро написа в Twitter, че цифровата валута е готова да пробие предишния си ATH и скоро да се изкачи до около $ 28 000.

5. Проследяване на Майер

Ветеранът инвеститор „Trace Meyer“, който си е направил богатство, работейки в различни традиционни пазарни сектори, е основен поддръжник на биткойните от дълго време. Майер пусна първия си про-BTC блог през 2011 г. – време, когато дигиталният актив се търгуваше за около $ 0,25 на токен. Освен това, в края на миналата година, предприемачът / пламенен защитник на свободата на словото пусна туит в който той твърди, че използвайки уникално изработените си алгоритми за прогнозиране, е бил напълно сигурен, че цената на биткойн ще достигне $ 115 000 в следващото бъдеще.

6. Том Лий

Мнозина от световната финансова общност смятат, че основателят на Fundstrat Global Tom Tom е вечен крипто бик. Това е така, защото Лий често отправя смели твърдения за бъдещето на различни криптовалути – с много от тези прогнози, които падат по лицето им. Като се има предвид това, не е така, сякаш инвестиционният съвет на Лий не е бил актуален много пъти в миналото.

Говорейки по въпроса за бъдещата оценка на BTC наскоро, изпълнителният директор на Fundstrat заяви, че поради нарастващите разходи за добив на първокласната цифрова валута, цената на един жетон може лесно да достигне до около 25 000 долара територия.

7. Боби Лий

Член на управителния съвет на BTC Foundation и основател / главен изпълнителен директор на BalletCrypto – Боби Лий – е един от малкото експерти, които са прогнозирали точно, че биткойнът ще достигне дъното около $ 3k някъде в началото на 2019 г. В тази връзка Лий сега вярва, че водещият криптокойн ще изпита бик през 2020 г., което ще помогне да се изтласка цената му нагоре доста бързо. Не само това, но той също така твърди, че до края на 2021 г. BTC ще достигне връх от $ 333 000, преди да се срине още веднъж и да спадне до около $ 40 000.

8. Анди Хофман

Хофман е крипто консултант, както и главен изпълнителен директор на Coingoldcentral. Освен това между 2011-2017 г. той работи като маркетинг директор на голям уважаван търговец на кюлчета Майлс Франклин. Развивайки своите виждания относно бъдещето на биткойните, той каза на MasterTheCrypto:

„Смята се, че глобалният пазар на облигации в момента се оценява на малко над 100 трилиона долара, 15% от които са с отрицателна доходност – докато общата непогасена валута е 90 трилиона долара, общата капитализация на фондовите пазари е 80 трилиона долара, а пазарната капитализация на цялото злато някога добивани 9 трилиона долара. Биткойнът е далеч по-превъзходен запас от стойност на златото, така че очаквам един ден да струва повече от златото. Освен това, с течение на времето може да узурпира някои от функциите на наследените активи, което ще струва значително повече. По този начин моята „консервативна“ оценка е, че в рамките на пет години тя ще струва най-малко 5 трилиона долара или повече от 250 000 долара / BTC. “

9. Ръсел Окунг

Виждайки името на звездата от НФЛ Ръсел Окунг, заедно с тези на опитни крипто играчи като Трейс Майер и Боби Лий, може да изглежда доста смешно в началото, обаче, зарядното устройство от Лос Анджелис зарядно е един от най-шумните поддръжници на Биткойн през последната година или така. Като начало той подаде официално искане до NFL да позволи на играчите да получават плащанията си в крипто (ако желаят това). Не само това, но и той успя да убеди други утвърдени спортни големи перуки като Quarterback на Buffalo Bills Matt Barkley да се присъединят към крипто товарния влак.

По-рано този месец Okung беше домакин на конференция за биткойн (BTC) в Лос Анджелис, за да разпространи информираността за криптовалутите като цяло. На събитието присъстваха кой е кой от крипто, включително:

 • Биткойн разработчик Джими Сонг
 • Антъни Помплиано
 • Крипто инвеститор и подкастър Питър Маккормак.

10. Дейвид Дрейк

Дрейк, който е основател на LDJ Capital, вярва, че тъй като информираността относно крипто продължава да расте, не би било изненадващо да видим, че биткойните стават все по-скъпи. В тази връзка той вярва, че до края на годината BTC ще се повиши до цена от около 30 000 долара. Не само това, оптимизмът му изглежда прониква отвъд биткойн в множество други алткойни – които според него ще играят все по-голяма роля в ежедневния живот на глобалния икономически сектор.

11. Джийт Сингх

Индийско-американският бизнес предприемач Jeet Singh е може би най-известен с това, че е съосновател на Art Technology Group – предприятие, което е пионер в използването на софтуер и други цифрови технологични носители на пазара за електронна търговия в началото на 90-те. Проектът беше изключително успешен и насочи Сингх и неговия партньор Джоузеф Чунг към предната част и центъра на световната финансова сцена.

По оценка на Сингх, биткойнът най-вероятно ще страда от период на нестабилност в краткосрочен план – което ще накара първокласния дигитален актив да се движи около 10 000 марки за известно време. След този период той вярва, че активът ще надхвърли прага от 50 000 долара. И накрая, също се споменава, че през последните шест години Синг работи изключително като мениджър на портфейл за криптовалути.

12. Тим Дрейпър

Основател на няколко утвърдени начинания като Draper Associates и DFJ, Тим е широко смятан за кръстник на вирусния маркетинг – главно заради използването на онлайн медии като Skype, Hotmail и др. През последните 2-3 години той има беше гласен застъпник на крипто криптирането и вярва, че цената на биткойн най-вероятно ще достигне мамутна точка от 250 000 долара до края на 2022 г..

13. Вини Лингам

Лингам, който е член на борда на фондацията BTC, както и съосновател на Civic, вярва, че стойността на Биткойн е предназначена да продължи да се увеличава и в крайна сметка да премине през няколко цикъла на „бум и провал“. В тази връзка той беше цитиран да казва:

„Понастоящем биткойнът се оценява на 2,5% шанс да струва $ 100 000 или 25% шанс да струва 1 милион долара.“.

Въпреки че Lingham е силно оптимистичен по отношение на цената на биткойн, той няма график за това кога първокласният крипто актив ще започне своето изкачване и ще достигне определените си финансови висоти. Като начало, тъй като BTC е едновременно оскъдна и ценна стока, стойността му непрекъснато ще се увеличава. Лингам обаче признава, че за да скочи стойността на алт-валутата, тя трябва да премине от това да бъде просто цифрова стока, за да се превърне в магазин за стойност, както и в легитимен носител на транзакции..

14. Камерън Уинкълвос

Камерън и брат му Тайлър Уинкълвос са отговорни за създаването на Gemini – една от най-надеждните платформи за обмен на криптовалути в света. В това отношение Камеран беше бик по BTC (както и множество други цифрови активи) от самото начало. Не само това, братята са служили като едни от първите масови поддръжници на този процъфтяващ клас активи.

По въпроса за бъдещия пазарен потенциал на Биткойн, Камерън отново и отново заявява, че поради дългосрочните SOV свойства на актива, той има потенциал да спечели бързо стойност и дори да достигне ценова точка от $ 320 хил. За жетон през следващите няколко десетилетия.

15. Кенет Рогоф

Бившият шеф на МВФ (Международния валутен фонд) не е особено вярващ в силата на крипто. По същество той вярва, че поради използването на биткойн за укриване на данъци и пране на пари, криптоиндустрията като цяло ще трябва да се сблъска с нарастващо количество топлина от регулаторните агенции по целия свят – нещо, което в крайна сметка ще доведе до гибелта от класа на активите изцяло. По този въпрос Рогоф е цитиран да казва:

„Мисля, че биткойнът ще струва малка част от това, което е сега, ако се отправим след 10 години … Бих видял, че $ 100 са много по-вероятни от $ 100 000 след десет години.“

16. Бил Гейтс

Милиардерът, който редовно фигурира в списъка на най-богатите хора в света, е криптоненавист, откакто Биткойн излезе на преден план през 2011 г. Например, преди няколко години Гейтс заяви, че класът на активите е чист тип „по-голяма глупост теория“ тип инвестиция. И въпреки че никога не е давал официална прогноза за цената на биткойн, той е напълно сигурен, че активът ще стане безполезен през следващите няколко години.

17. Джо Дейвис

Дейвис е уважаван икономист, който вярва, че има голям шанс цената на биткойните да спадне до нула през следващите няколко години. Освен това той посочва също, че тъй като цената на BTC се основава само на спекулации, тя е обект на безумни промени в цените.

И накрая, Дейвис – който в момента е ръководител на групата за инвестиционни стратегии на Vanguard – вярва, че хората трябва да влагат парите си само в традиционни инвестиционни инструменти, за които е известно, че осигуряват на собствениците си окончателна възвръщаемост. По-нататък Дейвис казва, че биткойнът е лош запас от стойност поради своята волатилност и съветва хората да инвестират само в изпитани активи.

18. Джон Пфефер

Партньорът на Pfeffer Capital неведнъж демонстрира подкрепата си за биткойн, защото вярва, че цифровата валута е един от първите жизнеспособни активи, притежаващи силата да замести изцяло златото.

Освен това, той също спомена в миналото, че ако BTC се превърне в основен магазин за стойност, не би било изненадващо да видим стойността на единичен скок над $ 700 000. За да подкрепи твърденията си, той наскоро публикува някои статистически данни: Pfeffer заяви, че ако BTC по някакъв начин успее да замени всички частни златни кюлчета в света (оценени на стойност 1,6 трилиона долара), биткойнът в обращение (към този момент във времето ) би станал на стойност $ 90 000 на брой – ценова точка, от която водещата цифрова валута ще продължи да нараства.

19. Алексей Ермаков

Ермаков е главен изпълнителен директор на Aximetria, мобилен портфейл и финансова услуга от следващо поколение за традиционни и криптоактиви. По негова оценка биткойнът ще се превърне в едно от основните средства за запазване на богатството, докато се движим в бъдещето – особено когато хората по целия свят преминават към дигитален начин на управление на своите финанси. Освен това той също вярва, че с течение на времето криптовалутите (особено биткойните) ще продължат да набират скорост и да процъфтяват поради простия факт, че BTC е един от малкото финансови инструменти, които могат лесно да бъдат прехвърлени през международни граници без никакви ограничения.

По преценка на Ермаков, не би било изненадващо да видим, че Биткойн достига ценова точка от $ 70 000 през следващите няколко години.

20. Леонид Матвеев

Според Матвеев, ръководител на Trending Analytics за вълни, много фактори влияят на пазара на криптовалути по всяко време – като един от основните е реалното използване на криптовалути. Въпреки това, поради наводняването на този пазар през последните години, той вярва, че повече от 95% от всички текущи криптовалути ще изчезнат завинаги през следващите 10 години. Матвеев каза на MasterTheCrypto:

„Към днешна дата малко валути могат да се конкурират с биткойн. Вярата в новата технология за прехвърляне на стойност се потвърждава от относително широкото използване на биткойни по целия свят. Няколко фактора служат като двигател за растежа на популярността на биткойните. “

Тези фактори включват:

 • Разработване на инфраструктурна рамка, която позволява на потребителите да обменят биткойн за фиатни пари.
 • Нарастващи нужди на участниците на финансовия пазар в диверсификацията на рисковете. Например новите видове активи – като Bitcoin – не корелират с традиционните ценни книжа, което прави инвестициите по-безопасни.
 • Глобалният обмен на данъчна информация принуждава хората, които искат да пазят спестяванията си, да търсят други начини да избягат.

21. Крейг Русо

Крейг е основателят на PEER, базирано в Бостън стартиращо предприятие зад популярната криптовалутна / игрална медия SludgeFeed. В тази оценка цената на биткойн ще продължи да надминава другите алтернативни класове активи през следващите няколко години. В краткосрочен план (1-2 години) той казва, че не би се изненадал да види как BTC търгува в диапазона от 20-30 000 долара, изваждайки предишните рекорди за всички времена. Не само това, но той също така вярва, че с притока на институционални долари и по-ликвидни фючърсни продукти, флагманската криптовалута ще започне да наблюдава намаляване на своята волатилност – като по този начин позволява цената на биткойните да бъде свидетел на по-разширено поведение на тези нива.

С това казано, Русо ясно показва, че не е от хората, които вярват, че глобалният икономически спад ще бъде бичи за биткойните. В тази връзка Русо каза на MasterTheCrypto:

„В края на деня Биткойн съществува само в макросреда с риск и просто не вярвам, че инвеститорите ще продължат да държат BTC, ако видим срив на фондовите пазари.“

22. Майкъл Путре

Майкъл Путре е уважаван лидер в бранша, който в момента служи като управляващ партньор в Terraform Capital – инвестиционен фонд, фокусиран върху развитието на блокчейн компании. Изяснявайки мислите си за бъдещето на биткойните, той каза пред BEG, че фактът, че първокласният дигитален актив се е стабилизирал около 10 000 щатски долара, е достатъчно доказателство, че е тук, за да остане – точка, която вероятно би могла да бъде аргументирана само преди няколко години . Освен това, Poutre подчертава факта, че правителствата по света започват да възприемат предимствата на цифровите валути, в резултат на което биткойн бавно се разглежда от мнозина като „цифрово злато“ (както и добра опция за хеджиране за malaise du jour). В много случаи биткойнът се оказа по-ефективен хедж от златото. Освен това той каза на MasterTheCrypto:

„Докато 17 милиона (или повече) от 21-те милиона биткойни са изкопани, има фактори, които да вземат предвид кои могат и трябва да повлияят на движението на цените. Текущата цена на биткойн отразява пазарната капитализация на всички известни добивани монети, но в даден момент ще започнем да определяме цените на биткойн въз основа на „наличния поплавък“ – и това може да доведе до щедро увеличение на цената. Terraform вярва, че цената на биткойните ще се удвои спрямо сегашните цени през следващите 6 месеца и имаме целева ценова стойност за 24 месеца от 50 000 щатски долара за BTC. “

23. Никола Пелеканос

Pelecanos е един от основните съветници на NEM Ventures и е част от глобалната криптосистема от самото начало. Според него Биткойн ще бъде свидетел на няколко осезаеми повишения на цените в средносрочното и дългосрочното си бъдеще поради някои фактори като:

 • Нетният обем на глобалния дълг достигна рекордни върхове.
 • Технически показатели като доходност на облигации, сигнализиращи за настъпваща финансова криза.

По мнение на Пелеканос, гореспоменатите фактори сами по себе си рисуват страшна картина за това какво може да съдържа бъдещето. По този начин той вярва, че мнозинството централни банки и правителства по света вече могат да видят настъпващата криза и са наясно, че за разлика от 2008 г. те не са в състояние да спасят банковата система. Освен това той каза на MasterTheCrypto:

„В случай на банкова криза, законите за спасяване позволяват на банките да замразят част от спестяванията от сметките на потребителите си и след това да кредитират потребителите си с банков запас (който по време на финансова криза ще намали по-голямата част от стойността си) . Когато хората осъзнаят, че техните банкови спестявания не са безопасни, мога да видя голям приток на капитал в биткойн. Ако биткойнът може да привлече само 5% от глобалните спестявания на домакинствата, бихме очаквали 7-кратно увеличение спрямо днешната цена или 58 000 щ.д. BTC. Мога да си представя, че отрицателните лихвени проценти биха имали подобен ефект. “

24. Серена Уилямс

Световната икона за тенис за жени пусна туит преди няколко месеца, в който заяви, че е инвестирала част от приходите от живота си в биткойн. Не само това, чрез публикация в Instagram по-рано тази година, спортната икона разкри и на своите последователи, че през 2014 г. тя тайно е стартирала инвестиционна компания, наречена „Serena Ventures“ – чрез която е инвестирала в Coinbase. И въпреки че Серена не е посочила точен номер доколко стойността на биткойн може да се увеличи в бъдеще, нейната подкрепа сама по себе си за водещия криптокойн показва, че валутата е предназначена за големи неща в бъдеще.

25. Аштън Къчър

Актьорът и еднократен модел „Аштън Къчър“ стартира собствената си фирма за рисков капитал – A-Grade Investments – преди близо десетилетие. Като част от професионалните си занимания, Къчър вложи неразкрита сума пари в BitPay още през 2013 г. Не само това, че през следващата година той участва в кръг от 12 милиона долара за финансиране на BitGo – блокчейн компания за киберсигурност.

По мнението на Къчър крипто е път, който кара хората да се чувстват сигурни за своето богатство, а по-специално биткойнът е актив, който има потенциал да промени напълно как функционира глобалната икономическа система.

26. Мурад Махмудов

Водещият на „On the Record“ – подкаст, който включва някои от най-големите имена от света на крипто – Мурад вярва, че биткойнът ще достигне рекордно ниво през следващите 12-16 месеца. Освен това се споменава, че по време на един от неотдавнашните му разговори с Tone Vays, той посочи, че биткойнът е готов да скочи скоро над границата от 20 000 долара, изявление, с което Vays се съгласи да каже:

„Има 40% шанс това да се случи през следващата година.“

27. Джим Бласко

Бласко е основател на Bitcoin Talk Radio и вече е близо до паричните перспективи на Bitcoin от близо десетилетие. Според тези изчисления бъдещата финансова стойност на цифровия актив може да се простира между $ 100 000 и $ 200 000 до края на 2020 г. или началото на 2021 г. Разработвайки малко по-нататък позицията си, Бласко посочва, че поради възнаграждението за копаене на биткойни наполовина 12,5 биткойни на блок, добити до 6,25 биткойни) не би било шокиращо да виждаме все повече и повече FOMO да проникват постепенно на пазара – като по този начин цената на цифровата валута се покачва до нови висоти.

28. Робин Сингх

Основателят на Koinly.io вярва, че обхватът на Биткойн нараства заедно с цената му, така че няма причина да се предполага, че той ще се забави в дългосрочен план. С това каза, той каза на MasterTheCrypto, че краткосрочната цена на актива зависи в голяма степен от това дали проекти като Libra ще бъдат публично достояние – и ще бъдат приети с ентусиазма, който съответства на целия шум около това предстоящо предлагане на стабилни монети.

Освен това Сингх също така посочва, че интересът от страна на големите компании ще продължи да играе голяма роля в повишаването на цените на Биткойн през 2019 г., но поразителното стартиране на Bakkt само преди дни показа, че не трябва да се вярва на целия шум около това пространство – особено след като BTC е спаднал с над $ 2k от старта си.

„Моята ценова прогноза за 2020 г. въз основа на текущите пазарни условия ще бъде около $ 8k. Но след това отново BTC е нестабилна и ако Libra бъде пусната, цената може да достигне 15-20 000 долара. “

29. Джо ДиПаскуале

Според DiPasquale цената на BTC може да варира между $ 10 000 и $ 100 000 през следващите 5 години. Това е така, защото той вярва, че различните основи, свързани с водещата алтернативна валута, е изключително вероятно да се променят с течение на времето.

30. Матиас Дорта

Основател на ICO Informer, Дорта вярва, че до края на следващата година цената на биткойните ще се движи около региона от $ 30 000 +. Това е така, защото той предвижда няколко държави да приемат криптоактива като резервна валута преди края на следващото десетилетие. Освен това, той също заяви в интервю, че докато се движим в бъдещето, разказът за „цифровото злато“, свързан с биткойните, ще продължи да придобива все повече и повече сила.

31. Боби Улери

Ullery, техническият директор на крипто фирмата Waysay, е голям поддръжник на водещи цифрови активи като Bitcoin и Ethereum. Според неговите изчисления гореспоменатите валути ще споделят пазарна капитализация от 4,5 трилиона долара до 2020 г. Не само това, но Ullery също вярва, че до 2020 г. (време, когато ще има около 18 375 000 BTC в обращение) цената на един биткойн ще се повиши до 61 900 долара.

32. Фред Шебеста

Фред Шебеста е може би най-известен с това, че е съосновател и главен изпълнителен директор на Finder – медия, която има достойно присъствие в света на крипто финансирането. Той вярва, че цената на биткойн има потенциал да избухне до края на 2020 г., но засега валутата най-вероятно ще продължи да се движи около региона от 10 000 долара.

33. Фран Стражнар

Fran е може би най-известен с това, че е основател и главен изпълнителен директор на крипто / блокчейн фирмата Techemy Ltd. Той има доста оптимистична перспектива по отношение на BTC и вярва, че до началото на 2020 г. водещата криптовалута ще може да пробие 200 000 долара марка. Неговите оценки се основават на факта, че процентът на приемане на BTC (който нараства доста бързо през последните няколко години) е пряко пропорционален на цената му.

34. Сам Доктор

Quant Strategist на Fundstrat’s Sam Doctor е биткойн бик, който вярва, че широко разпространеният криптовалут може да доведе до намаляване на цената на двойката BTC / USD, като същевременно увеличава съотношението на растеж на безуделните разходи на водещата цифрова валута. Освен това, според неотдавнашен туит на Doctor, той смята, че биткойнът ще приключи годината на цена около 36 000 долара.

35. Джак Дорси

Джак Дорси, съосновател на Twitter, е голям поддръжник на биткойн – най-вече защото самият той притежава масивна част от флагманската криптовалута. Освен това той има дял в Lightning Labs – предприятието, отговорно за създаването / управлението на BTCs Lightning Network. По думите на Дорси той е „изключително бичи“ по отношение на дългосрочните перспективи на BTC, като той стига дотам, че казва, че криптоактивът един ден ще се превърне в единната световна валута. Той обаче не е нереалистичен в подхода си и вярва, че подобна глобална промяна ще отнеме минимум 10 години, за да се осъзнае, тъй като все още нямаме необходимите технологични възможности, необходими за внедряване на биткойн като валута за ежедневна транзакция.

36. Роджър Вер

Един от най-известните крипто евангелисти в света, Ver настоява хората да купуват биткойни от началото на половината на 2011 г. – време, когато цифровата валута се продаваше за оскъдните 10 долара. За да изясни колко страстен е Ver за крипто, той прави смели ценови залози за BTC от доста време насам. Например през 2011 г. той заложи страхотни 10 000 долара за факта, че биткойнът ще надмине златото, среброто, щатския пазар на акции и щатския долар със фактор 100 през следващите две години. Прогнозата на Ver беше изключена с разлика от само 60 дни.

Заслужава да се спомене и фактът, че Ver вярва, че Bitcoin Cash (BCH) е истинският Bitcoin, защото все още се придържа към първоначалната визия на първокласната дигитална монета. В тази връзка той вярва, че BCH в крайна сметка ще надмине BTC по отношение на цената си и ще достигне до около 250 000 долара през следващите няколко години.

37. Рони Моас: 28 000 долара

Уважаваният анализатор Рони Моас заяви миналата година, че финансовото бъдеще на Биткойн ще се повиши през 2019 г. – като цифровата валута ще завърши годината на цена от над 28 000 долара. В края на миналата година той също посочи, че няколко институции, заедно с много от световните финансови елити се опитват да изплашат случайните инвеститори, като манипулират пазара.

38. Брандън Куитъм

Независимият крипто автор / анализатор Брандън Куитъм смята, че до края на следващата година биткойнът ще струва приблизително 75 000 щатски долара – което е приблизително около 10 пъти цената на първокласния дигитален токен днес.

39. Wences Casares: 1 милион долара

Биткойн бикът Уенс Касарес също е един от онези пичове, които вярват, че Биткойн е достигнал границата от 1 милион долара през следващите около 10 години. Въпреки това той направи смелата си претенция в момент, когато BTC нарастваше и беше близо до най-високата си стойност от 20 000 долара за всички времена. За онези наши читатели, които може би не са наясно кой е Касарес, той е аржентински предприемач, основал стартиране на биткойн портфейл Xapo.

Според едно от последните му интервюта, той купи първия си биткойн още през 2011 г. като начин за заобикаляне на проблемите с нестабилността, пред които е изправено аржентинското песо. Той също така спомена, че много инвеститори скоро ще се ритнат, че не са закупили биткойн по-рано – т.е. около време, когато валутата се търгува между 10 000 и 20 000 долара.

40. Чамат Палихапития

Рисковият капиталист / бивш служител на Facebook Chamath Palihapitiya изглежда се съгласява с Casares и смята, че Bitcoin ще струва 1 милион долара (в рамките на следващите 20 нечетни години (и ще достигне до около 100 000 долара през следващите 36-48 месеца. Palihapitiya има пищна история на предприемане на интелигентни бизнес ходове – както се подчертава от решението му да стане частен собственик на Golden State Warriors, франчайз от НБА, който стигна до финала 5 години поред. Не само това, Понастоящем компанията Social Capital има под свой контрол клиентски средства на стойност повече от 1,2 милиарда долара. И макар да не е ясно колко BTC Palihapitiya притежава в момента, се смята, че той притежава някъде между 400 000 и 1 милион биткойни днес. той е толкова бичи с биткойните? Palihapitiya казва, че биткойнът е „фантастичен хедж и магазин за стойност срещу автократични режими и банкови институции“.

41. Кей Ван-Петерсен

Уважаваният финансов анализатор Кей Ван-Петерсен е свързан с няколко големи институции като „Saxo Bank“ през последното десетилетие. Сега обаче той е специализиран в крипто анализа и заяви, че биткойнът ще струва около $ 100 000 до 2028 г. В допълнение към това, той също така вярва, че крипто в крайна сметка ще представлява 10% от целия дневен обем на търговия с валута в бъдеще – в крайна сметка се конкурира с много утвърдени фиат валути. И накрая, също така се споменава, че според проучване, публикувано от Unblock.net, данните на Ван-Петерсен изглеждат математически валидни.

42. Майк Новограц

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs и основател на инвестиционната компания Galaxy Digital ‘Mike Novogratz’ прогнозира още през декември 2018 г., че през 2019 г. стойността на биткойните постепенно ще се повиши и ще завърши годината с висока нотка. Не само това, но той също така прогнозира, че до началото на 2020 г. няколко утвърдени финансови институции ще са навлезли в това пространство – като по този начин позволяват на цените на различни криптовалути да скочат.

43. Спенсър Богарт

Партньорът на Blockchain Capital Спенсър Богарт е уважавана фигура в много крипто кръгове поради проницателните си прогнози за цените, както и математически солиден анализ. Това се подчертава най-добре от факта, че той е редовно призован да говори на много конференции, свързани с блокчейн / крипто, по целия свят.

По отношение на прогнозата му за цените на BTC, Bogart говори с Bloomberg по-рано тази година и заяви, че до края на 2019 г. цената на биткойните ще се стабилизира – след което отново ще започне своето финансово изкачване нагоре. Освен това той също вярва, че благодарение на ефикасността / полезността на биткойн мрежата, цифровата валута ще придобива все по-голяма сила в глобалната финансова арена.

44. Llew Classen

Изпълнителният директор на Bitcoin Foundation Llew Clasen, преди това заяви, че до края на 2018 г. цената на Bitcoin ще достигне минимум 40 000 долара – прогноза, която се провали с доста голяма разлика. Оттогава Класен остава доста тих и се въздържа от всякакви други прогнози.

45. Сони Сингх

Bitcoy CCO Сони Сингх наскоро заяви, че вижда цената на биткойните да се увеличи до около $ 20 000 до Деня на благодарността 2019 г. За да подкрепи своите претенции, Сингх е цитиран няколко фактора като:

 • Стартирането на множество крипто ETF в това пространство.
 • Нарастващият приток на пари за различни стартиращи компании, свързани с крипто, през последната година или така.

46. ​​Тай Лопес

Въпреки че Лопес влезе в крипто доста късно в сравнение с повечето си съвременници, уважаваният инвеститор наскоро заяви, че ако глобалната диаспора на милионерите разпредели само 1% от своите притежания в биткойн, цената на флагманския крипто-актив ще се повиши до $ 60 000 само за 6-12 месеца. По подобен начин в някои други свои видеоклипове той записва, че биткойн може да стане на стойност 1 милион долара до 2024 г..

47. Жао Донг

Джао Донг е може би най-известен с това, че е един от най-големите извънборсови търговци на биткойни в Китай. В миналото той смело твърди, че целева цена за биткойн от 50 000 долара изобщо не е била трудна и че цената на основния актив ще се покачи някъде между 100% – 200% през следващите три години.

48. Артър Хейс

Артър Хейс е добре известна фигура в бранша – главно заради настоящата му роля като главен изпълнителен директор на BitMEX. И докато човек би се изкушил да повярва, че Хейс има изключително възходяща перспектива към крипто пазара, в скорошно интервю той твърди, че Биткойн ще има рекордни нива през 2019 г..

49. Джъстин Сън

Джъстин Сън се превърна в основен играч в глобалната криптосистема – с изпълнителния директор на TRON дори отдели огромна сума пари, за да вечеря с легендарния инвестиционен инвеститор Уорън Бъфет наскоро. По отношение на прогнозите си за биткойн, Sun заяви в интервю по-рано тази година, че цифровата валута ще търгува някъде между $ 3000 и $ 5000 за цялата 2019 г..

50. NAS

Насир бин Олу Дара Джоунс – по-известен със сценичното си име NAS – е един от онези рискови капиталисти, чието име е склонно да лети под радара заради хип-хоп асоциациите му. Още през 2014 г. NAS стартира фирма, наречена QueensBridge Venture Partners (QBVP), чрез която инвестира големи средства в Bitfury. Не само това, като част от своите VC преследвания, рапърът е инвестирал и в много други компании, включително:

 • Coinbase
 • Робин Худ
 • Блок Сайфър

И въпреки че наскоро той се въздържа да дава каквито и да било важни прогнози за цените по отношение на BTC, той е убеден, че водещата криптовалута ще се превърне в независим собствен сектор през следващите 5-10 години.

51. Snoop Dogg

Любимият рапър на всички Snoop Dogg – който преди това е ходил с различни псевдоними като Snoop Lion, D.O.G.G и т.н. – е голям вярващ в биткойните. В миналото той е инвестирал големи средства в много различни криптопредприятия, включително платформа за обмен / търговия на алткойни Robinhood, заедно с други известни личности като Джаред Лето и Аштън Къчър.

52. Дейвид Мондрус

Мондрус, който е главен изпълнителен директор Trive – платформа, предназначена да премахне „фалшивите новини“ от интернет – изглежда се съгласява с Джон Макафи и смята, че биткойнът може много да достигне стойност от 1 милион долара през следващите десет години или така. Той вярва, че поради непрекъснато нарастващото търсене на BTC, цената на цифровия актив ще продължи да расте експоненциално.

53. Ерик Уейд от Crypto Capital

Ерик Уейд, дългогодишен поддръжник на крипто, който преди е добивал биткойни и сега управлява бюлетин на пазара за криптовалути в Crypto Capital, поставя прогнозата си за цената на BTC за 2020 г. на 50 000 долара поради проста формула. Това не е промяна в основите, а голям ръст в приемането и технологичното развитие. Той вярва, че биткойнът наполовина ще бъде запалителната свещ и ако BTC премине 20 000 долара, същият бик паника FOMO от 2017 г. ще започне и ще стреля направо до 50 000 долара много по-бързо, отколкото си мислите.

Актуализации на прогнозите за цените на биткойни за 2019 и 2020 г.

Този нарастващ списък с прогнози за цените на биткойни през 2019 г. за 2020 г. и след това ще продължи да се развива, тъй като повече запитвания получават отговори от най-добрите анализатори и проницателни сътрудници на общността. Въпреки че може да е добре да се забавлявате с тези смели футуристични прогнози за стойността на биткойн, моля, имайте предвид, че всички инвестиции в $ BTC са хазарт и този, който не трябва да се приема лекомислено, като се има предвид краткосрочна или дългосрочна игра, не е без основание.

Master The Crypto е много благодарен на всеки от тези хора, които споделиха своите прозрения изключително с нас.

Тъй като цената на биткойн продължава да получава прогнози от известни личности и вътрешни лица в индустрията, ние ще актуализираме списъка и се надяваме да имаме стотици подбрани $ BTC към прогнози за обменния курс на щатски долари, които да споделим с вас, за да видим кой и кога хората ще станат прави (за забавно от него). Надяваме се, че сте се насладили на този преглед на цените на биткойн на най-добрите прогнози за стойността на BTC за 2019 г..

Сега, нека превключим и да помислим за всички прогнози за биткойн, които току-що разгледахте. Има една поговорка, която трябва да се отбележи – ако искате да знаете къде отива нещо, знайте откъде е дошло. За да разберем напълно визионерските прогнози за бъдещата цена на биткойн, нека разгледаме историята на цените на биткойните и да сравним откъде е дошъл през последното десетилетие и къде отива през 2020 г. и след това.

Нови актуализации на сроковете за цените на биткойни за 2019 г.

история на цените на биткойн

По-долу е даден списък на ранните пионерски дни от историята на ценовите действия на стойността на биткойн в щатски долари. Ето последните актуализации от януари до ноември 2019:

 1. 26 октомври 2019 – ноември 2019: USD цената на биткойн се възстанови до почти $ 10 000, като се движи в ниските $ 9 000
 2. 22 септември – 25 октомври 2019 г.: Цената на BTC е под $ 7,5000, след като е била над $ 10 000 през тази фаза
 3. 6 август 2019 г.: успява да се изкачи обратно над $ 12 000 за една седмица, след като се изплъзне до под $ 9500
 4. 10 юли 2019 г.: BTC / USD се връща над $ 13 000 за последен път през 2019 г. досега
 5. 26 юни 2019 г .: Биткойн за всички времена е най-висок за 2019 г. от над 13 100 долара +, преди да се върне на 9800 долара на 1 юли
 6. 22 юни 2019 г .: цената на биткойн почти пресича 11 000 долара, след като на 9 юни е била само 7 700 долара.
 7. 14 май 2019 г.: Стойността на обменния курс BTC / USD надхвърля $ 8,000, за първи път от 28 юли 2018 г.
 8. 23 април 2019 г.: След месеци на мечи условия, Bitcoin най-накрая успя да остави първоначалните си загуби от май и се увеличи до петмесечен връх от $ 5,600.
 9. 31 март 2019 г.: През целия март биткойнът успява бавно да набира финансова динамика – с крипто актива, който затваря месеца с положителен марж от около 4100 долара.
 10. 28 февруари 2019 г.: Цената на биткойн се движеше под $ 3500 през първата седмица на февруари. Скоро след това обаче стойността на валутата започна да се покачва и достигна ценова точка от $ 3 867.
 11. 31 януари 2019 г.: По това време CBOE – съвместно с VanEck и SolidX – оттегли предложението си, с което се цели създаването на биткойн ETF само за повторно представяне няколко седмици по-късно.
 12. 1 януари 2019 г.: Годината започна грубо за Биткойн, като водещата цифрова валута остана под отметката от $ 4k за няколко седмици. Дори общата капитализация на крипто пазара се наведе до около 66 милиарда долара.
 13. 3 декември 2018 г.: За първи път от много месеци добивът на биткойни се превърна в нерентабилна дейност. И не само това, само за втори път за краткото си съществуване, коефициентът на трудност на BTC се понижи с колосалните 15% – като по този начин отстъпва място за рязко обезценяване на общата стойност на валутата.
 14. 15 ноември 2018 г.: Bitcoin Cash претърпява хардфорк, като по този начин улеснява създаването на Bitcoin ABC и Bitcoin SV – като последният проект е ръководен от небезизвестния д-р Craig S Wright, австралийски компютърен учен, който твърди, че е псевдонимният изобретател на Bitcoin, “Satoshi Накамото ‘. Освен това, благодарение на вилицата, цената на биткойн спадна до $ 4,275.
 15. 31 октомври 2018 г.: Денят отбеляза 10-ия рожден ден на Whitepaper’s Whitepaper, което доведе до повишаване на пазара с готините 5%.
 16. 15 октомври 2018 г.: Институционалният попечител Fidelity обяви стартирането на собствената си платформа за търговия с цифрови валути, в резултат на което цената на биткойните рязко се повиши.
 17. 18 септември 2018 г.: Криптовалутна борса, Zaif Falls бива измамен от хакери в размер на над 60 милиона долара. Цената на биткойн продължава да се движи около $ 6k.

История на цените на биткойн (BTC): Списък на събитията, които си заслужава да се отбележат

история на цените на биткойн

За да знаете къде отива биткойнът, може да е важно да се чудите къде е била цената на BTC / USD преди днес.

Цена на биткойн през 2018 г.

(i) Goldman Sachs пуска планове за стартиране на бюро за крипто търговия (септември 2018 г.)

След като изпрати вълнението на пазара от вълнение, Goldman Sachs публикува изявление в пресата, в което твърди, че компанията отказва всички планове за стартиране на биткойн-базирано бюро за търговия в скоро време. Това съобщение дойде в момент, когато пазарът като цяло се бореше и цената на биткойн беше в свободно падане.

(ii) Биткойн ETF отложен от Американската SEC (август 2018 г.)

На 7 август Американската комисия по ценни книжа и борси публикува изявление, в което регулаторният орган ясно даде да се разбере, че ще забави решението си по няколко предложения за биткойн ETF, които са му били представени.

(iii) Стартиране на Bakkt, направено официално от Междуконтиненталната борса (ICE) (август 2018 г.)

Представител на ICE – компанията-майка на Нюйоркската фондова борса – публикува изявление на 3 август, в което се посочва, че финансовият джънгнаут ще стартира стартъп за криптовалута, известен като Bakkt, който ще бъде подкрепен от няколко утвърдени мултинационални компании, включително Microsoft, Starbucks и др.

(iv) SEC отхвърля предложението на ETF от близнаците Winklevoss за втори път (юли 2018 г.)

За втори път в рамките на няколко месеца Американската SEC отхвърли предложението на ETF, подадено от Тайлър и Камерън Уинкълвос – собственици на платформата за крипто търговия „Близнаци“.

(v) Съвети за Blackrock при Crypto Exploration (юли 2018 г.)

През втората половина на юли 2018 г. главният изпълнителен директор на Blackrock – един от най-големите мениджъри в света – обяви желанието си да проучи перспективата за крипто и / или Bitcoin фонд.

(vi) Обща забрана за крипто реклами, обърнати от Facebook (юни 2018 г.)

На 23-ти, Facebook обяви, че ще отмени забраната си за цялото съдържание, свързано с крипто, което беше обявено през първото тримесечие на 2018 г. По това време беше намерено, че цената на биткойн се движи около региона от 6 600 долара.

(vi) Скандал Bithumb Falls Victim to Hacking – юни 2018 г.

Първите няколко седмици на месеца бяха доста тежки за биткойните, като валутата се движеше около територията от 5800 долара – благодарение на южнокорейската криптовалута „Bithumb“, хакната от злодеи в размер на над 31 милиона долара.

(vii) Четири крипто борси, представени пред съда от CFTC на САЩ (юни 2018 г.)

Комисията за търговия със стоки и фючърси на САЩ подаде няколко призовки на 11 юни срещу Bitstamp, Kraken, ItBit и Coinbase. В съдебния документ представител на CFTC посочи, че гореспоменатите платформи за търговия са се отдавали на различни тактики за манипулиране на пазара.

(viii) DOJ стартира проучване на твърденията за широко разпространена манипулация на цените на BTC (май 2018 г.)

Властите на Министерството на правосъдието на САЩ стартираха обширна криминална проверка, за да преценят дали някои финансови субекти умишлено манипулират цената на биткойн за личните си печалби. На 24-то число на месеца цената на един биткойн беше 7 609 долара

(viii) Щабът на UpBit е нападнат от местните данъчни агенции (май 2018 г.)

На 11 май 2018 г. данъчните служители на S.Korean нахлуха в офиса на UpBit, след като получиха съобщение, че крипто борсата манипулира своите книги. В резултат на тази новина цената на биткойните спадна рязко с 5,5% в рамките на само няколко дни (от около 8 711 до 8 372 долара)

(ix) Goldman Sachs обявява плановете си за проучване на решения за крипто търговия (май 2018 г.)

В доклад, публикуван от New York Times на 3 май 2018 г., се посочва, че финансовият гигант Goldman Sachs ще проучва перспективата за стартиране на собствена платформа за търговия с биткойни. Съобщението изпрати цената на биткойните да скочи над прага от 8 800 долара.

(x) Twitter забранява криптовалутните реклами на своята платформа – (март 2018 г.)

След решението на Facebook и Google да забранят всички свързани с крипто реклами на съответните им платформи, Twitter твърде скоро последва примера и направи същото.

(xi) Google забранява реклами на криптовалути (март 2018 г.)

През първата седмица на март Google наложи сериозна забрана на всички реклами, свързани с крипто-активи, както и на първоначалните предложения за монети. Google също предостави пълна гама крипто-специфични термини в рамките на по-широката си политика за „лоши реклами“.

(xii) SEC издава нови оперативни насоки за крипто обмен (март 2018 г.)

Тъй като FB, Google продължи да забранява всички дейности, свързани с крипто, на техните съответни платформи, Американската комисия за ценни книжа издаде нови насоки, в които се иска всички платформи за крипто обмен да се регистрират в регулаторния орган, за да продължат с редовните си ежедневни операции. На 7 март цената на единичен биткойн възлизаше на 8 344 долара.

(xiii) Facebook налага шокираща забрана за крипто реклами (януари 2018 г.)

В последния работен ден на януари 2018 г. джагърнаутът в социалните медии обяви намерението си да забрани от своята платформа всички реклами, свързани с криптовалута и първоначални предложения за монети.

(xiv) Coincheck получава хакване (януари 2018 г.)

Една от най-големите в Япония крипто борси Coincheck стана жертва на група хакери, които успяха да си тръгнат с 123 милиона долара на стойност XRP и 500 милиона NEM токени. Цената на биткойните беше около 8 800 долара.

(xv) Съоснователят на PayPal Peter Thiel придобива масивна част от BTC (януари 2018 г.)

Много медии съобщиха на 3 януари, че рисковият капиталист Питър Тийл е купил биткойни на стойност милиони долари. По това време цената на биткойн е била 13 870 долара.

Цена на биткойн през 2017 г.

(xvi) Биткойн се мащабира до най-високата си стойност за всички времена (декември 2017 г.): $ 19,893

На 18 декември бе отбелязан денят, когато биткойнът достигна своя финансов връх – праг, който оттогава не е бил нарушен.

(xvii) CBOE обявява стартирането на биткойн фючърсни договори (декември 2017 г.)

През втората седмица на декември 2017 г. CBOE стартира базирани на биткойни фючърсни договори. Това доведе до покачване на цената на първокласния актив. Не само това, дори общата пазарна капитализация на пазара на цифрови валути като цяло рязко нарасна по това време.

(xviii) Стартиране на сегрегирано предложение за свидетели (SegWit2x) Отменено (ноември 2017 г.)

Основният екип за разработчици на Bitcoin обяви на 8 ноември 2017 г., че поставя плановете си за внедряване на протокола SegWit2X на backburner. Цената на BTC за деня беше 7 844 долара

(xix) CME представя биткойн фючърсни договори на пазара (октомври 2017 г.)

Търговската борса в Чикаго публикува циркуляр, в който беше доведена до знанието на масите, че финансовата институция ще стартира договор за биткойн фючърси до края на 2017 г. Това беше първият път, когато създаден финансов субект излезе и показа такава изрична подкрепа за BTC – главно защото дотогава BTC се разглеждаше до голяма степен като сенчест инструмент за инвестиции. Освен това, вследствие на горепосоченото съобщение, цената на биткойн започна да се покачва и да се увеличи до ATH на допир $ 6 601.

(xx) Нарастването на биткойни за първи път е праг от $ 5k (октомври 2017 г.)

На 13 октомври биткойнът, за първи път в младата си история, прескочи границата от $ 5k. Този подвиг беше смятан за доста чуден от мнозина, особено след като крипто активът започна годината около $ 966.

(xxi) Китай спира всички крипто борси (септември 2017 г.)

След като оцениха ситуацията с доста подробности, китайските данъчни служители стигнаха до заключението, че ще забранят всички криптовалутни пътища, работещи в границите на страната. Съобщението веднага накара инвеститорите от цял ​​свят да изпаднат в паника и да продадат своите BTC притежания – като по този начин стойността на първокласната цифрова валута спадна рязко почти за една нощ.

(xxii) Главният изпълнителен директор на JP Morgan Chase Джейми Димън призовава Bitcoin за измама (септември 2017 г.)

Джейми Димън, главен изпълнителен директор на JP Morgan по това време, заяви в интервю, че смята Биткойн за „измамна схема“, която в крайна сметка би причинила огромен финансов стрес на много инвеститори. Въпреки това пазарът като цяло игнорира думите на Димън, тъй като Биткойн продължава да остава силен около региона от 3 800 долара.

(xxiii) Китайското правителство издава забрана за ICO (септември 2017 г.)

През първата седмица на септември (по-точно на 3-ти) китайското правителство въведе забрана за всички дейности, свързани с ICO.

(xxiv) Bitcoin претърпява хард форк, Bitcoin Cash $ BCH Създаден (август 2017 г.): $ 3,384

От началото на 2017 г. много от глобалната крипто общност доста яростно искаха BTC хард форк – главно поради проблемите с мащабируемостта, свързани с биткойните. В резултат на разделението светът свидетелства за раждането на Bitcoin Cash (BCH).

(xxv) Япония признава Bitcoin като легитимен носител на транзакции (април 2017 г.)

Първият ден на април видя японското правителство да признае Bitcoin като легален начин на плащане. Новините за съобщението изпратиха цената на биткойните да скочи до относително висок размер от $ 1,215.69

(xxvi) SEC отхвърля искането на Winklevosses за биткойн ETF (март 2017 г.)

Американската SEC отхвърли предложението за биткойн ETF, представено му от братята Уинкълвос. Причината, посочена за този отказ, е липсата на стабилност в крипто пазара.

(xxvii) Биткойн прекъсва прага от $ 1K след почти тридесет и шест месеца (януари 2017 г.)

След като изживяха прилично рали през цялата 2016 г., цената на биткойн най-накрая премина границата от 1000 долара след дълго време.

Цена на биткойн през 2016 г.

(xxviii) Bitfinex е хакнат, губи близо 72 милиона долара на крипто (август 2016)

През август премиерната борса за криптовалути ‘Bitfinex’ обяви, че е станала жертва на кибер измама, в резултат на която хакери си проправят път с малко повече от 120 000 BTC. Благодарение на този огромен пропуск в сигурността, цената на биткойн спадна с огромен 20% почти за една нощ. В допълнение към всичко това, много новинарски доклади твърдяха, че някои служители на Bitfinex са имали предварително знание, че този хак ще се проведе.

(xxix) Биткойн преминава през второто си събитие наполовина (юни 2016 г.)

На 9 юни коефициентът за възнаграждение на блока на Биткойн беше намален наполовина за пореден път – като по този начин се намали възвръщаемостта от добива от 25 Биткойн на блок на 12,5.

(xxx) Steam обявява поддръжка за биткойн (април 2016 г.)

Платформата за игри ‘Steam’ публикува изявление през първата половина на април, в което обяви решението си да приеме BTC като средство за закупуване на широк спектър от заглавия на видеоигри и друго цифрово съдържание. Този ход беше доста кратък, тъй като само няколко месеца по-късно Valve – компанията майка зад Steam – отмени решението си да разреши плащания от BTC.

Цена на биткойн през 2015 г.

(xxxi) Д-р Крейг Райт твърди, че той е Сатоши Накамото (декември 2015 г.)

Wired публикува задълбочено парче на 8 декември, твърдейки, че австралийският компютърен учен д-р Крейг Райт е човекът, отговорен за създаването на биткойн. Авторът на парчето, Gwern Branwen, цитира поредица от имейли, изтрива публикации в блога, за да подкрепи своите (както и Wright’s) високи твърдения. Също около тази дата символът на Биткойн беше официално приет в Unicode.

(xxxii) Уинкълвос, собственост на Gemini Exchange, излиза на живо (октомври 2015 г.)

Камерън и Тайлър Уинкълвос излязоха на преден план, когато обявиха стартирането на собствената си платформа за търговия с криптовалути – Gemini. При своето начало борсата беше една от първите, които базират всички свои операции в САЩ и се регулират изцяло от местните власти. Както стоят нещата, Близнаците работят в 26 щата в САЩ, като всичките му депозирани активи са застраховани от FDIC.

(xxxiii) CTFC обявява биткойн за стока (септември 2015 г.)

Въпреки че има много объркване около финансовото състояние на биткойните, на 18 септември 2015 г. представител на Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) обяви, че регулаторният орган занапред ще класифицира „биткойн и други виртуални валути като като законна финансова стока. “

(xxxiv) Ню Йорк въвежда задължителна BitLicense за борси (юни 2015 г.)

На 3 юни Департаментът за финансови услуги в Ню Йорк представи своя собствена регулаторна схема, известна като „BitLicense“. Използвайки този инструмент, на доставчиците на крипто услуги ще бъде разрешено да търгуват с цифрови активи като BTC, ETH и др. По напълно безпроблемен, безпроблемен начин. Цената на биткойн беше 232,05 долара.

За да придобият гореспоменатия лиценз обаче, борсите бяха длъжни да платят такса за кандидатстване в размер на 5000 долара, както и да предоставят определени биометрични данни на ФБР.

(xxxv) Coinbase започва да съществува (януари 2015 г.)

Coinbase – в момента една от най-големите крипто борси в света – възникна на 26 януари 2015 г. Фирмата беше подкрепена от няколко фирми за рисков капитал и беше в състояние да започне своята дейност в 25 държави от самото си създаване.

(xxxvi) Bitstamp губи над 18 000 от спестяванията си от клиенти BTC (януари 2015 г.)

Използвайки множество стратегии за социално инженерство, хакерите успяха да откраднат BItcoin на стойност повече от 5,2 милиона долара от касата на Bitstamp. И не само това, пропускът на сигурността принуди някога премиерната криптовалута да бъде затворена за общо осем дни.

Цена на биткойн през 2014 г.

(xxxvii) Microsoft обявява решение за приемане на биткойн (декември 2014 г.)

Компютърният гигант Microsoft обяви още през декември 2014 г., че ще започне да приема плащания с биткойн от своите клиенти в САЩ в замяна на различните му цифрови приложения, игри и друго съдържание (чрез Windows и XBOX).

(xxxviii) Търгове на правителства в САЩ Изключени Повече от 30 000 биткойни (юни 2014 г.)

Още през 2013 г. американските регулаторни органи успяха да изземат общо 30 000 BTC жетони от лица, които са се отдавали на гнусни дейности, свързани с копринените пътища. Тази красива сума от крипто впоследствие беше продадена на търг на 27 юни на офериращия с най-висока цена – който случайно се оказа милиардерът / рисковият капиталист ‘Тим Дрейпър.

(xxxviii) Китайската народна банка изключва много сметки в крипто банки (април 2014 г.): $ 501,7

След краен срок, даден от китайското правителство на всички местни крипто борси в страната, властите започнаха да предприемат мерки срещу всякакви платформи за търговия, работещи съвместно с местните банкови институции.

(xxxix) IRS обявява, че BTC ще бъде предмет на единни данъчни закони (март 2014 г.): $ 453,05

Централният данъчен орган на САЩ – Службата за вътрешни приходи – обяви на 26 март, че биткойнът ще бъде облаган по почти същия начин, по който недвижимите имоти се облагат в цялата страна.

(XL) Crypto Exchange Mt. Gox е хакнат, принуден да се изключи (февруари 2014 г.): $ 662

На 7 февруари Mt Gox беше обект на мащабна DDoS атака, в резултат на която фирмата загуби огромна сума от 744 000 BTC, принадлежаща на нейните клиенти. След този инцидент борсата беше принудена да бъде затворена на 24 февруари – след като много от ръководителите на компанията бяха изправени пред съдебни искове след това.

Цена на биткойн през 2013 г.

(XLI) Китай забранява на местните финансови институции да използват биткойн (декември 2013 г.)

Благодарение на нарастващата популярност на биткойните в Китай, PBOC – Китайската народна банка – предприе едностранна стъпка, за да забрани биткойн като средство за обмен в границите на страната.

(XLII) BTC скокове до относително високо ниво от $ 1,242 на Mt Gox (ноември 2013 г.)

Тъй като интересът на китайските инвеститори към BTC нараства през 2013 г., цената на биткойните се повиши до нов връх на 29 ноември.

(XLIII) Китай легализира крипто търговия (ноември 2013 г.)

PBOC публикува изявление на 18 ноември, което официално позволи на гражданите на страната да “участват на пазара на биткойн”. Приблизително по същото време Рос Улбрихт – човекът зад Пътя на коприната – също беше осъден и осъден на затвор – като по този начин предизвика широк шум по целия свят. Като част от репресиите американските служители успяха да изземат над 170 000 BTC.

(XLIV) Министерството на вътрешната сигурност издава заповед срещу Mt. Gox (май 2013 г.)

Служители, работещи в Министерството на националната сигурност, иззеха над 3 милиона долара от сметка на Wells Fargo Bank, която беше свързана с тогавашния изпълнителен директор на Mt. GOX ‘Марк Карпелес’. Като част от разследването държавните служители установиха, че Карпелес е виновен за незаконно предаване на пари срещу условията на обслужване на банките.

(XLV) Революцията в Кипър предизвиква скок на цената на BTC (март 2013 г.): 131,07 долара

След като ЕС издаде пакет за спасяване на 10 милиона долара за Кипър (вследствие на икономическите борби на страната) през 2013 г., цената на биткойните започна да се покачва за първи път в кратката му история – със стойността на един токен, скок от $ 80 на повече марката от $ 260 само за няколко дни.

Цена на биткойн през 2012 г.

(XLVI) Биткойн преминава през своето събитие за първоначално разполовяване на блокове – ноември 2012 г.

В резултат на първото събитие за наполовина биткойн, наградите за добив, свързани с първокласния криптокойн, спаднаха от 50 биткойна на блок до 25 биткойна на блок. В допълнение към всичко това, решението за управление на съдържанието – WordPress – също обяви решението си да започне да приема BTC за различните си вътрешни / външни парични транзакции. Според прессъобщение, публикувано от компанията през 2012 г., говорител пише: „Нашата цел е да дадем възможност на хората, а не да ги блокираме“.

(XLVII) Linode Hack вижда, че фирмата губи над 46 000 биткойни (март 2012 г.)

Още в първия ден на март 2012 г. хакер наруши защитното покритие на Linode и успя да си проправи път с цифрови активи на стойност над 228 000 долара от касата на компанията. Някои от видни хора, които бяха засегнати от този инцидент, включват:

 • Водещ разработчик на биткойни – Гавин Андресен
 • Bitcoinica
 • Marek ‘Slush’ Palatinus.

Цена на биткойн през 2011 г.

(XLVIII) Mt. Gox хакнат за първи път (юни 2011 г.)

Преди да стане жертва на скандалния си скандал от 2013 г., Mt. Протоколите за сигурност на Gox също бяха нарушени няколко години по-рано. Според някои съобщения, при инцидента някога премиерната платформа за търговия е загубила общо 4019 биткойни.

(XLIX) Gawker публикува задълбочен доклад за Пътя на коприната (юни 2011 г.)

Репортерът на Gawker ‘Adrian Chen’ публикува статия още през юни 2011 г., в която ясно очерта колко крипто ентусиасти използват портал за дълбока уеб търговия, наречен Silk Road, за да улеснят своите сделки с наркотици. В допълнение към това, няколко месеца по-рано, три крипто борси (включително Britcoin, Bitcoin Protocol, BitMarket) стартираха на живо – като по този начин позволиха на своите потребители да търгуват успешно BTC в замяна на няколко различни фиат активи. Не само това, приблизително по същото време, стойността на BTC за пръв път е минала тази на щатския долар.

Цена на биткойн през 2010 г.

(L) Mt. Gox отваря вратите си за обществеността (юли 2010 г.)

На 18 юли Джед Маккалеб, водещият разработчик на Mt Gox, официално пусна своето въображение за обществена употреба. По-рано McCaleb беше известен като човекът зад технологията, наречена peer to peer (P2P) – която позволява на потребителите да споделят данни по напълно локализиран начин. Също така, в рамките на 6-8 месеца, McCaleb в крайна сметка продаде бебето си на Марк Карпелес (на 6 март 2011 г.), който след това превърна Mt. Gox един от най-големите крипто субекти от онова време.

(LI) Биткойн за пица: Ласло плаща за храната си, използвайки 10 000 BTC

Ласло, ентусиаст от BTC от Съединените щати, плати позорно за 2 пици на Papa John, използвайки Bitcoin (10 000 BTC, за да бъдем точни). По това време пиците струваха приблизително 25 долара.

По същия начин, само 5 месеца по-рано, фирма, наречена „Новият стандарт на свободата“, е закупила успешно 5050 биткойни от физическо лице, наречено Сириус, само за 5 долара.

Цена на биткойн през 2009 г.

(LII) Първи официален BTC TX, подпомогнат от Сатоши Накамото (януари 2009 г.)

Първата транзакция с биткойни в света се състоя на 19 януари между Сатоши Накамото и техническия сътрудник Хал Фини. Тексасът видя обща сума от 10 BTC, разменена между двете лица.

(LIII) Създаден блок Genesis (3 януари 2009 г .: 0 щ.д.)

На 3 януари 2009 г. светът най-накрая свидетелства за раждането на биткойн – докато Сатоши Накамото добива първия блок на първокласната валута (сега известен като блок Genesis.)

Ето го биткойнъри. Бъдещите прогнози и исторически график за цените на биткойни, изложени точно пред вас. Сега е време последните две прорези на колана и това е да се обсъдят икономическите фактори, които влияят върху цената на биткойн (предлагане / търсене) и топ 50 биткойн катализатора за цената на BTC / USD, да се превърнат отново в бичи. От наполовина на добива, институционален интерес и децентрализирано финансиране / глобално банкиране, ето няколко ключови компонента, за да запазите пулса си през следващите няколко месеца и години.

Разбиране на икономическите фактори, причиняващи колебания в цените на биткойн

Търговците и икономистите от цял ​​свят на множество нива на умения се опитват да предскажат цената на биткойните през годините, още от началото на индустрията. Дори и с много различни методи за анализ, Биткойн продължава да бъде противоречива и силно рискована инвестиция, а останалите криптовалути обикновено следват същия модел.

Много различни фактори идват с колебанията на цените на биткойн през различни периоди и някои от тези фактори остават неизвестни към този момент. Чрез разбирането на основните променливи, които определят къде ще кацне цената на биткойн, инвеститорите имат надмощие в бъдеще.

Волатилността на биткойните

Една от най-често срещаните думи, които възникват по отношение на биткойн, е нестабилността. Нестабилността, поне в икономическия сектор, показва интензивността на промените за даден период за дадена ценна книга. Тъй като финансовият актив е по-нестабилен, цената може да се промени с по-бързи и по-значителни темпове.

Биткойн достигна $ 6300 на 15 ноември 2018 г. и цената падна до $ 3700 в рамките на десет дни, което е спад от 40%. Този вид спад за традиционен актив би бил исторически, но стана относително типичен за биткойните. Въпреки че е типично да се свързва нестабилността на даден актив към свързания с него риск, връзката не е грешна точно. Тъй като обаче се фокусира изключително върху негативното въздействие на волатилността, това не е пълна перспектива.

Приемането на собственост върху голямо количество променлива ценна книга излага инвеститора на възможните колебания на цените, които идват заедно с него, засягайки финансовия им портфейл. С течение на времето придържането му може да доведе до някои неприятни тенденции и е необходимо да се разбере склонността към риск. От друга страна, притежаването на силно нестабилна сигурност може да донесе огромни награди, ако търговецът има знанията да проследи събитията, които са променили. Повишаването на цените се случва бързо, което означава, че търговците могат да вземат солидни печалби при затваряне на позиции, ако са направили правилните прогнози.

По време на живота на Биткойн, Биткойн непрекъснато е бил силно нестабилен, което е най-вече защото стойността разчита на спекулациите относно бъдещия потенциал на ценната книга. Трептенията на биткойн имат много по-голям смисъл от разбирането на събитията, които са повлияли на актива преди.

Кратка история на събитията, които са повлияли на биткойн

Bitcoin-Return-By-Month-medium-def

Прегледът на хронологията на историята на цените на биткойн е само част от историята. Биткойнът се роди като решение и отговор на финансовата криза, стартирала през 2009 г. И все пак много малко хора вярваха, че в крайна сметка ще достигнат висотата, които са досега. В началото само няколко избрани дори са знаели за съществуването му, а стойността на биткойн е била само $ 0,0001. През последното десетилетие Биткойн стигна дори до $ 20 000, което означава, че през последното десетилетие той е имал най-доброто представяне от всеки актив.

Биткойнът не започна да получава много внимание до 2013 г., съвпадайки с драмата около кипърската банка. През ноември китайските инвеститори решиха да направят голяма покупка на биткойн, което направи цената да се повиши с над 1000%. За съжаление този напредък не продължи.

В рамките на няколко месеца, през февруари 2014 г., Mt. Gox се сблъска с масивна DDoS атака. Тъй като по това време приблизително 70% от сделките, включващи биткойн, се обработват от компанията, тази атака постави огромна амортисьор върху цената. Биткойнът и алткойните бяха засегнати силно, изправени пред спад от около 40% и началото на дълъг мечи пазар.

След това в края на 2016 г. биткойнът започна да преживява стабилно покачване на цената, което в крайна сметка продължи през 2017 г. Пазарът на криптовалути беше залят с милиарди долари, но голямата шоустоп на 2017 г. беше напливът от първоначални предложения за монети. Изглеждаше, че обществеността не се интересува от квалификациите или каквото и да е доказателство за печалба от блокчейн стартиращи компании, защото всички искаха да бъдат част от лудостта.

За съжаление, ажиотажът не издържа. Възникнаха проблеми с мащабируемостта с биткойн, което означава, че таксите за транзакции и времето за изчакване скочиха с цената. Докато биткойнът в крайна сметка достигна малко под 20 000 долара, сривът накара пазара да се срине бързо и спадна до нивото от 4000 долара. Биткойнът беше ударен силно, но останалата част от пазара беше още по-висока. Повечето ICO се оказаха мъртви във водата в рамките на няколко месеца.

Познаването и разбирането на тези събития в ценовата история на биткойн е от ключово значение, тъй като те в крайна сметка оказват голямо влияние върху цената на биткойн. И все пак най-голямо влияние имат икономическите сили на заден план.

Под повърхността на пазара на биткойни

Цената на биткойните включва силно нестабилност и важни новинарски събития като част от нейния разказ, но те са косвени влияния. През повечето време действителните механизми зад стойността на биткойн не се обсъждат, но са важни за разбиране. В крайна сметка всичко се свежда до търсенето и предлагането.

Този основен икономически принцип гласи, че стойността, свързана с дадена стока или услуга, се дължи на два фактора – колко съществува (предлагане) и колко хора искат / имат нужда (търсене). Цената се покачва, когато търсенето е по-голямо от предлагането и спада, когато предлагането е повече от търсенето. Когато принципът се прилага за стоки и услуги, има смисъл. Въпреки това е малко по-трудно да се разбере с биткойн.

Предлагане и търсене с биткойн

В повечето ситуации, свързани с търсене и предлагане, стоките и услугите се заплащат с валута. Когато обаче валутата е единствената стока, участваща в трансфер, което е свързано с биткойните, нещата са малко по-различни. Търсенето и предлагането все още важат, но разговорът е за две различни валути, т.е. биткойн и щатски долари.

Докато продавачът на BTC за щатски долари е от едната страна на пазара, другата страна включва лицата, които се опитват да използват USD за закупуване на BTC. „Цената“ за този момент е сумата в долари, която купувачите и продавачите уреждат за взаимните си предложения. В крайна сметка това споразумение означава, че обемът на поръчките за продажба във връзка с поръчките за покупка е уравнението, което има значение. Увеличаването на предлагането е свързано с по-голям обем на продажбите, въпреки че цената намалява с постоянно търсене.

Разбивайки го просто, бъдещата цена на биткойн може да бъде прогнозирана с факторите, които влияят на търсенето и предлагането. Въпреки че е невъзможно да се разбере това обстоятелство перфектно, търговците могат да направят много, за да го разберат поне по-добре. Възможно е да се постигнат перфектни познания за предлагането, но това е въпрос, който ще бъде разгледан по-късно в тази дискусия.

За търсенето основните ключови точки включват:

 • BTC’s price
 • Цената на допълващи и заместващи стоки
 • Потребителски доход и покупателна способност
 • Субективни очаквания на потребителите
 • Еластичност на предлагането
 • Потребителски нужди и желания

С увеличаване на цената на стока или услуга търсенето намалява, което прави връзката между количеството и цената обратна. Когато търсенето е по-положително за активите, активите се наричат ​​стоки Giffen. Макар да изглежда, че биткойнът е едно от онези редки обстоятелства, тъй като търсенето на биткойн може да се увеличи, когато цената започне да се движи нагоре, липсва основна информация.

Наличното предлагане и общото предлагане на биткойн са две различни неща и двете са фактори, допринасящи за цената на биткойн.

Недостиг – ограничено предлагане на биткойни

Всеки има достъп до знанията за общото предлагане на биткойн и всеки може да отиде в блокчейна, за да види колко BTC са в обращение в този точно момент от времето. Също така е обществено известно, че общото предлагане на биткойн ще бъде 21 милиона BTC, което е програмирано в протокола на актива. Вероятно това число никога няма да се промени, тъй като това всъщност би унищожило основното предложение за биткойн.

Биткойнът е разработен, за да има нещо, което никоя национална валута няма – незабравим недостиг. Правителствата по света имат възможност да увеличат предлагането на своята фиатна валута по всяко време, но същата мощност не е достъпна за никого с биткойн. Протоколът за биткойн е предопределил броя монети, които някога да бъдат „сечени“. Въпреки че добавянето на монети към предлагането чрез добив е възможно, то никога няма да надвиши първоначално определения брой монети.

Броят на монетите, които ще навлязат на пазара на биткойн, е предвидим и прозрачен, което означава, че предлагането не е еластично. Цената на биткойн е нестабилна точно поради тази причина, тъй като търсенето няма влияние върху предлагането. Обикновено стоките и услугите не функционират по този начин в икономиката, но има версия на предлагането на биткойн, която участва на пазара, което прави обстоятелствата му уникални.

Налична доставка и цена на биткойн

Последното парче от икономическия пъзел на Биткойн е наличното предлагане. Наличното предлагане обикновено е препратка към обема на BTC, който хората са готови да продадат на всяка цена. Наличното предлагане не е същото като циркулиращото, тъй като последното е количеството BTC, което вече е добито, но те не могат да бъдат закупени.

В крайна сметка всичко се свежда до проста математика: Налично предлагане = Циркулиращо предлагане – BTC, които се държат или са загубени.

Да предположим, че в циркулиращото предлагане има 18 милиона BTC. Ако приемем, че два милиона BTC са загубени във времето със забравена парола, твърди дискове и други проблеми, ще останат 16 милиона BTC. Собствениците, които държат 15,999 милиона от този BTC, най-вероятно няма да продадат под 10 000 долара. Най-достъпното предлагане на всяка цена под $ 10 000 няма да надвишава 1000 BTC. Ако купувачите са готови да закупят 2000 BTC, без цената да е фактор, какво би могло да се случи?

Първо, наличните 1000 BTC биха се продали за някъде под 10 000 долара. Броят на желаещите продавачи обаче ще намалее и цената, която купувачите биха искали да покрият, непрекъснато ще се увеличава, представлявайки търсенето. В крайна сметка купувачите щяха да изтласкат цената над $ 10 000 всеки, когато повече продавачи (доставчици) започнат да желаят да се разделят с актива.

Ако в даден момент обемът на продажбите е по-голям от обема на покупката, цената ще спадне. Ако обратното е вярно, тогава цената ще започне да расте. Нестабилността може да намалее с течение на времето, но промените между обемите на покупка и продажба ще продължат безкрайно.

Разликите между спекулацията и вътрешната стойност

Хората са отговорни за присвояване на присъща стойност на актив въз основа на производствените разходи, функции и недостиг. При фиатната валута стойността се основава на тяхното използване и социалния договор като основни валути в техните икономики. Биткойнът обаче няма връзка с правителство или други институции и вместо това е валута на интернет. Как е възможно биткойн да има истинска присъща стойност като валута?

Преди да влезем в това безпокойство, нека разделим трите основни функции на всяка валута –

 • Средства за размяна.
 • Запас от стойност.
 • Мерна единица.

Идентифицирането на присъщата стойност на криптовалутите е малко по-различно, тъй като недоброжелателите присвояват стойност на Bitcoin нула в този сценарий. Стойността се дължи на факта, че виртуалната валута не е свързана с материален актив, местна икономика или правителство.

Все пак това не означава, че биткойнът не притежава същите три функции.

Като средство за размяна: Бизнесът по целия свят приема биткойн и криптовалута като плащане, но това приемане все още е малко и далеч. Масовото приемане на биткойн зависи от техните решения на проблемите с мащабируемостта, с които се сблъсква от години, което се коригира чрез множество надстройки и иновации.

Като запас от стойност: Въпреки че непредсказуемият и нестабилен характер на Биткойн в момента създава труден аргумент в полза на това да бъде запас от стойност, това не е задължително да повлияе на бъдещето. Всъщност може да се окаже най-добрият магазин за стойност, който някога е имал, тъй като децентрализираната природа дава възможност на всеки да има достъп до Биткойн. Що се отнася до прехвърлянето на богатство особено, цифровата валута все още е привлекателна.

Като мерна единица: Единственият начин да се използва като мерна единица е да има стабилност. За съжаление понастоящем биткойнът няма това качество.

Колко силна валута се увеличава с постоянна употреба. Ставането на силен запас от стойност идва с увеличаване на хората, които са готови да му се доверят. За щастие, тъй като технологията се усъвършенства и пазарът добавя нови инвеститори, присъщата стойност на Биткойн ще се увеличава с времето, но вероятността това да се случи всъщност може да се предположи от всеки.

Въз основа на историята на всяка нова валута през годините, тези, които първо са използвали валутата, са тези, които са имали най-големи печалби, когато останалите местни икономики са се засилили. Ако търговецът вярва в шанса на биткойн да бъде приет в масов мащаб, закупуването на някои, за да го премахне от наличното предлагане, може да бъде правилната стъпка към участието в неговия напредък.

Топ 50 катализатори за прогнозиране на цените на биткойни на хоризонта

биткойн-ценова прогноза-списък

Намаляването на биткойните се случва наполовина, но в разговора влизат много други крипто катализатори.

Въпреки че Биткойн, заедно с целия пазар на криптовалути, преминава през фаза на застой след приятно възраждане през последните няколко месеца, все още има добри новини за пазара.

По време на балтийската конференция Honeybadger ръководителят на инвестициите по време на крипто хедж фонда – Adaptive Capital – Мурад Махмудов отдели време да даде представа за вида катализатори, които биткойн трябва да очаква с нетърпение.

И така, колко „катализатори“ има криптовалутата пред себе си? Впечатляваща сума, която трябва да бъде напълно ясна – повече от 50, за да бъдем точни – и всеки от тях има потенциала да осигури сериозен вятър в метафоричните платна на Биткойн, когато става въпрос за жизненоважни сегменти като растеж, приемане, прилагане и, по-важното за инвеститори. Всеки от тях може да помогне за повишаване на цената на цената към края на 2019 г. и до 2020 г. и след това.

По време на тази конференция Махмудов аргументира, че макар в бъдеще да духат доста впечатляващи ветрове в полза на биткойн, в днешно време има някои големи фактори, които му помагат в настоящето. Някои от тях включват дълбокото и влошено ниво на доверие в отношенията между хората и политическите и бизнес органи като правителството, медиите и компаниите.

Тази крехка връзка между хората и „основния“ политически и бизнес свят е съпоставена с нарастващата мощ, влияние и ефективност на Биткойн и неговата мрежа. В допълнение към този растеж, има по-голямо желание от обществеността да подобри своята грамотност и лична употреба на BTC.

„Ако инфлацията, държавното наблюдение, геополитическото напрежение, търговските банки и отрицателните лихвени проценти накарат притежателите на фиатни валути да страдат, вероятно ще има все по-голям стимул за закупуване и задържане на биткойни“, подчерта Махмудов.

Така че с над 50 различни сили, сближаващи се върху Биткойн, за да го проектират по-нататък от цифровия свят в умовете и (често) джобовете на милиони, ето изчерпателен списък какво точно представляват. Този списък с ускорители на цените на биткойн ще ви даде намек защо 52-те прогнози по-горе са толкова възходящи за връщането на биткойн към всички високи стойности на обменния курс на BTC за всички времена.

Списък с прогнози за цените на биткойни Хопиум: BTC / USD Надежда + Оптимизъм

Първо: Основното доверие отслабва с нарастването на престижа на Биткойн

Според последните проучвания и както беше споменато по-горе, нивото на доверие между мултинационалните компании, банковите институции, държавните органи и дори основните медии и журналисти достигна дълбоко ниско ниво в сравнение с повече от няколко десетилетия.

Второ: Междуличностното доверие също е разрушено опасно

Това, разбира се, зависи от това къде точно поглеждате и задавате тези въпроси. Но си струва да се вземе предвид, че дори и в най-„свободните“ места в света (Северна Европа и Скандинавия) само 60 процента от хората вярват, че на ближния им може да се вярва. Вижте източника вдясно тук.

Трето: Международното доверие също намалява

Вестфалската система, системата на международните отношения, която най-често познаваме в западния свят, е сериозно подложена на стрес през този век. Със сегашния климат между нациите, наподобяващ нещо, което не е от „Пулп фикция“ или „Омразна осмица“ (Да, харесвам Куентин Тарантино).

Четвърто: Живеем по-малко и дължим повече

Според последните проучвания качеството на живот, на който хората се радват през 2019 г., всъщност се връща назад. Ако не друго, качеството на живот е по-лошо от това през 2008 г. Междувременно нивото на глобалния дълг достига рекордни нива; повишаване с повече от 50% от нивата им по време на световната финансова криза от 2008 г..

Пето: Дългът е далеч по-лош, отколкото ни казват

Цифрите, които понастоящем имаме само за глобалния дълг (тревожно), отчитат тези, които са „в книгата“ на финансови, държавни и др. Институции. Ако трябва да вземем предвид този вид разходи, които „излизат от списанието“, като национализирани индустрии, държавни разходи за социално осигуряване, пенсии, здравеопазване – става много по-лошо.

Шесто: Американският долар и многомилионният дълг

По света сегашният пейзаж на икономиката е в тежко положение и това е нещо, което изобщо не е подпомогнато от ниския интерес и ниската инфлация. В резултат на това дългът в щатски долари е с отрицателна доходност в размер на над 15 трилиона.

Седем – Разделеният хор на икономистите

Противно на общоприетото схващане: икономиката като област е като физиката – ако не сте ужасени от нея, значи не сте я разбрали. Има много икономически школи на мислене, а най-новата е „Модерна парична теория“, която повдигна допълнителни въпроси как да се подходи към паричната политика в бъдеще.

Осем – Още по-големи разделения

Докато социалната мобилност е нещо, с което англоезичният свят се гордее, в момента преживяваме период от време, в който богатството. Неравенството никога не е било по-високо. Всъщност той достигна 100-годишен връх в западния свят, докато в други региони на света също достигна максимума от няколко десетилетия. Този въпрос поглъща доста лаконично с появата на нови икономически перспективи за паричната политика.

Девет – Епоха на крайностите

Много подобно на титулярната книга на Хобсбаум със същото име, която изследва 30-те години на миналия век – това нарастващо неравенство, социална и политическа дисхармония и недоволство оттогава доведе до появата на популистки лидери и демагози по целия свят, както от лявата, така и от дясната страна на политическия спектър. Това допринася и за по-ранната ни точка на международно безпокойство между суверенните държави.

Десет – С крайности Идват още крайности

С популярните демагози и политическите „силни мъже“ идва все по-опасната перспектива те да потапят ръце в икономиката, паричната политика и дори придобиването на активи. Перифразирайки Ленин, това има потенциал да „разбърка картите и да развали играта“ на международната икономика.

Особено ако се решат да нарушат данъчното облагане и дори да конфискуват активи. Това прави примамката на децентрализирана криптовалута още по-мощна.

Единадесет – Банковият апетит за злато е на върха на всички времена

Не само наблюдаваме притиснат апетит за злато от централните банки, но ако вземем предвид, че оттогава цената на благородните метали като златото и среброто се е увеличила с икономическа нестабилност – нещата изглеждат космати за основното финансиране.

Дванадесет – Престижът на долара намалява

Въпреки че заема лъвския дял от световната валута – престижът на американския долар намалява с по-бързи темпове – толкова много, че чуваме все по-силни и по-силни призиви за алтернатива – която включва виртуални валути и стабилни монети, според като напускащия Марк Карни от Bank of England.

Тринадесет – Ерата на банковата тайна приключи

Докато региони по света като Бахамските острови и Швейцария основно се разглеждат като убежище за вашите пари, това се превръща в минало – тъй като същите тези държави работят още по-тясно и често с данъчните власти, за да отсеят потенциалните укривания на данъци, сред които други видове злоупотреби.

Четиринадесет – Масовото наблюдение се появява все повече и повече

За съжаление се оказва, че Оруел е правилен, когато сложи писалка на хартия и създаде „1984“. Масовото наблюдение рязко се е увеличило, не само в по-авторитарните региони на света – тъй като градове като Лондон са харесали разпознаването на лица.

Петнадесет – Без пари, само карта / без карта

Безкасовото преминаване е добре, стига да остане избор за тези, които предпочитат да го използват. Но в страни като Швеция намаляващото използване на хартиени пари всъщност доведе до замразяване на повече хора от системата, тъй като тя постепенно става все по-дигитална.

Шестнадесет – Санкции и пари като оръжие

С администрацията на Тръмп виждаме как международните мрежи за сетълмент се развиват и дори се затварят, когато влизат в сила международните санкции срещу подобни на Иран и Русия. Това поставя още повече напрежение върху финансовата система, като същевременно кара същите тези авторитарни държави да търсят алтернативни финансови методи, за да се оттеглят от санкциите.

Седемнадесет – нарастващото влияние на Биткойн като контрапункт

Докато Махмудов не спира да го казва, Биткойн непрекъснато култивира репутация на финансово безопасно убежище за парите и инвестициите на хората. Причината е, че тя все още не е напълно „безопасна“ за своите потребители и ще отнеме известно време, преди този стремеж да бъде осъществен, но това е жизнеспособно убежище.

Осемнадесет – „Факелът е предаден“

Това ново поколение хора е много по-грамотно и любопитно към новите неща в сравнение с поколенията, които са дошли преди тях. С отдалечаването на по-малко грамотните в технологично отношение нови поколения ще нарушат дълбоко „приетите“ норми.

Деветнадесет – Интернет бързо се разраства

Броят на новите граждани на Интернет нараства стремително и за това помага фактът, че хората от нововъзникващия свят постоянно се включват все повече и повече в интернет.

Двадесет – Появата на смартфони

Интернет на нещата също е нещо, което си струва да се вземе под внимание – особено при много повече хора, които не само имат смартфони, но ги използват изцяло за гледане на видеоклипове, търсене в интернет и дори вземане на финансови решения чрез тези революционни устройства.

Двадесет и една – Светът е по-онлайн от всякога

Да бъдеш в интернет се превърна от интересен вариант в категорична необходимост, независимо за кого работиш. В резултат на това има много повече нужда парите да бъдат толкова достъпни и гъвкави, колкото другите части от живота на тези силно дигитализирани хора.

Двадесет и два – Биткойн и възходът на финансирането на крипто

Криптовалутите, и особено биткойните, непрекъснато придобиват привлекателност не само като финансов инструмент за своите потребители, но и като средство за инвестиция и (за някои) основен елемент на значим портфейл. Със зелената светлина, дадена на Bakkt и неговите фючърсни договори за Биткойн – Биткойн и криптовалути навлизат в конвенционалния инвестиционен свят.

Двадесет и три – Биткойн непрекъснато се подобрява по отношение на мащаба и ефекта

Въпреки че биткойнът е известен със своята непоколебимост да се променя за своите потребители и нарастващата потребителска база. Криптовалутите непрекъснато работят върху решения за ниво 1 и слой 2 за справяне с хронични проблеми като транзакционни разходи, рязкост и мащабируемост. И Bitcoin не е непознат за необходимостта от това, тъй като основният му екип за разработки също работи по тези въпроси – въпреки икономическите резултати на BTC.

Двадесет и четири – BTC Core все още проправя пътя с последователност

Големи блокове? Вътрешна имплозия? Независимо от начина, по който биткойнът изхвърля биткойн, основните основи на ден-1 непрекъснато се подобряват и поддържат, независимо колко добре или бързо расте стойността на биткойн.

Двадесет и пет – Технологии Layer-2 на Bitcoin

Разглеждане на многобройните тесни места, които идват и служат за предотвратяване на масовото приемане на биткойни. Основният му екип за разработка работи усилено, за да представи някои решения от ниво 2, които включват Lightning, който повишава скоростта на транзакциите, както и дървета Merkle за намаляване на търсенето на място в паметта и скорост на обработка за обработка на информация.

Двадесет и шест – предстоят още, когато става въпрос за подобрения

Както бе споменато по-горе, докато Bitcoin въведе промени в своята система още с въвеждането на мълниеносната мрежа за скорост на обработка и дърветата Merkle. Биткойнът има редица различни подобрения и функции, които включват: (Подводни суапове, атомни суапове, двойно финансирани канали, Сфинкс, Неутрино, Елту и др.).

Двадесет и седем – Полага се инфраструктура за биткойн

Lightning Network е нещо, което идва към много повече елементи на Bitcoin – особено когато разработчиците се стремят да го използват по-задълбочено, заедно с добавянето на други продукти и услуги.

Двадесет и осем – Мощната скорост на хеширане на Биткойн

Докато подобните на Bitcoin SV и ABC се бият жестоко по въпроса за скоростта на хеширане и мощността на обработка, скоростта на хеширане на Bitcoin достигна безпрецедентно високо.

Двадесет и девет – Hash Rate (отново)

Нарушаването на хешрейта на биткойните е нещо, което бързо се подобрява с годините. Което е чудесна новина за пула от миньори.

Тридесет – биткойн решения за попечителство

С тази повишена популярност както сред новодошлите, така и сред професионалистите инвеститори – необходимостта от по-професионални съпътстващи услуги за инвестиции в биткойн. Конкретно сигурни решения за съхранение и особено решения за попечителство.

Тридесет и един – Случаите на използване на биткойни нарастват

Много повече от това, че се прилага като виртуален вид пари, Биткойн добавя към непрекъснато нарастващия си списък с случаи на употреба, като мълниеносната мрежа е използвана като решение за плащане и дори игри с подобни на Satoshi Games.

Тридесет и две – Биткойн като известен претендент

Докато биткойнът привлича общественото внимание като процъфтяващ инвестиционен пазар преди растежа на балона и поп. Същите тези хора, заедно с още милиони, бавно достигат до осъзнаването, че биткойнът е нещо повече от инвестиционно средство и че има елементи, които превъзхождат другите видове парични продукти там.

Тридесет и три – Bitcoin нараства като цяло

С основния екип за разработка и общността на Биткойн, които възприемат нови и иновативни решения за своята валута и блокчейн, това е инфраструктура, която нараства значително и показва малко признаци на спиране.

Тридесет и четири – Споменът

Биткойн мемите са нещо повече от новост – те са част от много мощна маркетингова кампания и, нека си признаем – те са много ефективни. Дигиталният маркетинг 101 ни учи, че ако можете да създадете нещо, което се превръща във вирусен феномен, тогава ще сте постигнали обхват, който надхвърля само хиляди.

Тридесет и пет – Биткойн литературата се появява

Заедно с този вирусен маркетинг, литературата за биткойни и информацията за криптовалутите и блокчейн като цяло стават все по-широко разпространени. И за това помагат интелектуалци като Андреас Антонопулос заедно с Дон и Алекс Тапскот, публикуващи книги в този смисъл.

Тридесет и шест – биткойн образование

Заедно с появата на литература, мемове и по-широки инвестиции, Биткойн е видял пословичен разцвет на образованието за онези, които наистина са любопитни за него и заложената в него технология. Дори наблюдаваме нарастваща популярност на курсове, не само от големи фигури в индустрията, но и от утвърдени академични институции, като Оксфордския университет, Харвард и други.

Тридесет и седем – Възходът на едноличното биткойн предприемачество

Биткойнът е нещо повече от индустрия, която заобикаля добива на монетата, а е позволила и появата на съюзнически и базирани на доставки бизнеси и предприемачество. Това включва редица доставчици на твърди портфейли и хладилни складове, решения за попечителство и дори търговци на фючърсни договори, както скоро ще видим на пазара с Bakkt.

Тридесет и осем – Все повече традиционни финанси

С нарастващата популярност на биткойн и други криптовалути, наблюдаваме постоянен поток от конвенционални и институционални финанси и навлизане на инвеститори. Особено когато професионален бизнес като Intercontinental Exchange започва да предоставя професионални услуги за тези инвеститори.

Тридесет и девет – съотношението запас към дебит

Виждайки, че биткойните ще стават все по-трудни за извличане, отчасти поради нарастващата нужда от хешираща мощност от миньорите, но също така и от вградената му система на недостиг, това ще създаде много по-голяма пазарна оценка. Тъй като предлагането намалява, отчасти благодарение на намаляването наполовина и фиксираното предлагане, потребителите ще помогнат за задоволяване на търсенето, позволявайки оценката му да се увеличи.

Четиридесет – проникване на биткойн

Ние ви спестяваме намеците просто да влезете във факта, че докато биткойните проникването на политическите балони като Уестминстър и DC остава относително малко в сравнение с други индустрии. Фактът, че базирани на блокчейн решения като Facebook Libra вече са успели да го направят, вече е доказателство за това, което Bitcoin има, към момента на изпълнение.

Четиридесет и един – Биткойнът все още спада в глобалния финансов пазар

Когато се обмисля колко голям е фондовият пазар или пазарът на деривати и недвижимите имоти – камо ли пазарът на благородни метали в размер на близо 8 трилиона долара – BTC все още е относително малка по пазарна капитализация. Да не говорим, златото е на десетки векове, докато #Bitcoin е само на десетилетие и се брои. Бъдещето на „програмируемите пари“ на биткойните в рамките на глобалната парична база има много място за растеж.

Четиридесет и две – съотношението на Шарп

Не, не телевизионното предаване, а съотношението на Биткойн Шарп. За по-добър контекст: коефициентът на Шарп се отнася до производителността и нормата на възвръщаемост, която се ползват от инвеститорите в биткойн в сравнение с активи, които имат инвестиция с намален или нулев риск. За биткойните той се радва на по-висока доходност, коригирана към риска, в сравнение с други видове класове активи, но инвеститорите имат доста огромна възвръщаемост на инвестицията в най-добрите случаи.

Четиридесет и три – некорелация

Биткойнът е иконоборчески цифров актив, това е даденост, но фактът, че той просто не е свързан с друг вид клас активи, означава, че понякога може да противоречи на други активи и тяхното представяне.

Четиридесет и четири – убиец с парични преводи

Когато става въпрос за международни продукти като MoneyGram и Western Union, използвайки криптовалута като Биткойн, той напълно отстранява всяка нужда от трета страна да предизвика плащане или превод в международен план. Решенията за парични преводи всъщност са невероятно ценна индустрия и фактът, че криптовалутите предоставят иновативно и рентабилно решение, е безценен за милиони потребители.

Четиридесет и пет – Унищожаването като създаване за ICO и Altcoins

Въпреки че видяхме (много) буквалния „Tulip Mania“ на ICO и алткойни през 2016/2017, пейзажът става много по-лесен за потребителите за нови и опитни потребители на криптовалута. Което е много приветствано за всички потребители, като се има предвид фактът, че улеснява навигацията в крипто пространството и му осигурява по-голяма вероятност да спечели доверие на потребителите.

Четиридесет и шест – Волатилността намалява

Един от нетните положителни резултати в света на биткойните сега е, че със сигурност не виждаме вида на пазарната нестабилност, който направихме през 2017 и 2018 г. Има по-голямо чувство за стабилност на пазара на криптовалути и това е добре дошла промяна за биткойните, особено ако смята, че се третира по същия начин като конвенционална валута.

Четиридесет и седем – метриките продължават по веригата

Един огромен плюс, който виждаме от блокчейн и, особено за биткойните, е, че големите инвеститори държат здраво върху своите притежания от BTC. Това има добавения плюс, че не допринася за волатилността на пазара поради големи разпродажби или изкупуване на големи позиции.

Четиридесет и осем – притежателите на малки деноминации нарастват

Докато извънборсовите (OTC) и институционалните инвеститори постоянно се появяват, все още наблюдаваме справедлив дял от притежателите на малки деноминации. Според същите верижни показатели, на които се позовахме, наблюдаваме увеличаване на количеството потребители с малки деноминации на BTC. Те варират от 1, .1 (или 2 в случая на този автор) или дори 01BTC, държани в цифров или твърд портфейл.

Четиридесет и девет – покачването на цените на биткойните

Миналия месец видяхме, че цената на Биткойн се покачи нагоре, за да видим един от най-високите си времена преди леко отстъпление. Въпреки че инерцията не донесе там, все още наблюдаваме оптимистичен ръст от валутата.

Петдесет – Биткойн с продължителен възход

Според анализа на Log Log от наскоро, който показва логаритмично ценообразуване, както и времеви мащаб, показва, че въпреки че наблюдаваме забавяне на движението на цените на биткойн, ще видим по-бавни, надеждни, но продължаващи увеличения на цената на BTC и с много по-малко волатилност от преди.

Петдесет и една – по-малко капки

Наред с този по-надежден скок нагоре, размерът на месечните минимуми на цените очевидно намалява по честота и интензивност според анализа. И още по-добрата новина е, че това вероятно ще продължи и в бъдеще.

Петдесет и две – Самоукрепване

Основният дизайн на биткойн означава, че има атрибути към него, които позволяват непрекъснат цикъл на самоподхранване, който му позволява непрекъснато да става по-силен, което само ще подкрепи нивата на доверие, които инвеститорите имат в криптовалутата в дългосрочен план. Което също ще изтече към други криптовалути.

Ето го вярващи в биткойн. От Genesis-Satoshi Nakamoto дни до най-популярните крипто експерти ценови прогнози, вариращи от 100 000 – 1 000 000 милиона щатски долара обменния курс за биткойн (BTC) монета. Пазарът се загрява за сериозен ход или срив, но като се има предвид съвкупността от това, което току-що прочетохте, от възходящите прогнози за цените на BTC, до постоянното покачване на цената на биткойн през първите десет години и ако само няколко от 50-те катализаторите за стойност на пазарната капитализация на биткойни започват да щракат наведнъж, това може да превърне пазара в зелено и отново да премине към луната.

Погледът към най-добрите прогнози за цените на биткойн и историческите събития за ценообразуване на BTC трябва да помогнат за по-нататъшния разговор за това къде е отишъл биткойн, за да се знае къде отива в бъдеще. Ако имате анализ на цените на биткойн или прогноза за прогноза, моля, изпратете го по имейл на [email protected], за да бъде добавен към списъка.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner