Книга: Най-добрият хардуерен крипто портфейл за съхранение на биткойн

Ledger е признат за най-популярния хардуерен портфейл за биткойн за безопасно съхранение на криптовалути.

Този преглед от две части на Ledger обяснява как да използвате портфейла за хладилно съхранение и сравнение на Trezor / KeepKey.

Ето списък с точки за проверка на спецификациите за крипто портфейла на Ledger и подробности за компанията:

 • Официално име на портфейла: Книга
 • Официален уебсайт на портфейла: Ledger.com
 • Вход за официален портфейл: Ledger.com/start/
 • Продукти: Ledger Nano S (най-използвани), Ledger Nano X (следващо поколение), Ledger Blue (сензорен екран)
 • Тип съхранение: офлайн USB хардуерно устройство за хладилно съхранение (без батерия)
 • Основатели: Ledger SAS (Ерик Ларчевеке Съосновател, Паскал Готие, главен изпълнителен директор, Никола Бака, технически директор)
 • Местоположение и година на започване: 2014 г. в Париж, Франция (офиси в Ню Йорк, Хонконг, Сан Фран, Виерзон)
 • Поддръжка на монети: BTC, ETH, LTC, BCH, DASH, EOS, XLM, ADA, LINK, USDT, XMR, ZEC, NEM, ETC (1,250+)
 • Поддръжка на устройство: MacOS, Windows, Android и Linux плюс разширение за уеб браузър Ledger Live
 • Интеграция на софтуерен портфейл: MyCrypto, MEW, Binance, Magnum, Electrum, Mycelium, MetaMask
 • Интеграция на обмен: Changelly, Binance DEX, Bitstamp, ChangeNOW
 • Специални функции: Ledger Live, LCD екран, Bluetooth, приложение за мобилност, 2FA, инсталирани 100 приложения
 • Функции за сигурност: Фаза за възстановяване на 24 думи, лесно архивиране, дискретно влизане с ПИН, защитена от фалшификация опаковка
 • Екстри: Гаранция за връщане на парите, безплатна доставка, компактен, лек + (Ledger Vault / Ledger IoT)
 • Социални профили: Twitter, Facebook, GitHub, Reddit, Youtube, LinkedIn
 • Данни за връзка с компанията: имейл ([email protected]), без телефонна поддръжка, само онлайн форма за контакт тук
 • Ledger Wallet Price: Ledger Nano S = $ 59 USD, Ledger Nano X = $ 119,00 USD, Ledger Blue $ 270 USD
 • Аксесоари: Ledger On-the-Go кабелен комплект и Ledger Backup Pack
 • Къде да купя Ledger Wallet: кликнете тук сега, за да посетите официалния пазар на Ledger Wallet

Нашето ръководство ще помогне на потребителите да научат за предимствата на Ledger Wallet и да го сравнят с Trezor и KeepKey:

1) как да използвате, търгувате и настройвате най-популярния хардуерен портфейл за криптовалута, за да обменяте и съхранявате монети

2) сравнете всички атрибути и технически характеристики на Ledger с популярните конкуренти, портфейли Trezor и KeepKey

Contents

Ledger Wallet: Това ли е най-добрият вариант за съхранение на хардуер?

Дигиталните портфейли и портфейли за съхранение на грим съставят две от носителите за съхранение и плащания за всеки, който има някакъв интерес в света на криптовалутите; купуване, продажба, инвестиране или харчене.

Макар че по-рано обсъждахме вида на гъвкавостта на офлайн доставчика на студено съхранение – Trezor – този специалист по крипто хардуерни портфейли е само една от нарастващия брой от този вид компании.

Един от тях включва Ledger, който се появи около същата година като Trezor и е известен по-често като компания, ориентирана към фин баланс на ефективност и рентабилност за своите потенциални потребители.

И така, какво е Ledger? Какво го отличава? И кои са някои от решенията, които предлага на своите потенциални потребители? Нека да копаем в него.

Малко назад история за Ledger

Вероятно сте по-запознати с Ledger чрез неговата серия портфейли Nano или на базата на изцяло марка, така или иначе, произходът на компанията остава непроменен. След като е създадена през 2014 г., Ledger се занимава специално с хардуер и решения за сигурност, специално за биткойн.

Години по-надолу и оттогава той разшири услугите си, за да обхване други цифрови активи, след като успя успешно да получи повече от 85 милиона долара финансиране за своето предприятие, заедно с по-скорошен кръг от 75 милиона долара, който беше обявен още през януари 2018 г..

Оттогава Ledger избухна на световната сцена, за да предостави своите решения за портфейли за над 1 милион потребители в близо 180 страни досега, с всички средства, с които да го направи още по-далеч.

Подобно на Trezor, Ledger също така предоставя на потребителите широк достъп до силно активен вторичен пазар, който наистина ще помогне на достъпа до портфейлите му, както и по-голямото задвижване за пренасяне на криптовалути в основния поток.

Ledger’s Tokens – [Почти] всичко за ERC20 Tokens

Като цяло, според сайта на неговата страница за сравнение, в неговата гама от устройства, Ledgers Nano S и X могат да съхраняват съответно всяко количество от над 70 цифрови активи и още по-значителен брой ERC20 токени, включително редица широко използвани цифрови токени, използвани в света на игрите като Enjin (ENJ), Decentraland’s (MANA) и WAX жетони.

Този брой дигитални активи, които потребителите могат да изберат да съхраняват, обаче варира в зависимост от вида на модела, който решите да изберете от относително тесния каталог на книгите.

Странното от тях е по-старият, по-рентабилен Ledger Nano-S, който, както беше споменато по-рано, е по-евтин, но има по-тънък брой токени, които може да поддържа.

Въпреки че този общ брой е значително по-малък от разнообразието, разрешено от цифровите портфейли от неговия аналог – Trezor – например, броят на жетоните в и извън блокчейн света на игрите, който той поддържа, не е нищо, с което просто да се подигравате.

Дизайн и достъпност

Един от начините, по които Ledger наистина се отличава от Trezor, е неговият доста характерен външен вид „USB“. Толкова непретенциозен в своята естетика и все пак нещо, което можете лесно да държите на себе си и да включите към вас лаптопа, където и да се намирате, стига да разполагате с правилния кабел, за да го включите.

За разлика от моделите Trezor обаче, който е широко достъпен за компютър, лаптоп, заедно с iOS и Android. Моделите Ledger засега са несъвместими с мобилни устройства и таблети. Но там, където липсва гъвкавост, Nano S и X съставляват някои от по-трайните итерации на цифрови портфейли, до които потребителите могат да се доберат.

Много подобно на Trezor, мерките за сигурност на Ledger стоят като доста стабилни по отношение на неговия хард и софтуер. Това означава, че дори ако използвате компютър, който може да бъде засегнат от някакъв вид злонамерен софтуер, вашата криптовалута няма да бъде изложена на риск.

За разлика от Trezor, Ledger всъщност все още не е регистрирал нито една злонамерена атака срещу отделен потребител на портфейла. Това е в контраст с Trezor, който все още е уязвим за някаква форма на атака.

Можете също да използвате защитени семена от Ledger Nano-S и X, за да защитите онлайн цифрови портфейли, които си партнират с компанията, като Electrum, Mycelium, MyEtherWallet и редица други.

Представяме ви – Моделите: Nano S и X

книга-портфейл-в-кутията

Подобно на Trezor, Ledger се състои само от два различни вида дигитален портфейл, в зависимост от вида на желанията и нуждите на крайния потребител.

И двамата се отличават с относително еднакво ниво на сигурност, те имат свои собствени предимства, независимо дали са в конкуренция с други марки или над колкото искате да изпръскате твърд портфейл за студено съхранение.

Ledger Nano-S

Както беше по-рано и накратко споменато, Ledger Nano-S е по-рентабилният модел, наличен чрез Ledger.

Това струва само $ 59, това прави наистина полезен цифров портфейл за относително новодошли в света на криптовалутите, жертвайки разнообразие за подобрена сигурност.

Докато дигиталният портфейл е в състояние да съхранява само набор от приблизително 23 дигитални активи и токени ERC20, репутацията му за висока физическа и софтуерно базирана сигурност прави повече от адекватен компромис. Ако сте нов в инвестирането или използването на крипто, броят на крипто ще бъде без значение в двата случая; тъй като вашите забележителности ще бъдат насочени към основните монети и цифров портфейл.

Един от интересните атрибути, с които Nano-S може да се похвали, са двата му физически бутона, които се виждат ясно в горната страна на портфейла. За какво са те? Е, за да завърши всяко плащане (биткойн банкомат, Satoshi Point или други конкурентни решения за плащане, удобни за Леджър), потребителят ще трябва да натисне едновременно и двата бутона.

В кутията

Ако сте един от малкото, които решат да направят Nano-S вашият портфейл по избор (или дори начален портфейл), ето какво ще намерите в кутията (след като пристигне):

Първо и най-важното е, че всяка от тези кутии е обезопасена със защитно фолио, което лепи кутията заедно. Това, което първо ще искате да направите, е да се уверите, че няма признаци, че изобщо е било подправено. Ако има, можете да съобщите за това на компанията, за да получите заместител.

Второ, след като всъщност отворите кутията, трябва да намерите следното вътре:

 • The Ledger Nano-S
 • Един Micro-USB кабел (използва се за включването му както в портфейла, така и в компютъра / лаптопа)
 • Един ремък, за да държите портфейла си на врата си или да го завържете на каишка за колан
 • Един ключодържател / ключодържател
 • Лист с ключови думи за семена за записване на вашето семе.

Заедно с тези аксесоари, независимо дали става въпрос за Ledger Nano-S или X, и двата модела ви позволяват да създадете свой собствен уникален ПИН за достъп и преместване на вашите средства, добавяйки още един слой сигурност към решението на вашия портфейл.

Технически спецификации

 • 1 USB хардуерен портфейл, 1 USB кабел
 • Измерение & тегло
 • Размер: 56,95 мм х 17,4 мм х 9,1 мм
 • Тегло: 16.2g
 • Материали
 • Почистена неръждаема стомана и пластмаса.
 • Не е необходима батерия.
 • Микроконтролери & съединител
 • Конектор: USB тип Micro-B.
 • Ниво на сертифициране: CC EAL5+.
 • Чипове: ST31H320 (защитен) + STM32F042.

Съвместимост

64-битов настолен компютър (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux) с изключение на ARM процесори. Съвместим и със смартфони с Android 7+. Ще ви е необходим комплект OTG, за да свържете вашия Nano S към вашия работен плот или смартфон.

Устройството не е подходящо за копаене (вижте повече)

Криптографска поддръжка: Дайджест на съобщението: RIPEMD160, SHA224, SHA256, SHA384, SHA512, SHA3, SHA3-XOF, KECCAK, BLAKE2B, Grøstl

Криптографски ключ с генериране на ключове: DES (56, 112, 168 бита), AES (128, 192, 256 бита), ECC (256 бита), RSA (1024, 2048, 3072 4096 бита) RSA криптиране с PKCS1 v1.5, PKCS1 OEAP, NOPAD схеми Подпис на HMAC: HMAC-SHA256, HMAC-SHA512 Подпис на RSA с PKCS1 v1.5, PKCS1 PSS схеми Подпис на елиптична крива: ECDSA / EC-Schnorr (SECP256K1, SECP256R1, Brainpool256R1, Brainpool256A1E1H5DEH5EE5DEH5E1E5E1H5E1E5E1H5E1H5E1E1H5E1E1H5E1E1H5E1E5E1E5E1E5E1E1E5E1E5E1E1E5E1E5E1E1E5E1E5EE5EE5EE5EE5EE5EE5EE5EE5EE5EE5EEE5 (SECP256K1, SECP256R1, SECP521R1, Brainpool256R1, Brainpool256T1, Curve25519) Симетрична криптография: DES, Triple-DES, AES с ISO9797M1, ISO9797M2, NOPAD схеми Генерация на произволни числа: RND, Prime RND (TRIST TRNG), CIST DRBG

Ledger Nano-X

В сравнение с Ledger Nano-S, Nano-X е първокласният твърд портфейл от Ledger. С ценови етикет от $ 115 и носи със себе си много по-обширна гама от функции и монети, които потребителите могат да съхраняват.

Що се отнася до жетоните, например, Nano-X разширява по-тънкия набор от монети на Nano-S, като близо 1000 различни монети са съвместими и достъпни за съхранение в портфейла.

Тази достъпност на монети е съчетана с много по-сложен базисен софтуер. Това означава, че потребителите могат да добавят допълнителен цифров мек портфейл като приложение в Ledger Nano-X.

Според компанията това включва повече от 25 различни дигитални портфейла, които осигуряват допълнителна подкрепа за този дълъг списък с цифрови активи.

В кутията

 • The Ledger Nano-X
 • Един Micro-USB кабел (използван за включването му както в портфейла, така и в компютъра / лаптопа)
 • Един ремък, за да държите портфейла си на врата си или да го завържете на каишка за колан
 • Един ключодържател / ключодържател
 • Лист с ключови думи за семена за записване на вашето семе.

Nano-X в джоба ви и на мобилния ви телефон

Nano-X е много повече от физически портфейл. Между броя на цифровите портфейли, които позволява на потребителите да изтеглят като приложения.

Nano-X идва с достъп до онлайн приложението, известно като Ledger Live.

Това приложение е широко достъпно както за настолни компютри, така и за мобилни устройства; позволявайки на бъдещите потребители да получат пълна визуализация на своите портфейли от цифрови активи, тяхната дейност и текущата им ефективност във валутите.

Когато Nano-X е различен, приложението Ledger Live е достъпно за използване както на настолни компютри, така и на мобилни устройства. Това приложение също така предоставя на потребителите начин да изтеглят най-новите корекции за сигурност и за портфейла си.

Настройка

книга-портфейл-преглед-ръководство

Въпреки че Nano-X е по-сложният от двата цифрови портфейла, системата му за вграждане и влизане е относително лесен процес. Всичко, което трябва да направите, е да следвате тези стъпки и ще бъдете на път.

1 – Задаване на вашия личен идентификационен номер (ПИН):

По същия начин, както когато включите мобилния си телефон (независимо от iOS или Android), когато активирате Nano-X, ще бъдете подканени да въведете персонализиран ПИН от 4 до 8 цифри.

Както беше описано по-горе, както S, така и X имат. два бутона в горната част на портфейла. Въвеждате цифрите чрез натискане на единия или другия бутон и натискате enter, като натискате и двата бутона заедно.

2 – Запишете вашата фраза за семената: 

Във всяка кутия има хартиена брошура за записване на поредица от ключови думи, за да получите достъп до вашия цифров портфейл. Това е известно като Seed Phrase и се състои от 24 думи, които трябва да бъдат записани в последователен ред.

Когато стартирате устройството, ще бъдете посрещнати с тези начални фрази. Не забравяйте да ги запишете и да ги съхранявате на сигурно място. Ако някога загубите достъп до вашата сметка и средства, можете да използвате тази начална фраза, за да си възвърнете достъпа.

Това, което прави тази стъпка малко по-тромава за новите потребители, е, че Ledger Nano-X е настроен така, че тази част да не може да се пропусне.

3 – Сдвояване на Nano-X с вашия мобилен телефон:

Както вече споменахме, Nano-X позволява на потребителите да сдвояват хардуерния си портфейл с десктопа, мобилния си телефон или дори и двете чрез онлайн приложението – Ledger Live.

Един от аспектите на това сдвояване е, че често може да бъде малко бъги или изпъстрено със проблеми със сигнала. Това е главно защото мобилното сдвояване се осъществява през Bluetooth, който преглъща мобилната ви батерия, като същевременно доставя не толкова перфектен сигнал между телефона и портфейла.

Дори ако това е (било) вашето преживяване при качване, можете просто да изчакате, когато става въпрос за връзката, тъй като портфейлът автоматично одобрява връзката след известно време.

Оттук нататък е доста проста задача да изтеглите конкретни приложения (портфейли), насочени към вида цифрови активи, които искате да притежавате.

Разходите съвпадат – Ledger Versus Trezor

Trezor-Vs-Ledger преглед

Направихме няколко сравнения със съвременния аналог на Ledgers – Trezor – който беше създаден по същото време и предоставя на потребителите си конкурентни модели. Въпреки че всеки има своите плюсове и минуси, къде Ledger съвпада с Trezors Model One?

Е, сравнявайки ги директно, Trezor Model One струва приблизително $ 80, докато Ledger Nano S превъзхожда по отношение на разходите с цена от $ 59.

Докато Model One предлага по-обширна гама от цифрови активи, Nano-S компенсира своето ограничено разпространение на токени с по-голяма репутация за цифрова сигурност, независимо дали е в джоба ви; неговата стоманена рамка означава, че тя може да отнеме повече от справедливия дял от хитове. Освен онлайн, със своите мерки за киберсигурност, които означават, че пак ще можете да управлявате своите цифрови активи; без значение какви ограничения може да издържи вашият работен плот.

Сега, след като имате кратко сравнение на цените на хардуерните портфейли Ledger и Trezor, нека се потопим дълбоко и сравним крипто портфейла Ledger едно до друго, съвпадайки с опциите Trezor и KeepKey като нашата част втора част от ръководството за преглед на потребителя.

Ledger Nano S Wallet Review: Ledger Vs Trezor Vs KeepKey

Trezor + Ledger + KeepKey сравнение

Крипто портфейлът Ledger Nano S е най-популярният крипто портфейл в света. Мултивалутният портфейл ви позволява да управлявате 22 монети и стотици ERC-20 токени, като използвате удобни приложения.

Днес обясняваме всичко, което трябва да знаете за портфейла Ledger Nano S, включително как портфейлът се сравнява с Trezor и KeepKey. Ще разгледаме и новия портфейл на Ledger Nano X, който беше представен през март 2019 г..

Какво представлява Ledger Nano S?

Ledger-nano-s

Както бе споменато по-горе, Ledger Nano S е популярен портфейл за криптовалута. Всъщност базираната в Париж Ledger твърди, че техният портфейл е най-популярният крипто портфейл на пазара. Към днешна дата компанията е продала над 1 милион портфейла Ledger Nano S в 165 страни.

Една от причините Ledger Nano S да е толкова популярен е цената му: само за 59 долара Ledger Nano S е оправдан разход за по-малки и по-големи крипто инвеститори. Тази цена от $ 59 включва дори безплатна доставка до почти всяка страна.

Тази цена от 59 долара също прави Ledger Nano S най-евтиният от трите хардуерни портфейла с екрани (включително портфейлите Trezor и KeepKey).

Nano S поддържа 22 монети и всички ERC 20 токени. От топ 20 на най-големите криптовалути по пазарна капитализация, Nano S поддържа всички освен една: не поддържа Bitcoin Cash SV (BSV).

Ledger Nano S първоначално е издаден през 2016 година.

Какво представлява Ledger Nano X?

рецензия на ledger-nano-x

Както бе споменато по-горе, през март 2019 г. Ledger представи нова версия на известния си портфейл Ledger, наречен Ledger Nano X. На цена 119 долара, Ledger Nano X е описан като „хардуерен портфейл от следващо поколение“. Той използва Bluetooth и най-съвременните функции за сигурност, за да поддържа вашите активи в безопасност.

Едно от най-големите предимства на Nano X пред оригиналния Nano X е, че не е необходимо да го свързвате към настолен компютър, за да го настроите. Можете да се свържете с портфейла чрез приложението Ledger Live за iOS или Android. Също така се свързвате с портфейла чрез Bluetooth, вместо да използвате USB кабел.

Приложението Ledger Live също ви позволява да проверите баланса си и да изпращате и получавате всички токени, поддържани от Ledger Nano X, което означава, че можете да правите сделки директно в приложението, вместо да прехвърляте токени на борса. Освен това можете да инсталирате до 100 приложения, за да управлявате различните си криптовалути.

Подобно на Nano S, Nano X поддържа 22 монети и всички ERC20 жетони. Чрез свързването на приложението Ledger Live към устройството чрез Bluetooth можете да управлявате своите криптовалутни резерви в движение.

Съвременните функции за сигурност на Nano S включват високо защитен чип, сертифициран CC EAL5 +, за съхранение на вашите лични ключове. Това е същият чип, използван в кредитни карти и паспорти. Ledger често твърди, че дизайнът му с два чипа прави портфейла по-сигурен от конкурентите му.

Устройството разполага с два бутона и един екран, което улеснява проверката на всяка транзакция. Цялата система е изградена върху собствената операционна система BOLOS.

Ledger Nano S срещу Ledger Nano X

Nano S и Nano X изглеждат учудващо сходни на пръв поглед. Nano X обаче е по-нов и е два пъти по-висок от цената на Nano S. Ето някои от забележителните разлики между двата популярни крипто хардуерни портфейла:

Холдинг срещу търговия: Nano S ви позволява да държите вашите крипто активи, но трябва да ги изпратите на борса за всяка търговия. Nano X ви позволява да търгувате с активи в движение.

Чип: Както Nano S, така и Nano X твърдят, че поддържат най-високите стандарти за сигурност, използвайки един и същ защитен чип.

Поддръжка на приложения: Nano X ви позволява да съхранявате до 100 приложения на устройството, докато Nano S ви позволява да съхранявате 3 до 20 приложения.

Ledger Live Mobile и настолно приложение: Както Nano S, така и Nano X поддържат мобилното и настолното приложение Ledger Live. Приложението ви позволява да управлявате всички активи на всяко устройство Ledger.

Поддръжка на Bluetooth: Nano X има Bluetooth връзка, която улеснява управлението на вашата крипто в движение, докато Nano S използва кабелна връзка.

Мобилни приложения: Ledger Live е наличен за настолни устройства при управление на Nano S и Nano X. Мобилното приложение е достъпно само за Android за Nano S (няма налична версия за iOS), докато версиите за iOS и Android са налични за Nano X Приложение Ledger Live.

Резолюция: Nano X има екран с по-висока разделителна способност (128 x 64) от Nano S (128 x 32).

Живот на батерията: Nano S няма вградена батерия и трябва да бъде свързан към компютър чрез USB, за да работи. Nano X издържа 8 часа на батерия в режим на готовност.

Цветови опции: Nano X се предлага само в черно, докато Nano S се предлага в черно, оранжево, розово, зелено, синьо и бяло.

Технически спецификации на Ledger: Nano S срещу Nano X

За да надградим споменатото по-горе, ето как техническите спецификации се разбиват за Nano S и Nano X:

Nano S

 • Капацитет: 3 до 20 приложения (в зависимост от размера на приложението)
 • Поддържани крипто активи: 1250+ (22 основни маркера и 1200+ ERC20 токена)
 • Поддръжка на платформа: Настолен компютър и Android
 • Съвместимост с портфейла: Съвместим с 50+ портфейла
 • Сигурност: Сертифициран чип със защитен елемент (CC EAL5 +)
 • Сертифициране: Независим сертифициран от ANSSI
 • ПИН код: Да
 • Архивиране: Фраза за възстановяване на 24 думи
 • Bluetooth: Не
 • Резолюция на екрана: 128 х 32
 • Конектор: USB тип Micro-B
 • Батерия: Не
 • Размер: 57 х 17,4 х 9,1 мм
 • Тегло: 16.2g

Nano X

 • Капацитет: До 100 приложения (в зависимост от размера на приложението)
 • Поддържани крипто активи: 1250+ (22 основни маркера и 1200+ ERC20 маркера)
 • Поддръжка на платформа: Настолни компютри, Android и iOS
 • Съвместимост с портфейла: Съвместим с 50+ портфейла
 • Сигурност: Сертифициран чип със защитен елемент (CC EAL5 +)
 • Сертифициране: Независим сертифициран от ANSSI
 • ПИН код: Да
 • Архивиране: Фраза за възстановяване на 24 думи
 • Резолюция на екрана: 128 х 64
 • Конектор: USB Type-C
 • Батерия: 8 часа в режим на готовност
 • Размер: 72 х 18,6 х 11,75 мм
 • Тегло: 34g

Относно Леджър

Ledger стартира през 2014 г. от група експерти с опит в сигурността, криптовалутите и предприемачеството.

Седалището на компанията е в Париж, въпреки че компанията има офиси и във Виерзон и Сан Франциско.

Ledger Versus KeepKey Versus KeepKey

Ledger, Trezor и KeepKey са трите най-популярни компании за крипто портфейли на пазара днес. Как се сравняват портфейлите един с друг? Нека разгледаме по-отблизо.

Забележка: за целите на това сравнение анализираме Ledger Nano S спрямо портфейлите Trezor и KeepKey – не Ledger Nano X.

Цена

 • Ledger Nano S: $ 59
 • Trezor: 99 долара
 • KeepKey: 99 долара

Първоначално Nano S беше на цена около $ 100, въпреки че цената спадна от първоначалното пускане на устройството през 2016 г. Днес Nano S е с около 30% по-евтин от двамата си основни конкуренти. Както бе споменато по-горе, това е оправдан разход дори за някой с по-малки криптовалути.

Победител: Ledger Nano S

Екран

И трите портфейла по-горе имат екрани. Екраните обикновено се предпочитат, защото улеснява управлението на крипто притежанията ви и контрола накъде отива вашата крипто. Друго ключово предимство на екрана е, че можете да архивирате фразата за възстановяване, без да я излагате на компютър.

Победител: Вратовръзка

Сигурност

И трите крипто портфейла са изключително сигурни по отношение на защитата на чипа. Nano S използва защитен чип, докато KeepKey и Trezor са по-подобни на малките компютри.

Най-слабата връзка за сигурност и за трите портфейла е моментът, когато ги свържете към компютър. Ако компютърът ви е заразен, тогава и трите портфейла ще бъдат компрометирани (въпреки че и трите портфейла имат защити, които ги предпазват, дори когато се използват на компрометирани компютри).

Победител: Вратовръзка

Настройвам

Настройването на трите портфейла е лесно. Създавате портфейла, задавате парола и създавате фраза за възстановяване от 24 думи. Настройвате портфейлите, като ги свързвате с всяко настолно устройство.

Победител: Вратовръзка

Размер & Дизайн

Трите портфейла се различават значително по размер. Портфейлът Trezor е най-малкият досега, докато Nano S е сгъваем и е с размерите на среден USB стик. KeepKey е много по-голям от другите два.

Победител: Вратовръзка

Бутони и интерфейс

KeepKey е по-голям по размер от Trezor и Nano S, въпреки че по-голямата част от този размер се състои от екрана. KeepKey има много по-голям екран, което някои потребители оценяват.

По отношение на физическите бутони, Trezor и Nano S имат два бутона, докато KeepKey има един бутон.

Победител: Вратовръзка

Качество на материалите и конструкцията

Trezor е направен от пластмаса, докато портфейлите Nano S и KeepKey са направени от алуминий. Алуминият може да звучи по-добре, но пластмасовият дизайн на Trezor всъщност го прави по-устойчив на падане.

Победител: Вратовръзка

Софтуерна съвместимост

Трите портфейла се различават значително по отношение на софтуерната съвместимост, включително кои приложения за портфейли и разширения за Chrome поддържат. Като цяло Trezor има най-добрата поддръжка, въпреки че Nano S и KeepKey изостават. И трите поддържат най-популярните приложения за крипто портфейли като Electrum, Mycelium и MyEtherWallet.

 • Поддържан Trezor софтуер: Electrum, Mycelium, MyEtherWallet, Copay, MultiBit HD, GreenBits, GreenAddress и myTREZOR
 • Поддържан софтуер на Ledger Nano S: Electrum, Mycelium, MyEtherWallet, Copay, GreenBits, GreenAddress и Ledger Chrome
 • Поддържан софтуер KeepKey: Electrum, Mycelium, MyEtherWallet, MultiBit HD, GreenBits, GreenAddress и KeepKey Chrome.

Победител: Трезор

Поддръжка на криптовалута

Ledger Nano S поддържа най-широката гама от монети, включително всяка монета в топ 20, с изключение на Bitcoin Cash SV (BSV). Trezor и KeepKey изостават в поддръжката на криптовалути.

 • Ledger Nano S: BTC, ETH, XRP, LTC, BCH, EOS, BNB, USDT, XLM, ADA, TRX, XMR, DASH, ATOM, IOTA, NEO, ETC и ZEC.
 • Trezor: BTC, ETH, XRP, LTC, BCH, BNB, USDT, XLM, ADA, XMR, DASH, ATOM, ETC и ZEC.
 • KeepKey: BTC, ETH, LTC, BCH, BNB, USDT и DASH.

Победител: Ledger Nano S

Кой портфейл за криптовалута е най-добър?

книга-портфейл-офиси

Много от горните категории бяха класирани като „връзки“. Направихме това нарочно: да, има големи разлики между крипто портфейлите по-горе. Много от тези различия обаче се свеждат до личните предпочитания, а не обективни предимства или недостатъци.

И трите портфейла са високосигурни крипто портфейли с лесни за използване интерфейси и полезни дисплеи. И трите изглеждат много различни един от друг, но функционират до голяма степен по един и същи начин.

Въз основа на вашите лични предпочитания можете да изберете някой от трите портфейла по-горе. Потребителите на Crypto, които търсят крипто портфейл с добра стойност, който не прави компромис с качеството, например, може да искат да закупят Nano S. Потребителите на Crypto, които търсят най-добрата софтуерна поддръжка за крипто портфейл, междувременно може да са готови да похарчат за Трезор. А уникалният дизайн на KeepKey го прави популярен алтернативен избор – стига да сте добре с по-малкия поддържан набор от монети.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner