Bakkt марширува към лятното стартиране на потребителско приложение, докато затваря 300 милиона долара от серия B

300 милиона долара

Докато крипто пазарите остават в състояние на промяна, тъй като светът се справя с продължаващите ефекти на COVID-19, има една компания, която се камионира, без фаза. Bakkt, популярният доставчик на услуги за цифрови активи, обяви успешното завършване на тяхната серия B.

На това събитие компанията донесе общо 300 милиона долара от различни инвеститори. Това води до тяхното общо набрано, към днешна дата, до близо 500 милиона долара между всеки от техните рейзове.

Участници

В процеса на набиране на толкова солидна сума, Bakkt видя участието на различни компании в тяхната серия B. Следва списък на компаниите, които видяха / виждат обещанието на Bakkt, и решиха да приведат целите си в младото облекло.

 • CMT Digital
 • Pantera Capital
 • Goldfinch Partners
 • М12
 • Междуконтинентална борса (ICE)
 • PayU
 • Консултантска група в Бостън

Ако тези имена звънят, това може да се дължи отчасти на участието им в първоначалната серия А. на Bakkt. С втора инвестиция от множество компании изглежда, че Bakkt е успял да направи добро впечатление на всички участници, тъй като са се ориентирали към бурен пазар през целия си живот.

Потребителско приложение

Потребителското приложение Bakkt, което трябва да стартира през лятото на 2020 г., е повече от просто още един портфейл за държане на цифрови активи. Приложението носи със себе си множество функции, които му позволяват да стои отделно от пакета и примамва масовото приемане.

Bakkt заяви, че приложението ще се основава на 4 основни функции, които позволяват на потребителя му:

 1. Съберете различни активи, които варират от крипто, до пари, точки за лоялност и дори награди в играта
 2. Безпроблемно конвертирайте всеки / всеки от тези активи в биткойн, пари в брой и други
 3. Търгувайте с поддържани крипто активи на сигурно място в приложението
 4. Плащания чрез приложението или чрез използване на „Bakkt Card“.

За мнозина портфейлите им са пълни с карти за лоялност; Карти, които имат неизползвани точки за лоялност. Не сте сигурни на какво да използвате тези въздушни мили? Просто ги свържете с приложението Bakkt и ги използвайте по всякакъв начин, който сметнете за подходящ чрез изброените по-горе функции.

По същество това, което прави приложението Bakkt, е да максимизира ефективността и гъвкавостта на програмите за лоялност и цифровите активи, като същевременно осигурява изход за тяхното осребряване и използване.

Коментар

След като съобщи днешните новини, изпълнителният директор на Bakkt, Майк Бландина, отдели време да сподели вълнението си. Следващото изявление засегна обхвата на постигнатото от компанията за 2 години от старта.

Майк Бландина държави,

„Радвам се от потенциала ни да отключим близо 1 трилион долара цифрови активи, когато приложението Bakkt стартира това лято. С приключването на нашето финансиране от Серия B и неотдавнашното придобиване на Bridge2 Solutions, Bakkt вече е екип от 350 служители и управлява програмите за обратно изкупуване на лоялност за 7 от топ 10 финансови институции и над 4500 програми за лоялност и стимулиране, включително две от най-големите в САЩ авиокомпании. Имаме уникалната възможност да използваме технологиите, инфраструктурата и партньорите в нашия бизнес, за да предлагаме иновативни нови продукти на пазара и по този начин да разширяваме достъпа до глобалната икономика. “

CPO до CEO

Въпреки че стартира само преди 2 години и досега се смяташе за успех, Bakkt вече е видял смяна на охрана на върха на компанията. Тази промяна беше неотдавнашното повишение на Майк Бландина от главен изпълнителен директор.

Важно е обаче да се отбележи, че излизането на Кели Лофлер не се дължи на недостатъци в представянето, а по-скоро на възможност, която не може да бъде пропусната – място в Сената на САЩ.

Тази възможност за Майк Бландина не беше просто късмет. След повишаването си, компанията майка Bakkt, ICE, отбеляза огромния му опит като голяма благодат.

Изпълнителният директор на ICE, Джефри Спречър, заяви,

„Като главен изпълнителен директор, Майк ще очертае стратегическите насоки на Bakkt, платежните продукти и пазари, както и надзора върху регулаторните и финансовите резултати на компанията … Неговият повече от 25 години опит в плащанията по продукти, инженеринг, стратегия и операции ще продължи да служи добре ни. “

Маяк на надеждата

Когато Bakkt стартира за първи път през 2018 г., това беше по тъмно време в света на крипто / блокчейн. Цялата индустрия беше в средата на това, което стана известно като „крипто зима“. Влизането им в сектора беше много възвестено и представляваше сигнал за надежда за нещата, които идват през месеците, предхождащи изстрелването.

Бързо напред към 2020 г. и Bakkt отново дава блясък надежда за бъдещето чрез дългоочакваното си потребителско приложение. Тази надежда е може би необходима повече от всякога, тъй като несигурността заобикаля не само крипто и блокчейн начинанията, но и общия фондов пазар; Несигурността, която изглежда е готова да остане, докато пазарите се справят с глобалната пандемия на COVID-19.

Основен напредък от голяма компания, постигнат в тъмните времена на потиснат пазар. Да се ​​надяваме, че това лятно издание на потребителското приложение надхвърля и без това високите очаквания.

Bakkt

Основана през 2018 г., Bakkt е дъщерно дружество на Междуконтиненталната борса, оперираща извън Атланта, Джорджия. Преди всичко екипът на Bakkt работи за разработване на решения около цифровите активи. Тези решения варират от фючърсни договори, до предстоящото потребителско приложение и др.

Главният изпълнителен директор Майк Бландина понастоящем ръководи операциите на компанията.

В други новини

Докато мотивът на всяка компания е различен, Bakkt споделя успешното им повишаване с различни други да направят същото през последните месеци. Следващите статии подробно описват няколко от тези събития, при които обещаващите компании внасят милиони инвестиции, вариращи от 5 милиона до 200 милиона долара.

Horizon Globex разтърсва екипа, докато хоства успешна серия A

Securrency привлича $ 17.75M по време на успешната серия A

Ripple достига оценка от 10 милиарда долара след 200 милиона долара от серия C

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner