Les dades de futurs proporcionen senyals mixtos ja que Bitcoin segueix actius d’alt risc: divendres de futurs

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

Bitcoin (BTC) el preu es va negociar en un interval ajustat, entre 9.500 i 10.000 dòlars a la setmana, abans d’un fort descens que va arribar fins als 9.033 dòlars el dijous, segons OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925) preu. Tanmateix, la moneda digital líder des de llavors s’ha recuperat fins als 9.400 dòlars en el moment d’escriure.

El gran retrocés d’ahir va coincidir amb el comportament del mercat mundial pel que fa als actius d’alt risc. Amb les perspectives econòmiques proporcionades pel Reserva Federal i el dos milions cas de coronavirus es va informar als Estats Units, que l’índex de volatilitat (VIX) es va disparar de nou. VIX s’ha mogut històricament al contrari que el de Bitcoin direcció.

Mentrestant, les dades comercials d’OKEx van mostrar senyals mixtes. La prima trimestral de futurs sub 100 dòlars encara mostra confiança a mig termini, però la ràtio llarga / curta inferior a 1,0 i una ràtio de préstec de marge sub 2,0 indiquen que els comerciants minoristes han descarregat les seves participacions.

La caiguda de l’interès obert (OI) també deixa entreveure alguns beneficis, però és possible que els comerciants vulguin adoptar un enfocament d’esperar i veure fins que el mercat prengui una direcció.

Gràfic BTC USDGràfic 1D de OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925). Font: OKEx

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarga / curta

La ràtio llarg / curt havia estat inferior a 1,2 durant els darrers set dies. Després de caure per sota d’1,0 dimarts, va tornar a pujar breument, però el retrocés de dijous va fer caure la ràtio a 0,9, cosa que suggereix un canvi cap a posicions curtes.

Ràtio curta llarga de BitcoinHora de recollida de dades: 6/5 0:00 a.m. a 6/12 6:00 a.m. (UTC)

La relació llarga / curta compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. Això significa que el nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és inferior a 1, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts i viceversa.

Base BTC

Els últims futurs bimensuals s’han publicat avui, passant de BTCUSD0925 a BTCUSD1225, i vam veure una prima elevada de 140 dòlars en el moment del llançament.

El futur del contracte trimestral és ara BTCUSD0925 en lloc de BTCUSD0626, i la seva prima ha caigut d’uns 200 dòlars a la meitat de la setmana a menys de 100 dòlars ara. Tot i això, encara mostra certa confiança entre els participants del mercat a mitjà i llarg termini.

Base BTCHora de recollida de dades: 6/5 0:00 a.m. a 6/12 6:00 a.m. (UTC)

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica entre ells. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu del bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

Interès obert i volum de negociació

Open Interest (OI) havia arribat al màxim el dijous a 6,6 milions de contractes (1 contracte = 100 dòlars), però va baixar significativament fins als 5,8 milions de contractes a mesura que el preu baixava. El moviment indica que algunes balenes amb pantalons curts oberts prèviament han tancat les seves posicions, juntament amb grans liquidacions.

Interès obert de BitcoinHora de recollida de dades: 6/5 0:00 a.m. a 6/12 6:00 a.m. (UTC)

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes noves posicions.

Ràtio de préstec del marge BTC

La ràtio de préstecs de marge ha fluctuat molt durant la setmana, cosa que suggereix que els comerciants no confien gaire. Després de l’enfonsament de dijous, la ràtio va assolir un mínim recent d’1,94 i ara cotitza a prop de 2,0, cosa que reflecteix el sentiment baixista a curt termini al mercat spot..

Ràtio de préstec de marge de BitcoinHora de recollida de dades: 6/5 0:00 a.m. a 6/12 6:00 a.m. (UTC)

La proporció de préstecs de marge són les dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que presten USDT en comparació amb els que presten BTC en valor USDT durant un període de temps.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a avaluar el sentiment del mercat. En general, els que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és alta, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Trader Insight

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

Després de l’accident de dijous, l’assistència de 9.300 dòlars es va convertir en un nivell important. Trencar per sota d’aquest nivell probablement en provarà 8.500. No obstant això, el ràpid rebot de divendres va dificultar als comerciants ser massa pessimistes. Ara que la correlació de Bitcoin amb altres actius d’alt risc torna a estar sota els focus, els comerciants es beneficiarien de vigilar diversos mercats..

Exempció de responsabilitat: aquest material no s’ha de prendre com a base per prendre decisions d’inversió ni interpretar-se com una recomanació per realitzar transaccions d’inversió. El comerç d’actius digitals comporta un risc important i pot provocar la pèrdua del capital invertit. Heu d’assegurar-vos que compreneu plenament el risc que comporta i que tingueu en compte el vostre nivell d’experiència, els objectius d’inversió i, si cal, consulteu assessorament financer independent

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner