La mineria de Bitcoin al límit després del col·lapse del preu, les accions veuen la volatilitat extrema: Market Watch Weekly

La setmana passada va ser brutal, per qualsevol compte. La volatilitat dels productes financers va augmentar massivament a causa de la propagació mundial del coronavirus (COVID-19) i de l’impacte guerra de preus del petroli.

Durant les darreres tres setmanes, el S&P 500 es va submergir de 3.400 a 2.400 abans del rebot de divendres, mentre que el preu del cru caigut en picat de 55 a 28 dòlars. Els actius de refugi segur, com l’or, no funcionen tan bé com molts havien esperat.

Els inversors es disparen a vendre tot el que puguin trobar per compensar la liquiditat. Tots els participants del mercat intenten tornar a valorar els actius, però és extremadament difícil donada la incertesa que els envolta.

El mercat de renda variable dels Estats Units va experimentar el mercat baixista més ràpid de la història, amb una pèrdua de 1,4 per cent durant 22 dies, segons un butlletí de Digital Asset Research enviat el 13 de març&P 500 mostra una forta correlació positiva amb el preu de Bitcoin (BTC) durant els darrers mesos. La correlació de 90 dies entre els dos actius va pujar al nivell més alt segons les dades de Coinmetrics. 

Correlació de 90 dies: BTC-S&P 500. Font: Coinmetria & Investigació Arcana

Dijous sagnant a tots els actius

Dijous, 12 de març, els tres índexs principals dels Estats Units van caure aproximadament 7 percentatge durant les hores comercials dels Estats Units al matí i, per segona vegada en una setmana, es va activar una aturada comercial que va durar 15 minuts. El comerç anterior de disjuntors a tot el mercat es va aturar ha passat aquest dilluns 9 de març.

El 12 de març es va poder comprovar les vendes i el xoc de liquiditat en gairebé tots els actius, sense Bitcoin com a excepció. Bitcoin va caure de 7.300 a 5.600 dòlars en diverses hores, trencant el nivell de suport de 7.000 dòlars aquell matí.

Una altra venda severa va portar BTC a 3.890 dòlars aquella nit, assolint el seu nivell més baix des del març de 2019 per l’índex OKEx BTC i caient gairebé el 50 per cent en 24 hores..

Preu índex OKEX BTC. Font: OKEx

Recerca digital d’actius d’aquesta setmana informe mostra els descensos històrics del preu de Bitcoin. Bitcoin mai no havia exhibit una reducció superior al 50 per cent. Tanmateix, dijous, la criptomoneda líder havia assolit un descens del -61,8 per cent, el pitjor de la seva història.  

Disminucions històriques de Bitcoin (caiguda del preu entre els preus màxims i mínims). Font: Digital Asset Research

Tot i que el mercat busca actius de refugi segur, és possible que BTC no sigui l’ideal. Segueix sent un actiu molt especulatiu i líquid. Els recursos amb aquestes característiques són tradicionalment els primers que es venen quan s’atura la música.

Desguàs de liquiditat al mercat de derivats

Segons un tuit de l’empresa d’anàlisi criptogràfica Esbiaixar, gairebé 50.000 milions de dòlars en futurs de Bitcoin es van negociar a través d’intercanvis criptogràfics el 12 de març, amb només dos intercanvis: OKEx i BitMEX, que van superar els 10.000 milions de dòlars en aquests negocis..

Atesa l’extrema pressió de venda, els futurs cotitzaven a un descompte per al spot. I molts intercanvis aturat proporcionant liquiditat al mercat. Els futurs trimestrals d’OkEx van experimentar una prima extrema negativa de 845,76 dòlars el vespre del 12 de març.

L’interès total obert a OKEx va caure més d’un 50%, fins a un recompte de 3.364.310.

BTC Futures OI & Volums de negociació 3 / 7-3 / 15. Font: dades de negociació de derivats OKEx

L’efecte de despalanquejament al mercat és evident. La ràtio de préstec del marge BTC a OKEx ha baixat d’uns 5,0 a mitjan setmana a l’actual 0,1, el nivell més baix des del seu llançament.

Ràtio de préstec del marge BTC 3 / 7-3 / 15. Font: dades de negociació del mercat Spot OKEx

Un desastre miner sembla inevitable

El col·lapse del preu de Bitcoin va provocar l’aturada de diversos tipus d’equips miners importants. Si mirem els preus de l’electricitat al voltant dels 0,35 iuans (0,05 dòlars), lleugerament inferiors al cost mitjà de la Xina, la generació anterior de Bitmain Antminer S9 ja s’ha vist obligada a tancar.

Els costos d’electricitat de l’Antminer T17 i el MicroBT M20 han superat el 90% dels seus ingressos diaris, de manera que ambdós tipus de plataformes mineres també haurien de tenir tancar, tenint en compte els costos actuals. També hem vist que l’hashrate de Bitcoin ha baixat de 133,3 EH / S a 109,9 EH / S en deu dies, segons les dades de Poolin.com.

A més, podem veure que els costos d’electricitat de les plataformes mineres de nova generació, com la sèrie Antminer S19 i la sèrie MicroBT M30, estan assumint més de 50 per cent dels ingressos miners diaris.

En aquestes circumstàncies, els ingressos nets diaris de S19 Pro i M30 són al voltant de 31 iuans (4,4 dòlars) i 18 iuans (2,6 dòlars), respectivament. Si teniu en compte altres costos operatius, els beneficis serien marginals.

El retorn teòric de la mineria Bitcoin Cash (BCH) o Bitcoin SV (BSV) és gairebé el mateix que en la mineria BTC. Un desastre de la mineria sembla inevitable, sobretot per la propera a la meitat de la recompensa del bloc Bitcoin al maig.

Gràfic històric de Bitcoin hashrate. Font: Bitinfocharts.com

El preu de les accions del primer fabricant xinès de màquines mineres, Canaan Inc (CAN), va baixar divendres al seu nivell més baix. La capitalització borsària de Canaan es redueix fins a 533 milions de dòlars des de 1.300 milions de dòlars fa un mes. Una possible capitulació dels miners també afectarà a altres grans fabricants, com Bitmain.

Preu de les accions de Canaan Inc (CAN). Font: Google Finance

A més, Glassnode va destacar en la seva última versió informe setmanal que la caiguda de preus recent ha reduït significativament el valor del benefici net / pèrdua no realitzat de Bitcoin (NUPL) fins a la taronja "Por" zona. Històricament, quan això passa, NUPL sol caure fins al vermell "Capitulació" zona (pèrdua neta) abans de recuperar-se a nivells rendibles.

Benefici / Pèrdua neta no realitzada de Bitcoin (NUPL). Font: Glassnode

La propagació del coronavirus i el col·lapse del petroli crearan una recessió?

Si mirem l’experiència de la Xina, si els responsables polítics de tot el món actuen ràpidament per contenir la pandèmia i estimular l’economia a temps, l’economia mundial podria experimentar un desglossament menys intensiu.

Com a president Xi va arribar a Wuhan aquesta setmana per la seva primera visita al centre del brot, Pequín creu que s’ha acabat el pitjor. Una acció ràpida i decidida podria significar la diferència entre un impacte econòmic sever i un impacte econòmic modest.

Exempció de responsabilitat: Aquest material no s’ha de prendre com a base per prendre decisions d’inversió ni interpretar-se com una recomanació per realitzar transaccions d’inversió. El comerç d’actius digitals comporta un risc important i pot provocar la pèrdua del capital invertit. Heu d’assegurar-vos que enteneu plenament el risc que comporta i que tingueu en compte el vostre nivell d’experiència, els objectius d’inversió i, si cal, consulteu assessorament financer independent.

Seguiu OKEx a:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner