El ral·li de Bitcoin arriba al final ràpid ja que el sentiment de mercat continua sent prudent – Futures Friday

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

Aquesta setmana, Bitcoin (BTC) va augmentar dilluns a un màxim de 9.945 dòlars, després d’un llarg període dins d’un rang estret. No obstant això, no va poder mantenir els guanys i va entrar dimecres abans de tocar el mínim de la setmana de 9.011 dòlars a primera hora del matí de dijous. Actualment, Bitcoin funciona al voltant de 9.300 dòlars, segons OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925), baixant menys de l’1% respecte al divendres passat..

Els moviments del mercat indiquen que el preu de Bitcoin continua correlacionat amb les accions nord-americanes i que el descens de dimecres es va observar a tots dos mercats. Mentrestant, els rebuigs reiterats del nivell de 10.000 dòlars han mantingut els operadors de Bitcoin al límit d’aquest rang de preus.

Pel que fa a la tècnica, el volum de compres no va augmentar dimecres, cosa que indica que els intents de recuperació van ser molt febles. Les divergències baixistes tècniques en l’índex de força relativa també eren visibles al gràfic horari abans que el preu tornés al nivell de 9.000 dòlars..

Si mirem les dades comercials d’OKEx, la ràtio llarga / curta reflecteix el sentiment baixista del mercat, mentre que la base BTC, que actualment se situa en 80 dòlars, indica que els operadors encara són una mica optimistes sobre els moviments de preus a mitjà termini.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) gràfic d’1 hora. Font: OKEx

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors

Relació BTC llarga / curta

La ràtio BTC Long / Short va caure a 0,88 just abans de la pujada de preus dilluns, cosa que indica que una caiguda per sota de 0,9 es pot considerar un senyal d’inversió com en les condicions actuals del mercat. No obstant això, la ràtio amb prou feines va superar els 1,0 quan el preu se situava per sobre dels 9.600 dòlars, cosa que insinua un enfocament prudent adoptat pels participants del mercat. Actualment, la ràtio ronda els 0,98, mostrant un saldo de sentiment a curt termini.

Hora de recollida de dades: 19/06 4:00 am a 26/6 4:00 am (UTC)

La relació llarga / curta compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. Això significa que el nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és inferior a 1, indica que hi ha més persones que sostenen pantalons curts i viceversa.

Base BTC

La prima trimestral del futur (BTCUSD0925) es corria al voltant dels 70 dòlars divendres passat i va arribar fins als 130 dòlars abans del retrocés del dimecres. Ara mateix, la base BTC se situa al voltant dels 80 dòlars, cosa que indica que alguns operadors segueixen sent optimistes cap al preu a mitjà termini.

No obstant això, el nivell més alt de contango de la setmana pot atraure molts fons d’arbitratge per obrir posicions curtes, cosa que podria fer que els moviments ascendents siguin més difícils..

Hora de recollida de dades: 19/06 4:00 am a 26/6 4:00 am (UTC)

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica entre ells. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

Interès obert i volum de negociació

Bitcoin va mostrar moviments de preus escassos abans de la concentració a principis d’aquesta setmana, i això es va reflectir a l’Open Interest. L’OI s’havia mantingut gairebé sense canvis abans de la pujada de preus i va passar ràpidament de 5,8 milions de contractes (1 contracte = 100 dòlars) a 6,7 ​​milions de contractes el dimarts. L’acumulació va estar en línia amb el moviment dels preus, cosa que indica que els bous van obrir posicions llargues.

Després de la sobtada caiguda de dimecres, però, l’OI ha disminuït fins als 6,35 milions de contractes, però encara és molt superior a la setmana passada. Mentrestant, el preu s’enfronta a una certa incertesa durant el cap de setmana, sobretot perquè avui caduquen opcions per valor de més de 1.000 milions de dòlars.

Hora de recollida de dades: 19/06 4:00 am a 26/6 4:00 am (UTC)

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’OI serà 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’OI disminueix en un curt període de temps, això pot indicar que moltes posicions estan tancades o es veuen obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’OI augmenten, indica que s’han obert moltes noves posicions.

Ràtio de préstec del marge BTC

La ràtio de crèdit del marge es va moure estretament sincronitzada amb el preu de la setmana, cosa que suggereix que els participants al mercat spot estaven negociant en resposta a l’acció de preus, i va assolir un màxim setmanal el dimecres al matí a Àsia, quan el preu va superar els 9.800 dòlars i va baixar ràpidament fins al nivell actual d’1,4 en baixar el preu.

Hora de recollida de dades: 19/06 4:00 am a 26/6 4:00 am (UTC)

La ràtio de préstec de marge és una informació comercial de mercat al comptat que mostra la proporció entre els usuaris que presten USDT en comparació amb els que presten BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a avaluar el sentiment del mercat. En general, els que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és alta, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Trader Insight

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

Després de perdre el suport a 9.650 dòlars, el preu de Bitcoin ha continuat mostrant debilitat. Ara mateix, el preu està per sota de la mitjana mòbil de 60 dies, que podria actuar com a nivell de resistència per a possibles rebots. A la part inferior, 9.000 dòlars són el suport clau que cal veure.

RJ, Comerciant de derivats

Durant les darreres setmanes, veiem que cada vegada que el delta de futurs s’acosta a zero, el mercat es troba en una situació de sobrevenda i torna a recuperar-se. Això es pot explicar molt lògicament, ja que els futurs representen el sentiment del mercat i l’endarreriment o les caigudes del contango mostren por, mentre que el contango creixent mostra confiança excessiva o fins i tot eufòria..

Seguint la regla de la inversió-101, els mercats arriben al màxim al sentiment eufòric i augmenten per la por. Quan BTC es va reunir a 9.800 dòlars aquesta setmana, el contango de futurs va augmentar fins a un nou màxim de 138 punts bàsics, que va ser el més alt des dels 10.000 dòlars (168 pts). Això ja era un senyal clar que els llargues eren massa ansiosos i que l’empenta probablement s’esvairia.

Des de llavors, el contango va retrocedir fins als 40 punts abans de recuperar-se fins als 80 punts, que encara és relativament saludable, però podria tornar a disminuir o fins i tot anar en retrocés durant un breu temps, això seria un bon indicador de la por a el mercat i un possible rebot a seguir.

Exempció de responsabilitat: aquest material no s’ha de prendre com a base per prendre decisions d’inversió ni interpretar-se com una recomanació per realitzar transaccions d’inversió. El comerç d’actius digitals comporta un risc important i pot provocar la pèrdua del capital invertit. Heu d’assegurar-vos que enteneu plenament el risc que comporta i que tingueu en compte el vostre nivell d’experiència, els objectius d’inversió i, si cal, consulteu assessorament financer independent.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner