Инвестиране в Tesla, Inc (NASDAQ: TSLA) Акции

Tesla, Inc. (NASDAQ: TSLA) е автономен производител на електрически превозни средства, който бързо революционизира автомобилната индустрия. Само преди малко разходите за електрически превозни средства бяха твърде високи, а привлекателността ниска. Tesla успя да се справи и с двата въпроса, правейки ниска цена и забавление да управлява превозни средства в резултат на иновативен напредък в технологиите. Компанията бързо се превърна в домакинство и се радва на признание на марката, което рядко се среща в автомобилната индустрия. С визионен изпълнителен директор начело, Tesla е една от най-обещаващите компании на пазара днес.

Какво е Tesla, Inc (TSLA)?

Въпреки че е синоним на Tesla, Илон Мъск всъщност не е един от първоначалните основатели на компанията. Вместо това двама инженери, Мартин Еберхард и Марк Тарпеннинг, бяха тези, които стартираха компанията през 2003 г. Мъск първо се включи като ранен инвеститор, но скоро се присъедини към компанията като председател на борда. Ранната визия за Tesla беше да създаде автомобилен производител, който също беше технологична компания. Инвестирайки в научноизследователска и развойна дейност, компанията през годините е пионер в хардуера и софтуера, което е довело до революционни пробиви като автономно шофиране.

Първото превозно средство на Tesla беше Roadster, който беше насочен към пазара от по-висок клас. Производството започва през 2008 г. и първата доставка включва общо 147 автомобила. Мъск използва тези продажби, за да инвестира в намаляване на разходите, а също така влага собствени пари, за да подкрепи компанията в процеса на стартиране. С много инвеститори, заинтересовани от потенциала на Tesla, компания, ръководена от мечтателите зад проекти като Paypal и SpaceX, компанията най-накрая IPOed през 2010 г..

През следващите години Tesla успя да намали разходите и да навлезе в нови сегменти на пазара. Автомобилите с по-ниски разходи като Model X, Model S и Model 3 дебютираха през следващите години, което помогна да се разшири привлекателността на масовия пазар на електрически превозни средства. С тази разширена продуктова линия Tesla инвестира значително в изграждане на производствен капацитет. Оригиналната фабрика на Tesla се намира във Фремонт, Калифорния, на мястото на бивша фабрика на GM. Оттогава компанията разшири производството си в Ню Йорк, Невада, Тексас, Шанхай и Берлин.

Защо Tesla, Inc (TSLA) Има значение

Един от най-големите инженерни подвизи на Тесла беше техният предназначени за маса батерии които бяха обявени през 2020 г. Първоначално батериите на Tesla се произвеждат от Panasonic и други доставчици. Въпреки това, те донесоха собствено производство през 2020 г. Патентованият дизайн премахва необходимостта от проводящ метален щифт, който свързва батерията с основното задвижване в колата. Тази революционна технология е разгледала две основни оплаквания, които мнозина имат по отношение на електрическите превозни средства: тяхната цена и липсата на обхват. Като най-скъпата част от електрическите превозни средства, тази иновация на батерията позволи на Tesla драстично да намали разходите за батерията и в резултат на това да продава превозни средства на по-ниски ценови точки. Очаква се промените да намалят производствените разходи с 56 процента, позволявайки на Tesla да се конкурира с автомобилите с бензин. Освен това батерията ще може да задържи пет пъти повече енергия и ще разшири обхвата на автомобилите с 16 процента

За разлика от някои производители на автомобили, производственият процес на Tesla е силно вертикално интегриран. Докато други производители фокусират своите изследвания и разработки върху производството на двигатели и възлагат производството на други части, Тесла прекарва значително време, усъвършенствайки целия производствен процес от началото до края. Въпреки нарастването на производството, затруднено поради проблеми през 2017 г. с Процесът на производство на седалки на Tesla за Модел 3, проблемите вече са разработени. Тези нарастващи болки ограничиха производството и поставиха Tesla на ръб на фалит между 2017-2019, но си струва в дългосрочен план. Този бизнес модел позволява безпроблемен производствен процес и по-голям контрол върху качеството и графиците за доставка, както огромни предимства пред конкурентите.

Tesla, Inc (TSLA) Перспективи

Няма съмнение, че електрическите превозни средства са бъдещето. Докато много традиционни автомобилни производители наваксват и започват да разработват електрически превозни средства, няма съмнение, че Tesla е доста напред по отношение на разпознаването на марката и лоялността към марката. През 2020 г. Тесла проведе 18 процента от пазарния дял за електрически превозни средства, с VW, който идва в далечна секунда с 6%. Въпреки че тяхната позиция остава силна, много автомобилни производители започнаха да инвестират значително в технологията на електрическите превозни средства. Дори ако конкуренцията се увеличи, продажбите и приходите вероятно ще продължат да растат. Поради растежа на цялостния сектор през следващите години, намаленият пазарен дял би означавал, че Tesla ще може да получи по-малко парче от много по-голям пай. През 2019 г. електрическите превозни средства представляват само 2 процента от продажбите на автомобили в световен мащаб, като Европа и Азия са водещи. До 2030 г. прогнозите прогнозират, че електрическите превозни средства ще отчитат 31 процента от общите покупки на нови превозни средства, като Китай и Европа представляват съответно четиридесет и девет и двадесет и седем процента. По целия свят се налагат промени в политиката, за да се ускори още повече този процес. Инструментите, които са в ръцете на законодателите, включват данъци върху въглерода, ограничения на достъпа до градовете и парични субсидии за покупки на електрически превозни средства.

Докато Tesla е най-известна със своите превозни средства, друг ключов двигател за растеж в бъдещето вероятно ще бъде дъщерното дружество SolarCity. Като един от най-евтините производители на слънчева енергия в САЩ, SolarCity е ключова част от портфолиото на Tesla. Придобита от Tesla през 2016 г., компанията е добре интегрирана в другите продуктови предложения на Tesla и се вписва добре във визията на компанията за преход на света към устойчива икономика. Въпреки че SolarCity се класира на трето място по пазарен дял за слънчеви инсталации през 2020 г. и не се радва на признанието на марката, което превозните средства на Tesla имат, те все пак са много важна част от компанията, която върви напред.

Къде да купя Tesla, Inc (NASDAQ:TSLA)?

Брокер, който препоръчваме е Firstrade.

Firstrade е водеща онлайн брокерска фирма, предлагаща пълна гама от инвестиционни продукти и инструменти, предназначени да помогнат на инвеститори като вас да поемат контрола върху вашето финансово бъдеще. От основаването си през 1985 г. Firstrade се ангажира да предоставя висококачествени и качествени услуги.

Комбинирайки собствена технология за търговия, изключително интуитивен потребителски интерфейс, отлично обслужване на клиенти и мобилни приложения, Firstrade предлага цялостно решение за всички ваши инвестиционни нужди.  Firstrade е член на FINRA / SIPC.

Инвестиране в Tesla, Inc (NASDAQ: TSLA) Акции Инвестиране в Tesla, Inc (NASDAQ: TSLA) Акции Инвестиране в Tesla, Inc (NASDAQ: TSLA) Акции
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Минимален акаунт

Нито един

Минимален акаунт

100 долара

Минимален акаунт

Нито един

Промоции

Безплатни акции *

* Вижте уебсайта за подробности.

Промоции

Нито един

Промоция

Нито един

Обобщение

Тесла е без съмнение един от лидерите в глобалния преход към по-устойчиво бъдеще. Компанията успя да промени еднолично общественото възприятие за електрическите превозни средства и разработи култово следване. Инвестициите, направени през годините, се осъществиха, като Tesla вече може да намали разходите и да произведе в мащаб. Тъй като цените намаляват още повече чрез бъдещи иновации, нивата на приемане на електрически превозни средства ще се покачат само. Дългосрочните перспективи за растеж на компанията са много обещаващи и основите, които са положени, гарантират, че компанията има ясен път към устойчив растеж далеч в бъдещето.

Досега обсъждахме електрическото и слънчевото бъдеще на Тесла, настоящото лидерство в AI е също толкова важно, колкото и разследваното в нашата функция Инвестиране в изкуствен интелект.

Promo
banner
Promo
banner