Съдебно дело BitMEX, Иранско копаене на крипто и странно движение на биткойни: Новини от седмицата

Миналата седмица в crypto видяхме ново дело, заведено срещу гигант Bitcoin деривати BitMEX, странно движение на биткойни, добити през 2009 г..

Компанията майка BitMEX е насочена към ново дело RICO

Криптовалутната борса и платформата за търговия с деривати BitMEX е съдена от пуерториканската компания BMA LLC. Обвиненията, отправени срещу популярната платформа, включват организирането на масивна финансова престъпна група.

По-конкретно, искът е заведен в Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния и твърди, че компанията-майка на BitMEX, HDR Global Trading, е замесена в незаконна конспирация за рекет на стойност милиарди долари, включваща телесни измами, пране на пари, нелицензирано предаване на пари и други незаконни дейности. Освен това се твърди, че компанията е нарушила Закона за влиянието на рекетьора и корумпираните организации (RICO).

Междувременно HDR Global Trading отмени твърденията на делото, тъй като е малко повече от „преработена […] информация, извлечена от интернет“, подадена от „сериен подател на искове срещу компании, работещи в криптовалутното пространство [което] е широко признато за работа точно като патентен трол. ” Изявлението идва две седмици след като BMA LLC заведе дело срещу блокчейн фирмата Ripple.

Не след дълго, след като новините за съдебния процес започнаха да циркулират, BitMEX претърпя „голямо прекъсване“ – в резултат на което търговският му механизъм излезе офлайн. Платформата възобновени операции няколко часа по-късно.

Ключови продукти за внос

 • Ако делото срещу BitMEX бъде взето на сериозно, вълните ще се усетят в цялата криптовалутна индустрия. BMA LLC обаче преди това е насочила дериватите за криптовалута FTX по обвинения в манипулация на цените, но е отказала случая.
 • BitMEX е бил загуба на пазарен дял на все по-конкурентния пазар на деривати за криптовалута. Новините за съдебен процес срещу компанията майка вероятно няма да засилят репутацията му.
 • За разлика от прекъсването на BitMEX на 13 март, което съвпадна с цената на Bitcoin (BTC), която се срина до 12-месечни минимуми, цената на BTC остана относително стабилна по време на инцидента с прекъсването.

Биткойни, добити в началото на 2009 г., транзактирани по веригата

50 биткойни бяха преместени в две транзакции в сряда от адрес, който остана бездействащ от началото на 2009 г. – изключително рано в живота на Биткойн. Според тракера за криптовалутни транзакции Whale Alert, „монетите в тази транзакция са добивани през първия месец от съществуването на Биткойн“.

Тези редки движения предизвикаха вълна от спекулации, че въпросните биткойни могат (или не) да принадлежат на анонимния създател на Биткойн, Сатоши Накамото. Освен това цената на BTC веднага падна след появата на новината – вероятно причинена от опасенията, че основателят може да се подготви да продаде голяма сума от ранните минирани биткойни.

Последният път, когато биткойни, добивани от този период от време, бяха преместени Август 2017 г..

Ключови продукти за внос

 • Цената на биткойн почти моментално е спаднала със седем процента, илюстрирайки колко бързо пазарът на криптовалути реагира на спекулации около монети, които Сатоши Накамото може да притежава.
 • Сделката има и по-големи последици по делото Райт срещу Клейман. Технически директор на NChain Стив Шейдърс посочи адреса че монетите са изпратени от потенциално принадлежащи на Крейг Райт, който твърди, че е истинският Накамото.

Иран започва да изготвя национален план за копаене на крипто, като се надява да наложи допълнителни разпоредби

Президентът на Иран Хасан Роухани нарежда на правителството на страната изготвяне на нов национален план да се възползвате от зреещата крипто индустрия. По-конкретно, той каза на Централната банка на Иран (CBI), енергийния отдел на страната и министерствата на информационните и комуникационните технологии да създадат предложение за крипто копаене, с аспекти, насочени към неговото регулиране.

Два дни преди заповедта на Рухани, парламентът на Иран предложено прилагане на своите разпоредби за контрабанда на чуждестранна валута и валута в сферата на криптовалутите. Освен това, законопроектът има за цел да принуди регистрацията на криптовалутни борси, обслужващи ирански потребители с CBI.

Ключови продукти за внос

 • Възобновеният интерес на Иран към криптовалута на национално ниво идва месеци след като администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп очевидно обвиняем страната, която използва криптовалута, за да избегне санкциите.
 • Възможното прилагане на по-строги регулации за криптовалута може да бъде направено в опит да се предотврати изтичането на капитали от Иран.

Бизнесът на Bakkt нараства, тъй като отвореният интерес към CME Bitcoin достига нови върхове

В навечерието на пускането на неговото потребителско приложение, Bakkt, крипто предприятие на Intercontinental Exchange, добави повече от 70 клиенти към институционалния си бизнес за съхранение на цифрови активи, Bakkt Warehouse. Освен това клиентите могат да закупят застрахователно покритие на стойност 500 милиона долара.

Междувременно отвореният лихвен процент за опции за биткойн на CME достигна нови рекорди за всички времена след последните новини, че Пол Тюдор Джоунс инвестира във водещата криптовалута (по-точно в биткойн фючърси), която той посочи като зараждащ се запас от стойност.

Ключови продукти за внос

 • Подобрените рампи за институционални инвеститори в биткойн и криптовалутата са до голяма степен отговорни за драстичното нарастване на институционалния интерес към пространството. Тъй като Bakkt продължава да развива бизнеса си, разумно е да очакваме тази тенденция да продължи.
 • Отвореният интерес към BTC опциите за CME сигнализира, че институционалните инвеститори имат по-силно въздействие върху пазара.

Американският конгресмен предлага Закон за подобряване на блокчейн

Конгресменът от Кентъки Брет Гатри, заедно с членовете на Комитета по енергетика и търговия на House, представи сметка, фокусирана върху блокчейн наречен The Advancing Blockchain Act. Законопроектът има за цел да подкрепи Съединените щати в надпреварата им да бъдат в челните редици на нововъзникващите технологии.

Предложеният акт има за цел да насърчи използването на блокчейн технология в американската икономика.

Ключови продукти за внос

 • Съединените щати не са били точно в челните редици на блокчейн технологията и криптовалутите. Новият акт ще бъде значителна стъпка за подпомагане на страната да е в крак с чуждестранната конкуренция.
 • Китай – противникът на търговската война на Америка – досега водеше в внедряването на блокчейн технология в национален мащаб.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner