Пазарните настроения са бичи, но биткойнът е на път да достигне ключови нива на съпротива: Седмично наблюдение на пазара

През последната седмица пазарът на криптовалути рязко се е повишил. Според данните от спот цените на OKEx, Bitcoin (BTC) е нараснал с 6.31% през последните седем дни, шеста поредна седмична печалба.

Ethereum (ETH) се повиши с 10,1%, вероятно защото потребителите очакват пускането на ETH 2.0 Testnet. Ethereumprice.org пусна a нов инструмент за изчисляване на награди за залагане на Ethereum 2.0.

Tezos (XTZ) спечели 22,76 процента миналата седмица, което е предимство от факта, че 93 процента от общия тираж на XTZ (около 1,9 милиарда долара) е заключен, на StakingRewards.com данни.

Всички тези криптовалути са се възстановили почти напълно от историческата разпродажба на 12 март.

% промяна в цената през последната седмица. Източник: OKEx

„Крипто се нагорещява“

Фред Уилсън, автор на блога на AVC, наскоро написа „Crypto става горещо и всички искат да участват в действието“ в публикация, озаглавена „Ръст, управляван от събития”. Наблюдението на Фред е в съответствие с верижните матрици.

Броят на Активни субекти (7-дневна пълзяща средна) в биткойн мрежата достигна най-високото си ниво от юли 2019 г., според диаграмата на доставчика на данни Glassnode.

Показателят за активните субекти представлява биткойн активни адреси. Освен това броят на адресите, които съдържат поне 0,1 биткойна, е надвишен 3 милиона за първи път от края на 2017 г. до началото на 2018 г. на пазара.

Биткойн: активни обекти (7D пълзяща средна стойност). Сус: Glassnode

Всички тези данни показват, че доверието на пазара не е било унищожено или се е възстановило бързо. The Крипто страх & Индекс на алчността също показва бавно покачване на пазарното доверие.

Според последния доклад на Arcane Research, публикуван на 24 април, „сега индексът варира в зоната„ Extreme Fear “от 9 март, най-дългият период, регистриран от пускането на индекса през февруари 2018 г.“ Под 20 показва, че пазарът е в зоната „Екстремен страх“.

Крипто страх & Индекс на алчността. Източник: alternative.me

Още добри новини от китайския пазар

На 25 април, стартирането събитие за ръководената от правителството инициатива за блокчейн инфраструктура, Блокчейн-базирана сервизна мрежа (BSN) се проведе в Пекин. Това събитие бележи BSN официално навлизане в търговското пространство и откриването на отвъдморската бета версия. Базираната на блокчейн услуга мрежа (BSN) е кръстосана облачна, кръстосана, кръстосана глобална инфраструктурна мрежа, използвана за разполагане и експлоатация на всички видове блокчейн приложения. BSN има за цел да промени съществуващия проблем с високите разходи за разработване и внедряване на блокчейн приложения чрез предоставяне на публична среда за блокчейн ресурси на разработчиците.

По-рано миналата седмица, Сина Новини разкри, че Starbucks и Mcdonalds са сред гиганти на дребно, поканени да участват в изпитанията на DCEP – цифровото Renminbi (RMB) – в град Xiong’an New Area. DCEP е цифрова валута, за която се казва, че е една от първите по рода си. Той ще бъде подкрепен с 1: 1 с китайската национална валута RMB.

Ebang, основен китайски производител на биткойн машини, официално подадена за IPO на стойност 100 милиона долара с намерението да бъде включено в NYSE или Nasdaq. Съперникът на Ebang Cannan Inc (Nasdaq: CAN) стана публично достояние миналата година, но Cannan’s цени на акциите са намалели с повече от 50 процента от публикуването му.

Минната хардуерна война става жестока. На 17 април MicroBT съобщи три нови майнинг платформи в онлайн конференция. И в края на март излезе най-модерната платформа за копаене на Bitmain – Antminer S19 продава се, разпродажба в рамките на 24 часа. Всяка хардуерна компания се готви за третото наполовина биткойн, когато възнаграждението за добив ще бъде намалено наполовина и се очаква да бъдат изтласкани по-неефективни миньори.

Бикът е на път да достигне няколко ключови нива на съпротива

В седмичната диаграма на OKEx BTC / USDT биткойнът е нараснал шест седмици подред. Последният път, когато видяхме този тип изпълнение, беше около март 2019 г., тогава Биткойн започна бик, бягащ от $ 4000 до над $ 13,000.

Въпреки че настоящите краткосрочни и средносрочни модели са в тенденция на бик, зоната от 7 800 до 8 000 долара е много близо до началното ниво на катастрофата на 12 март. Освен това цената все още е изправена пред множество предстоящи ключови нива на съпротива. Средната линия на Ленти Болинджър на седмичната графика е около $ 7,860, а 100-дневната пълзяща средна се движи близо до $ 7,985.

Според нашия последен анализ на фючърсите в петък, седмичен преглед на тримесечните фючърси на биткойн на OKEx, фючърсите на биткойн са отново в констанго, което означава, че фючърсните договори са на цени по-високи от спот цените. Положителната премия показва оптимистично настроение на пазара относно движението на цените.

Нещо повече, на фючърсния пазар Arcane Research отбелязва в последния си доклад от 24 април, че „OKEx си осигури твърдото място на върха през последния месец, с пазарен дял от около 28%“.

Както бе споменато в пазарния преглед от миналата седмица, тъй като цената на биткойн все още показва положителна корелация с S&P 500, трябва да разгледаме макроикономиката.

24 процента от S&P 500 компании имат съобщава доходи на данни от Factset, които са с 15,8% по-малко в сравнение с предходната година. 172 големи компании ще отчетат резултати тази седмица, включително популярните пазарни акции FAANG, MSFT и TSLA.

Заседанието на Федералния комитет за отворен пазар (FOMC) тази седмица се очаква да задържи лихвените проценти. Първоначалните искове за безработица, основната инфлация и PMI в Чикаго ще бъдат публикувани в четвъртък, докато IHS Markit и ISM производствен индекс ще излезе в петък, както и номера за продажби на автомобили.

Участниците на пазара трябва да продължат да търгуват внимателно, все още не можем да изключим възможността за двойно потапяне на фондовия пазар.

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner