Как да продавам Ethereum стъпка по стъпка

Независимо дали сте спечелили Ether от копаене или сте закупили от борса, може да дойде време, когато ще трябва да продадете част или всичките си притежания. В момента Ethereum (ETH) е втората по големина криптовалута в света, с пазарна капитализация от близо 43 милиарда долара и се търгува около 378,00 долара / ETH. Можете да продадете Ethereum за фиатна валута, например щатски долари (USD), или да го използвате, за да купите друга цифрова валута. 

Най-лесният и евтин метод за продажба на Ethereum е чрез размяна с двойка ETH / USD. В това ръководство ще преминем през процеса на продажба на Ethereum на борса за фиат и за цифрова валута.

Продавайте Ethereum за валута на Fiat 

Продажбата на ETH за фиатна валута обикновено е по-бърза и удобна, особено ако сте нов търговец. Въпреки това, нека преминем през процес стъпка по стъпка за продажба на Ethereum токени за фиат валута.

Стъпка 1: Регистрирайте се на борса, която изброява ETH / USD

Някои борси, които са изброили Ethereum заедно с USD, включват Kraken, Binance, Cointree и Coinbase.

След като изберете подходяща борса, регистрирайте се за сметка на борсата и предоставете своя имейл адрес и парола. Някои борси искат вашите пълни лични данни и доказателство за самоличност, за да отговарят на разпоредбите на KYC и AML.

Освен това активирайте двуфакторното удостоверяване в новия си акаунт, преди да преминете към следващата стъпка.

Стъпка 2: Депозирайте ETH в новия си акаунт

Следващото нещо е прехвърлянето на вашите ETH притежания в портфейла ви за обмен. Първо влезте в акаунта си. Намерете вашия ETH адрес и го използвайте, за да прехвърляте токени от външния си портфейл.

Например, ако сте отворили акаунт в Coinbase, кликнете върху Портфейли в горната част на борсата и изберете портфейла на Ethereum. Щракнете Генериране на адрес за депозит, след което ще ви бъде предоставен адрес, който можете да прехвърлите ETH.

Стъпка 3: Продайте Eтам

След като получите ETH във вашия акаунт, отворете страницата за търговия на борсата и изберете желаната валутна двойка. Въведете сумата от ETH, която възнамерявате да продадете, и направете поръчката си.

Например, във вашия акаунт в Coinbase кликнете Продавам и изберете портфейла, от който искате да прехвърлите ETH. Щракнете Продавайте ETH и въведете количеството ETH, което възнамерявате да продадете, в предвиденото място. От тук изберете валутата, за която искате да продадете своя ETH.

Във всички тези борси се уверете, че сте потвърдили подробностите за транзакцията, преди да изпълните това действие.

Стъпка 4: Теглете щатски долари

Последната стъпка е изтеглянето на сумата, която сте получили, и депозирането й по вашата банкова сметка. Това е лесен процес, но се уверете, че знаете каква ще е таксата, преди да изпълните това действие.

Продавам Ethereum за криптовалута 

Стъпка 1: Регистрирайте се на борса, която изброява ETH

Ако възнамерявате да продавате ETH на същата борса, където сте го купили, преминете към втората стъпка.

Ако искате да продавате на нова борса, трябва да вземете предвид определени фактори, преди да се установите на борса, която е подходяща за вашите нужди. Добрата новина е, че Ethereum е втората по големина криптовалута, като по този начин се търгува на почти всички борси.

След като изберете подходяща борса, регистрирайте акаунт, като предоставите своя имейл адрес и създадете парола. Както беше посочено по-горе, някои борси ще изискват вашите данни и доказателство за самоличност в съответствие с разпоредбите на KYC / AML.

Отново се уверете, че активирате 2-FA функциите за допълнителна сигурност.

Стъпка 1: Депозирайте ETH в сметката

Прехвърлете сумата от ETH, която искате да продадете, от външния си портфейл във вашия акаунт. Използвайте ETH адреса на портфейла си и след това прехвърлете ETH на борсата, като използвате адреса.

Например, ако искате да продадете Ethereum Binance, изберете Депозит от Финансови средства падащо меню. След това изберете ETH като валута на депозита си и сканирайте QR кода. 

Стъпка 2: Продайте Ethereum

След като получите токените на вашата борсова сметка, кликнете върху раздела за търговия на вашата борса. Изберете двойката, с която искате да търгувате, като ETH / BTC и въведете сумата от ETH, която искате да продадете.

Например щракнете върху Обмен на Binance и изберете или Основен или Разширено търговски изглед. Потърсете двойката, с която искате да търгувате, в полето от дясната страна на екрана и изберете поръчката. Щракнете Продавайте ETH.

Продавайте Ethereum

Отново се уверете, че сте потвърдили всички подробности, преди да продължите напред.

Стъпка 3: Прехвърлете новата си криптовалута в защитен портфейл

След закупуване на нова монета, трябва да имате предвид, че не се препоръчва да съхранявате крипто на борсата си твърде дълго. За по-голяма сигурност прехвърлете монетите си в частен портфейл, който ви позволява да запазите личния си ключ.

Например на Binance можете да прехвърлите цифровата валута в защитен портфейл, като кликнете върху Тегления връзка от Финансови средства падащо меню. Изберете цифровата валута, която искате да прехвърлите от вашата борса, и въведете сумата и адреса за теглене.

Продавайте Ethereum

Какво да помислите, преди да продадете своя ETH

Преди да продадете Ethereum за първи път, не забравяйте, че има някои рискове. Освен това криптовалутите са нестабилни. Като такива, потърсете надлежна проверка преди да вземете това решение. 

Факторите, които трябва да вземете предвид, включват таксите за търговия на борсата, таксите за теглене и методите, лимитите на транзакциите, вида на платформата, която трябва да се използва, необходимата проверка на идентификационния номер и поддръжката на клиента на борсата.

Това са жизненоважни фактори, тъй като те определят лекотата, с която продавате своя ETH. Вижте броя такси, начислени от борсата, на която възнамерявате да продадете Ethereum. Някои борси са доста скъпи, а други евтини. Освен това други са лесни за ползване и имат добра услуга за поддръжка на клиенти, докато други са трудни за навигация, особено за начинаещи, и имат лоша поддръжка на клиенти. 

Освен това, помислете за личните данни, които сте готови да предоставите, преди да изберете подходящ обмен за вашите нужди. Някои борси искат вашите данни и идентификационен номер, докато някои не изискват никаква лична идентификация, която е подходяща за тези, които възнамеряват да запазят поверителността си..

Също така, на други може да отнеме време, за да проверят вашите данни и предвид нестабилността на криптовалутите, това може да не е подходящо за търговец, който иска да продаде монетата си възможно най-скоро.

Ето защо е жизненоважно да се вземат предвид тези фактори, преди да изберете подходящ обмен.

Заключение

Продажбата на вашия ETH е лесен процес както за опитни, така и за нови търговци. Всичко, от което се нуждаете, е да се регистрирате на подходяща борса и да направите своята поръчка. Можете да изберете да продадете своя ETH за фиатна валута или друга криптовалута, този избор зависи от вашите нужди. Въпреки това, преди да изберете подходяща борса за продажба на вашия ETH, вземете под внимание фактори като такси за търговия, метод за теглене, поддръжка на клиенти, проверка на лични данни и лимити на транзакции. Тези фактори определят колко гладък ще бъде за вас процесът на продажба на Ethereum. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner