El Bitcoin no té direcció, ja que els inversors institucionals obtenen beneficis després del retrocés

Market Watch Weekly és una revisió dels mercats i desenvolupaments criptogràfics cada setmana.

La setmana passada, Bitcoin (BTC) va superar el seu màxim històric des de desembre de 2017 i va arribar als 19.911 dòlars el dilluns al matí, segons el preu de l’índex OKEx BTC. No obstant això, en no superar els 20.000 dòlars, la moneda digital líder va entrar llavors en una fase de consolidació, i aquesta és la segona setmana consecutiva que Bitcoin ha experimentat una forta venda després de superar els 19.500 dòlars. Dit això, en comparació amb el retrocés de 3.000 dòlars d’Acció de gràcies, la correcció de 1.800 dòlars de dilluns passat va ser menys dramàtica, però els preus no han tornat als mateixos màxims des de llavors.

Abans de la forta correcció, el sentiment de mercat sobrecalentat es reflectia en les taxes de finançament de permutes perpetues. Les taxes de finançament de vuit hores van superar el 0,1% en diverses borses. Atès que la persecució de preus altament apalancada per part dels inversors minoristes no sol acabar bé, no va ser una excepció.

Tot i això, la pujada de Bitcoin d’aquest any té una sensació diferent de l’auge del 2017. Els gestors d’inversions professionals continuen anunciant el seu suport a la criptomoneda. Recentment, S&Índexs P Dow Jones confirmat que estrenarà índexs de criptomoneda el 2021. 

Finançament de permutes perpetues de BTC. Font: esbiaixar

Els principals monedes no van superar Bitcoin

En vista dels rendiments de la setmana passada dels principals monedes d’alta moneda, cap va superar Bitcoin, que va pujar un 4,81%. Litecoin (LTC), Bitcoin SV (BSV) i Ether (ETH) van obtenir rendiments setmanals del 4,07%, 3,10% i 1,80%, respectivament, mentre que altres monedes principals van registrar rendiments negatius. Viouslybviament, quan Bitcoin no té una direcció clara, "més vella" les criptomonedes no poden cridar l’atenció dels comerciants.

Devolucions setmanals de les principals criptomonedes, entre els dies 30 i 30 de febrer de 2012. Font: TradingView

SushiSwap es converteix en el màxim guanyador de la fusió de yearn.finance

Al sector DeFi, Ethereum 2.0 va llançar amb èxit Beacon Chain, la primera fase de la transició a la prova de participació. Mentrestant, el valor total bloquejat a DeFi va arribar divendres a un màxim màxim històric de 14.800 milions de dòlars.

Valor total bloquejat a DeFi. Font: Pols DeFi

Yearn.finance (YFI) va continuar les seves fusions de gran perfil i, el primer dia de desembre, yearn.finance es va fusionar amb SushiSwap (SUSHI) per combinar els seus recursos de desenvolupament. En aquesta notícia, SUSHI va ser el testimoni DeFi amb un millor rendiment, un 50,17% més. 

El compost (COMP) i AAVE també van augmentar un 24,36% i un 22,75%, respectivament. 

Devolucions setmanals de les principals fitxes DeFi, del 30 al 12 de desembre. Font: TradingView

Els inversors institucionals redueixen significativament les posicions llargues

CME va publicar l’últim (a partir de l’1 de desembre) futurs de Bitcoin dades de posició el 5 de desembre, Bitcoin va fer un patró d’inversió en forma de V, rebotant ràpidament després d’un profund retrocés de més de 3.000 dòlars i recuperant totes les seves pèrdues per assolir un nou màxim al final del període de reportatge. Tot i que els preus finalment van assolir nous màxims, l’enorme retrocés va tenir un impacte significatiu en el sentiment del mercat.

En primer lloc, els interessos oberts van caure de 12.336 a 11.812, cosa que va acabar amb una ratlla de guanys de tres setmanes. La correcció de 3.000 dòlars va provocar cert pànic i els inversors van acabar amb les seves posicions.

Dades futures CME Bitcoin: interès obert. Font: Quanl

En segon lloc, les posicions llargues dels gestors d’actius van caure més de 668 a 626, mentre que les posicions curtes es van mantenir sense canvis a 0. Els gestors d’actius van continuar reduint les seves posicions llargues en els dos darrers períodes informatius, cosa que indica que han vist un fort vent cap als nivells de 20.000 dòlars.. 

Dades de futurs CME Bitcoin: nombre de gestors d’actius, llargs i curts. Font: Quanl

En tercer lloc, les posicions llargues dels fons apalancats van disminuir dràsticament de 5.441 a 4.509, mentre que les posicions curtes van disminuir simultàniament de 9.864 a 9.375. La reducció de les posicions llargues va ser més substancial: es van reduir gairebé totes les posicions addicionals ocupades en les darreres tres setmanes. Això indica que els fons apalancats no són molt optimistes sobre les perspectives a curt termini de BTC, ja que desitjaven obtenir beneficis de les seves posicions llargues després del fort retrocés. 

Dades de futurs CME Bitcoin: nombre de fons apalancats, llargs i curts. Font: Quanl

Mirant cap endavant aquesta setmana

En el front macroeconòmic, s’espera que s’acceleri una nova ronda d’estímuls econòmics a mesura que s’acosti la transició cap a un nou govern dels Estats Units. L’optimisme del mercat augmenta a mesura que el desenvolupament de la vacuna COVID-19 avança més. A més, a mesura que s’acosta el final de l’any, els inversors institucionals aposten per la recuperació econòmica l’any vinent.

En criptografia, els tokens SPARK es llançaran el 12 de desembre per als titulars de XRP, fet que s’ha vist com un factor en l’augment recent del preu de XRP. A més, JUST (JST) llançarà la seva plataforma de préstecs descentralitzats, Justllend, a TRON (TRX) el 7 de desembre.. 

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Promo
banner
Promo
banner