Основите на биткойните се укрепват, когато монетите се наводняват в DeFi

Най-големите истории от света на криптовалутите, които може би сте пропуснали

Беше натоварена и рекордна седмица за Биткойн. 

Докато Европейската централна банка планира да оповести публично мислите си за дигиталното евро, а Министерството на финансите на САЩ санкционира адресите на криптовалутите, свързани с руски тролове, водещата на пазара криптовалута се променя, като поставя множество основни рекорди за всички времена. В същото време монетите продължават да се вливат в протоколи за децентрализирано финансиране.

Ето всичко, което трябва да знаете за най-добрите истории от тази седмица в света на криптовалутата и финтех.

Дигитален евро план може скоро да бъде публикуван

Месеци след като ръководителят на Европейската централна банка Кристин Лагард за пръв път извади на светло съображенията на институцията за базираната в еврозоната цифрова валута, френският политик и адвокат заяви тази седмица че плановете на централната банка или липсата им скоро ще бъдат оповестени публично.

Според Лагард:

"Досега Евросистемата не е взела решение дали да въведе цифрово евро. Но, както много други централни банки по света, ние изследваме ползите, рисковете и оперативните предизвикателства от това. Констатациите на работна група на Евросистемата се очаква да бъдат представени на обществеността през следващите седмици, последвано от стартиране на обществена консултация."

Ключови продукти за внос

  • ЕЦБ е една от множеството централни банки по света, които в момента изследват възможността за цифрова валута, а темата за цифровите валути на централната банка или CBDC продължава да се утвърждава във финансовия свят.
  • Изследването на ЕЦБ на базираната в еврозоната цифрова валута вероятно произтича от интерес да се гарантира, че паричният съюз не изостава от темповете на ръководената от криптовалута fintech иновация.

Руски "ферма за тролове" криптовалутни адреси, санкционирани от Министерството на финансите на САЩ

Трима служители от базираната в Русия "ферма за тролове" Агенцията за интернет изследвания и множество свързани криптовалутни адреси са били санкциониран от Службата на Министерството на финансите на САЩ за контрол на чуждестранните активи за предполагаема намеса в президентските избори в страната през 2016 г. чрез дигитално разпространение на дезинформация.

The санкционирани адреси за криптовалута съществуват в блокчейните Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Zcash, Bitcoin SV и Dash. Според изявлението на OFAC, "IRA използва криптовалута за финансиране на дейности за подпомагане на текущите им операции по злонамерено влияние по целия свят."

Ключови продукти за внос

  • Очевидното използване на криптовалути от злонамерени влиятели няма да допринесе много за насърчаването на законното използване на дигитални валути като плащания в очите както на регулаторите в САЩ, така и на гражданите, които се страхуват от чуждо влияние.

Скоростта на биткойн достигна нов рекорд за всички времена, въпреки наводненията

Въпреки наводненията в райони, затрупани с операции за добив на биткойни, сезонът на мусоните в Китай се случи до голяма степен незасегнати първият и най-важният хешрейт на мрежата на криптовалутата. Всъщност данните от bitinfocharts.com показват, че скоростта на хеширане на Bitcoin е достигнала нов рекорд от 146.5372E по-рано тази седмица. 

Въпреки че проследяването на точната скорост на хеширане във водещата мрежа за криптовалута е невъзможно, различни други уебсайтове за проследяване на хешрейта показват подобни нива в близост до предишните рекорди за всички времена.

Ключови продукти за внос

  • Въпреки че наводненията в региона на Съчуан са причинили прекъсване на електрозахранването и са се отразили негативно на операциите по добив на биткойни в района, проливните дъждове по време на сезона на мусоните могат да осигурят допълнителна водноелектрическа енергия на по-ниска цена и от своя страна да се възползват от скоростта на биткойн.

Хешрейтът на мрежата на биткойните достигна нов рекорд за всички времена тази седмица. Източник: bitinfocharts.com

Wholecoiner Bitcoin адресите достигнаха нови рекорди за всички времена

Инвеститорите в BTC се натрупват, тъй като броят на пълноценните играчи – т.е. адреси в мрежата на Биткойн с поне една пълна монета – достигна нов рекорд през тази седмица.

Според верижната компания за анализ на пазара glassnode, броят на биткойн адресите, притежаващи минимум 1 BTC, има показаха непрекъснат растеж и сега е над 823 000.

Ключови продукти за внос

  • Увеличаването на броя на биткойн адресите с поне една монета илюстрира обща тенденция на пазара – т.е. независимо от краткосрочните колебания на цените, има постоянно търсене да притежавате поне една цяла монета.
  • Никога няма да има достатъчно монети, за да може всеки настоящ милионер в света да притежава 1 BTC. Осигуряването на поне една монета изглежда става все по-популярна перспектива.

BTC, заключен в DeFi, изтласква над 87 000 монети

Светът на децентрализираното финансиране до голяма степен остава обезпокоен от неотдавнашните спадове на цените на по-широките пазари на криптовалути, тъй като инвеститорите продължават да заключват BTC в продуктите на DeFi.

Според платформата за проследяване на DeFi DeFi Pulse, общото количество BTC, заключено в продуктите на DeFi, достигна ново рекордно ниво от приблизително 87 752 000 монети – повече от половината е заключено в мрежата на Ethereum под формата на WBTC – от септември. 11..

Ключови продукти за внос

  • Нарастването на децентрализираното финансиране тази година със сигурност отклони от Мълниеносната мрежа. Общата стойност на DeFi, заключена в решението за мащабиране на втория слой, е само 1100 BTC.
  • Въпреки голямото количество BTC, заключено в протоколите DeFi, блокчейнът Ethereum остава доминиращ, когато става въпрос за заключена обща стойност.

Количеството BTC, заключено в DeFi, непрекъснато се увеличава през последните 90 дни. Източник: DeFi Pulse

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner