Retrospectiva 2020: una comparació de les millors inversions de l’any, de la desgràcia a l’auge

Una mirada més detallada a alguns dels actius tradicionals i criptogràfics amb millor rendiment d’aquest any

A part dels conceptes idealistes de llibertat financera, el cripto és un espai incontestablement emocionant, amb els seus canvis de preus salvatges i els seus guanys sense precedents, cosa que resulta en una especulació rampant i, de vegades, riqueses nocturnes..

Després d’haver-se elevat a un nivell vertiginós el 2017, el preu de Bitcoin (BTC) va patir un període baixista prolongat, que va cotitzar per sota dels 4.000 dòlars entre el desembre del 2018 i el març del 2019. Tot i això, els preus de les criptomonedes van repuntar la segona meitat del 2019 i BTC va cotitzar per sobre dels 10.000 dòlars a l’inici del 2020, és a dir, fins que va tornar a caure per sota dels 4.000 dòlars al març d’aquest any.

Concretament, va ser doblada el 12 de març "Dijous negre" (tot i que la caiguda es va estendre del 12 al 13 de març a Europa i Àsia), tant els mercats tradicionals com els criptogràfics van caure de sobte a causa d’una venda induïda pel pànic provocada per l’augment del nombre de casos de COVID-19. Amb la magnitud de la pandèmia que es va concentrar sobtadament als Estats Units, els mercats borsaris nord-americans van patir el descens més gran d’un sol dia en uns 30 anys.

Tot i que els mercats tradicionals es van recuperar una mica l’endemà, Bitcoin i l’espai criptogràfic van continuar baixant, i el preu de la moneda digital líder va perdre al voltant del 50% el 13 de març. No obstant això, aquells que podrien haver tingut la sort d’haver invertit al mercat a la part inferior de la caiguda de març tenia el potencial d’aconseguir guanys significatius al novembre, quan el preu de Bitcoin va tocar gairebé els 19.400 dòlars.

Dit això, la realitat de la imprevisibilitat de Bitcoin és evident en l’acció de preus des del 25 de novembre, quan es va concretar per primera vegada el concepte d’aquest article. En aquella època, Bitcoin estava a punt d’aconseguir el màxim històric, però des d’aleshores ha sofert una important correcció i cotitzava per sobre dels 17.000 dòlars en el moment de la redacció. Aquesta darrera caiguda sembla estar alimentada per les aprehensions que envolten una possible repressió reguladora de les criptomonedes als Estats Units. Tot i que no està clar fins a quin punt es recuperarà l’actiu digital líder, sembla que el 24 de novembre es va observar un màxim a curt o mitjà termini. 25.

Aquesta correcció actual també ens proporciona un cicle complet per analitzar, de manera que vam decidir fer una comparació dels rendiments potencials que haurien aportat 1.000 dòlars en diversos actius tradicionals i criptogràfics el 13 de març, si es venguessin el 24 de novembre..

Per a aquest informe, vam examinar els deu actius criptogràfics principals classificats en funció de la seva capitalització de mercat a OKEx, així com el nostre testimoni de plataforma, OKB. Mentrestant, des del vessant tradicional, hem inclòs l’or, les accions de Tesla (TSLA) i els índexs borsaris mundials com el Nasdaq 100 (cotitzat als EUA), el Nikkei 225 (cotitzat al Japó) i el FTSE 100 (cotitzat al Regne Unit) . En primer lloc, comentem el rendiment de BTC, després les monedes altes i concloguem amb actius tradicionals.

Tot i que comprar a la part inferior i vendre a la part superior és la manera d’obtenir els màxims guanys, per a aquesta comparació, assumirem que els participants del mercat van comprar el valor de 1.000 dòlars dels actius cotitzats als seus preus més baixos el 13 de març i els van vendre al mínim preus el 24 de novembre (a diferència dels preus més elevats, d’obertura o de tancament). Aquest mètode retrospectiu té com a resultat el càlcul de guanys que haurien estat relativament més realistes d’aconseguir, a diferència dels que haurien requerit la improbabilitat de sincronitzar perfectament el mercat..

Bitcoin (BTC / USDT) va registrar un retorn de la inversió aproximadament del 374%

Gràfic diari del mercat OKEx BTC / USDT del 13 de març al 24 de novembre de 2020. Font: TradingView

Bitcoin va tornar aquest any després de l’interès institucional, l’adopció al detall i la compra a gran escala per empreses com Square, MicroStrategy i, recentment, PayPal. Tot i que la moneda digital líder està sofrint una correcció en el moment de l’escriptura, va publicar la seva espelma verda més alta recent el 24 de novembre, amb un màxim aproximat de 19.380 dòlars i un mínim de 17.990 dòlars, segons el mercat OKEx BTC / USDT.

Una inversió de 1.000 dòlars a Bitcoin quan es cotitzés a 3.792 dòlars aproximadament el 13 de març us hauria aconseguit al voltant de 0.2637 BTC, que valia aproximadament 4.744 dòlars en el punt més baix del 24 de novembre, cosa que sumava un guany del 374,43%.

Tot i que aquestes xifres encara són relativament inèdites als mercats tradicionals, Bitcoin està lluny de ser el millor rendiment entre els mercats criptogràfics i tradicionals, com veurem a continuació.

Els principals altcoins van obtenir fins a un 967% de la inversió

OKEx BTC / USDT i diversos gràfics diaris d’altcoins del 13 de març al 24 de novembre de 2020. Font: TradingView

Tot i que Bitcoin és el líder del mercat, i ho ha estat promocionat com la inversió amb millor rendiment de la dècada anterior, va ser fàcilment superada per les altcoins més importants del 13 de març al novembre. Gamma 24. Això es deu a diversos motius, inclosa l’accessibilitat dels altcoins en termes de preu per moneda i la resultant idoneïtat per especular. No obstant això, per tal d’excloure les monedes extremadament volàtils i fàcilment manipulables, només estem considerant les criptomonedes principals en termes de capitalització de mercat.

Chainlink (LINK), Ada (ADA), Ether (ETH) encapçalen el paquet

LINK va ser el líder altcoin, amb un guany massiu del 967%, però va ser seguit de prop per Carda’s Ada (ADA) i Ethereum’s Ethher (ETH), amb increments del 734% i del 566%, respectivament. El rendiment estel·lar de LINK es va deure en part al boom de les finances descentralitzades i al bombo que envolta els oracles de la cadena de blocs, i en part a la seva forta comunitat i la seva creixent base d’usuaris..

1.000 dòlars invertits a LINK en el punt més baix de l’accident del dijous negre es van situar en la friolera de 10.670 dòlars al preu més baix vist el 24 de novembre, gairebé 6.000 dòlars més que els guanys d’una inversió igual a BTC.

La mateixa quantitat de dòlars nord-americans que es van ingressar a ADA o ETH al març valia 8.340 i 6.660 dòlars el 24 de novembre, respectivament..

ADA, tot i ser un projecte de moviment lent, està recolzat per un equip que mana respecte a l’espai. Com que els inversors solen intentar mantenir monedes completes (en lloc d’una fracció d’una moneda) relativament "barat" les monedes són més atractives i es compren en volums més elevats, que sovint es tradueixen en guanys significatius durant les reunions generals de criptografia. Com a tal, ADA es va beneficiar enormement de ser la més barata de les millors monedes. 

ETH també es va beneficiar del bombo de DeFi, però es va apreciar més recentment a causa de la propera actualització a Ethereum 2.0. La gran actualització de la xarxa introduirà un mecanisme de consens de prova de participació que requereix un mínim de 32 ETH per participar i obtenir recompenses. Naturalment, això anima els inversors que vulguin participar al nou ecosistema a acumular ETH.

OKB i les restants altes superiors obtenen guanys de fins a un 397%

La resta de deu criptomonedes principals van registrar els següents guanys en termes de valor en dòlars entre el 13 de març i el 24 de novembre: XRP (397%), XLM (327%), LTC (254%), OKB (192%), BSV (128%) ) i BCH (125%).

XRP també va ser un dels majors guanyadors el 2017, principalment a causa del bombo que envolta les seves associacions bancàries, així com a la inversió general de l’època basada en l’especulació. XLM, que és en general un clon de XRP, ja que ambdós projectes comparteixen un membre fundador, Jed McCaleb, segueix generalment l’acció de preus del seu antecedent, mentre que Litecoin (LTC) sovint fa el mateix amb el seu arquetip, Bitcoin.

OKB, el testimoni de plataforma d’OKEx, es beneficia del programa Buy-Back and Burn de l’intercanvi. Una inversió de 1.000 dòlars a OKB quan arribés al mínim diari el 13 de març es podria haver venut per un mínim de 2.920 dòlars el 24 de novembre, un augment del 192%.

Finalment, les dues forquilles Bitcoin d’aquesta llista, Bitcoin Cash (BCH) i Bitcoin SV (BSV), van tenir un rendiment relativament baix, tot just duplicant una hipotètica inversió inicial durant aquest període de temps..

Les accions van ser liderades per Tesla (TSLA), un + 424% més

OKEx BTC / USDT, diversos índexs borsaris i gràfic diari del mercat TSLA del 13 de març al 24 de novembre de 2020. Font: TradingView

Els mercats de renda variable de tot el món han funcionat raonablement bé aquest any a causa de múltiples paquets d’estímul econòmic i d’altres mesures governamentals per ajudar les empreses, inclosos els préstecs de nòmina i la reducció dels tipus d’interès, en resposta a la pandèmia mundial COVID-19..

Com a resultat, els índexs borsaris mundials, com ara el Nasdaq 100, Nikkei 225 i FTSE 100, han registrat guanys de dos dígits durant el nostre cicle predeterminat. El FTSE 100 va experimentar un creixement del 20,93% de març a novembre, amb un rendiment només marginalment millor que l’or (vegeu més avall). No obstant això, el seu creixement va ser notablement inferior al rendiment de Nikkei 225 i Nasdaq 100, que van augmentar un 55,19% i un 62,67%, respectivament..

Tanmateix, l’estrella va ser Tesla, que va apreciar més del 420% en el mateix període de temps, superant la pujada del 374% de Bitcoin. Tot i que aquestes xifres no són habituals per a la renda variable, el rendiment dels preus de TSLA ha estat una mica atípic. El seu creixement explosiu va ajudar a Elon Musk avançar Bill Gates es convertirà en la segona persona més rica del món a partir del 24 de novembre.

Quan la inversió de 1.000 dòlars als índexs borsaris Nikkei 225 i Nasdaq 100 s’hagués situat al voltant dels 1.550 i 1.620 dòlars a la conclusió del nostre cicle, la mateixa inversió a Tesla hauria valgut 5.241 dòlars..

Gold (XAU / USD) va portar a casa una caixa forta del 19,65%

Gràfic diari XAU / USD i OKEx BTC / USDT del 13 de març al 24 de novembre de 2020. Font: TradingView

L’or, considerat un actiu de refugi segur, va funcionar bé aquest any enmig del pànic de COVID-19, sobretot a mesura que les projeccions per a l’economia mundial es van tornar més negres entre juliol i agost..

XAU, que representava una unça d’or d’or, cotitzava per 1.504 dòlars en el seu punt més baix el 13 de març, però es va situar en 1.800 dòlars el 24 de novembre, un guany del 19,65%. Una inversió de 1.000 dòlars en or durant aquest cicle hauria suposat un retorn d’aproximadament 1.196 dòlars.

No obstant això, el punt més alt de l’or va ser el 6 d’agost, quan es va canviar per 2.063 dòlars (el màxim del dia), i una inversió de 1.000 dòlars del 13 de març hauria reportat 1.350 dòlars.

Tot i la posició ben arrelada de l’or com a actiu popular al qual acudeixen els inversors en temps de crisi, el seu rendiment contra Bitcoin en aquest període de temps va ser força feble..

Comprar pizza amb BTC el 13 de març contra el 24 de novembre i fa 10 anys

De fet, vaig començar a escriure aquest article a causa de la pizza. Com bé saben els de la indústria criptogràfica, el cost d’un pastís de pizza a BTC s’ha convertit en una mica en meme des del mític "Bitcoin Pizza Day" el 2010. El 22 de maig de 2010, un determinat Laszlo Hanyecz va pagar 10.000 BTC per dos pastissos de Papa John’s, és a dir, 5.000 BTC per pastís, o aproximadament 86,5 milions de dòlars als tipus actuals.

El nostre equip d’OKEx estava planejant una pizza durant la setmana passada, la qual cosa ens reemborsaria a BTC. Em va fer pensar en quant hauríem guanyat si haguéssim celebrat la pizza al voltant del xoc del 12 al 13 de març.

Suposant que gastaria uns 25 dòlars en pizza, vaig calcular aquests 25 dòlars en BTC durant el "Dijous negre" la caiguda valdrà aproximadament 127 dòlars com a màxim, o 118 dòlars com a mínim, a partir del 24 de novembre de 2020 (segons la màxima i baixa de BTC aquell dia). No està malament.

En última instància, però, tot i que Bitcoin és el líder en aquest espai, els seus guanys en els darrers vuit mesos són palids en comparació amb els guanys d’algunes de les monedes altcoins i fins i tot de les accions tradicionals, com hem vist més amunt. Dit això, gairebé totes aquestes monedes altes encara queden a molts quilòmetres dels seus preus màxims històrics de la cursa alcista de 2017: el preu d’ETH encara és un 60% inferior al seu ATH, i tant ADA com XRP són més d’un 85% més baixos. El 24 de novembre, BTC, en canvi, cotitzava només un 3% per sota del seu ATH de 20.000 dòlars.

Això posa en relleu l’escenari d’alt risc-recompensa que ha demostrat ser típic dels actius digitals, però que tendeix a oblidar-se durant els períodes alcistes del mercat. Malgrat la gran cursa de bous que va tenir lloc des del març, els inversors que van comprar aquests monedes alts o a prop dels seus alts preus històrics encara patien pèrdues no realitzades a partir dels màxims publicats el 24 de novembre..

Mentre reflexionava sobre el que hauria guanyat en una hipotètica festa de pizza al març, em vaig adonar del poc que es comparava amb el mateix valor BTC de la mateixa pizza el 2010. És clar, una pizza fresca té millor sabor que una empanada de deu anys, però no un 773.999.900% millor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner