DeFi Trends on WeChat, Diginex IPO Nears и Bitmain отхвърля слуховете

Седмичен преглед на блокчейн и крипто новини от Китай и Хонконг.

Китайските търговци продължиха да търсят атрактивни печалби в DeFi тази седмица, изтегляйки Ether от крипто борсите за земеделско производство. Междувременно базираната в Хонг Конг компания за дигитални активи Diginex събра 20 милиона долара от частно пласиране и е една крачка по-близо до планирания списък на Nasdaq в края на септември. Тези истории и много други в изданието на OKEx Insights от Китай за пазарен пазар на OKEx Insights.

Китайските търговци изтеглят средства от борсите за печалби от DeFi

Китайското търсене на DeFi продължи да нараства тази седмица, тъй като терминът се разпространяваше в социалната медийна платформа WeChat, шипове до рекорден обем на търсене от почти 900 000 на 2 септември.

Тъй като цената на Ether спадна от $ 400 тази седмица и след като се срина до $ 316 на 5 септември, китайските търговци изтеглиха ETH от крипто борсите на участват в ликвидността на DeFi минен. Данни от CryptoQuant показва че количеството ETH, което се държи на борсите, намалява от началото на септември.

Запаси от Ethereum, държани от крипто борсиКоличество ETH резерв, държан в крипто борси. Източник: CryptoQuant

На 6 септември също беше съобщава че потребителите изпитват трудности с изтеглянето на ETH и други токени за отглеждане на доходност от някои борси, тъй като борсовите наличности спадат.

Ключови продукти за внос

  • Въпреки нарастващото китайско търсене на DeFi, скорошната разпродажба на крипто доведе до 1,8 милиарда долара унищожаване на общата стойност, заключена на пазара на DeFi.
  • В изпълнение на добива на ликвидност автоматизираният маркетмейкър SushiSwap остава в центъра на вниманието на китайските търговци тази седмица.

Diginex събра 20 милиона долара преди планираното IPO на Nasdaq

Ричард Бауърт, главен изпълнителен директор на Diginex, компания, предоставяща услуги за цифрови активи, разкри, че компанията повдигнати 20 милиона долара от група частни инвеститори преди планираното котиране на фондовия пазар на Nasdaq в края на септември.

Според Byworth компанията е завършила частно пласиране на конвертируеми банкноти от инвеститори, включително семейни офиси в Лондон и Хонконг, както и хедж фонд. Той добави, че частното пласиране от 20 милиона долара служи като отправна точка за инвеститорите за оценка на предстоящото поглъщане на Diginex от 8i Enterprises Acquisition Corp.

Ключови продукти за внос

  • Diginex предлага разнообразна гама от услуги за цифрови активи, включително обмен на цифрова валута (EQUOS) и рамо на крипто попечител (Digivault).
  • Събраните 20 милиона долара ще бъдат използвани като капиталови разходи за Diginex. Компанията планира да свие и премести служителите си от Хонконг в Сингапур.
  • Американската SEC вече одобри списъка на Diginex. Очаква се компанията да направи списък на 23 септември, след като получи одобрение от 8i акционери и Nasdaq.

Bitmain отхвърли слуховете за нови модели за предпродажба

Bitmain пусна a изявление да отхвърли слуховете за стартиране на предпродажба за най-новите си 5nm модели за добив.

Според изявлението Bitmain призна, че съобщението е планирано от бившия му главен изпълнителен директор Micree Zhan, но поясни, че тези миньори, базирани на 5nm чипове, все още са в пробна фаза и не се очаква да стартират в близко бъдеще.

Ключови продукти за внос

  • Bitmain свали Micree Zhan като главен изпълнителен директор през октомври 2019 г. Това означава, че Zhan вече не е законен представител на Bitmain и неговите дъщерни дружества, поради което той не може да подписва никакви договори или да инициира бизнес отношения от името на компанията.
  • Изявлението на Bitmain показва, че намерението на Zhan да обяви предпродажбата на най-новите модели за добив на Bitmain е опит за набиране на средства за измама на клиентите.

Азиатските пазари се подхлъзват поради разпродажбата на акции, ръководени от Tesla

Фондовият пазар както в Китай, така и в Хонконг се провали тази седмица. Понастоящем Shanghai SE Composite и CSI 300 се търгуват на 3,255 и 4,585, считано от времето за преса, със седмичен спад съответно от 4,41% и 5,35%. Междувременно индексът SZSE Blockchain 50 е 3 888, със седмична промяна на стойността от -2,67%. В Хонг Конг индексът Hang Seng спадна с 2,36% тази седмица и в момента възлиза на 24 449.

Китайски и хонконгски пазарни индексиПредставяне на китайските и хонконгските пазарни индекси. Източник: Икономика на търговията, Investing.com

Широкото разпродажба на американски технологични акции доведе до пропадане на китайските и хонконгските пазари тази седмица. Разпродажбата беше водена от Tesla, чиито акции имат се срина повече от 34% миналата седмица и спадна до $ 330. Apple и Microsoft също страда от разпродажбата, а цените на техните акции спаднаха съответно с 6.7% и 5.4%.

Ключови продукти за внос

  • Решението да изключете Тесла от S&Индексът P 500 миналия петък беше ключов двигател за най-големия спад на цените на акциите на Tesla. Новите допълнения към индекса са Etsy Inc., Teradyne Inc. и Catalent Inc..
  • Softbank’s разкриване от 4 милиарда долара опции за кол на американски технологични акции е развитие, което търговците трябва да проследят, тъй като това може да е причината за неотдавнашното рали преди настоящия обрат.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции, оригинални изследвания & подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner