Paxful Exchange: Овладейте ръководството за преглед на потребителите на Crypto

отзивлив обмен на обмен

Как да използвате, търгувате и се регистрирате в Paxful Crypto Exchange

Paxful е онлайн пазар, където купувачите и продавачите могат да се срещнат, за да търгуват с биткойни. Подобно е на LocalBitcoins, предлагайки набор от опции за плащане, които не се намират на традиционните борси.

Характеристика

 • Купувайте крипто с PayPal, кредитни или дебитни карти или дори карти за подарък на Starbucks
 • Пазарен пазар на биткойни, свързващ купувачи и продавачи
 • Повече от 300 начина да платите за биткойн

Методи за депозиране

 • Банкови преводи
 • Кредитни и дебитни карти
 • PayPal
 • Подаръчни карти
 • Пари в брой
 • Общо 300+ метода за депозит

Професионалисти

 • Купете биткойн незабавно, използвайки 300+ начина на плащане
 • Ескроу услуга, за да се избегнат измами
 • Свържете се директно с купувачи или продавачи

Минуси

 • Такси за посредник
 • Лимити за закупуване
 • Някои злонамерени продавачи или купувачи неизбежно се промъкват

Въведение

Paxful е уникален онлайн пазар, където можете да взаимодействате с купувачи и продавачи, заинтересовани от биткойн. Работи подобно на LocalBitcoins или eBay. Paxful всъщност не купува или продава собствени биткойни; вместо това той действа като посредник за всички транзакции. Биткойните се държат в ескроу, докато плащането приключи.

Основното предимство на Paxful е, че можете да купувате биткойни, използвайки 300+ метода на плащане. Това е шеметен набор от методи за плащане, като през цялото време се добавят нови методи. Ако някой продава биткойн за торба ябълки, тогава бихте могли да купите биткойн за торба ябълки чрез Paxful.

Днес популярните методи за плащане на Paxful включват местни банкови преводи (Bank of America, Wells Fargo, SEPA, SWIFT и банкови преводи), онлайн портфейли (PayPal, Skrill, NetSpend, PerfectMoney и OkPay), карти за подарък (VISA, MasterCard, Amazon, Target, Best Buy и Walmart), дебитни и кредитни карти и цифрови валути. Независимо дали имате карта за подарък Amazon за $ 20 или $ 10 000, които седят във вашия PayPal, трябва да можете да намерите продавач, готов да приеме офертата ви чрез Paxful.

Тази широка поддръжка на опциите за плащане е основната полза от използването на Paxful. LocalBitcoins е единственият друг основен пазар, където потребителите могат да купуват биткойни с нетрадиционни методи на плащане като карти за подарък. Конвенционалните борси могат да приемат само банкови преводи или крипто депозити. Междувременно Paxful приема почти всичко.

Разбира се, позволяването на купувачите и продавачите да взаимодействат директно помежду си неизбежно ще доведе до проблеми със сигурността. Ето защо Paxful инвестира значително в сигурността.

Удовлетворените купувачи са напълно защитени от условната депозитна услуга на уебсайта и двуфакторното удостоверяване (2FA). Paxful проверява и проверява всички продавачи, което ви позволява да плащате с увереност. След като извършите плащане, Paxful задържа това плащане в ескроу и го потвърждава. След това продавачът изпраща биткойн.

Paxful разполага и с утвърдена система за докладване, разследване и разрешаване на спорове. Ако възникне спор, уебсайтът прави всичко възможно да идентифицира и реши проблема по справедлив начин за всички страни. Все още можете да намерите много доклади за хора, измамени чрез Paxful (или LocalBitcoins). Paxful обаче е предприел разумни стъпки, за да намали вероятността от измами.

Paxful също работи по-дълго, отколкото много хора си дават сметка. Уебсайтът стартира за първи път през 2014 г. под името EasyBitz.

Основни функции

Основните характеристики на Paxful включват:

300 начина за плащане: Paxful приема 300+ различни начина на плащане, вариращи от карти за подарък на Amazon до банкови преводи SWIFT. Ако продавачът е готов да приеме начин на плащане, тогава ще можете да купите биткойн чрез Paxful с този метод на плащане.

Местни методи за плащане: Някои борси позволяват само банкови преводи от потребители от САЩ или от ЕС. Paxful обаче приема начини на плащане, обслужвани от вашия местен район. Искате ли да купите биткойн с помощта на канадски INTERAC e-Transfer? Можете да направите това с Paxful.

Добра международна подкрепа: Някои от най-големите пазари на Paxful се намират в региони, традиционно недостатъчно обслужвани от други борси. Има хиляди купувачи и продавачи на биткойни на Paxful в Нигерия, Китай, Индия, Русия и други страни, например.

Ограничени изисквания за KYC и AML: Проверката на ниво 1 на Paxful ви позволява да купувате и продавате до 1500 долара биткойн само с проверка на имейл и телефонен номер. Ако искате да купите малко количество биткойн анонимно, тогава Paxful ви позволява да го направите.

Без ограничения след проверка на KYC и AML: Можете да завършите второ или три ниво на проверка, като качите своя идентификационен номер и адрес, като увеличите лимита си до $ 10 000. Ако преминете проверка на ниво четвърто обаче, тогава няма никакви ограничения.

Налични по света, с изключение на санкционираните държави: Повечето борси имат строги изисквания, уреждащи кои държави могат да правят сделки на борсата. Paxful обаче е налице навсякъде по света, с изключение на някои санкционирани държави, включително Бурунди, Централноафриканската република, Куба, Крим, Иран, Ирак, Ливан, Либия, Северна Корея, Сомалия, Южен Судан, Судан и Дарфур, Сирия и Йемен.

Без такси за купувач: Paxful не начислява на купувачите никакви такси за Paxful. Повечето продавачи на Paxful обаче начисляват собствени такси в зависимост от начина на плащане.

1% такси за продавач: Продавачите на Paxful плащат такса от 1%.

Много подобно на LocalBitcoins: LocalBitcoins е основана през 2012 г., докато Paxful стартира през 2014 г. Днес двата уебсайта са много конкурентни един на друг. LocalBitcoins изглежда има повече потребители, въпреки че Paxful може да бъде по-добре оценен за обслужване на клиенти.

Партньорска програма: Paxful ви позволява да печелите пасивни доходи чрез тяхната партньорска програма. Споделете връзката си, след което спечелете биткойн за всеки, който се регистрира и направи сделка чрез тази връзка.

Безплатно теглене: Paxful не начислява никакви допълнителни такси при теглене на пари от вашия портфейл Paxful (освен таксата за биткойн миньор).

Опасни валути и двойки

Paxful няма същите валутни двойки като традиционната борса. Вместо това Paxful свързва купувачите и продавачите заедно, за да търгува с биткойн. Продавачите на Paxful приемат десетки различни фиатни валути от цял ​​свят. Не би трябвало да имате проблем с продажбата на собствената си фиатна валута за биткойн. Биткойн е единствената криптовалута, официално изброена на уебсайта, въпреки че може да успеете да намерите продавачи, предлагащи и други криптовалути. paxful-обмен-купува-продава-биткойн

Поддържани оправдателни методи за депозиране и теглене

Paxful поддържа 300+ метода за депозиране и теглене, вариращи от банкови преводи до подаръчни карти iTunes. Банкови преводи, PayPal, Interac онлайн, кредитни и дебитни карти, карти за подарък, Skrill, пари в брой, Zelle Pay, Western Union, вътрешни банкови преводи, Venmo, ApplePay, Square, SEPA, SWIFT и други се поддържат от Paxful. Можете също така да депозирате пари, като използвате няколко избрани криптовалути, включително BTC и ETH.

paxful-crypto-депозит-теглене

Удобен процес на регистрация и влизане

Paxful улеснява създаването на акаунт и купуването или продажбата на биткойн незабавно. Определени методи на плащане, включително кредитни и дебитни карти или PayPal, могат да се използват незабавно след регистрацията. Други методи на плащане, включително банкови преводи, изискват допълнителна проверка.

Paxful има четири нива за проверка, всяко с различни граници:

 • Ниво 1: Проверка на имейл адрес и телефонен номер, лимит от $ 1500.
 • Ниво 2: Издадена от правителството идентификация, лимит от 10 000 долара.
 • Ниво 3: Проверка на адреса, лимит от $ 10 000.
 • Ниво 4: Подобрена проверка и ръчна проверка на KYC, без ограничение.

Спокойна търговия

Paxful свързва купувачите и продавачите заедно, за да прави сделки. Парите се държат в ескроу, докато преводът приключи. Някои купувачи са готови да купят биткойн в замяна на фиат валута, докато други купувачи са готови да купят фиат валута в замяна на продажба на биткойн. Продавачите публикуват сделки на пазара Paxful, след което купувачите приемат тези сделки. Paxful обаче няма конвенционален интерфейс за търговия, както се вижда на някои други борси.

Спокойни такси

Paxful начислява изненадващо ниски такси, въпреки че действа като посредник за всички транзакции.

 • Такса на купувача: $ 0
 • Такса на продавача: 1%

Когато изтегляте биткойн от борсата, ще платите фиксирана такса от 0,0005 BTC, която покрива разходите за добив на биткойни и инфраструктурата на Paxful.

Можете също така да изпращате биткойн до други потребители на Paxful безплатно до пет пъти на месец. След това за всяка транзакция, изпратена до друг клиент на Paxful, ще се прилага такса от $ 1 (в BTC).

Paxful не начислява такси за теглене.

Опитни проблеми със сигурността и престой

Както при всеки партньорски пазар, можете да намерите оплаквания на Paxful от потребители, измамени от продавачи или купувачи. Paxful обаче предприема стъпки за смекчаване на тези проблеми и Paxful има добра система за разрешаване на спорове. Неизбежно хората все още се изтръгват чрез Paxful, въпреки че по-голямата част от потребителите правят сделки с Paxful без проблем. Paxful никога не е претърпявал големи нарушения на сигурността, изтичане на потребителска информация или други атаки.

Удобна лекота на използване

Paxful може да бъде лесен за използване с определени продавачи, но по-труден с други. В зависимост от избрания от вас начин на плащане и честността на човека, с когото търгувате, опитът ви в търговията може да варира значително. Някои хора се записват за Paxful и купуват първите си биткойни в рамките на 10 минути. Други се записват за Paxful и се измамят още при първото сключване на сделка. Интерфейсът е изцяло уеб-базиран. Няма мобилни приложения.

Paxful върши чудесна работа по организирането на оферти за вашия регион. Можете да видите начина на плащане, минималната и максималната сума, курса на биткойн и сумата за долар, от която се отказвате.

Осигурено доверие и поверителност

Както при всеки P2P пазар, доверието и поверителността зависи изцяло от хората, с които имате работа. Ще трябва да потвърдите самоличността си (чрез качване на държавен документ за самоличност), за да търгувате повече от 1500 долара биткойн с Paxful. Някои продавачи може също да изискват допълнителна информация. Трябва обаче да можете да намерите продавачи, желаещи да търгуват биткойн анонимно. Например можете да се срещнете за личен паричен превод.

Удобно обслужване на клиенти

Paxful има добро обслужване на клиентите и солидна система за разрешаване на спорове. Една от най-добрите функции за обслужване на клиенти е системата за незабавен чат на живо на Paxful, която ви води през първата ви сделка. Ако това е първата ви търговия с биткойни, можете да накарате опитен продавач да ви преведе през процеса с индивидуален чат на живо. Средствата се държат в ескроу, докато търговията приключи и Paxful разследва обстойно споровете, когато възникнат.

Ръководство за потребителя на Paxful: Как да настроите и използвате Paxful

Paxful е лесен за използване. Ето как да се регистрирате и да закупите първите си биткойни с Paxful:

1. Регистрирайте се

paxful-crypto-exchange-setup

Кликнете върху бутона „Създаване на акаунт“ в горната част на страницата.

paxful-обмен-регистрация-акаунт-процес

Въведете своя имейл адрес, потребителско име и парола, след което се съгласете с условията на услугата.

paxful-обмен-проверка

2. Проверка

Можете да купите или продадете биткойн на стойност до 1500 щатски долара след проверка на вашия телефонен номер и имейл адрес (проверка първо ниво).

paxful-exchange-bitcoin-портфейл

С проверка от второ и трето ниво (правителствен документ за самоличност и доказателство за адрес) можете да търгувате биткойн на стойност до 10 000 долара с Paxful.

С проверка от четвърто ниво (ръчна проверка на KYC / AML, извършена от служители на Paxful), можете да търгувате с биткойни на платформата без ограничения.

paxful-crypto-trading-tutorial

3. Двуфакторно удостоверяване

Paxful препоръчва да настроите двуфакторно удостоверяване (2FA) за по-голяма сигурност.

Преди да използвате акаунта си в Paxful, ще трябва да настроите въпроси за сигурност. Тези въпроси ще бъдат използвани, ако трябва да нулирате акаунта си или да промените телефонния си номер.

paxful-обмен-сигурност-удостоверяване

2FA не е задължително, но се препоръчва. Можете да настроите 2FA чрез SMS, Google Authenticator или Authy. Можете също така да изберете да използвате 2FA при покупка или продажба на биткойн, да изтеглите биткойн, да промените паролата си и да изпълнявате други задачи.

4. Начин на плащане

Paxful ви позволява да депозирате пари в портфейла си Paxful, като използвате само биткойн. Не са налични други методи за депозит. Можете обаче да проверите пазара за купувачи и продавачи, желаещи да приемат 300+ различни начина на плащане, включително всичко – от карти за подарък на Starbucks до трансфери на Bank of America.

paxful-методи за плащане

5. Търговия с криптовалута

Разгледайте пазара Paxful, за да намерите някой, който желае да купува или продава криптовалута, използвайки желания от вас начин на плащане.

paxful-cryptocurrency-transfer

Както бе споменато по-горе, Paxful се предлага на практика във всяка държава по света (с изключение на някои санкционирани или ембаргирани държави). Където и да се намирате, трябва да можете да намерите поне един продавач, обслужващ вашия район. При по-големите държави може да имате стотици или дори хиляди продавачи, от които да избирате.

Процесът на покупка и продажба варира в зависимост от човека, с когото търгувате. Може да се наложи да изпратите снимка на картата за подарък например на Paxful или да инициирате банков превод. Продавачът ще обясни следващите стъпки, които трябва да предприеме.

6. Теглене

Можете да изтеглите биткойн от вашия портфейл Paxful към всеки друг портфейл за биткойн. Можете също да продавате биткойни на Paxful за други начини на плащане, като пари в брой или карта за подарък. В много случаи можете да направите пълна сделка, без Paxful да ви докосва парите изобщо (освен ескроу).

Заключителна дума

Paxful е конкурент на LocalBitcoins, основан през 2014 г. (под името EasyBitz), за да даде на потребителите по целия свят лесен начин да купуват и продават биткойни. Днес Paxful се превърна в един от най-големите световни пазари за биткойни от тип peer-to-peer. Това е едно от малкото места, където можете да купувате и продавате биткойни за пари в брой, карти за подаръци, банкови преводи, PayPal и други методи на плащане на едно място.

Като цяло, Paxful е надежден пазар, който улеснява взаимодействието с купувачи или продавачи на биткойни в сигурна среда, равнопоставена. Въпреки че някои хора със сигурност се измамят с Paxful, уебсайтът прави всичко възможно да запази всички в безопасност, използвайки ескроу, добро разрешаване на спорове и достъпни функции за чат на живо.

Търговия & Обмен

 • Крипто ръководство 101: Избор на най-добрата борса за криптовалута
 • Ръководство за Bittrex Exchange: Как да търгувате на Bittrex
 • Ръководство за Binance Exchange: Как да отворите Binance акаунт и какво трябва да знаете
 • Ръководство за Gemini Exchange: Ръководство за преглед на потребителя
 • Ръководство за Kraken Exchange: Ръководство за потребителски преглед
 • Ръководство за Etherdelta Exchange: Как да търгувате на Etherdelta
 • Ръководство за основи на търговията с криптовалути: Въведение в крипто техническия анализ
 • Търговия с криптовалута: Разбиране на двойките за търговия с криптовалута & Как работи
 • Ръководство за крипто търговия: 4 общи клопки, които всеки крипто търговец ще изпита

Портфейли

 • Ръководство за криптовалутни портфейли: Защо имате нужда от портфейли?
 • Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на биткойн портфейл
 • Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на MyEtherWallet (MEW)

Можете също да се присъедините към нашата група във Facebook на Овладейте крипто: Разширени знания за криптовалута да задавате всякакви въпроси относно криптовалутите.

Promo
banner
Promo
banner