Участниците на пазара обсъждат последните ценови действия на Биткойн и какво може да има бъдещето за крипто пазарите – Обобщение на чата на Fireside

На 31 юли OKEx беше домакин на чат край огъня, озаглавен "Тупик или превключване на мощността: Проучване на възможностите на вълната на растеж & по-голяма конвергенция с традиционните пазари."

Тъй като пространството на цифровите активи нараства, все повече играчи скачат на пазара, за да предлагат достъпни решения за крипто потребление и търговия. От друга страна, неотдавнашното ценово действие на Биткойн – заедно с бума на DeFi – повдига нови въпроси за бъдещето и устойчивия растеж на пазара.

Възможно ли е да се появи нова фаза на разпределение на капитала или всичко ще бъде "възстановен в ред"? Как променящите се тенденции засягат поведението на крипто търговията и връзката на по-широката индустрия с "традиционни" самият свят? Обсъдихме всичко това в нашия чат край огъня, обобщение на който е по-долу.

Гости

Чатът край огъня беше модериран от Селим Баек, мениджър за бизнес развитие на OKEx за APAC. Сред гост-участниците бяха Бенджамин Рот, глобалният ръководител на търговията в Kenetic Tradings; Jae-Hong Kim, водещият количествен търговец в WaveBridge; Дани Юан, съосновател на 8 Blocks Capital; и Джъстин д’Анетан, мениджър продажби на Diginex.

Гледайте дискусията тук.

Кратък откъс

Селим: Ще започнем с това, което се случва с цената на биткойн. Тъй като днес достигнахме 11 000 долара, просто исках да чуя вашето възприемане на този внезапен скок и нестабилността на цените, които видяхме тази седмица и последната.

Ще видим ли най-накрая да се появява различен модел или пазарът ще се върне обратно в задънена улица? Джей, знам, че си водещ квант трейдър в WaveBridge, имаш ли мнение за текущата ситуация? Какво е вашето мнение за нивата на цените на BTC в днешно време? 

Джей: Както споменахте, наскоро наблюдавахме исторически ниска волатилност и нива на обем след коронарната катастрофа, която спря пазарите до преди седмица – когато започнахме да наблюдаваме резки печалби.

Най-новият скок, според нашия анализ, може да бъде свързан с кумулативното нарастване на парите, които се вливат в борсите, както и с експоненциалното нарастване на DeFi, което от своя страна е увеличило търсенето на Ethereum и ERC токени.

По отношение на крипто деривативите, видяхме, че обемите са почти удвоени от миналата година и виждаме това като положителен знак, че пазарът продължава да узрява.

Наскоро видяхме и благоприятни регулаторни съобщения, което може да бъде само добра новина за крипто. По отношение на това какво означава това в обозримо бъдеще, увеличаването на нестабилността води до увеличаване на обема – по този начин това означава само повече възможности за нови участници на пазара. Според нас като цяло увеличаването на волатилността не трябва да се разглежда като проблем, а като възможност за зреене.

Селим: Бен, като глобален ръководител на търговия за високочестотна търговска фирма, какъв е твоят подход към цялостния модел на пазара до момента?

Бен: Ще се съглася с Джей! Добре е да сме извън този диапазон, в който сякаш бяхме заседнали – поне по отношение на биткойните.

Предполагам, че беше ръководен от Ethereum, който сам по себе си беше ръководен от възхода на DeFi, за който мисля, че ще говорим по-късно в панела. Това е доста интересно. Имам много мисли около това.

За биткойните имаше значителна консолидация в този диапазон и хората широко гледаха на тази зона от 10 000 до 10 400 долара като съпротива. След като преминахме през това, изненадващо изстреляхме още 10%.

Като цяло съм бичи. Но единственото предупреждение е, че всички са бичи. Това, което обикновено се случва в този вид среда е, че дори да получите повече пари в космоса, ще получите доста остри обрати – тъй като много хора вероятно са малко закъснели за митинга и знаете много слаби ръце.

Всъщност вече видяхме това през последните няколко дни, когато пазарът мелеше по-високо и след това изведнъж падна с 5% в пространството на една петминутна свещ. Очаквам повече от това напред, което за нас е страхотно, като високочестотна фирма. Това са условията, на които се радваме и мисля, че нарастващият пазар с по-големи обеми и по-голяма нестабилност е нещо като перфектната буря за всички. Повечето хора правят пари, виждате по-големи обеми и това води повече хора в пространството.

Виждате и благоприятния регулаторен климат, който Джей спомена. Мисля, че там има много заден вятър, но бих бил предпазлив и внимателен с размера на лоста, защото вероятно ще бъде нестабилен.

Селим: Какво е вашето общо отношение към търговията с крипто деривати тази седмица? Какво предвиждате?

Дани:  Като високочестотна фирма за търговия, ние също повтаряме това, което казва Бен. През изминалия месец или така, видяхме цената на BTC доста стабилна около нивото от 9 000 долара. Видяхме в Twitter, че хората казват "о, подразбираща се нестабилност при най-ниското време, реализираната волатилност е на най-ниското ниво за всички времена." Но през последната седмица или нещо подобно, BTC се е повишил с 20%, така че волатилността също е била 20-30 пункта от ниския диапазон 30-40. През следващите месец-два мисля, че нестабилността ще бъде съобразена с това, което очаквам, и не очаквам да стане много по-висока.  

Ако погледнете например пазара на опции на OKEx, ще знаете, че едномесечната волатилност се доближава приблизително до реализираната тримесечна волатилност. Som Не мисля, че волатилността в този момент ще се повиши.

Бен: Ще скоча – съгласен съм, Дани! Мисля, че структурата на пазара има тенденция да води до по-високи изблици на нестабилност. В посока надолу, много от продуктите с деривати са с маржова маржа, така че получавате тази изпъкнала ситуация отдолу, където стойностите на обезпечението на хората намаляват.

В същото време, когато пазарът намалява, той има тенденция да подчертава екстремни движения надолу. Така че, на бичи пазар, бих очаквал това, което Дани каза, че макар и да се движим малко сега, едва ли ще бъде изключително нестабилно, освен ако не преодолеем рекорда за всички времена на $ 20 000. Не задържам дъх за това през следващите няколко месеца, но се надявам – оптимист съм – може да го тестваме през 2021 г..

Това резюме е редактирано за по-голяма яснота.

Следвайте OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner