Обобщение на програмата за маяци OKEx – Второ коучинг с Джей и Леникс

На 26 юни 2020 г. нашите шестима назначени наставлявани имаха още 30-минутна наставническа сесия със своите наставници: главен изпълнителен директор на OKEx Джей Хао и директор на финансовите пазари Lennix Lai.

Вижте прозрения от първата сесия тук.

По-долу е резюме на интересните и проницателни теми, обсъдени по време на сесията.

Филип Тафли: Дефлация е различна възможност в много страни поради ефектите на коронавируса. Ако дефлация все пак се случи, това, което смятате, ще бъде ефектът върху крипто пазарите?

Леникс: Все още вярвам, че дефлацията е по-скоро краткосрочно явление поради COVID-19. Определено влияе върху някои основни отрасли (напр. Авиокомпании и туризъм), но все още предстои да има доказателства за структурни промени по отношение на търсенето в рамките на макроикономиката. Можете да видите това от фондовия пазар. Крипто, особено биткойн, е инструмент за съхранение на стойност, който може да се използва за хеджиране на присъщия риск от прекомерно облекчаване – което става все по-вероятно поради въздействието на COVID-19, което продължава по-дълго от очакваното.

Гийом Жирар: Проследявали ли сте старта на COMP? Какво е вашето мнение за добива на ликвидност като начин за разпространение на жетони?

Леникс: COMP (както и други жетони за доходност) е друг тип механизъм за разпределение на токени, за разлика от IEO или ICO. Ефектът е очевиден: Както можете да видите, AUM в DeFi достига рекордни висоти – както и рискът. Токеномиката нарушава скоростта на пазара на кредитиране. Ето защо има голям шанс моделът да не е много устойчив. Преди имаше механизъм за копаене на търговия и той не беше красив.

Филип Тафли: Изглежда, че биткойнът е в тясна връзка с S&P 500 за последните няколко седмици. Какво мислите, че е причината за това, когато в миналото е имало малка корелация?

Леникс: Да. След голямата криптовалута на 12 март, корелацията на BTC и S&P500 е по-висок. Мисля, че една от основните причини е, че търговците считат биткойн за алтернативен рисков актив. Така че, когато общият пазар се срина до определено ниво, Биткойн също беше изложен на рискова търговия. От гледна точка на данните, Биткойн е осигурил някакъв безопасен ефект благодарение на основните си атрибути, но не окончателно. Когато прагът се счупи, търговците търсят риск.

Гийом Жирар: Днес беше най-големият изтичане на опциите за биткойн. Смятате ли, че това е дългосрочна тенденция? Каква е стратегията на OKEx да спечели пазарен дял на пазара на опции?

Леникс: Неоспорим факт е, че триенето (т.е. регулаторният риск и разходите) при достъпа до биткойн става тривиално. Представете си, че само 1% от богатството на американците е било разпределено за биткойн. Вярвам, че това е дългосрочна тенденция – както виждате, отвореният интерес към CME също достига рекордни висоти. В OKEx все още изграждаме нашия продукт. Понастоящем разбираме, че нашият продукт е добре изграден, но трябва да работим върху UI / UX и маржовете на портфолиото. Нашият план да вземем пазарен дял трябва да бъде свързан със структурни продукти, така че търговията със структурни продукти да може да се хеджира на пазара на опции. Друг инструмент, който може да бъде включен в списъка, ще бъдат фючърсите на VIX, също базирани на предполагаемата волатилност в OKEx Options.

Вирджиния Миджес Мартин: Начело на първата пилотна програма блокчейн и крипто за ученици от частни училища в Испания. Първо, обучих учителите и учениците и след това ги интегрирах в техния план за обучение, който включваше дизайн, социални и икономически съображения, както и теоретичното и след това практическо изпълнение на блокчейн. Сега мога да продам програмата на училищата. Да се ​​надяваме. Талантът за младши е от ключово значение за пет години. Какви инициативи има OKEx и какви съвети мога да получа за образователни насоки?

Джей: Мисля, че тук имате много добър подход. Трябва да започне с основите първо с примери за ежедневието, тъй като целевата аудитория са учениците.

Ето един добър: Blockchain в тяхното училищно сертифициране. Представете си, че бихте могли да накарате вашата сертификация да бъде поставена на блокчейн по децентрализиран начин. Сертификатът ви ще бъде защитен цифрово – без шанс да бъде загубен физически – докато други институции могат да проследяват записа в публична блокчейн. Не би ли било фантастично?

Друг пример би бил логистиката на кафе на зърна. Обикновено не можем да се радваме на легитимността на проверката на източника на кафе на зърна в някои страни. С блокчейн можем да проследяваме проверените продукти стъпка по стъпка.

OKEx предприема инициативи в образованието на блокчейн от години. Първо, публикувахме видеоклипове и статии, обясняващи основите. И сега, ние съставихме по-систематичен образователен план и стартирахме OKEx Academy.

Дмитро Соколюк: През 2017 г. имахме ICO, а следващите бяха IEO. Според вас коя е следващата сцена, която може да повлияе на растежа на алткойни?

Джей: Да, толкова бързо се развива блокчейн индустрията. Този въпрос е доста интересен. Всъщност много хора сега се съгласяват, че сме в сезона на altcoin, тъй като много висококачествени altcoin проекти излизат на пазара.

Струва ми се, че растежът на алткойни е подобен на този на запасите:

  • Вътрешната стойност е важна, като бизнес или социална стойност на проектите, дали тя може да донесе стойност на определени изисквания;
  • Социалното мнение също е критично, тъй като сме в ерата на социалните медии.

Вирджиния Миджес Мартин и Антоан Портфейл: Какво е вашето мнение за бъдещето на извънборсовата крипто търговия, извънборсовите пазари, участниците, регулирането, обема, риска и ликвидността? И каква е ролята на борсите? OKEx изброи доста нови токени – какво ви кара да изброите монета / жетон на OKEx вместо друг?

Джей: В OKEx продължаваме да търсим добри и обещаващи проекти. Що се отнася до изискванията за изброяване, ние се виждаме като непредубеден обмен, който предлага равни възможности за добри проекти да бъдат включени в списъка. Например, ще разгледаме бялата книга на проекта – която трябва да е солидна – качеството на общността и синергиите с борси и други блокчейн проекти. Също така имаме ясни изисквания за списъци и има отделен екип за списъци, който обработва приложения за списъци.

Антоан Портфейл: Видяхме огромното развитие на DeFi през последните години, което е изключително важно по отношение на приемането и развитието. Какви са вашите мисли за това?

Джей: Той е приложен към няколко сценария много добре:

Портфейли – DeFi се развива много бързо и ние вярваме, че ще се превърне в решаващ елемент за традиционната финансова система. Стартирахме различни продукти, за да позволим на потребителите лесно да печелят пасивни доходи чрез кредитиране, залагане и депозити от DeFi.

Като цяло услугите по заем C2C създават отворен пазар за съответствие на търсенето и предлагането на празен капитал. OKEx иска да го запази възможно най-прозрачен – за разлика от други играчи на пазара, лихвеният процент по услугата за заем C2C на OKEx се управлява изцяло от пазарната конкуренция. Тенденцията за криптокредитиране отваря нови възможности за общността, независимо от размера на тяхната инвестиция. В това бързо разрастващо се пространство на DeFi сме щастливи да бъдем сред първите, които предлагат услуги по кредитиране по безразрешен, отворен и композируем начин.

Разбираме през последните месеци, особено през последните две седмици, че има още DeFi "фермери" в областта. Миналата седмица общата стойност, заключена (или накратко TVL) в DeFi, достигна 1 милиард долара. Сега TVL на първите два проекта DeFi, Compound и MakerDAO, надхвърля 1 милиард долара.

DeFi излита и OKEx ще бъде на него, разбира се.

Стартирахме собствена блокчейн, OKChain, с първоначално децентрализирано приложение върху нея: OKEx DEX. Ние вярваме, че DeFi е ключът към финансовото включване и финансовата свобода за всички.

Това резюме е редактирано за по-голяма яснота.

Следвайте OKEx на:

Promo
banner
Promo
banner