Nakamoto o no? 2009-Mined BTC, Craig Wright, the Patoshi Pattern i Mysterious Creator de Bitcoin

La reverència pel seu creador anònim, Satoshi Nakamoto, és al centre de Bitcoin (BTC) seguint un culte. Malgrat la implicació creixent de agents financers tradicionals i institucionals a l’espai criptogràfic, els membres de la comunitat bàsica continuen defensant la visió de Nakamoto d’un sistema de transaccions electròniques descentralitzat i sense confiança, que va detallar a l’original Llibre blanc de Bitcoin.

Al preu actual de poc menys 9.000 dòlars per Bitcoin, Les participacions estimades de Nakamoto en BTC es valoren al nord de 9.000 milions de dòlars. El fet que, evidentment, no hagi gastat res en els més de 11 anys des de la creació de Bitcoin només consolida la seva percepció a la comunitat com un autèntic revolucionari, sense ambicions materialistes..

El misteri al voltant de Nakamoto s’intensifica encara més amb la seva desaparició de l’escena des de l’últim correspondència confirmada l’abril de 2011. Però, què passa si el famós creador tornés a aparèixer un dia i es fes amb la propietat dels seus fons de Bitcoin?

Una transacció de BTC el 20 de maig de 2020, originada en una cartera inactiva des del 2009, va despertar preocupacions sobre aquest escenari quan va ser emès per l’usuari de Twitter Whale Alert.

Whale Alert el 20 de maigTweet de l’usuari Whale Alert que transmet la transacció del 20 de maig. Font: Twitter

Bitcoin’s preu baixat ja que l’anunci va alimentar especulacions sobre el retorn de Nakamoto. Tenint en compte les seves presumptes participacions massives de BTC, els participants del mercat temien que Nakamoto pogués teòricament tancar el mercat i destruir tot el valor de Bitcoin, que se situa en un total de 170.000 milions de dòlars en premsa.

Pocs dies després, el 25 de maig, un altre episodi es va produir que va implicar Bitcoin minat el 2009. Una persona anònima va publicar un missatge (signat criptogràficament amb adreces que contenien BTC minat el 2009), l’objectiu clar del qual era minar l’autenticitat de probablement la persona més coneguda que afirma ser el veritable Nakamoto, Craig Wright.

Tot i que la transacció del 20 de maig va deixar clarament sacsejat el mercat, ambdós episodis van tornar al primer pla del debat el misteri durador que envoltava el creador de Bitcoin. Els experts de la indústria van afirmar en la seva major part que cap dels dos casos va implicar Bitcoin extret pel propi Nakamoto.

OKEx Insights desglossa els antecedents necessaris per entendre què va passar realment, els principals actors i les dinàmiques implicades i les controvèrsies sobre alguns dels primers Bitcoin mai creats.

Els primers dies de Bitcoin i l’amagatall de Satoshi

En el moment de la seva creació, Bitcoin no era tan popular com avui. Es creu que són membres de les primeres persones conscients de la seva existència La llista de correu de criptografia – una llista de correu electrònic “dedicada a la tecnologia criptogràfica i el seu impacte polític”, del qual es desconeixen els números de membres.

Els de la llista correus electrònics rebuts de Nakamoto durant tot el novembre del 2008, abans que ell publiqués Bitcoin v0.1 el gener del 2009.

La xarxa Bitcoin va existir oficialment el 3 de gener de 2009, quan Satoshi Nakamoto va explotar el primer bloc, conegut com a bloc de gènesi, amb aquest missatge: “The Times 03 / Jan / 2009 El canceller està a la vora del segon rescat per als bancs”.

cobertura de temps de blocs de gènesiPortada del número de The Times a què es fa referència al bloc de gènesi de Bitcoin. Font: thetimes03jan2009.com

Amb la necessitat d’auditors o “miners” incorporats la xarxa, es creu que Nakamoto va continuar extraient blocs de Bitcoin els primers dies per donar suport al sistema. Bitcoin’s bloquejar subvencions o recompenses – l’incentiu per als miners per mantenir la xarxa – va començar a 50 BTC per bloc minat. Segons el codi de Bitcoin, aquest incentiu es redueix a la meitat després de cada 210.000 blocs (aproximadament cada quatre anys), el més recent “A la meitat” que es produeix aquest mes.

Mentre Nakamoto extraia nous blocs, va continuar acumulant aquesta recompensa de blocs amb tots transacció coinbase – la primera transacció registrada a cada bloc i la que envia al miner la seva recompensa per bloc – rebent 50 BTC en una nova adreça de cartera cada vegada.

El motiu pel qual els investigadors van ser alertats pels investigadors Transacció del 20 de maig va ser que es va originar a partir d’un cartera que havia rebut una recompensa de blocs de 50 BTC per mineria el 9 de febrer de 2009, només un mes després del llançament de la xarxa Bitcoin.

Es van enviar els 50 BTC dues transaccions del 20 al 40 de maig BTC i poc menys de 10 BTC. Tot i que es desconeix el destí exacte del BTC enviat el 20 de maig, Chainalysis informa que “Sembla que una part dels diners van acabar a Coinbase”.

transacció del 20 de maigLa data de generació dels 50 BTC es va traslladar el 20 de maig de 2020. Font: Blockchain.com

Si mirem la cartera que es mostra més amunt, la presència de la transacció de la moneda implica que pertany a un miner i la data indica que estaven actius a la xarxa Bitcoin al cap d’un mes del seu llançament. Ambdues condicions indiquen, encara que no de manera concloent, que el propietari d’aquesta cartera podria ser teòricament el propi Nakamoto, presumptament un dels pocs miners de la xarxa en aquell moment..

Tot i això, es desconeix el nombre exacte de blocs extrets per Nakamoto i la quantitat de BTC que va rebre, cosa que fa un estudi interessant a mesura que els investigadors aprofundeixen en les primeres transaccions i adreces conegudes de la cadena de blocs..

Identificar Satoshi amb el patró Patoshi

L’investigador de blockchain Sergio Demian Lerner reclamat en una publicació al fòrum Bitcointalk centrat en Bitcoin l’abril de 2013, que havia pogut estimar la quantitat de BTC que tenia Nakamoto en aquell moment. Va afirmar que superava el milió de BTC, aproximadament uns 100 milions de dòlars.

Per explicar com va arribar a aquesta conclusió, Lerner va fer un seguiment dels seus descobriments diversos dies després amb una publicació més detallada al seu propi bloc, revelador “Una nova tècnica d’anàlisi de la cadena de blocs” que ell de nou revisitat més recentment el 2019.

En la seva anàlisi dels primers blocs de Bitcoin minats, Lerner va identificar un patró, que més tard va batejar "Patoshi" – que va afirmar va indicar quins blocs específics havien estat minats per Nakamoto. El BTC es va traslladar el 20 de maig de 2020, igual que molts analistes criptogràfics assenyalat, no va caure en aquest patró.

Però, com funciona el patró Patoshi? Lerner va afirmar, segons el seu anàlisi, que Nakamoto va explotar exclusivament blocs de Bitcoin a la xarxa entre el 3 de gener de 2009 i el 25 de gener de 2010 i va acumular més d’un milió de bitcoins en el procés..

L’investigador va basar els seus supòsits en un estudi del hashrate de la xarxa en aquell moment i la dificultat de la mineria, que augmenta a mesura que s’incorporen més miners a la xarxa.

Segons Lerner, el seu estudi sobre el client original de Bitcoin v0.1 va revelar tres defectes relacionats amb la privadesa, que van ajudar a identificar tots els blocs explotats per un sol miner.

Lerner es va centrar en les cadenes identificables dins dels primers blocs, sobretot el Camp ExtraNonce, i va publicar un gràfic que destacava els blocs que va trobar que tenien un origen comú, o un sol miner, a qui va decidir anomenar Patoshi.

Tot i que la investigació de Lerner ho ha estat intensament debatut des del 2013, generalment es creu que les seves anàlisis són sòlides, encara que no siguin exactes al 100%. Mentre que membres de la comunitat criptogràfica gcreu eneralment que els blocs de Patoshi assenyalen clarament l’existència d’un primer miner actiu responsable de l’extracció d’un gran tros de BTC, la conclusió d’alguns és que aquest primer miner, Patoshi, “pot ser que hagi estat o no Satoshi”.

Lerner, però, és més ferm en les seves conclusions. En les seves anàlisis des del 2013, demostra que l’únic miner responsable de minar tots els blocs del patró Patoshi és de fet el creador de Bitcoin, concloent:

“Hi ha proves que relacionen els patrons de Patoshi amb Satoshi, basats en fonts d’informació pública i la cadena de blocs, per descomptat. Però preferiria parar aquí. Deixeu en pau a Patoshi d’una vegada per totes. Tinc massa coses per construir per a Bitcoin, com ara RSK.”

Com van assenyalar els crítics de les troballes de Lerner, hi havia altres miners actius a la xarxa en aquell moment, al costat de Nakamoto. Almenys un d’aquests miners originals s’ha identificat des d’aleshores Harold (més conegut com Hal) Thomas Finney. El març de 2013, un mes abans que Lerner publiqués els seus primers descobriments, Finney va publicar sobre la seva primera activitat minera a Bitcointalk:

“Quan Satoshi va anunciar el primer llançament del programari, el vaig agafar de seguida. Crec que vaig ser la primera persona a més de Satoshi a executar Bitcoin. Vaig explotar el bloc 70 i vaig ser el destinatari de la primera transacció de bitcoins, quan Satoshi em va enviar deu monedes com a prova ”.

És remarcable que el patró de Nakamoto que rebia 50 BTC com a recompensa en bloc i després enviava 10 BTC a Finney, la primera transacció BTC coneguda, es va fer ressò a les transaccions del 20 de maig de 2020, on una recompensa original de 50 BTC es va dividir en les dues transaccions de 40 BTC i 10 BTC.

El 20 de maig, BTC no era de Patoshi

El BTC que es va mudar el 20 de maig va ser extret bloc 3654. Fent una ullada a aquest bloc dins de l’anàlisi de Lerner, veiem que no és un dels blocs de Patoshi. Per a la majoria dels analistes i comentaristes de criptografia, això demostra efectivament que els bitcoins de fet no pertanyen a Nakamoto.

patró patoshiEl bloc 3654 es mostra en un gràfic que identifica el bloc Patoshi (blau). Font: Satoshiblocks

En comentaris a OKEx Insights el 22 de maig, Nic Carter, soci general de Castle Island Ventures i cofundador de Coinmetria, va compartir els seus pensaments sobre el patró Patoshi i la probabilitat que Nakamoto estigués darrere de les transaccions del 20 de maig.

“La majoria dels experts en bitcoins conclouen que el model [Lerner] de Sergio té cert mèrit, tot i que s’està debatent el nombre precís de blocs que és capaç d’assignar al primer gran miner primerenc”, va afirmar Carter sobre el patró Patoshi, afegint:

“El [patró] és molt convincent i no veig cap motiu per dubtar del quid de l’anàlisi: hi havia un gran miner primerenc que executava programari personalitzat que va començar a minar des del començament i va explotar fins al 2009”.

Carter va continuar citant el fet que no s’ha gastat cap dels resultats extrets en el patró Patoshi (més enllà d’una o dues transaccions de prova). Això diferencia Patoshi d’altres miners que operen en el mateix període de temps, que ocasionalment han gastat les seves recompenses, com es mostra a dades compartides per l’enginyer de Coinmetrics Antoine Le Calvez.

Tot i que Carter es va basar en les conclusions de Lerner per concloure que les transaccions del 20 de maig eren d’un miner que no era de Satoshi, Blockstream CEO Adam Back ha piulat un argument diferent per arribar a la mateixa conclusió. Back va escriure que la investigació de Patoshi era així “Gairebé endevinant”, però va argumentar que si el propi Satoshi venia les seves monedes, probablement començaria per les més recents extretes, les més anònimes del lot.

En resposta al tuit original de Whale Alert el 20 de maig, tant el defensor de cypherpunk com el de Bitcoin, Jameson Lopp, i l’ex mantenidor principal de Monero (XMR), Riccardo Spagni, també van citar el patró Patoshi i van criticar el tuit per afirmar que les monedes havien estat enviades des d’un “Possible cartera de Satoshi”.

Lopp més enllà assenyalat que el llenguatge del tuit de Whale Alert havia provocat un pànic innecessari als mercats “[Tots] sabem per a què serveix el codi” possible cartera que posseeix Satoshi “, perquè les monedes d’un milió poguessin entrar en circulació”.

Autoproclamat Satoshi Craig Wright i la seva llista d’adreces

Tot i que s’han considerat nombroses figures notables com a candidats per ser l’autèntic Nakamoto, n’hi ha hagut uns quants que s’autoproclamen, sent els més destacats els informàtics australians., Craig Steven Wright.

Les transaccions del 20 de maig del 2020, però, van suposar un cop dur a la pretensió de Wright de ser Nakamoto, anteriorment discutit llargament de Lopp en una publicació publicada l’any passat.

Des del febrer del 2018, Wright està embolicat una batalla legal de llarga data amb la finca del seu presumpte antic soci, Dave Kleiman, expert en informàtica forense que va morir el 2013.

El germà de Kleiman, Ira, amb el control de la propietat de Dave, afirma que Dave i Wright van estar involucrats a Bitcoin des del principi de la seva existència i van minar 1,1 milions de bitcoins junts, argumentant que Dave mai va tenir accés a la seva meitat de les monedes.

Durant els procediments per Kleiman contra Wright, Wright va haver de presentar una llista de les adreces de Bitcoin que posseïa i que tenia BTC que havia explotat abans del 2013.

L’adreça des de la qual es va enviar el 50 BTC el 20 de maig de 2020 era un dels més de 16.000 adreces que té Wright sotmès al jutjat.

No obstant això, Wright fa temps que ha afirmat que no té accés a les claus privades per a les adreces que va enviar, ja que, segons afirma, eren a rodanxes i distribuïdes entre diverses persones per obtenir més seguretat.

El fet que les monedes del 20 de maig es traslladessin d’una d’aquestes mateixes adreces significa que Wright de fet té accés a les claus o bé, el que argumenten la majoria d’observadors, que en realitat no és propietari de totes les adreces que va reclamar al tribunal. De qualsevol manera, significaria que havia mentit als tribunals.

La transacció del 20 de maig va ser simplement un primer miner de Bitcoin, no Nakamoto, que finalment va gastar la seva recompensa en bloc, o va estar relacionada amb el cas Kleiman contra Wright??

En comentar l’enllaç de la transacció amb el cas en curs, Carter va dir a OKEx Insights el cap de setmana que creu que la transacció del 20 de maig es podria haver fet explícitament per minar les afirmacions de Wright:

“És possible que aquesta transacció es fes per invalidar certes reclamacions que CSW [Wright] va fer davant dels tribunals, és a dir, que controlava l’adreça en qüestió i que no hi tenia accés actualment. Aquesta transacció invalida això i complica el seu cas “.

Com explica Carter, la persona que va enviar 50 BTC el 20 de maig necessàriament té el control sobre les claus privades d’aquesta adreça. Aquest fet invalida expressament la reclamació de Wright en documents judicials que l’adreça li pertany, però de moment no té accés a les claus privades.

Un altre primer miner crida Wright

Ahir mateix, 25 de maig, va sorgir més activitat relacionada amb bitcoins extrets el 2009 que soscava explícitament les afirmacions de Wright. Una entitat anònima va publicar un fitxer amb 145 adreces Bitcoin, totes les quals, com l’adreça del 20 de maig, mantenen Bitcoin minat el 2009 i ho són enumerat entre les més de 16.000 adreces que Wright reclamat als jutjats són seus.

Tenint en compte com cadascuna de les 145 adreces té 50 BTC, als preus actuals, aquesta entitat ha demostrat tenir un control de més de 60 milions de dòlars només en bitcoins (des de llavors no té en compte les forquilles).

És impossible saber si el miner que va enviar 50 BTC el 20 de maig és el mateix que va enviar ahir les 145 adreces. No obstant això, a diferència de la transacció del 20 de maig, aquesta vegada el primer miner va ser clarament impulsat a desacreditar les reclamacions de Wright.

Utilitzant la funció integrada de Bitcoin funció de signatura i verificació, que permet als propietaris d’adreces demostrar la seva propietat de manera anònima, el miner va deixar un missatge clar, que es pot verificar amb les 145 adreces proporcionades:

"Craig Steven Wright és un mentider i un frau. No té les claus que s’utilitzen per signar aquest missatge.

La Lightning Network és un èxit significatiu. Tot i això, hem de continuar treballant per millorar la capacitat de la cadena.

Malauradament, la solució no consisteix només a canviar una constant del codi o a permetre als participants poderosos forçar els altres.

Tots som Satoshi"

Qualsevol pot verificar l’autenticitat del missatge fent-lo coincidir amb una adreça i signatura de Bitcoin (compartida al fitxer publicat per l’entitat anònima), tal com es mostra a la captura de pantalla següent.

Verificació de la signatura BTCEina de verificació d’adreces, missatges i signatures de Bitcoin. Font: Bitcoin.com

En declaracions a la verificabilitat i l’origen del missatge anònim, Carter va dir ahir a OKEx Insights en comentaris separats:

“L’adreça, missatge & Les dades de la signatura són tot el necessari per saber que el missatge estava signat de manera autèntica per la clau privada [clau privada] (he verificat un parell a electrum). Crec que es tractava d’un fitxer de text originalment abandonat al fòrum 4chan / biz.

Però no importa exactament d’on es va originar, ja que l’únic que necessitem són les signatures i el contingut del text ”.

Això vol dir que, com a mínim, les 145 adreces d’aquesta llista recentment publicada no pertanyen a Wright.

Carter va continuar en una declaració a OKEx Insights:

“Vaig pensar que l’adreça antiga original que es va traslladar podria haver estat motivada pel cas judicial i esperava veure’ls signar un OP_RETURN que indiqués que no eren propietat de CSW [Wright], és interessant veure un altre conjunt d’adreces que facin això. (encara que d’una altra manera). El fet que Craig s’hagi compromès finalment amb un conjunt d’adreces que afirma posseir és probablement la raó per la qual aquest individu va actuar ara “.

Carter també va assenyalar que les 145 adreces no formen part, com la del 20 de maig, del patró Patoshi, “Així que [és] un altre miner primerenc que no és Satoshi”. Lopp i altres a Twitter també van ser ràpids en assenyalar les adreces que probablement no pertanyen al creador de Bitcoin, amb Lopp publicació el dilluns:

“Més” activitat “minera de bitcoins de l’era del 2009, ja que algú proporciona proves criptogràfiques encara més que Craig Wright és un frau. Un cop més, aquests blocs no coincideixen amb el ‘Patró Patoshi’ ”.

Just un dia abans, el 24 de maig, el mateix Lerner tenia publicat a Twitter que, convenientment, havia afegit funcionalitats per comprovar si Patoshi ha extret algun bloc determinat.

El llenguatge i l’essència del missatge del 25 de maig, i més concretament el seu tancament de sessió “Tots som Satoshi”, es fa ressò del d’un correu electrònic de 2015 des de l’adreça satoshi [a] vistomail.com. El missatge del 2015 llegir simplement “No sóc Craig Wright. Tots som Satoshi “.

Tot i que l’adreça de correu electrònic era revelat posteriorment ser forjat per semblar el de Nakamoto, el sentiment del text, que es feia ressò al missatge d’ahir, expressa alguna cosa semblant a la pròpia opinió de Nakamoto: que la identitat del que es creu que és la persona individual darrere de Bitcoin realment no és l’important.

Satoshi roman a l’ombra

Tot i que els episodis del 20 i del 25 de maig van provocar interessants discussions, tots dos van servir sobretot per ressaltar la fascinació i el misteri que persegueixen el creador de Bitcoin..

Nakamoto és “un jove d’ascendència japonesa que era molt intel·ligent i sincer”, com una vegada descrit per Hal Finney? Algú del Regne Unit, a causa de la referència de The Times al bloc de gènesi de Bitcoin? O és un dels nombrosos candidats considerats habitualment pels mitjans de comunicació? Potser mai no ho sabrem.

El que sí que sabem, però, per Nakamoto darrera correspondència confirmada – amb l’ex desenvolupador de Bitcoin Gavin Andresen – és que el creador de Bitcoin volia que la gent se centrés en el propi projecte, en lloc de la seva identitat:

“M’agradaria que no continuessis parlant de mi com una misteriosa figura ombrejada, la premsa només el converteix en un angle divisa pirata. Potser, en lloc d’això, feu referència al projecte de codi obert i doneu més crèdit als vostres col·laboradors de desenvolupadors; els ajuda a motivar-los “.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner