CoinGecko: Ръководство за преглед на крипто цени и данни за монети

преглед на coingecko

CoinGecko е уебсайт за класиране на пазара на криптовалути, който класира цифровите валути въз основа на няколко фактора. Днес обясняваме всичко, което трябва да знаете за CoinGecko.

Какво е CoinGecko?

CoinGecko, намерен онлайн на CoinGecko.com, е уебсайт, който предоставя 360-градусов общ преглед на криптопространството. Подобно на CoinMarketCap, CoinGecko показва най-добрите криптовалути чрез обем на търговия, цена, циркулиращо предлагане и други подходящи показатели.

За разлика от CoinMarketCap обаче, CoinGecko има определени допълнителни опции за персонализиране. Можете да класирате криптовалутите по тяхното движение на цените през последните 1 часа, например. Можете също така незабавно да видите най-високите стойности на различни криптовалути.

CoinGecko също има раздел „разработчик“, където можете да видите всяка криптовалута въз основа на нейната скорошна активност в развитието. Можете например да проверите броя звезди, вилици, наблюдатели и сътрудници за конкретна криптовалута. CoinGecko дори показва диаграма на ангажиментите през последните четири седмици, което улеснява виждането как активността на разработката се е повишила и спаднала за всяка монета.

Можете да видите подобни показатели за социалния статус на всяка монета (включително броя на абонатите на Reddit, потребителите на Telegram, последователите в Twitter и харесванията във Facebook).

Въз основа на всички горепосочени показатели, на всяка монета се дава оценка Gecko. Биткойнът, например, има резултат от Gecko за разработчици от 92% и резултат от Social Gecko от 82%, което му дава общ резултат от 88%. Следващите най-високи монети са ETH (77%), XRP (71%) и BCH (71%).

Поради всички тези причини и много повече, много хора предпочитат CoinGecko пред CoinMarketCap и подобни уебсайтове за класиране на монети. Можете да получите същата информация за класирането на пръв поглед, но можете също така да разкриете много повече информация освен цената на биткойн.

CoinGecko стартира през април 2014 г., което го прави един от най-големите и най-старите агрегатори на данни за криптовалута в света. Компанията е базирана в Куала Лумпур, Малайзия.

Характеристики на CoinGecko

Основните характеристики на CoinGecko включват:

Топ 100 монети: CoinGecko изброява първите 100 монети по пазарна капитализация. Можете да видите монети според пазарната им капитализация в щатски долари или десетки други фиатни валути или криптовалути.

Филтрирайте монети по алгоритъм на хеширане: Искате ли да видите само токени, които използват алгоритъма за хеширане на Ethash? Искате ли да сравнявате само делегирани доказателства за токени на залози? С CoinGecko можете да филтрирате монети въз основа на редица различни фактори.

функции на coingecko

Филтрирайте монети по платформа: Можете да филтрирате монети въз основа на платформата, на която са изградени – като Stellar, Waves или VeChain.

ползи от coingecko

Филтрирайте монети по други категории: Можете да филтрирате монети по редица други категории, включително „жетони, обезпечени с активи“, „комуникация“, „енергия“, „хазарт“ и „базирани на обмен токени“ сред десетки други показатели.

опции за coingecko

Вижте най-високите стойности за всички времена: CoinGecko ви позволява незабавно да преглеждате най-високите максимуми на основните криптовалути за всички времена, включително спада в стойността на тази криптовалута от максимума за всички времена и датата, на която е достигнат максимумът за всички времена. Можете лесно да сравните топ 100 на криптовалутите въз основа на техния рекорд за всички времена. Можете да видите, че BTC достигна най-високия си рекорд от $ 19,665.39 на 16 декември 2017 г., например, и падна с 52,8% от този момент. Можете също така да видите, че BCH достигна рекорд за всички времена от $ 3 785,82 на 20 декември 2017 г. и е спаднал с 92,4% от този момент.

данни за пазарна капитализация на coingecko

Класирайте монети по активност на разработчика: Една от най-популярните функции на CoinGecko е, че можете да видите класиране на монети въз основа на активността на разработчиците. CoinGecko има диаграми, които показват броя на звездите, вилиците, наблюдателите и сътрудниците за всеки проект на токени, например, както и броя на ангажиментите през последните четири седмици. Графиката на ангажиращата дейност улеснява виждането кои проекти нарастват и кои от тях се свиват. Може да се изненадате да научите, че Monero (XMR) има третия най-голям принос в крипто пространството (зад само BTC и ETH), въпреки че е на 13-то място като цяло в пазарната капитализация.

класиране на монети coingecko

Класирайте монети по социална активност: CoinGecko е популярен и със способността си да класира монети по социална активност. CoinGecko показва броя абонати на Reddit, потребители на Telegram, харесвания във Facebook и последователи в Twitter, прикрепени към проект. Това не винаги е идеално, защото някои монети – като биткойн и – нямат официална страница в Telegram или Facebook. Той обаче предоставя накратко информация за това кои монети имат процъфтяващи социални общности.

активност на крипто пазара на coingecko

Класирайте монети по показатели на Blockchain: И накрая, CoinGecko ви позволява да сравнявате монети по определени показатели на блокчейн. Можете да видите механизма за консенсус, използван от всяка от топ 100 криптовалути, например, както и броя на възлите, транзакциите в секунда, блоковете, циркулиращото предлагане, общото предлагане и процента на циркулираните. Малко други уебсайтове за сравнение на монети предоставят накратко информация като тази.

данни за коингеко токен

Преглед на пазарите на деривати: CoinGecko ви позволява да проверявате пазарите на деривати, включително обема на безсрочните биткойн договори, биткойн фючърсните договори и други крипто деривати. Можете да видите кои борси са най-популярни, в кои договори нарастват в обем и друга информация за крипто фючърсите.

Информация за деривативен пазар: CoinGecko също ви позволява да проверявате пазарите на деривати за определена информация. Можете да видите основата, спреда, лихвения процент, отворената лихва и 24-часовия обем на търговия за всяка борса с биткойн фючърсни договори, например.

Актуализации на лъча: CoinGecko публикува „актуализации на лъча“, които включват актуализации директно от разработчиците на всеки крипто проект. Можете да изберете да видите актуализации само от конкретни категории. Или можете да видите всички актуализации от всички проекти.

Набиращи популярност: CoinGecko изброява тенденции в криптовалути, включително големи хамали, токени с голям обем и наскоро добавени токени.

Класиране на борсата: CoinGecko класира борсите по редица показатели, включително 24-часов обем на търговията (нормализиран и ненормиран), посещения (от SimilarWeb), брой монети и брой двойки за търговия. Всяка борса има и CoinGecko Trust Score. Към ноември 2019 г. шест борси имат перфектните 10 TrustScore, включително Binance, Bitfinex, Kraken, KuCoin, Poloniex и Bittrex.

Крипто новини и актуализации: CoinGecko разполага с много криптоизследвания, новини и анализи, достъпни чрез уебсайта си, включително отразяване на скорошни събития, актуализации на API, професионални проучвания и доклади, бюлетини, репортажи за биткойн, графици за наполовина на биткойни и много други. Ако искате накратко информация за последните актуализации в крипто, CoinGecko е чудесен ресурс.

Информация, специфична за монети: CoinGecko има индивидуални профили за всяка криптовалута. Отделните профили предоставят преглед на всяка валута. Можете да видите връзки към уебсайта на монетата, да блокирате изследователи, портфейли, изходен код и общности, например. Можете да видите диаграма на движението на цените на криптовалутата с течение на времето, нейната скорошна активност в блокчейн и много други.

Технически анализ: CoinGecko автоматично изчислява технически анализ за всяка монета. Този технически анализ се предоставя чрез TradingView. Можете да видите, че техническият анализ през последните 15 минути например дава на BTCUSDT сигнал „купува“ въз основа на 17 сигнала за покупка, 9 неутрални сигнала и 2 сигнала за продажба.

Мобилни приложения: CoinGecko предлага мобилни приложения за iOS или Android. Приложението CoinGecko ви позволява да проследявате 2000+ крипто цени в световен мащаб въз основа на текущия обем на търговията.

Разширение за Chrome: CoinGecko има разширение за Google Chrome, което работи по подобен начин на мобилните приложения на CoinGecko.

Дневен и Нощен режим: CoinGecko предлага ден (светлина) и нощ (режим тъмно.

Поддръжка на няколко езика: CoinGecko се предлага на английски, немски, испански, френски, италиански, полски, румънски, унгарски, холандски, португалски, шведски, виетнамски, турски, руски, корейски, японски, китайски, арабски, тайландски, малайски и индонезийски.

Прозрачно за методологията: CoinGecko публикува повече информация за своята методология от всеки друг уебсайт за класиране на монети. Компанията е напълно прозрачна за това как са изброени монетите, например как се изчислява класирането на борсата и как работи цялата друга информация на сайта.

Без такси за обява: CoinGecko не начислява монети никакви такси за изброяване. Монетите трябва да отговарят на основните изисквания, за да бъдат включени в списъка (като работещ уебсайт и бяла книга). CoinGecko изброява общо над 6000 цифрови токена.

Резултати от Gecko: CoinGecko дава на всеки маркер общ резултат на CoinGecko въз основа на неговите разработчици и социални показатели. BTC, например, има общ резултат Gecko от 88%, тъй като получава 92% за показатели за разработчици и 82% за социални показатели.

списъци с монети на coingecko

Как да използвам CoinGecko

CoinGecko е лесен за използване. Просто посетете CoinGecko.com, за да започнете.

На предната страница на уебсайта има списък с топ 100 монети по пазарна капитализация. CoinGecko използва USD по подразбиране. Можете да сортирате монети въз основа на тяхната цена, обем на търговията или циркулиращо предлагане. Можете също да видите промените в цените за 1h, 24h и 7d.

диаграми на пазара на coingecko

За да видите информация за всяка конкретна монета, можете просто да кликнете върху нея от списъка. Страницата на всяка монета съдържа обширна информация за нейното историческо движение на цените, алгоритъм на хеширане, блокчейн и много други. Това е повече информация, отколкото можете да намерите на типичната страница на CoinMarketCap.

диаграма на цените на биткойн coingecko

CoinGecko има отделни страници за класиране за монети въз основа на техните рекорди за всички времена, показатели за разработчици, социални показатели, блокчейн и общи резултати на Gecko. Просто кликнете върху някоя от връзките от страницата CoinGecko, за да видите диаграми за всеки показател.

Искате ли да филтрирате монети по определени категории или критерии? Можете да направите това, като кликнете върху раздела „Филтър“. Можете например да филтрирате монети въз основа на техния алгоритъм за хеширане или платформа. Можете също така да филтрирате монети за конкретни категории – като комуникационни маркери или жетони за концертна икономика.

За да видите друга информация за CoinGecko, щракнете върху връзките в горния банер.

Можете да щракнете върху „Деривати“, за да научите повече за фючърсните пазари например. Можете веднага да видите обема на търговията за различни фючърсни договори, процента на финансиране и промените в цената за 24 часа, например.

диаграми на крипто производни на coingecko

CoinGecko също класира борсите по обем на търговия, брой монети и брой двойки за търговия. Щракнете върху „Обмени“ от горния банер, за да видите с един поглед специфична за обмена информация.

обеми за проследяване на coingecko

Другите раздели в горния банер включват обща рубрика за новини, която включва актуализации от блога CoinGecko и свързаните блогове.

Има и раздел „Beam“, който подчертава последните актуализации от големите екипи за разработка на крипто. Ако искате да филтрирате шума и да видите само най-новите актуализации от разработчиците на крипто, тогава раздел „Beam“ е чудесно място за начало.

екипи за блокчейн на coingecko

Останалата част от банера CoinGecko съдържа връзки към сравнения, видеоклипове, събития, крипто индекси, информация за наполовина биткойн и др..

Как работи CoinGecko?

CoinGecko работи чрез свързване към големи борси директно чрез API. CoinGecko взема данни от тези борси, след което автоматично ги публикува на собствения си уебсайт 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

CoinGecko също така събира анализ на данни от популярната платформа за анализ на пазара TradingView, заедно с някои други организации на трети страни (като SimilarWeb за проследяване на уникални посещения на всеки уебсайт за обмен).

Към ноември 2019 г. CoinGecko изброява 392 борси и 6036 монети.

CoinGecko не просто взема суровите данни от всяка борса и ги публикува. Платформата използва собствена вътрешна формула за откриване на отклонения и неточни данни. След това публикува тази информация в цветни, лесни за четене диаграми.

как работи coingecko

Получаването на токен, изброен в CoinGecko, е безплатно. компанията никога не начислява никакви такси за регистрация. За да имате крипто актив на CoinGecko, трябва да отговаряте на определени критерии за включване. Трябва да имате работещ уебсайт, изследовател на работещи блокове, списък на борса с поддръжка на API и ясна комуникация за наличните доставки.

CoinGecko също ще изброи ICO, ако има работещ уебсайт, напълно прозрачен и разпознаваем екип и бяла книга.

CoinGecko ще изброи всяка борса с работещ уебсайт за борса, точен обем на търговия, който съответства на API, работеща REST API документация и представител, с когото екипът може да комуникира за всякакви проблеми.

критерии за изброяване на coingecko

CoinGecko е напълно прозрачен относно своята методология. Можете да видите методологията на платформата за проследяване, графики и класиране на крипто активи тук.

Ценообразуване на CoinGecko

CoinGecko е безплатен за използване. Уебсайтът няма опция за премиум абонамент. Мобилните приложения и разширението за Chrome също са напълно безплатни.

Днес CoinGecko предлага само три реклами на главната си страница.

В долната част на уебсайта на CoinGecko ще намерите множество връзки за дарения.

Относно CoinGecko

CoinGecko е базиран в Куала Лумпур, Малайзия. Компанията е основана през април 2014 г..

През годините CoinGecko направи име, предлагайки професионални изследвания в пространство, което все повече се нуждае от него. CoinGecko си партнира с Western University и Humboldt Universitat Zu Berlin за производство на криптовалутни изследвания. Изследванията на CoinGecko са публикувани в книги като Handbook of Digital Currency и Handbook of Blockchain, Digital Finance и Inclusion.

крипто екип на coingecko

CoinGecko се подкрепя и от малайзийската глобална иновация & Център за творчество (MaGIC).

Основните членове на екипа на CoinGecko включват TM Lee (съосновател) и Bobby Ong (съосновател).

Заключителна дума

CoinGecko е много повече от просто уебсайт за сравнение на монети. Сайтът предоставя фундаментален анализ на крипто пазарите въз основа на редица фактори.

В допълнение към проследяването на цената, обема и пазарната граница, CoinGecko анализира социалните показатели, активността на разработчиците и показателите по веригата. С CoinGecko потребителите могат лесно да получат бърз достъп до информация за всеки конкретен крипто проект и да видят как основните крипто проекти се сравняват с конкуренцията.

Ако търсите обширна информация за монети, борси, пазари на деривати и други за крипто пространството, тогава CoinGecko е една от най-добрите опции в интернет.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner