CryptoCompare: Ръководство за данни за цените на обмен на крипто пазар

крипто сравнение ръководство

CryptoCompare е платформа за данни за пазара и ценообразуването, основана през 2014 г., за да предостави на инвеститорите на дребно и институционалните институции необходимите им данни. Научете всичко, което трябва да знаете за това как работи CryptoCompare и какво предлагат на ентусиастите на криптовалутите в нашия преглед.

Какво е CryptoCompare?

CryptoCompare е информационна услуга за крипто пазар, която има за цел да преодолее пропастта между пазарите на крипто-активи и традиционните финансови пазари.

официален уебсайт за криптосравнение

Основана през 2014 г., CryptoCompare е нараснала, за да предоставя данни за криптовалута на компании по целия свят, като предоставя на инвеститорите на дребно и институциите достъп до данни в реално време, висококачествени, надеждни пазарни и ценови данни за 5300+ монети и 240 000+ валутни двойки.

cryptocompare крипто пазарно ценообразуване

CryptoCompare получава своята информация чрез агрегиране и анализ на данните за отметки от основните борси за криптовалути. След това CryptoCompare интегрира различни набори от данни, за да създаде цени за криптовалута. Резултатът е не само цената на биткойн, а цялостен преглед на пазара. CryptoCompare също така предоставя данни на гранулирано ниво, включително данни за търговия с криптовалута, данни от книги с поръчки, блокчейн и исторически данни, социални данни, отчети и набор от индекси за криптовалута.

cryptocompare крипто обменни цени

CryptoCompare, която е базирана в Лондон, има класация на Alexa под 17 000 в световен мащаб и е безплатна за лични и нетърговски цели. Също така е безплатно за търговски изпитания. Междувременно търговските клиенти могат да плащат от $ 80 до $ 200 на месец за абонамент за CryptoCompare, като се предлагат и персонализирани корпоративни цени.

cryptocompare крипто данни

CryptoCompare Характеристики

CryptoCompare предлага следните ключови функции и предимства:

Исторически данни и данни за цифрови активи в реално време: Основната услуга на CryptoCompare са нейните данни. Компанията предоставя на институциите окончателни данни в реално време за цифрови активи чрез своя API. Решенията на компанията за API и WebSocket предлагат крипто данни от институционален клас на милиони клиенти по целия свят.

Персонализирани решения за обслужване на данни за цифрови активи по поръчка: CryptoCompare предлага поръчкови, специално разработени внедрения, включително пакети за достъп до корпоративни данни и цифрови индекси на активи, обслужвани от уникалните нужди на организациите.

cryptocompare инструменти за криптоактив

5300+ Монети: CryptoCompare поддържа практически всяка забележителна монета в крипто сферата. Към ноември 2019 г. CryptoCompare поддържа 5300+ монети, включително големите като Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) и Ripple (XRP).

240 000+ валутни двойки: CryptoCompare проследява 240 000+ валутни двойки на пазарите по целия свят.

криптосравнение валутни двойки

Мобилни приложения: CryptoCompare предлага мобилни приложения за iOS и Android. Мобилните приложения ви позволяват да следите живите крипто цени в реално време, да добавяте монети към вашия списък за наблюдение и да бъдете в крак с новините за крипто. Можете също така да поддържате множество портфейли, да разглеждате подробна информация за всяка монета и да прилагате технически анализ, наред с други функции.

Обмен на отзиви: CryptoCompare публикува отзиви за обмен на крипто всеки месец. Тези прегледи на борсите обхващат най-новите актуализации от света на криптовалутните борси, включително месечен обем на търговия, уникални движения на валутни двойки, разбивки по обмен по обмен и др. CryptoCompare преглежда само доверени борси, включително борси, от които CryptoCompare събира данни.

Топ списъци: CryptoCompare има няколко „топ списъка“ на уебсайта си, където те съдържат най-доброто от определена категория. Те имат списък с най-добрите монети, борса, ICO, майнинг платформи, портфейли, карти и платформи за хазарт, например.

Изследвания: CryptoCompare периодично пуска висококачествени изследвания, включително рецензии за обмен, бенчмаркове и подробни ръководства за конкретни монети. Вътрешният екип на компанията от анализатори и изследователи на данни предлага обективен поглед върху всички различни аспекти на индустрията на цифровите активи.

40 000 разговора в секунда: API на CryptoCompare поддържа до 40 000+ разговора в секунда и 800+ сделки в секунда.

Среща на върха на цифровите активи: CryptoCompare стартира събитие, наречено CryptoCompare Digital Asset Summit. Събитието се провежда в Лондон, като събира експерти от цялата индустрия за цифрови активи и анализ на данни.

Безплатни и платени абонаменти: CryptoCompare е безплатен за лични и нетърговски потребители. Междувременно търговските потребители могат да плащат от 80 до 200 долара на месец, като се предлагат и персонализирани корпоративни цени.

Уникална методология за цена и индекс на цифровите активи: CryptoCompare използва собствената си методология за съвкупни индекси, наречена CCCAGG, за да изчисли пазарната цена на крипто двойки, търгувани на борсите. Въз основа на тази информация CryptoCompare може да създава съвкупни цифрови индекси на активи.

Индекси на цифровите активи: CryptoCompare предлага широка гама от цифрови индекси на активи чрез себе си или своите партньори, включително Amun Crypto Basket (HODL5), Crescent Crypto Alt (CCALT), MVIS Bitcoin OTC Spot (MVBTCO) и MVIS CryptoCompare Ethereum (MVETH) , сред десетки други индекси. Много от тези индекси са създадени в партньорство с MV Index Solutions (MVIS), което е дъщерно дружество на VanEck.

криптосравняване на цифрови индекси на активи

Решения по поръчка и Whitelabel: CryptoCompare предлага набор от индекси, които предоставят изчерпателни критерии за пазарна оценка. Клиентите могат да си партнират с CryptoCompare, за да създадат своя индекс, например, като се възползват от персонализираните и бели решения на CryptoCompare. Персонализираните решения на CryptoCompare и whitlelabel включват независимо тестване на индекса, изчисляване на индекса в края на деня и в реално време, консултация и поддръжка на методология, поддръжка и администриране на индекси, индексна документация и публично разпространение чрез водещи доставчици (Bloomberg, Factset, Morningstar и Refinitiv).

API за криптосъпоставяне

Как да използвам CryptoCompare

Използването на CryptoCompare е лесно. Просто посетете CryptoCompare.com, изберете плана си, след което вземете ключа си.

Ако сте личен или нетърговски потребител или искате пробна версия, можете веднага да получите безплатния си ключ. CryptoCompare се нуждае само от имейл адрес и парола, за да се регистрира за платформата.

Ако сте търговски потребител или имате нужда от данни от по-висок клас, можете да се регистрирате за търговски план чрез CryptoCompare. Плановете варират от $ 80 до $ 200 на месец за малкия и средния бизнес.

Доскоро CryptoCompare предлагаше само безплатен, публично достъпен API с ограничение на скоростта на базата на IP. От края на 2018 г. обаче CryptoCompare внедри нова услуга за данни на API, която обслужва както лични, така и търговски потребители с удостоверяване на API ключ.

Междувременно корпоративните потребители могат да се свържат с CryptoCompare за персонализирани цени и решения за персонализирани данни.

Как работи CryptoCompare?

CryptoCompare предоставя на институциите и инвеститорите на дребно данни за цифрови активи в реално време. Въз основа на абонаментния си пакет можете да получите достъп до определен брой обаждания на месец и до 60+ крайни точки за пазарни данни.

Можете също да видите пълните дневни и почасови исторически данни. Всички абонаментни планове имат достъп до 7-дневни минутни исторически данни, въпреки че корпоративните потребители също така получават достъп до исторически данни на стойност цяла година.

CryptoCompare се свързва с водещи борси за събиране на тези данни. След това клиентите получават достъп до данните на CryptoCompare чрез API и WebSocket решения.

CryptoCompare предлага и персонализирани решения за интеграция, включително индивидуални опции за корпоративни потребители, които искат да интегрират емисията от данни на CryptoCompare в съществуващите си системи.

CryptoCompare предлага и крипто индекси, което улеснява институциите и инвеститорите на дребно да виждат с един поглед пазарната информация. Методологията на агрегираните индекси в реално време (CCCAGG) на CryptoCompare изчислява пазарната цена на двойки криптовалути, търгувани на борсите. Събирайки данни за транзакции от повече от 170 борси, CryptoCompare използва 24-часова средно претеглена обемна стойност за всяка валутна двойка, в крайна сметка създавайки нещо като CCCAGG BTC-USD.

как работи cryptocompare

В същото време CryptoCompare признава, че данните могат да бъдат несъвместими на борсите поради фактори като хакове, счупени API, ниски нива на ликвидност, такси за транзакции и манипулиране на пазара. Ето защо методологията на CryptoCompare отчита изчерпателна гама от параметри, включително откриване на извънредни ситуации при сделките, за да предостави в крайна сметка възможно най-точните данни на клиентите.

И накрая, CryptoCompare публикува месечен преглед на борсата, за да поддържа набор от CCCAGG борси, които отговарят на минимален стандарт за данни. CryptoCompare преглежда и изменя този пул всеки месец, за да гарантира, че в изчисленията на CCCAGG се използват най-представителните и надеждни пазарни данни от съставни борси..

CryptoCompare ценообразуване

CryptoCompare има четири различни ценови нива, обслужвани от различни типове потребители, включително всички от следните:

Лично (безплатно)

Безплатен ключ за лични / нетърговски проекти или търговски пробни цели

 • 100 000 разговора на месец
 • 60+ крайни точки за пазарни данни
 • Пълни ежедневни и почасови исторически данни
 • 7-дневни минутни исторически данни
 • Снимка на поръчката на Binance (BTC-USDT)
 • Поддръжка на клиенти чрез раздела с често задавани въпроси

Търговски ($ 79,99 на месец, платени годишно / $ 95,99 на месец, платени месечно)

За малки търговски проекти, нуждаещи се от основно решение за крипто данни

 • 250 000 разговора на месец
 • 60+ крайни точки за пазарни данни
 • Пълни ежедневни и почасови исторически данни
 • 7-дневни минутни исторически данни
 • Binance (BTC & ETH) снимка на поръчка на книга
 • Поддръжка на клиенти по имейл

Търговски професионалист ($ 199,99 на месец, платени годишно / $ 239,99 на месец, платени месечно)

За средни организации и институционални клиенти, нуждаещи се от усъвършенствани решения за крипто данни

 • 750 000 обаждания на месец
 • 60+ крайни точки за пазарни данни
 • Пълни ежедневни и почасови исторически данни
 • 7-дневни минутни исторически данни
 • Пълен моментна снимка на книгата за поръчки на Binance
 • Поддръжка на клиенти чрез приоритетен имейл

Enterprise (персонализирани цени за корпоративни потребители)

За големи корпоративни организации и институции, нуждаещи се от напълно адаптивно решение за крипто данни с неограничен достъп до данни

 • Персонализиран брой разговори на месец
 • 60+ и крайни точки по потребителски данни
 • Пълни дневни и почасови исторически данни
 • Година + минута исторически данни
 • Поръчайте снимки на книги и стрийминг от множество борси
 • Поддръжка на клиенти чрез мениджър на акаунти
 • Бонус функции като услуги за индексиране, FIX свързаност, частни сървъри
 • Можете да платите за абонаменти за CryptoCompare чрез Visa, MasterCard, American Express, BTC или ETH.

cryptocompare крипто планове

CryptoCompare предлага възстановяване на средства в рамките на 30 дни след получаване на плащането. CryptoCompare предлага и политика за справедливо използване на възстановяването: ако сте използвали по-малко от 10% от месечния си лимит за обаждания, можете да се обадите на екипа за поддръжка на CryptoCompare в рамките на 30 дни след плащането и компанията ще прегледа дейността ви, за да определи дали отговаряте на условията за пълно възстановяване.

Всичко за CryptoCompare

CryptoCompare е основана през 2014 г. Компанията е със седалище в Лондон, Великобритания.

криптосравнителен ръководен екип

Компанията се ръководи от Чарлз Хейтър (главен изпълнителен директор & Съосновател) и Влад Чеалику (CTO & Съосновател). Преди това Хейтър е работил като анализатор на акции в CitiBank и Westhall Capital, докато Cealicu е работил като уеб разработчик за ADVFN и като ръководител на разработката на софтуер в LSBF.

CryptoCompare прозрачно изброява цялата информация за екипа онлайн, включително информация за контакт на екипа, LinkedIn профили и друга информация.

CryptoCompare също си партнира с някои основни имена в пространството. Тези стратегически партньорства помагат на CryptoCompare да предоставя информация в реално време на своите клиенти.

CryptoCompare си партнира с подразделението за индекси на VanEck, MVIS, например, за да достави набор от индекси за криптовалути (подобно на матрицата FSTE или NYSE). CryptoCompare също така предоставя данни на Refinitiv и има партньорство с Nasdaq, Binance, Coinbase и други големи корпорации.

Заключителна дума

CryptoCompare е един от водещите доставчици на данни за цифрови активи в индустрията, заедно с популярни услуги на пазара на криптовалута като CoinMarketCap и CoinGecko. На компанията се доверяват някои от най-големите имена в космоса, включително Refinitiv, Binance, Coinbase и MVIS. Базираната в Лондон организация предлага безплатни планове за лични, нетърговски потребители, заедно с платени абонаменти за малки, средни и корпоративни потребители.

.tve-lead-conversion-object.thrv_heading h1, .tve-lead-conversion-object.thrv_heading h2, .tve-lead-conversion-object.thrv_heading h3 {margin: 0; padding: 0} .tve-lead-conversion- object.thrv_text_element p, .tve-lead-conversion-object.thrv_text_element h1, .tve-lead-conversion-object.thrv_text_element h2, .tve-lead-conversion-object.thrv_text_element h3 {марж: 0}

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner