BlockFi: Крипто заеми и Ръководство за преглед на потребителите на Crypto Interest

Преглед на BlockFi

BlockFi, със своите крипто лихвени сметки и кредити, обезпечени с крипто, е платформа за управление на крипто богатство, която ви позволява да спестявате, печелите и заемате пари с крипто.

Продуктите на BlockFi, намерени онлайн на BlockFi.com, предлагат крипто акаунти с високи лихви и евтина кредитна система, където можете да спечелите лихва върху вашите криптовалути или да вземете назаем USD, като заключите крипто като обезпечение.

Какво е BlockFi?

За притежателите на криптовалути в нововъзникващата децентрализирана финансова арена има повече от един начин да одират котка, когато става въпрос за инвестиране. Първият и най-често срещаният от тях е просто закупуването и притежаването на един или повече цифрови активи като част от дългосрочен инвестиционен портфейл.

Но друго от тях е да се предоставят същите тези активи като част от по-широк пул от капитали. С каква цел? За кредитополучателите да заемат и да предоставят обезпечение / погасяване към. Вторият метод се превръща във все по-популярен метод за подход за притежателите, които искат да гарантират, че времето им не се губи при държане на крипто.

И като се има предвид факта, че някои от тях са склонни към гъвкавост и конкурентни лихвени проценти, не е изненадващо, че те придобиват все по-голяма сила. Един от най-популярните сред тях включва BlockFi, който произхожда от желанието да предложи по-дълбоко ниво на изтънченост на финансовите продукти и услуги за тези в рамките на блокчейн икономиката.

„От години крипто инвеститорите нямат достъп до основни финансови продукти в екосистемата на блокчейн. BlockFi преодолява тази празнина, като предоставя достъп до крипто акаунти с висок интерес и евтини кредитни продукти на клиенти по целия свят. “

С първоначална точка на продажба като тази, за нас е логично да се задълбочим в BlockFi заеми и оферти за лихви като един от нарастващия списък на инвестиционни възможности за биткойн ходлъри и крипто ентусиасти.

Разберете всичко, което трябва да знаете за BlockFi и неговите криптозаеми и спестовни сметки днес в нашия преглед.

Общ преглед на акаунта за лихви по заеми с криптовалута BlockFi

blockfi-crypto-лихва-сметка

Към октомври 2019 г. BlockFi твърди, че инвеститорите могат да печелят до 8,6% годишно, като внасят пари в своята сметка за лихви в BlockFi (BIA). Печелите месечни лихвени плащания по баланса си в Bitcoin (BTC), Ether (ETH) и Gemini Dollar (GUSD).

Можете също така да вземете пари назаем чрез BlockFi. Просто заключете крипто (BTC, ETH или LTC) в платформата, получете достъп до 50% от стойността на тази крипто, след което платете лихвени проценти от 4,5%. Можете да вземете пари назаем за всичко – от домове до автомобили до фирми.

blockfi-крипто-обезпечени заеми

Криптовалутата става все по-зряла и разпространена. Започваме да виждаме появата на модерна банкова инфраструктура в криптопространството. Преди няколко години регулирана сметка за крипто спестявания би изглеждала луда. Днес това е просто още един начин за инвеститорите да увеличат максимално своите крипто притежания.

Днес BlockFi твърди, че е първата и единствена в света криптова сметка с лихви, която предлага сложна лихва. Компанията е със седалище в Ню Йорк, но запазва служебен адрес в Джърси Сити, Ню Джърси. BlockFi стартира през август 2017 г..

След като беше създаден през 2017 г., BlockFi започна с мотивацията да предоставя повече финансови услуги и случаи на реална употреба за света на криптовалутите. Основана от Zac Prince, компанията се оказа успешна перспектива за клиенти и инвеститори за толкова кратък период от време.

През август 2019 г., например, компанията успя да осигури набиране на средства от серия A благодарение на Valar Ventures от над 18,3 милиона долара и персонал от 40 души по това време. Този кръг на финансиране включваше и голям обем подкрепа от последващи инвеститори и подкрепящи, включително следното:

„Winklevoss Capital, Galaxy Digital, ConsenSys Ventures, Akuna Capital, Avon Ventures, Susquehanna, CMT Digital, Morgan Creek и PJC“ според екипа на BlockFi.

От този обширен списък с инвеститори става ясно, че са увлечени от перспективите, които визията на BlockFi обикновено включва. Според уебсайта тази визия идва с голям брой случаи на употреба и постоянно зелено съдържание за нови и съществуващи инвеститори.

Тъй като това е бърз поглед назад, къде е BlockFi сега? Понастоящем предлага решения за потребители, които включват сметки за крипто лихви и заеми с крипто криптовалута, които ще разгледаме по-подробно.

Функции на BlockFi

Ръководство за потребителя на BlockFi

Основните характеристики на BlockFi включват всичко от следното:

Крипто акаунти с голям интерес: Печелете лихва върху вашите BTC, ETH и GUSD. Просто депозирайте средства в BlockFi, след което печелете лихва от 8% годишно, сложена месечно.

Евтини кредитни продукти: Вземете пари назаем чрез BlockFi на лихви от 4,5%. Заключвате средства в платформата, след което получавате заем до 50% от стойността на тази крипто.

Поддържа три криптовалути: BlockFi поддържа bitcoin (BTC), Ether (ETH) и Gemini Dollar (GUSD) депозити (за спестовни сметки) и BTC, ETH или LTC обезпечение за заеми.

Избягвайте да бъдете облагани с крипто печалби: Ако днес продадете крипто, можете веднага да получите достъп до пари в брой. Тук обаче има и данъчни последици. Трябва да платите данък върху капиталовата печалба например, защото IRS третира криптовалутата като собственост. BlockFi подчертава своите данъчни облекчения като една от причините за заключване на средства в платформата.

Гъвкави планове за погасяване: Плановете за изплащане на BlockFi са гъвкави и могат да бъдат персонализирани, за да отговорят на уникалните нужди на клиентите. След като получите щатски долари по банковата си сметка, от вас се изисква да плащате лихва по заема ежемесечно, преди да използвате окончателното си погасяване, за да върнете пълната сума на заема чрез BTC или ETH.

Калкулатор за лесен заем: BlockFi разполага с кредитен калкулатор, който улеснява да видите колко обезпечение ви е необходимо за желаното количество криптовалута.

Бърз процес на кандидатстване: BlockFi има бърз и лесен процес на кандидатстване. Потребителите могат да посочат желаните условия за заем и да подадат заявлението си. BlockFi отговаря на повечето потребители в рамките на няколко часа. BlockFi ще провери дали сте преминали критериите за квалификация на техните заеми.

Без кредитни проверки: BlockFi не използва кредитния Ви рейтинг за изчисляване на условията за кредитиране. Всъщност BlockFi дори не извършва твърда или мека проверка на кредита, което означава, че тегленето на заем с BlockFi няма да повлияе по никакъв начин на кредитния Ви рейтинг.

Без минимални депозити или такси: BlockFi първоначално стартира с минимални депозити от 0,5 BTC, 25 ETH или 2500 щатски долара. През септември 2019 г. компанията отказа тези изисквания и вече не начислява такси.

Без санкции за предсрочно оттегляне: Сметката за лихви в BlockFi (BIA) предлага до едно безплатно теглене на месец. Няма наказания за ранно оттегляне.

Налични спестовни сметки по целия свят: Спестовните сметки на BlockFi са достъпни за инвеститори по целия свят на възраст над 18 години. Спестовните сметки не са достъпни за никого в Европейския съюз или щатите Ню Йорк, Кънектикът и Вашингтон, нито са достъпни за жителите на държави, санкционирани от Съединени щати.

Плащайте само лихва: BlockFi изисква само да платите лихва по вашия заем. След това изплащате главницата си в края на заема.

Рефинансиране или краен заем след период: След 12 месеца можете да рефинансирате заема си по текущите лихви или да изплатите главницата си и да прекратите заема.

Заемете пари за всичко: BlockFi ви позволява да заемате пари за всичко – от автомобили до кредитни карти до домове. Традиционният кредитор може да анализира вашия кредитен рейтинг и бизнес план. BlockFi обаче ви позволява да заемате пари за всичко, което харесвате. Докато имате обезпечението, можете да вземете назаем до 50% от стойността на вашите крипто притежания.

Не подлежи на FDIC или SIPC защити: Когато парите ви са в традиционна американска банка, тези пари са защитени от Федералната корпорация за застраховане на влоговете. Ако банката загуби тези пари или фалира, FDIC ще ви възстанови до определен лимит. BlockFi няма същите защити.

Как работи BlockFi?

Понастоящем BlockFi плаща лихва от около 8% до 9% годишно, сложена месечно. Как компанията присъжда лихвени проценти като този?

BlockFi отпуска криптовалутни заеми на всеки, който желае да заключи крипто. Заемите се отпускат при максимален първоначален LTV от 50%. Това означава, че ако заключите 1 BTC в платформата при текуща цена от $ 8 000 за BTC, можете да получите максимален заем от $ 4 000.

Лихвените проценти започват от 4,5%. Заемът продължава 12 месеца. Има възможност за предплащане или рефинансиране на заема в края на срока.

Можете да използвате заема с криптовалута, за да направите каквото и да било – например да изплатите салдо по кредитна карта или да си купите дом. BlockFi също така твърди, че бизнесът е използвал своите кредитни услуги за финансиране и разширяване на заплати. Освен това има определени данъчни облекчения за заемането от вашите крипто активи, вместо да ги продавате.

Някои от рекламираните употреби на BlockFi според официалния уебсайт включват:

  • Печелете сложна лихва върху вашите BTC и ETH притежания
  • Използвайте биткойн, за да купите жилище, като вземете заем за жилище с BlockFi
  • Купете кола с крипто, като вземете автозаем с BlockFi
  • Разнообразете инвестиционното си портфолио със заем
  • Изплатете дълга на кредитната карта с крипто
  • Финансирайте разширяване на бизнеса или заплата с помощта на крипто

Юридически погледнато, BlockFi е класифициран като обезпечен небанков заемодател, предлагащ заеми в щатски долари, обезпечени с крипто активи. Организацията работи съгласно член 9 от Единния търговски кодекс (UCC) и BlockFi подава отчети за финансиране на UCC-1 с всеки от държавите на своите кредитополучатели (в момента компанията работи в около 35 щати на САЩ).

blockfi-business-case-use-cases

Всички средства се държат в Gemini, лицензираната борса за криптовалута и регистриран попечител, базиран също в Ню Йорк. Заемите се издават по банкови сметки на клиенти в щатски долари. BlockFi си партнира и с трети лица за обслужване на заеми Scratch, за да управлява договори за кредит и погасяване.

Какво се случва, ако клиентът плати по подразбиране? Какво се случва, ако крипто цените спаднат? В тази ситуация BlockFi може да завладее еквивалентното количество криптовалута, необходимо за изплащане на останалата част от заема. Не забравяйте: кредитополучателите трябва да заключат два пъти повече крипто, отколкото желаната от тях сума на кредита.

blockfi-заеми, обезпечени с криптовалута

Както споменахме, има две специфични услуги, които екипът на BlockFi предоставя на своите потребители – BlockFi Account Account и Crypto-Backed Loans. Като начало, нека започнем с криптовалутите BlockFi, след това ще разгледаме лихвените сметки, колко лесно е да започнем и как те се конкурират с някои съвременни услуги там.

Как да вземем заем с BlockFi

Тегленето на заем с BlockFi е лесно. Първо, трябва да отговаряте на три основни изисквания:

  • Минимум 15 000 долара в крипто активи
  • Няма задържане върху активи (включително залог за данъци)
  • Без фалити

След като потвърдите тези изисквания, можете да продължите с останалата част от заявлението си за заем BlockFi:

Етап 1) Посетете BlockFi.com и създайте акаунт на адрес https://app.blockfi.com/signup

blockfi-create-акаунт

Стъпка 2) Щракнете върху раздела Заем

Стъпка 3) Щракнете върху Приложи и завършете проверката на KYC / AML, като предоставите личните си данни, информация за социалната сигурност и финансова история

Стъпка 4) Прегледайте заема си и подпишете договора за заем

Стъпка 5) Прехвърлете обезпечението в сигурния портфейл за съхранение на BlockFi

Стъпка 6) Изчакайте няколко часа, докато BlockFi потвърди заявката ви

Стъпка 7) Получете заема същия ден в щатски долари чрез банков превод по банковата си сметка (или чрез стабилкойн до избрания от вас адрес на портфейла)

Стъпка 8) Започнете да извършвате плащания само с лихви, като използвате USD, BTC, ETH или LTC

Стъпка 9) Изплатете главницата с едно плащане в края на срока или рефинансиране по текущи ставки

blockfi-лихва-акаунт-предимства

За тези, които искат да си осигурят заем чрез използването на специалната сметка на BlockFi, ще прегледаме вида условия, наличните валути като първоначални вноски за обезпечение и вида съотношения заем / стойност.

Като начало, видът на гъвкавост, която притежават потребителите, е приблизително на същото ниво, както виждаме от акаунтите, базирани на лихви. За разлика от това, потребителите могат да предоставят обезпечение от Ethereum, Bitcoin и Litecoin, което, макар и ограничаващо, позволява някои от по-популярните криптовалути да бъдат предоставени като средство за заем срещу тяхната стойност.

Същите тези заеми обаче не са за средния притежател на крипто. Причината за това е, че съотношението заем / стойност е относително фиксирано на 50%. В резултат на това потребителите ще трябва да представят доста значително количество крипто, за да си осигурят този заем.

Например, ако искате да вземете заем за 10 000 долара и да използвате Litecoin, Ethereum или Bitcoin, всеки ще има 50% LTV, което означава, че ще трябва да предоставите съответно 2,5 BTC, 115,05 ETH или 372,72 LTC.

Макар че това ги прави малко по-малко достъпни за обикновения човек, същите тези сметки за крипто заем могат да се използват за всичко – от започване на бизнес, изплащане на дълг, осигуряване на ипотека и т.н..

Подобно на стартирането на лихвена сметка, е лесно да изложите заявление за заем, всичко, което трябва да направите, е да изчислите какво точно искате да вземете, да посочите на кой адрес възнамерявате да платите крипто обезпечението, да въведете вашата банкова информация, да подпишете документа и изчакайте потвърждение, което може да отнеме няколко дни.

Въпреки че интерфейсът е доста лесен за преминаване, проблемът, който ще откриете, е, че условието за изплащане на заема не е лесно очевидно за потребителя, което може да бъде спорна точка, ако искате да знаете такива неща предварително.

За тези, които се интересуват да разгледат правната страна зад тези видове заеми, можете да разгледате един от проектодокументите за заем от BlockFi тук.

Не забравяйте да разгледате правилно уебсайта на BlockFi и гамата от продукти тук.

Как да кандидатствам за BlockFi сметка за лихви (BIA)

Лихвената сметка в BlockFi е достъпна за всеки на възраст над 18 години, живеещ в повечето части на света. Не можете да се регистрирате за BIA, ако живеете в Ню Йорк, Кънектикът или Вашингтон или ако живеете в Европейския съюз. Също така не можете да се регистрирате, ако пребивавате в държава, санкционирана от Съединените щати или сте в списъци за наблюдение. След като потвърдите, че отговаряте на тези изисквания, можете да продължите с процеса на регистрация:

Етап 1) Създайте акаунт на https://app.blockfi.com/signup

blockfi-create-акаунт

Стъпка 2) Щракнете върху раздела Депозит

Стъпка 3) Попълнете процеса на кандидатстване и проверете информацията за KYC / AML

Стъпка 4) Прехвърлете BTC, ETH или GUSD в портфейла за сигурно съхранение на BlockFi

Стъпка 5) Получавайте месечни лихвени плащания по баланса си

Екипът обобщава какво представлява неговата Лихвена сметка за своите потребители в уебсайта:

„Сметката за лихви в BlockFi (BIA) ви позволява да печелите сложна лихва върху вашите Bitcoin, Ether и GUSD. Просто съхранявайте крипто в BlockFi и печелете лихви, изплащани в Bitcoin, Ether и Gemini Dollar всеки месец. “

Подобно на други акаунти там, потребителите могат да изберат да депозират избраните от тях криптовалути, за да отключат годишната сложна лихва, колкото и да поставят в сметката.

С акаунт като този ще го оценяваме в няколко области: разнообразието от криптовалути, които можете да депозирате, неговите сложни лихвени проценти и колко лесно е да се създаде акаунт, включително гъвкавостта на придвижване на активи в и извън на сметката.

На първото препятствие BlockFi не предоставя толкова голямо разнообразие за видовете цифрови активи, които потребителите могат да инвестират.

Според уебсайта има само три налични активи – това са GUSD, Bitcoin и Ethereum.

Въпреки че това опростява нещата, ако сте новодошъл в космоса. За тези, които вече имат справедливия дял от основните крипто и алткойни, последните ще се окажат в състояние да капитализират само процент от своите притежания. blockfi-bitcoin-депозит

Положителната страна на относително ограничителното е, че предоставя на потребителите доста ясен, лесен за навигация интерфейс.

Позволявайки им да видят какво точно имат в сметката си, колко лихви са получили и какви транзакции са се осъществили.

Заедно с този изчистен интерфейс, целият процес на теглене и депозиране с тези сметки също е сравнително бърз.

blockfi-изтегляне-биткойн

Потребителите трябва само да щракнат върху депозит, да копират адреса на портфейла и да изпратят сумата, която да добавят към общата си текуща сметка.

Междувременно, за да изтеглите, просто изберете сумата, която искате да изтеглите, добавете адреса на портфейла си и сте готови.

Тази лекота както за тегления, така и за депозити е нещо, което има като особено предимство в сравнение с други акаунти, базирани на лихви там.

Някои от които ви поставят в някои месечни задължения за по-добри лихвени проценти, които, макар и добри за получаване на допълнителни приходи, отнемат известна автономия.

С гъвкавостта и лекотата на използване за своите потребители, как се представя в сравнение с други услуги там по отношение на лихвените проценти? Доста добър в сравнение.

BlockFi предоставя на потребителите си фиксирани годишни лихвени проценти и за трите актива, като Bitcoin предоставя един от най-добрите налични лихви (6,3% за разлика от Целзий – в момента 5,06% – и Crypto.com – 4%) заедно с GUSD, което възлиза на 8,6% в сравнение с понастоящем спадащите нива както на споменатия по-горе Целзий, като последните курсове на Stablecoin намаляват през последните 2 месеца.

Същото се отнася за Ethereum, който остава фиксиран за потребителите на BlockFi на 4,1%, докато Целзий е на 3,5% и Crypto.com на 3%.

Едно от нещата, които трябва да имате предвид, е фактът, че тези други платформи изискват от потребителите да държат някакъв обем уникални токени / и на платформите, за да отключат по-добри лихвени проценти.

Въпреки че предоставя някои нетни ползи за потребителите, той добавя цялостно допълнително ниво на изисквания от страна на потребителя, особено за платформа като Crypto.com, която изисква участие на повече от 1500 долара, за да се отключат тези предимства.

Като се има предвид факта, че някои потребители не са големи притежатели до такава степен, че инвестирането в специфични за приложението токени не би било лесна задача, за BlockFi да осигури тези лихвени проценти от самото начало е голямо предимство.

Относно BlockFi Crypto Company

BlockFi се ръководи от Zac Prince (главен изпълнителен директор и основател). Преди да стартира BlockFi, Prince беше част от две успешни придобивания, включително Admeld (придобит от Google) и Sociomantic (придобит от DunnHumby). По отношение на банковия опит, Принс ръководеше екипи за развитие на бизнеса в Orchard Platform, брокер-дилър и RIA в сектора на онлайн кредитирането, и Zibby, онлайн потребителски кредитор.

blockfi-компания-ръководство-екип

Други изброени членове на екипа на BlockFi включват Флори Маркес (съосновател и вицепрезидент на растежа), Рене ван Кестерен (главен директор по риска) и Махеш Паолини-Субраманя (CTO).

BlockFi е със седалище в Джърси Сити, Ню Джърси. Можете да видите адреса и информацията за контакт за компанията тук.

От старта си през август 2017 г., BlockFi събра над 60 милиона долара финансиране чрез четири инвестиционни кръга. Последният кръг се състоя на декември 2018 г. Инвестициите дойдоха от известни имена като ConsenSys Ventures, Kenetic Capital, SoFi, Galaxy Digital (управляван от Майк Новограц) и Morgan Creek Capital (управляван от Антъни Помплиано).

Макар че е интересен вид обобщение / продажба на потребителите за бърза и лесна настройка, ръководството на компанията го фокусира върху достъпността за нови и съществуващи инвеститори в крипто пространството, за да започне лесно с компанията и настройката или един от двата акаунта, които предлагат.

Какво представлява крипто специалността на BlockFi?

blockfi-преглед-ръководство

Както можете да видите, доста е лесно да настроите нов потребителски акаунт в BlockFi, както бихме очаквали от компания, която придава по-голяма стойност на информирането на своите потребители за блокчейн и продукти върху него.

Както ще забележите при някои от екранните снимки тук, процесът е относително рационализиран; като потребителите трябва само да предоставят някаква елементарна информация.

Тази информация включва; собствени и фамилни имена, имейл адрес, който след това е последван от код за потвърждение, който се изпраща на вашия имейл, за да настроите ефективно вашия акаунт.

На тази следваща страница ще искате да проверите имейла си за 6-цифрен код за активиране на новия ви акаунт. След като въведете това, ще можете да въведете чисто новия си акаунт.

Това, което ще забележите обаче, е фактът, че всички опции са непрозрачни и / или сиви.

Това означава, че те все още не са достъпни за вас. Подобно на някои от другите продукти в същия дух, ще трябва да предадете някои протоколи KYC, за да отворите действително сметки на базата на лихви или заеми.

Обратът за някои проверки на KYC може да бъде прекъсване на сделката, но BlockFi изглежда не попада в този капан, за щастие. Въпреки че понякога има изчаквания с дни, за да бъдат потвърдени вашата информация и доказателство за адрес. BlockFi, поне от личен опит, беше добре да отиде в рамките на един час.

Едно от нетните предимства на BlockFi е тяхното съдържание, което е активен блог в уебсайта, който го отличава от някои от другите платформи и услуги в същия сектор.

Защо точно е така? Просто: ако сте аутсайдер с ранг, който инвестира в една от тези Лихвени сметки, инвестира в криптовалути и инвестира като цяло, наличието на библиотека от статии, които разглеждат някои важни фактори, които да вземете предвид при инвестирането, може да има реална разлика.

И така, какво всъщност предлага този блог за своите потребители? В момента тя работи от началото на 2018 г. и всъщност се състои от (както споменахме по-рано) вечнозелено съдържание по големите теми за инвеститорите.

Една от първите статии, публикувани от компанията, включва изчерпателна статия за данъчното законодателство, свързано с криптовалута, например, заедно с други по въпроса за структурирането на заеми и инвестиции, включително разбивка на това какво да се вземе предвид при справяне с данъка върху капиталовата печалба.

Сега звучи като наистина необичайно отклонение просто да се потопите в блога на компанията за толкова време, но ако сте съвсем нов в тази област, ако има две неща, които сте обвързани с нейните познания в бранша, за едно, а второто е търпението. В резултат на това всяка компания, която действително помага за обучение на нови и съществуващи потребители, е добре дошло допълнение.

Ако не сте имали възможност да проверите тази част от уебсайта и да почувствате необходимостта от по-голяма представа за данъчното законодателство и други елементи, които смятате, че трябва да знаете за крипто инвестиране. Не забравяйте да разгледате пълния блог вдясно тук.

Заключителна дума

BlockFi е уникален участник в криптопространството. Той съчетава модерна банкова инфраструктура с крипто, като ни дава платформа за спестявания и заеми за всички видове финансови нужди. Можете да вземете пари назаем при гъвкави условия чрез BlockFi. Или можете да спестите пари, като използвате атрактивните лихвени проценти на платформата.

BlockFi не е просто някакво произволно стартиране: компанията е получила над 60 милиона долара финансиране чрез четири инвестиционни кръга от някои от най-големите инвеститори в крипто пространството. BlockFi също си партнира с Gemini за крипто попечителство.

Поради всички тези причини BlockFi е един от най-лесните и достъпни начини за максимизиране на стойността на вашите крипто притежания.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner