Nexo: Ръководство за незабавни криптозаеми и кредитни линии

nexo-crypto-заем-заем-преглед

Nexo, най-големият и най-доверен крипто кредитор, е водеща институция за финансови заеми, базирана на блокчейн, която ви позволява незабавно да взимате заеми в 45+ фиатни валути (в над 250+ юрисдикции) и да печелите биткойни чрез ежедневна лихва върху неактивни цифрови активи.

Преди да влезем във всички подробности за това как работи незабавната крипто кредитна линия и платформа за заем, която предлага гарантирани одобрения, без проверки на кредита, без скрити такси и без минимални изисквания за погасяване по отношение на сметката си за крипто банкиране, нека прегледаме Nexo от числата:

 • официално име на компанията: NEXO (Осъществено от Credissimo)
 • официален фирмен уебсайт: Nexo.io
 • официален фирмен вход: платформа.nexo.io
 • официален слоган на компанията: Първите в света незабавни криптозакрепени заеми
 • брой потребители: 300 000+ души с над 700 милиона долара заеми
 • продукти: моментална крипто кредитна линия, печелете лихва и nexo карта
 • незабавни заявки за крипто заем: над 1 милиард долара обработени през първите 18 месеца
 • детайли за крипто заем: 5,9% годишна кредитна линия с минимална сума от 500 до 2 милиона долара
 • тип съхранение: офлайн портфейли за студено съхранение, предоставени от BitGO, одобрен от SEC попечител
 • основатели: Коста Канчев, Антони Тренчев, Георги Шулев
 • местоположение и година: Януари 2018 г. в Лондон
 • подкрепа за депозит на монети: BTC, ETH, XRP, LTC, XLM, BCH, NEXO, BNB и стабилни монети
 • име на монета: NEXO токен (стартиран през май 2018 г., събра 52,5 милиона долара при най-висок от 0,40 долара и най-нисък от 0,04 долара)
 • клиенти: криптовалутни инвеститори, миньори, борси, хедж фондове, ICO компании и геймъри
 • функции за сигурност: 24/7 мониторинг на измами и съдействие на живо, плащания в местна валута, криптиране
 • нормативно съответствие: Onfido за KYC и AML (използва се от Coinbase, Bittrex, Revolut, HSBC)
 • социални профили: Twitter, Facebook, GitHub, Reddit, LinkedIn, Телеграма
 • данни за контакт: Имейл [email protected]

Разберете всичко, което трябва да знаете за платформата за незабавен крипто заем Nexo, в нашия преглед.

Какво е Nexo?

Nexo, който наскоро си осигури дългосрочно рентабилно финансиране и оперира въз основа на тяхната инициатива #ZeroFees, е ориентирана към криптоасет финансова платформа, която обещава „да позволи на вашия крипто да работи за вас“. Подобно на BlockFi, Nexo ви позволява да печелите лихва върху активите си. Депозирате средства в сметката си в Nexo, след което печелите лихва всеки ден.

какво е-нексо

От октомври 2019 г. Nexo предлага лихвени проценти от 8%. За сравнение, BlockFi в момента предлага лихвени проценти от 8,6%, което взема предвид месечните сложни лихви.

И подобно на BlockFi, Nexo предлага и заеми с криптовалута. Депозирате пари в сметката си в Nexo, след което получавате достъп до кредитна линия въз основа на тези средства. Nexo използва BitGo за офлайн хладилно съхранение, които са застраховани до $ 100 000 000 чрез специалист по застраховане и презастраховане Lloyd’s. Тук Nexo се различава значително от BlockFi. BlockFi предлага 4.5% ГПР годишно финансиране, докато Nexo предлага 8% годишно.

nexo-моментален-крипто-обезпечен-заем-цикъл

Nexo се счита за лицензирана и регулирана финансова институция. За да се класира за този статут, Nexo трябваше да докаже, че разполага с достатъчен оперативен капитал, добри практики за борба с изпирането на пари (AML) и добра защита на данните и сигурност. Освен това Nexo трябва да се подложи на вътрешни и външни одиторски проверки.

нексо-крипто-кредитно кредитиране

Nexo също има голяма институционална подкрепа. Компанията използва Onfido за своите глобални стандарти за съответствие KYC / AML. Nexo също си партнира с Coinbase, Revolut, HSBC, Nationwide, TransferWise и Bittrex, наред с други големи доставчици. Nexo също е тясно свързана с Credissimo, европейска банкова компания с 10+ години (основана през 2007 г.) опит, работеща на регулирани пазари на континента, която се подчинява на лозунга „Потребителско финансиране, управлявано от технологиите“. Те се считат за лидер на онлайн потребителско кредитиране в ЕС и иновации със собствени технологии в моменталните онлайн потребителски заеми, финансиране на електронна търговия и услуги за плащане на сметки.

Nexo е със седалище в Швейцария, въпреки че заемите са достъпни за всеки по света.

Функции на Nexo

Nexo и неговите незабавни кредитни линии, обезпечени с криптоактиви, изглежда да предоставят решение на шест основни проблема. Нека изброим тези предимства на Nexo за крипто кредитиране по отношение на проблема и решението:

1) неактивна стойност на цифровите активи = отключване на стойността на цифровите активи

2) бавен процес на ликвидация = бърз достъп до пари

3) загуба на собственост = запазване на собствеността

4) скъпо & данъчно неефективно = разходи & данъчно ефективна

5) тромави кредитни проверки = няма кредитни проверки

6) липса на доверие и прозрачност = прозрачни блокчейн договори

Нека да прегледаме как Nexo решава проблемите с отговорите по-горе, като предлага всички следните функции:

nexo-instant-crypto-lending

Достъп до пари без да продавате крипто: Основното предимство на получаването на заем чрез Nexo е, че можете да получите достъп до пари без да продавате крипто.

200 000+ потребители на Nexo: Nexo твърди, че е най-големият и най-доверен в света крипто кредитор. Компанията е обработила 700 милиона долара за 200 000+ потребители, включително над 1 милиард долара в моментални заявки за крипто заем.

Поддържани 250+ юрисдикции: Nexo приема потребители от над 250 юрисдикции по света, включително държави и държави.

45+ валути на Fiat: Nexo поддържа 45 различни фиатни валути. За сравнение, основният му конкурент BlockFi работи само с щатски долари и малък брой криптовалути.

Автоматизирана платформа на живо: Nexo има напълно работеща платформа за незабавно кредитиране с военна защита и 256-битово криптиране. Както се рекламира, можете да получите заем незабавно, стига да сте преминали проверка и да имате крипто като обезпечение.

Nexo Oracle: Nexo наблюдава своята платформа, използвайки технология, наречена Nexo Oracle. Oracle регулира разпределението на заемите, следи активите, поддържа портфейли и изпълнява други важни функции.

nexo-crypto-заем-ръководство за потребителя

Ето още една подробна графика, илюстрираща блок-схемата на Nexo за крипто кредитиране:

nexo-oracle-блок-схема-за-крипто-заеми

Застрахован попечител: Nexo си партнира с BitGo като негов застрахован, сигурен попечител. BitGo е едно от най-надеждните решения за попечителство в индустрията, тъй като компанията е застрахована от Lloyd’s, подкрепена от Goldman Sachs и е съвместима с CCSS Level 3 и SOC 2. BitGo има застрахователна полица на стойност 100 милиона долара в своята услуга за попечителство, която предпазва средствата от загуба в случай на хакове, кражба, загуба на ключове и други проблеми.

Крипто кредитна линия: Докато имате крипто активи в сметката си в Nexo, имате достъп до крипто кредитната линия на Nexo. Освен това незабавно получавате допълнителен кредит, докато крипто оценявате по стойност.

nexo-cryptocurrency-lending-model

Мобилни приложения: Nexo има мобилни приложения за iOS и Android, които ви позволяват да управлявате акаунта си, да преглеждате баланса си и да осъществявате достъп до вашата крипто кредитна линия.

Nexo Token (NEXO): Nexo има собствен токен, наречен NEXO. Това е дивидент, който плаща комунален знак. С увеличаването на използването на платформата, вашите дивиденти също се очаква да се увеличат. В момента Nexo изплаща 30% дивиденти на притежателите на символи върху печалбите на компанията. Токенът NEXO също е полезен: клиентите могат да изплащат лихви по своите заеми Nexo, като използват NEXO жетони, например, като същевременно получават по-нисък лихвен процент. Токените NEXO също могат да се използват във вашия акаунт в Nexo, за да получите незабавно финансиране въз основа на стойността на жетоните с отстъпки от лихвените проценти.

Nexo карта: Nexo предлага собствена карта. Можете да получите физическа карта или да получите достъп до нея, като използвате приложението iOS или Android. Nexo Card ви позволява да осъществите достъп до вашата кредитна линия по целия свят, да получите незабавен кешбек при всички покупки и да платите в местна валута без такси за чуждестранни транзакции. Nexo Card се предлага без месечни или годишни такси. Освен това е безплатно да създавате допълнителни виртуални карти. Можете да поръчате вашата Nexo Card от мобилното приложение Nexo днес, след което да я използвате при над 40 милиона търговци по целия свят.

nexo-карта

Лицензирана и регулирана финансова институция: Nexo е лицензирана и регулирана финансова институция, която е правно задължена да спазва определени процедури за борба с борбата с доходите, правила за защита на данните и изисквания за вътрешен и външен одит.

Печелете лихва върху щатски долари, евро, британски лири и стабилни монети: Можете да депозирате няколко различни фиатни валути или стабилни монети във вашата сметка Nexo, включително USD, EUR и GBP. Nexo също ви позволява да печелите лихва върху стабилни монети.

Теглене по всяко време без такси: Nexo ви позволява да теглите парите си по всяко време без такси или комисионни.

Няма крипто спестовни сметки: Един от големите недостатъци на Nexo в сравнение с конкурентите е, че понастоящем Nexo не предлага крипто спестовни сметки. Днес можете да използвате само щатски долари, евро, британски лири или стабилни монети, въпреки че биткойн спестовните сметки са посочени като „Очаквайте скоро“.

Изплащани лихви всеки ден: Nexo плаща лихва ежедневно, като ви дава малко предимство пред конкуриращите се платформи като BlockFi, която комбинира лихвите ежемесечно.

Как действа Nexo?

Благодарение на Nexo, всеки, който държи криптовалута, може да получи заем. Просто депозирайте средства в сметката си в Nexo, след което незабавно вземете фиатна валута. Налични са 45 различни фиат валути. Всички заеми са обезпечени от вашата собствена криптовалута в съотношение 2: 1. Ако искате да вземете назаем например 16 000 щатски долара, тогава ще трябва да депозирате 4 BTC във вашия Nexo акаунт (ако приемем, че 1 BTC = 8 000 щатски долара).

как работи nexo-crypto-credit-line

Повечето дейности в акаунта се извършват в приложението Nexo. Днес можете също да поръчате Nexo Card чрез приложението.

Nexo Card може да бъде ключова част от изживяването на Nexo, въпреки че официално не е задължително. Можете незабавно да депозирате заема си върху вашата Nexo карта. Или можете да получите заема си чрез банков превод в собствената си банка. Ако използвате Nexo Card, ще плащате лихва само върху изразходваните средства. Картата също така ви позволява да получите достъп до вашата кредитна линия по целия свят и да се насладите на незабавен кешбек при всички покупки без месечни или годишни такси (или такси в чуждестранна валута).

nexo-крипто-заеми-финанси-сравнение

Като цяло с Nexo се предлагат два ключови продукта, включително:

Незабавен заем с криптовалута: Незабавният криптозаем Nexo позволява на клиентите да депозират крипто в Nexo, след което да получат незабавен достъп до заема чрез банков превод (SWIFT, SEPA или ACH) към лична или бизнес банкова сметка.

Nexo карта: Nexo Card е платежна карта Mastercard, която ви позволява да получите достъп до заема си или да похарчите средствата в сметката си в Nexo.

Сметка за високи лихви в Nexo: Nexo предлага спестовна сметка с висока лихва на клиенти, желаещи да депозират фиатна валута в платформата. Понастоящем тази сметка плаща лихва от 8%, комбинирана на ден.

Nexo твърди, че е най-големият и най-доверен в света крипто кредитор. Основните му конкуренти включват BlockFi и традиционните банки. BlockFi ви позволява да събирате лихви по салда в крипто сметки, докато Nexo не. Nexo има Nexo Card, докато BlockFi няма.

Ето как изглежда процесът на регистрация за стартиране на акаунт в Nexo и видео, обясняващо трите стъпки за състезание за създаване на акаунт в Nexo заем:

мрежа за присъединяване-nexo-крипто-заем

Как да поискате заем с Nexo

nexo-crypto-заем-заявка

Искането на заем с Nexo е лесно. Ето как работи:

Етап 1) Регистрирайте се за личен или бизнес акаунт в Nexo.io и завършете KYC / AML проверка

Стъпка 2) Депозирайте криптоактиви в портфейла си Nexo

Стъпка 3) Заемът става незабавно достъпен, без да се изисква проверка на кредита

Стъпка 4) Изразходвайте пари моментално с карта или теглете пари по банкова сметка

Стъпка 5) Плащайте лихви от 8% до 16% ГПР само върху парите, които използвате; лихвените плащания се дебитират от наличния лимит и можете да извършите изплащане по всяко време

Как да се регистрирате за спестовна сметка в Nexo

nexo-crypto-спечелете-лихва

Nexo е много ясна платформа, която всеки може да използва. Ето основния процес, който използвате, когато депозирате пари в платформата за спестявания:

Етап 1) Посетете Nexo.io и отворете личен или бизнес акаунт

Стъпка 2) Прехвърлете USD, EUR или GBP към вашия Nexo акаунт

Стъпка 3) Започнете да печелите пасивни доходи, докато се наслаждавате на 100% обезпечена с активи гаранция на Nexo

Относно Nexo

Техният официален уебсайт Nexo посочва следната мисия:

През последните 10 години предоставяме незабавни заеми на милиони хора в цяла Европа. Ние вярваме, че разширяващият се дигитален свят помага да подобрим живота си. Бихме искали да допринесем, като предоставяме Първите незабавни криптозакрепени заеми в света – Nexo – наслаждавайте се на крипто богатството си днес, без да продавате крипто активите си!

Основният екип на Nexo се състои от 14 души. Повечето членове на екипа заемат високопоставени позиции в базираната в Европа финтех компания Credissimo.

защо-nexo-крипто-платформа

Nexo се ръководи от Коста Канчев (главен управляващ партньор и съосновател). Канчев е и съосновател на Credissimo. Други ключови членове на екипа са Антони Тренчев (съосновател), който преди това е бил народен представител в Народното събрание на България. Има и Георги Шулев (съосновател), който носи 6+ години опит в инвестиционното банкиране и съосновател Consestimate, отворена платформа за финансови оценки.

nexo-credissimo-лицензирана-регулирана-финансова институция

Важен е фактът, че Nexo е тясно свързан с Credissimo. Credissimo има 10+ години финтех успех, обслужвайки милиони хора в цяла Европа. Компанията също е строго контролирана от множество европейски регулатори на банковото дело и финансовите услуги.

Централата на Nexo е в Лондон, а офисите в Швейцария.

Nexo срещу SALT Заем срещу ETHLend

Както може да си представим, Nexo не е единствената платформа за криптовалутно кредитиране в блокчейн сектора, тъй като се предлагат и две други популярни като SALT и ETHLend. Ето диаграма, демонстрираща всички функции, които Nexo предлага над ETHLend и SALT (Технология за безопасно автоматизирано кредитиране):

нексо-сол-етленд

Както можете да видите, много фактори са в полза на Nexo по отношение на възрастта и опита, обработката на заявления, предлагането на продукти, подробностите за обезпечението, възможностите за изплащане, скритите такси, предимствата на символите и достъпа по целия свят. Също така си струва да се спомене, че Nexo е одитиран от една от големите 4 счетоводни фирми в света, Deloitte.

NEXO Token ICO

След като регистрира официалния си уебсайт през януари 2018 г., компанията за крипто кредитиране имаше първоначално предлагане на монети (ICO) още на 1 април 208 г., където продаде токени на стойност 52,5 милиона долара за 0,10 долара всяка. Това е първият запис на CoinMarketCap е на 1 май 2018 г., когато дебютира на $ 0,18 и достигна най-високите си времена бързо след 9 май на около $ 0,41 за монета.

nexo-token-coin-market-cap-chart

Както мнозина знаят досега, това беше сред пазара на крипто зимни мечки през 2018 г., тъй като токенът NEXO падна чак до $ 0,04 около средата на септември и оттогава се търгуваше около първоначалната си цена на ICO от около стотинка.

Заключителна дума

Преглед на Nexo

Nexo е популярна платформа за крипто спестяване и кредитиране. Потребителите могат да депозират фиатна валута (USD, GBP, EUR и стабилни монети) в борсата, за да спечелят 8% възвръщаемост на инвестицията. Потребителите могат също така да заемат пари просто като депозират крипто като обезпечение. Веднага след като крипто е във вашия акаунт, можете да получите достъп до кредитна линия. Заемите се изпращат чрез Nexo Card или чрез банков превод до вашата банка.

Основният недостатък на Nexo е, че потребителите не могат да печелят лихва върху биткойн или други криптохолдинги (за разлика от BlockFi). Очаква се обаче тази функция да стартира скоро.

Ако търсите надежден, лесен за използване начин да заемете или спестите пари, тогава Nexo may е една от най-добрите налични опции днес.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner