Guia d’intercanvis descentralitzats: comparació de DEX populars

Aquesta guia d’intercanvis descentralitzats explica què són els intercanvis descentralitzats i inclou una comparació dels DEX populars al mercat de criptomonedes actuals.

A hores d’ara, la gran majoria dels intercanvis de criptomonedes encara estan molt centralitzats. Les comandes, dipòsits, retirades i transaccions s’encaminen en un sistema centralitzat o tancat. Grans intercanvis com Binance o Okex desen / encaminen totes les comandes als seus propis servidors, i per tant es coneixen com a intercanvis centralitzats. No obstant això, molts analistes de criptomonedes creuen que el DEX (intercanvis descentralitzats) serà la forma principal d’intercanvis de criptomonedes quan la seva tecnologia i capacitats estiguin a l’alçada de les seves contraparts centralitzades. Al cap i a la fi, l’atractiu de les criptomonedes és la promesa de la “descentralització”. Per tant, tenir un bon DEX amb una bona liquiditat és important per al futur de les criptomonedes.

Què és un intercanvi descentralitzat (DEX)?

L’intercanvi descentralitzat és una plataforma de comerç de codi obert que opera a la cadena de blocs on cap entitat única controla el flux de dades. És el contrari directe dels intercanvis de criptomonedes centralitzats com Coinbase, Kraken o Binance, que són controlats per empreses i gestionats per servidors centralitzats. Els DEX no confien en cap entitat per mantenir els fons dels clients. Suposadament, totes les transaccions comercials es produeixen directament entre els usuaris d’una xarxa Peer-to-Peer (P2P) mitjançant un sistema automatitzat i ‘poc fiable’. Els DEX eliminen els següents riscos aparents en els intercanvis centralitzats:

 • Temps d’inactivitat del servidor
 • Alta possibilitat de manipulació del mercat
 • Pèrdua de fons de clients
 • Pirateria informàtica
 • Fallida de canvi

Molts de l’espai de criptomonedes han experimentat els problemes anteriors en tractar-se d’intercanvis centralitzats. Els DEX estan concebuts per alleujar aquests problemes i esperem que proporcionin una alternativa viable als intercanvis centralitzats. A continuació, es detallen les diferències:

intercanvi descentralitzat, intercanvis descentralitzats, dexs populars, DEX, DEX

Els DEX més habituals solen confiar en una única plataforma blockchain. Per exemple, podeu canviar fitxes ERC-20 (fitxes construïdes a la cadena de blocs Ethereum) contra Ether (ETH) a DEX que es construeixen a la cadena de blocs Ethereum, però no podreu canviar-les contra fitxes NEP-5 (fitxes construïdes a la cadena de blocs NEO). Hi ha solucions a aquest problema, és a dir, mitjançant la creació de fitxes de servidor intermediari (un actiu digital que representa una criptomoneda específica en diferents plataformes de cadenes de blocs) o mitjançant la creació d’un sistema de dipòsit de garantia multi-signatura descentralitzat. També s’estan desenvolupant altres solucions de cadenes creuades.

(Veure més: Anàlisi del risc de criptomoneda: monedes existents vs ICO)

Avantatges de DEX

Hi ha diversos avantatges de DEX:

intercanvi descentralitzat, intercanvis descentralitzats, dexs populars, DEX, DEX

La confiança: L’avantatge més gran d’un DEX respecte a l’intercanvi centralitzat és la seva naturalesa ‘desconfiada’. En un sistema centralitzat, es necessita confiança per a un sistema que funcioni completament. Hi ha múltiples riscos associats a un sistema centralitzat que pot comprometre tot el sistema. Pel que fa als DEX, no cal que confieu en l’empresa que hi ha darrere de DEX ni en els usuaris de la plataforma, ja que totes les transaccions es produeixen en un sistema transparent i automatitzat..

Tarifes baixes: Les comissions de negociació a DEX són significativament més baixes en comparació amb les borses centralitzades; alguns DEX són fins i tot gratuïts. Les úniques tarifes que suporten els usuaris són el cost d’enviar transaccions a través de la cadena de blocs (per exemple, les comissions de gas a la cadena de blocs Ethereum). Tot i això, cal afirmar que hi ha moments en què la xarxa està congestionada i les taxes s’inflen temporalment.

Segur: Un altre gran avantatge de DEX és el fet que els nodes (equips connectats a la xarxa blockchain) es distribueixen a nivell mundial, reduint així els riscos de temps d’inactivitat del servidor i la possibilitat de pirateria. Però, per descomptat, un DEX ha de ser popular en primer lloc per aconseguir un nivell efectiu de descentralització; com més nodes hi hagi, més descentralitzada i beneficiosa serà la xarxa.

Privadesa: DEX proporciona funcions de privadesa cada cop més rares de trobar en intercanvis centralitzats. A diferència dels intercanvis centralitzats que requereixen molestos procediments KYC, el comerç amb DEX no requereix que proporcioneu les vostres dades o informació personals. Acollir la privadesa i l’anonimat no vol dir que siguis un criminal; simplement vol dir que canvieu els vostres drets naturals per tenir un control absolut sobre la vostra privadesa.

Resistent al govern: Cap govern no pot tancar ni imposar cap normativa sobre els DEX, ja que no són persones jurídiques que operen en una jurisdicció específica. Els DEX són codis de codi obert que operen en una xarxa descentralitzada, cosa que fa extremadament difícil que qualsevol govern pugui intentar controlar-la.

(Llegiu també: Guia per a principiants rypto: 5 coses que els principiants cripto haurien de saber)

Desavantatges de DEX

Per molt que els DEX semblin impressionants, també hem de ser conscients d’alguns problemes i reptes que cal abordar abans que els DEX puguin substituir els intercanvis centralitzats..

intercanvi descentralitzat, intercanvis descentralitzats, dexs populars, DEX, DEX

Mala experiència d’usuari: El problema més gran de DEX és el fet que la majoria no són prou fàcils d’utilitzar. A la majoria dels nous operadors de criptomonedes els resulta difícil i complex utilitzar DEX, prefereixen utilitzar intercanvis centralitzats, que és molt més fàcil de navegar. És difícil que DEX obtingui una adopció més àmplia quan la majoria no són molt amigables amb els nous comerciants. A més, hi ha coses anteriors que s’han d’entendre abans de negociar amb DEX, com ara operar una cartera de criptomoneda personal que ja és complex per a la comprensió de la persona mitjana.

Lent: Un altre desavantatge important de DEX és que pot processar transaccions relativament més lentes que les borses centralitzades. Grans intercanvis centralitzats com Binance poden executar operacions molt més ràpidament, ja que utilitzen servidors centralitzats. DEX requereix milers d’ordinadors diferents per sincronitzar-se entre ells, cosa que els posa en desavantatge en termes de velocitat, ja que els servidors centralitzats poden processar i executar comandes més ràpidament. S’ha sabut àmpliament que les cadenes de blocs són molt més ineficients en el processament de transaccions a causa de problemes d’escalabilitat.

Manca de liquiditat: La liquiditat és un problema enorme per als DEX. Un alt grau de liquiditat és vital perquè qualsevol borsa o mercat funcioni de manera eficaç i eficient. Malauradament, els DEX atrauen una liquiditat molt més baixa en comparació amb les borses centralitzades, ja que a molts els resulta complicat negociar amb DEX. L’elevada liquiditat només comportaria un major ús de la plataforma.

Instal·lació de comerç sense marges: El comerç de marges ha guanyat popularitat per als comerciants per especular i cobrir les seves inversions. Només els intercanvis centralitzats, com Bitfinex, Kraken, Poloniex, etc., ofereixen aquesta facilitat en aquest moment.

(Vegeu també: Guia sobre la identificació de monedes estafadores)

Anàlisi de 7 DEX majors

Fem una ullada a 7 intercanvis descentralitzats populars i comparem els seus atributs en funció de diverses funcions:

intercanvi descentralitzat, intercanvis descentralitzats, dexs populars, DEX, DEX

1. IDEX

intercanvi descentralitzat, intercanvis descentralitzats, dexs populars, DEX, DEX

IDEX és un intercanvi descentralitzat basat en Ethereum per al comerç de fitxes Ether (ETH) i ERC-20. IDEX és un DEX popular per als tokens ICO que s’han comercialitzat recentment i que es poden negociar abans d’arribar a un intercanvi centralitzat. IDEX és relativament ràpid i es considera més fàcil d’utilitzar en comparació amb altres DEX. Igual que Etheredelta, IDEX aprofita els contractes intel·ligents perquè els usuaris gestionin les seves pròpies claus privades quan operen en una xarxa P2P segura..

Una característica única d’IDEX és que els usuaris tancaran les seves transaccions mitjançant claus mentre que IDEX transmetrà la transacció a la cadena de blocs Ethereum (IDEX també serà un node Ethereum). Això proporciona l’eficiència d’un intercanvi centralitzat sense comprometre la seguretat i el control de l’usuari.

Les carteres de maquinari (Nano Ledger) i les carteres de programari (Metamask, MEW) es poden integrar fàcilment amb IDEX. De fet, podeu crear la vostra pròpia cartera basada en ETH a IDEX. IDEX té les seves pròpies fitxes natives anomenades AURA, que funcionen amb un model de prova d’estaca que permet als accionistes guanyar una part de les taxes generades per IDEX i els futurs productes Aurora. Aurora és l’empresa que hi ha darrere de IDEX.

A continuació, es mostra un resum dels atributs d’IDEX:

intercanvi descentralitzat, intercanvis descentralitzats, dexs populars, DEX, DEX

(Llegiu-ne més: Rendiments de Bitcoin vs Alt Coins: comparació de guanys entre Bitcoin & Altcoins Investing)

2. ForkDelta

intercanvi descentralitzat, intercanvis descentralitzats, dexs populars, DEX, DEX

EtherDelta va ser una vegada l’intercanvi descentralitzat més popular, però va perdre la seva popularitat després de ser venut a nous propietaris que van introduir polítiques i decisions qüestionables. ForkDelta va néixer llavors d’una forquilla d’EtherDelta. Tot i que el seu volum de negociació és limitat, continua sent un dels DEX preferents per al comerç de tokens ERC-20. Tot i que IDEX utilitza un model de descentralització híbrida que requereix els seus nodes per transmetre transaccions, Forkdelta està totalment descentralitzat ja que totes les transaccions passen per la cadena de blocs. Els projectes no necessiten l’aprovació dels administradors per aprovar manualment l’enviament de fitxes de fitxes. Tots els tokens ERC-20 es poden negociar automàticament si hi ha compradors i venedors.

La interfície d’usuari de ForkDelta pot ser complexa i intimidant per als usuaris mitjans. En termes d’integració de carteres, Metamask i MEW són les carteres més fàcils d’integrar a ForkDelta. Pel que fa a les integracions amb altres carteres com les carteres de maquinari, malauradament no és tan fàcil d’utilitzar com els altres DEX.

Aquí teniu un resum dels atributs de ForkDelta:

intercanvi descentralitzat, intercanvis descentralitzats, dexs populars, DEX, DEX

3. Ones DEX

intercanvi descentralitzat, intercanvis descentralitzats, dexs populars, DEX, DEX

Waves DEX és una extensió de l’ecosistema Waves, que presenta la seva pròpia cadena de blocs i una moneda nativa anomenada WAVES. Es considera el “DEX més ràpid”, ja que es basa en la plataforma Waves, que és capaç de processar més de 440 transaccions per segon (TPS). Aquestes capacitats superen els nivells de blockchain d’Ethereum (7 TPS) i fins i tot la blockchain de Bitcoin (15 TPS). Waves DEX utilitza una estructura descentralitzada híbrida, ja que s’aprofita en un servei centralitzat de concordança de comandes.

Una característica única de Waves DEX és que admet el comerç de monedes fora de la seva cadena de blocs (com ara BTC & ETH), a diferència dels DEX anteriors, que només admeten monedes creades a la seva pròpia cadena de blocs nativa. Una altra característica única és que les transaccions a Waves Dex, com passa amb la cadena de blocs Waves, són molt més ràpides que les altres cadenes de blocs públiques o DEX. Si això no és suficient, podeu canviar un actiu de criptocurrency construït a la xarxa per representar una altra criptomoneda (BTC, ETH, LTC, Zcash, Dash, BCH i Monero) o fins i tot fiat.

Waves DEX també compta amb una aplicació mòbil i carteres integrades (ja que DEX es basa en la seva cadena de blocs nativa) per facilitar la comoditat dels usuaris. Waves DEX és un d’aquests DEX que posseeixen una gran quantitat de funcionalitats i funcions, i serà un dels que cal tenir en compte. Aquí teniu un resum dels atributs de Waves DEX:

intercanvi descentralitzat, intercanvis descentralitzats, dexs populars, DEX, DEX

(Vegeu també: Guia per a principiants de Crypto: 5 coses que els principiants de Crypto haurien de saber)

4. OpenLedger

intercanvi descentralitzat, intercanvis descentralitzats, dexs populars, DEX, DEX

OpenLedger és una plataforma de comerç descentralitzada basada en la tecnologia de grafè Bitshares, que és capaç de velocitats teòriques de fins a 100.000 TPS. Això permet que el DEX d’OpenLedger pugui escalar amb més transaccions. OpenLedger també compta amb un parell de monedes estables natives a la plataforma anomenades bitUSD i bitCNY.

Una característica única d’OpenLedger és que el DEX permet operar tant en moneda digital com en fons fiduciaris. Open Ledger inclou una cartera integrada al DEX, que facilita la comoditat dels usuaris.

Pel que fa a la integració de carteres amb carteres externes, OpenLedger obté una puntuació baixa, ja que els usuaris no poden sincronitzar les seves carteres de programari (com Metamask) amb OpenLedger. Els usuaris han de crear un compte a través d’OpenLedger i triar una de les dues opcions: per fitxer bin o per nom / contrasenya normal del compte. No obstant això, el procés és ràpid sense necessitat de procediments KYC.

Aquí teniu un resum dels atributs d’Open Ledger:

intercanvi descentralitzat, intercanvis descentralitzats, dexs populars, DEX, DEX

5. CryptoBridge

intercanvi descentralitzat, intercanvis descentralitzats, dexs populars, DEX, DEX

CryptoBridge és un intercanvi descentralitzat també integrat a la xarxa Bitshares i que aprofita la tecnologia Graphene, que permet un alt rendiment de transaccions i escalabilitat. A diferència d’OpenLedger que funciona amb un model de descentralització híbrid, CryptoBridge s’executa en un sistema federat de passarel·les distribuïdes que s’executa en un mecanisme de consens de prova delegada de prova. els participants participaran en les seves monedes per obtenir una participació en els beneficis generats a través del DEX.

Un aspecte únic de CryptoBridge és que funciona mitjançant un llibre de comandes basat en cadenes de blocs. Això significa que totes les formes de transaccions (dipòsits, retirades, concordança de comandes) s’emmagatzemen a la cadena de blocs. Això garanteix que CryptoBridge obtingui tots els avantatges d’un sistema realment descentralitzat. A més, CryptoBridge ofereix una de les opcions de parell de negociació de criptomonedes més completes de tots els DEX, amb més de 166 parells de negociació.

Pel que fa a la integració de carteres, és similar a OpenLedger, on es recomana als usuaris crear les seves pròpies carteres a través de la plataforma CryptoBridge. No hi ha cap opció per sincronitzar carteres de programari com Metamask o MEW amb el DEX.

Aquí teniu un resum dels atributs de CryptoBridge:

intercanvi descentralitzat, intercanvis descentralitzats, dexs populars, DEX, DEX

6. Switcheo

intercanvi descentralitzat, intercanvis descentralitzats, dexs populars, DEX, DEX

Switcheo és potser similar a IDEX, però construït sobre la cadena de blocs NEO. L’objectiu principal de Switcheo és facilitar l’intercanvi de tokens basats en Neo (NEP-5). Atès que la cadena de blocs NEO és capaç d’aconseguir velocitats de fins a 1.000 TPS, Switcheo aprofita aquesta capacitat per proporcionar un entorn de negociació eficient i d’alt rendiment. Switcheo aprofita els contractes intel·ligents per facilitar l’execució d’operacions dins de la xarxa peer-to-peer (P2P).

L’objectiu final de Switcheo és poder donar suport a les capacitats de cadena creuada amb altres cadenes populars com Qtum (QRC20), ETH (ERC20) i fins i tot Stellar. Podeu trobar gairebé tots els testimonis NEP-5 traçats a Switcheo. Switcheo és el DEX ideal per negociar NEO o GAS contra tot tipus de fitxes NEP-5

Pel que fa a la integració de carteres, és relativament fàcil sincronitzar la cartera NEO amb Switcheo.

Aquí teniu un resum dels atributs de Switcheo:

intercanvi descentralitzat, intercanvis descentralitzats, dexs populars, DEX, DEX

7. Estel·lar DEX (StellarTerm)

intercanvi descentralitzat, intercanvis descentralitzats, dexs populars, DEX, DEX

Stellar DEX és un DEX de codi obert construït a sobre de la cadena de blocs Stellar. StellarTerm permet que tothom pugui emetre i moure actius dels comptes d’usuari, amb una cartera integrada que s’integra juntament amb el DEX.

Una característica única de DEX de Stellar és que admet funcions de pagaments creuats tant de parells de criptomoneda com de fiat. Això ofereix als usuaris un enfocament flexible per canviar fàcilment monedes a escala mundial.

Pel que fa a les integracions de carteres, els usuaris només poden crear una cartera nativa a través de la plataforma Stellar o amb una cartera de maquinari (Ledger Nano).

Aquí teniu un resum dels atributs de StellarTerm:

intercanvi descentralitzat, intercanvis descentralitzats, dexs populars, DEX, DEX

(També us pot interessar: Guia per a principiants sobre inversions ICO: Com participar en ICO)

Recursos beneficiosos per començar

Si comenceu el vostre viatge cap al complex món de les criptomonedes, aquí teniu una llista de recursos i guies útils que us guiaran:

intercanvi descentralitzat, intercanvis descentralitzats, dexs populars, DEX, DEX

Negociació& Intercanvi

 • Guia criptogràfica 101: triar el millor intercanvi de criptomonedes
 • Guia d’intercanvi de Bittrex: Com operar a Bittrex
 • Guia per a Binance Exchange: com obrir el compte de Binance i què heu de saber
 • Guia d’Etherdelta Exchange: Com operar amb Etherdelta
 • Guia bàsica sobre el comerç de criptomonedes: introducció a l’anàlisi tècnica de criptografia
 • Comerç de criptomonedes: entendre els parells de negociació de criptomonedes & Com funciona
 • Guia de comerç criptogràfic: 4 trampes habituals que experimentaran tots els comerciants de criptografia

Carteres

 • Guia de carteres de criptomonedes: per què necessiteu carteres??
 • Guia de carteres de criptomonedes: obertura d’una cartera de Bitcoin
 • Guia de carteres de criptomonedes: obertura d’un MyEtherWallet (MEW)

Llegiu també: Guia de comerç criptogràfic: 4 trampes habituals que experimentarà cada comerciant de criptografia i guia bàsica sobre el comerç de criptomonedes: introducció a l’anàlisi tècnica de criptografia.

Inscriviu-vos ara al nostre seminari web gratuït sobre criptomonedes per aprendre tot el que heu de saber sobre la inversió en criptografia.

Aconsegueix el nostre llibre electrònic exclusiu que us guiarà en el procés pas a pas per començar a guanyar diners mitjançant inversions en criptomonedes!

També podeu unir-vos al nostre grup de Facebook a Domina el cripto: coneixement avançat de la criptomoneda per fer qualsevol pregunta sobre cryptos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner