El mercat de futurs de Bitcoin encara és optimista després de la correcció de 3.000 dòlars de gràcies

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx. 

Després d’haver augmentat durant set setmanes consecutives, Bitcoin (BTC) va experimentar la seva primera gran correcció just abans de les vacances d’acció de gràcies. El 25 de novembre a la tarda, el preu de la BTC va assolir per primera vegada un màxim recent d’uns 19.500 dòlars, segons el preu de l’Índex OKEx BTC, però després va començar un fort descens, perdent importants ajuts a curt i mig termini de 18.900 i 17.400 dòlars al final del dia.

La caiguda massiva va provocar les liquidacions diàries més grans del mercat de derivats des del 12 de març, un total de 1.335 milions de dòlars en els principals mercats. Tots els comerciants que van comprar al mercat spot en els darrers vuit dies també han quedat atrapats.

Tot i que l’índex BTC se situa actualment en 16.800 dòlars, els futurs trimestrals OKEx (BTCUSD1225) cotitzen al voltant dels nivells de 17.050 dòlars amb una prima de 250 dòlars, o aproximadament un 1,45%, sobre el preu de l’índex.. 

En el divendres Futures de la setmana passada article, vam observar com el mercat esperava un retrocés i que els comerciants recollien beneficis. Però, tot i que el preu de BTC va caure 3.000 dòlars aquesta setmana, l’optimisme del mercat sembla estar lluny d’estar esclafat.

Tant la ràtio llarga / curta BTC com la ràtio de préstecs per marge han estat tendents a l’alça, cosa que indica una tendència a l’alça al detall. A més, l’interès obert de CME s’avança a altres intercanvis per primera vegada després de la correcció, cosa que indica que els inversors institucionals també aposten pel futur de Bitcoin.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225), a partir de les 8:00 UTC del 27 de novembre. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors. 

Relació BTC llarg / curt

La ràtio llarga / curta BTC va assolir el màxim recent de 1,12 després que dimarts el preu de l’índex va superar els 19.000 dòlars i va caure bruscament a 0,95 en 24 hores, cosa que indica que els comerciants van entrar en posicions curtes per protegir els seus beneficis..

Una altra observació és que quan el preu va caure a 17.000 dòlars el dijous, la ràtio llarg / curt es va elevar sobtadament a 1,12, cosa que reflecteix la pressa dels comerciants minoristes per comprar el dipòsit. Com a resultat, el preu es va repuntar breument fins als 17.400 dòlars abans que un segon retrocés arribés fins als 16.200 dòlars..

La ràtio llarg / curt continua oscil·lant al voltant dels 0,95 i, en comparació amb les dades històriques de les últimes setmanes, això indica que el sentiment minorista continua essent predominantment alcista.

Hora de recollida de dades: 20/11 a les 6:00 UTC a 27/11 a les 6:00 UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

L’optimisme del mercat es reflecteix en la prima dels futurs trimestrals. Després que dimecres els preus superessin els 19.200 dòlars, la prima va arribar a un màxim recent de 400 dòlars, o el 2%. Amb els futurs trimestrals de desembre que caducaran en menys d’un mes, aquesta prima és relativament molt alta.

No obstant això, els nivells excessius de primes també són un indici d’una imminent inversió del mercat. La base BTC torna a ser de 250 dòlars, o 1,4%, que és bàsicament la mateixa que el divendres passat, cosa que indica que l’optimisme del mercat encara està intacte..

A més, vam observar dimecres que el preu de l’intercanvi perpetu BTC es va incrementar quan la taxa de finançament va superar el 0,1%. Considerant el 0,01% al 0,03% com a interval normal de les taxes de finançament, la xifra de dimecres mostra que els comerciants minoristes perseguien la recuperació dels preus.

Hora de recollida de dades: 20/11 a les 6:00 am UTC a 27/11 a les 6:00 UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

Dimecres, l’interès obert va assolir el màxim històric de 1.300 milions de dòlars. Tanmateix, l’enorme retrocés de preus que va seguir va fer sagnar els mercats de derivats i OI va caure 200 milions de dòlars en dos dies.

Actualment, l’OI d’OxEx, de 1.100 milions de dòlars, ha estat superada pels 1.166 milions de dòlars de CME, segons el que es disposa dades esbiaixades, i això demostra, fins a cert punt, que els inversors institucionals encara mantenen confiança en el mercat, després de la correcció. 

Hora de recollida de dades: 20/11 a les 6:00 UTC a 27/11 a les 6:00 UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

La ràtio de préstecs de marge BTC va mostrar un augment gradual de 8,0 a 10,6 el passat divendres. La ràtio de préstecs de marge va continuar augmentant fins i tot quan el preu va caure, cosa que indica que els comerciants minoristes creuen que el fons està a prop.

Hora de recollida de dades: 20/11 a les 6:00 UTC a 27/11 a les 6:00 UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat. 

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

El preu de BTC pot entrar en una fase de consolidació a curt termini a causa de la correcció de dijous de 3.000 dòlars. La zona de negociació anterior de la segona setmana de novembre (és a dir, entre 15.800 i 16.400 dòlars) proporcionarà suport a BTC. D’altra banda, el suport a mig termini de 17.400 dòlars de la setmana passada s’ha convertit en resistència.

Si aviat el preu no pot sortir del rang de 17.400 a 17.600 dòlars, és possible que el mercat es debiliti, sobretot perquè les balenes tornen a dipositar grans sumes de BTC en borses. No obstant això, a mig termini, els participants del mercat, tant institucionals com minoristes, semblen mantenir la seva confiança, tal com es va destacar anteriorment.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner