Слуховете за PayPal се разпространяват като доверителни танкове на Ethereum в Grayscale – Crypto News of the Week

OKEx Insights представя петте най-добри крипто новини от изминалата седмица

Новини от седмицата изображение

Според слуховете PayPal и Venmo скоро ще предлагат директни продажби на крипто

Блокчейн и криптовалутното пространство получиха енергия тази седмица, когато започнаха да циркулират слухове, че PayPal и Venmo могат да поддържат крипто покупки в не толкова далечното бъдеще.

Първоначалният доклад идва от крипто новина CoinDesk, който говори с „трима души, запознати с въпроса“, които твърдят, че PayPal планира да предложи директна продажба на криптовалута. Понастоящем обаче конкретните цифрови активи, които ще бъдат предоставени, са неизвестни.

PayPal все още не е потвърдил плановете си да предлага крипто покупки, считано от пресата.

Ключови продукти за внос

  • PayPal има повече от 300 милиона сметки. Ако компанията предлага директни продажби на криптовалута, пословичните шлюзове ще бъдат отворени за инвеститори на дребно.
  • Подкрепата за покупки на биткойни от PayPal би осигурила по-голяма конкуренция на Cash App на Square Inc. – което установи, че покупките от BTC са популярно предложение – и дайте на инвеститорите на дребно повече възможности.

Сивите скали на Ethereum Trust като акции, готови да наводнят пазара

Ethereum Trust на Grayscale’s отчете драстичен спад на цените този месец – спадна от максимума от $ 260 на 5 юни до минимума от четвъртък от $ 78. По-специално тази седмица цената на инвестиционния инструмент, благоприятна за институционалните инвеститори, бързо се ускори. По време на писането на ETHE в момента се търгува на $ 98,29.

Grayscale Ethereum Trust (OTC_DLY: ETHE) 2-часова диаграма. Източник: TradingWiew

Както бе отбелязано от Блокът, премията, платена за основния етер, е спаднала от 948% в началото на месеца до 356% в четвъртък.

Това сурово намаление идва преди планираното пускане на повече от 500 000 акции на ETHE в края на месеца, съгласно условията на едногодишния период на блокиране на фонда.

Като странична бележка, намаляването на ETHE идва заедно допълнителни доклади че Grayscale Investments са закупили близо 500 000 000 долара в BTC от наполовина на блок-наградата на водещата криптовалута миналия месец.

Ключови продукти за внос

  • Както цената, така и премията на ETHE може да се борят да си възвърнат толкова високи нива с масивна наводняване на акции, които стават достъпни за търговия на вторичния пазар.
  • Драматичното намаляване на цените на ETHE може всъщност укрепване на спот цената на етер, тъй като натискът върху продажбите от първия може да създаде продължителна подкрепа за наддаване за втория.

Феновете на ФК Барселона се продават за два часа

Повече от 1,3 милиона щатски долара в Barca Fan Tokens бяха закупени през двучасова продажба на символи асоцииран с футболния гигант ФК Барселона в понеделник. По-конкретно бяха продадени 600 000 BAR токена по 2 евро всеки. Към времето за преса цената на токен е $ 5,76 – почти 3 пъти увеличение от продажната цена.

Според разработчиците жетоните са предназначени да улеснят ангажираността на феновете. Те бяха предоставени на поддръжниците чрез платформата за собствено гласуване на клуба и чрез платформата за блокчейн Chiliz, ориентирана към спорт.

Ключови продукти за внос

  • Успехът на продажбата на фенове на ФК Барселона е поредният пример за по-широко приемане на криптовалутите в масовия поток. Футболният клуб е един от най-богатите в света и поддържа една от най-големите световни бази на поддръжници.
  • Проектите за блокчейн и криптовалута продължават да виждат успешно проникване в света на спорта.

Нюйоркският регулаторен орган издава ново правило за три стачки BitLicense

Департаментът за финансови услуги в Ню Йорк прилага ново правило за три удара когато става въпрос за приложения за BitLicenses, името на бизнес лицензите на държавата за дейности в цифрова валута.

По същество новото правило ще позволи на NYSDFS да откаже приложения, които не са направили необходимите промени, поискани от регулатора.

Ключови продукти за внос

  • Новото правило за три стачки трябва допълнително да опрости и рационализира процеса на получаване на BitLicense, като позволи на кандидатите по-лесно да проверят дали техните заявления са достатъчни.
  • Актуализацията също така показва известна готовност от страна на финансовия регулатор да направи процеса на кандидатстване по-приятен за компании, които желаят да се занимават с цифрови валути в Ню Йорк.

Крипто картите спират да работят след провала на Wirecard

В последната глава от провала на Wirecard, Органът за финансово поведение официално прекрати решенията за Wirecard Card. В резултат на това дебитните карти MCO Visa на Crypto.com бяха замразени – възпрепятстване на картодържателите в Обединеното кралство и Европа да извършват транзакции и депозити.

Средствата на картодържателите обаче не се губят и се очаква да бъдат върнати през следващите дни.

Междувременно Crypto.com ще избере нов доставчик за своята програма за крипто карти.

Ключови продукти за внос

  • Сривът на Wirecard изпрати ударни вълни през финтех света, както наблюдаваме при спирането на крипто картите, издадени от WCS.
  • Както бе отбелязано от Блокът, Дебитните карти TenX и Cryptopay също са издадени от дъщерното дружество Wirecard – което означава, че и те ще трябва да намерят нови доставчици.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Promo
banner
Promo
banner