Луди такси Ethereum, биткойн ETP и призиви за крипто забрана в Индия: Крипто новини от седмицата

Беше богата седмица в крипто света – с един кит, който харчи милиони за изпращане на Ethereum (ETH), доклади за ново предложение за крипто забрана в Индия и нов продукт, търгуван на борса с биткойн (ETP), който трябва да излезе на пазара, наред с други теми.

Китът на Ethereum плати 5,2 милиона долара такси за транзакции

Тази седмица се състояха две нелогични транзакции с етер, които струват огромни 5,2 милиона долара такси за транзакции, за да се преместят само 350,55 ETH – в момента на стойност около 82 799,91 долара.

The първа транзакция се проведе на 10 юни и премести само 0,55 ETH срещу такса от 10 666 ETH. Абсурдно голямата такса – нормална такса би била доста под $ 1,00 – отиде в Shark Pool, китайски минен басейн.

Очевидната грешка е направена отново на следващия ден, когато е извършен транзакцията на същия адрес на Ethereum допълнителни 350 етер за такса за транзакция от 10 668 етер. Бенефициентът на тази втора такса беше Ethermine mining pool.

Ключови продукти за внос

  • Причината за нерационално високата такса все още не е известна, но според някои тя е била грешка или опит за пране на пари.
  • Тъй като мрежата Ethereum е децентрализирана, няма как изпращачът или която и да е трета страна да обърне тези транзакции. Ето защо мнозина в криптовалутната общност подчертават важността на изпотяването на детайлите и „да си собствена банка“.

луда такса ethereum0,55 транзитни етери за над 2,5 милиона долара такси. Източник: etherscan.io

Microsoft пуска децентрализирана мрежа за идентичност на бета на Bitcoin

Identity Overlay Network (ION), децентрализирана мрежа за идентичност от Microsoft в мрежата на Bitcoin, има стартира бета версията на своя проект с отворен код, слой-два – който иска да замени потребителските имена с децентрализирани идентификатори (DID).

ION по същество би позволил контролирани от потребителя данни за вход, които не изискват доставчици на системи (като компании за социални медии) да поддържат собствеността върху идентификационните данни на дадено лице.

За първи път обявен миналата година, ION има за цел да даде възможност на контролираните от потребителя данни за вход, които отговарят на независими компании или услуги, вместо да има доставчици на системи (като Facebook), които притежават идентификационни данни за вход на потребителя. ION може да се използва за много случаи на употреба, които не са строго свързани със здравни сертификати или проследяване на контакти, въпреки че продължаващото разпространение на коронавирус е повлияло на потенциалната му употреба.

Ключови продукти за внос

  • Бързото развитие на ION е стимулирано от пандемията COVID-19. Не всички обаче са уверени в мерките за защита на поверителността на ION и други подобни проекти.
  • Microsoft наскоро беше активна в разработката на технологията си за блокчейн, като обяви нова услуга за блокчейн Azure и комплект за разработка на Azure за блокчейн за блокчейн Ethereum.

Криптовалутна борса QuadrigaCX работеше като схема на Понци

Известната и вече несъществуваща криптовалутна борса QuadrigaCX – която фалира, след като основателят и главен изпълнителен директор Герланд Котън почина в чужбина – работеше като схема на Понци, според публикуван наскоро публичен доклад от комисията по ценни книжа на Онтарио (OSC).

Докладът най-вече твърди, че Котън е търгувал срещу клиенти на QuadrigaCX и е използвал фалшиви търговски сметки на други борси за криптовалути, финансирани от депозити на клиенти на QuadrigaCX. Както се обяснява в доклада:

„Котън отвори сметки на Quadriga под псевдоними и се кредитира с фиктивни салда в валута и крипто активи, които търгува с нищо неподозиращите клиенти на Quadriga. Той претърпя реални загуби, когато цената на крипто активите се промени, като по този начин създаде недостиг на активи, за да задоволи тегленията на клиенти. “

Ключови продукти за внос

  • Сагата QuadrigaCX продължава да служи като отличен пример за неправомерни действия и финансова престъпност във все още узряващата индустрия на блокчейн и криптовалути.
  • Основните борси с проверими идентификационни данни и дълга история на сигурността остават най-безопасните опции за търговия с криптовалути.

Биткойн ETP ще бъде пуснат на немската цифрова фондова борса Xetra

Германската дигитална фондова борса Xetra ще получи първия си крипто ETP по-късно този месец. ETP идва от базираната в Лондон ETC Group и ще бъде достъпна за клиенти в Обединеното кралство, Италия и Австрия.

Според ETF поток, BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) ще бъде физически обезпечен, ще проследява цената на Bitcoin и ще има общо съотношение на разходите (TER) от два процента.

Ключови продукти за внос

  • Видяхме стабилно нарастване на институционалните инвестиции в първата и най-важна криптовалута, заедно с увеличаване на Bitcoin продуктите за споменатите инвеститори.
  • Като поредният продукт на Биткойн, насочен към институционални инвеститори, новият ETP премахва техническите предизвикателства, свързани с BTC – като управление на адресите на портфейла и сигурността.

Индийското министерство на финансите предлага забрана за криптовалути

Три месеца след като Върховният съд на Индия замени забраната на Резервната банка на Индия (RBI) за банки, обслужващи физически и юридически лица, занимаващи се с криптовалути, индийското министерство на финансите предложи пълна забрана за криптовалути.

Индийският парламент ще разгледа предложението, след като бъде изпратено на Съвет на министрите на Съюза.

Ключови продукти за внос

  • Това не е първият път, когато в Индия се предлага пълна забрана за крипто. Досегашните предложения досега не са били успешни при забрана на новия клас активи.
  • Забраната на крипто във втората по население държава би била сериозен удар за глобалното приемане на криптовалута.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти. Следвайте OKEx Insights нататък Twitter и Телеграма.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner