Крипто пазарите се възстановяват с акции, но страхът от втората вирусна вълна задържа: Технически вторник

Накратко

  • Пазарите на криптовалути се възстановиха, след като световните акции се повишиха, след като Фед обяви нов кръг от стимули.
  • Данните показват, че броят на юридическите лица, притежаващи поне 1000 биткойна (BTC) постоянно нараства от януари.
  • Етер (ETH) и Cardano (ADA) може да се нуждае от допълнителни консолидации, докато Ripple (XRP) и Maker (MKR) митингите могат да бъдат краткотрайни.

Преглед на пазара

Криптовалутните пазари се възстановиха във вторник, след като цените на биткойните за кратко достигнаха 8 900 долара. Впоследствие водещата криптовалута се възстанови до около 9500 долара в ранната сесия, докато Ether и Ripple също обърнаха част от вчерашните загуби.

Разпродажбата в понеделник дойде, след като акциите на САЩ се сринаха на гърба на нарастващите страхове на COVID-19 от втората вълна в САЩ. Данните от университета “Джон Хопкинс” показват, че ежедневно потвърдените нови случаи в САЩ нарастват напоследък, докато страни като Бразилия и Индия изглеждат да са вече достигнали своя връх.

Тъй като в наши дни традиционните пазари поемат водеща роля, общото настроение се върти около огнището на вируса и в крайна сметка може да повлияе на краткосрочните крипто цени.

Случаи на коронавирусЕжедневно COVID-19 потвърждава нови случаи на възстановяване в САЩ. Източник: Университет Джон Хопкинс

Докато новите потвърдени случаи предизвикаха притеснения на фондовите пазари, основите изглежда остават солидни от страна на крипто. Данните от Glassnode показват, че броят на биткойн китове непрекъснато нараства от януари, като над 1880 предприятия държат поне 1000 BTC, най-високото ниво от септември 2017 г..

Нарастващият брой на китовете може да означава, че инвеститорите натрупват BTC, докато Фед разширява баланса си.

Данни за GlassnodeНарастващ брой биткойн китове. Източник: Glassnode

В пространството на altcoin Cardano спечели над 8%, тъй като мрежата е планирана за надграждане на Shelley следващия месец. Kyber Network (KNC) скочи с около 5% поради очакванията около старта на KyberDAO, който е планиран за края на Q2. Други хамали за алткойни включват Maker (MKR), Nano (НАНО) и Zilliqa (ЗИЛ).

Гледайки напред, можем да очакваме пазарите на акции да продължат да играят водеща роля в краткосрочен план. Цените на златото също трябва да се наблюдават и ако и двата пазара започнат да се търгуват по-ниско, ефектът може да се разпространи върху крипто активите.

Анализ на цените

BTC / USDT – Предстои краткосрочен отскок?

BTC / USDT превърна едногодишната низходяща линия на тенденция в подкрепа, тъй като цената се възстанови в модел на триъгълник.

Стискането на Bollinger Bands предполага, че нестабилността на цените може да се увеличи в краткосрочен план. Макар че притискането на BB може да не е в състояние да предвиди в коя посока ще тръгне цената, ние може да сме в състояние да прогнозираме посоката с индикатори за инерция.

Стохастикът наскоро произведе бичи кросоувър, което предполага, че биковете са започнали да възвръщат някои основания, подобрявайки перспективите за краткосрочен скок на цените. Тази промяна е отразена и в RSI, който се върна към върха на скорошния низходящ тренд.

По ниво, площта между 9800 и 10 000 остава краткосрочен таван, докато опората, обърната на съпротива близо 8 800 до 8 900, остава валидна до този момент.

BTC USDT двойкаКраткосрочното възстановяване на BTCUSDT може да бъде неизбежно. Източник: OKEx, Tradingview

ETH / USDT – е необходима консолидация преди поглъщането на бикове?

ETH / USDT се възстанови от най-ниското ниво през юни от $ 218.30, заедно с отскока на BTC. Двойката сменя ръцете си в дръжките за $ 230 по време на сесията в Азия вторник.

Въпреки че цената се е възстановила до известна степен, двойката може първо да тества и консолидира близо до долната опора на новообразувания триъгълник, която е близо до 78,6% корекция на Фибоначи при $ 223, преди да настъпи значимо обръщане.

Отчитането на инерционните показатели също засилва случая на консолидация. Изглежда, че дъното е в процес на създаване на стохастиката, което сигнализира, че голяма част от натиска надолу вече е намалял, но инерцията все още не е поела напълно.

DMI също предлага същата история, като линията -DI е все още над линията + DI, което означава, че е имало повече движение надолу, отколкото нагоре, но разликата се стеснява.

ETH USDT двойкаETHUSDT може да се консолидира на сегашните нива. Източник: OKEx, Tradingview

XRP / USDT – Мечките все още контролират?

XRP / USD за кратко докосна $ 0,194 по време на отскока във вторник. От по-широка перспектива обаче двойката произвежда по-ниски върхове и низходящият триъгълник остава непокътнат.

Индикаторите на инерцията не показват значително повишаване на инерцията въпреки възхода от 3% във вторник. Бързите и бавни линии на стохастичния се изкривиха, докато MACD беше до голяма степен на червено.

Въпреки че максимумът от вторник е по-висок от понеделника, ако отскокът не е в състояние да продължи в краткосрочен план, повторното тестване на долната опора на триъгълника близо до $ 0,182 може да стане по-вероятно.

XRP USDT двойка Спадът за XRP / USDT остана непокътнат. Източник: OKEx, TradingView

ADA / USDT – 30MA остава безкомпромисен

ADA / USDT е един от най-добрите двигатели в пространството на алткойн по време на сесията във вторник, нараствайки с над 9 процента, срамувайки се от 0,08 долара.

Двамата докоснаха 30-дневната пълзяща средна по време на разпродажбата в понеделник, но успяха да се възстановят бързо, тъй като поддръжката на 30MA остана валидна от началото на април. Подобно на много от алткойните, ADA може да се нуждае от допълнителна консолидация на сегашните нива, преди да започне нова тенденция.

Делото за консолидация също се поддържа от DMI, като -DI е леко натопен и + DI е маркиран незначително. Продължаването на усукването на двете линии обикновено показва период на консолидация.

Наблюдателите на ADA могат да се съсредоточат върху корекцията на Фибоначи от 78,6% и зоната 30MA, която е около 0,07 долара, и може да бъде по-ниската опора за гледане.

Двойка ADAUSDT30MA може да бъде поддръжка за ADA / USDT. Източник: OKEx, TradingView

MKR / USDT – Настъпи меча дивергенция?

MKR / USDT отчете поредната си огромна печалба във вторник, нараствайки с над 18% по време на сесията. Отскокът обаче може да бъде краткотраен, тъй като мечките могат просто да започнат да ръмжат.

RSI доведе до мечешки разминаване с цената, като индикаторът генерира някои по-ниски върхове, докато цената доведе до някои по-високи върхове. Също така, мечият кросоувър на ежедневния MACD предполага, че биковете може да се уморяват.

От ниво на ниво, $ 450 може да бъде първата зона за гледане, където е близо до 30MA.

MKR USDT двойкаMKRUSDT мечешка дивергенция. Източник: OKEx; Tradingview

Отказ от отговорност: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner