Биткойн, подкрепен от зони за подкрепа в отсъствието на бичи знаци: Фючърси в петък

Фючърси петък изображение

Фючърси в петък е седмичен преглед на тримесечните биткойн фючърси на OKEx.

Тази седмица видях Биткойн (BTC) страдащи от поредица от спадове, започващи от ранните часове на понеделник сутринта, с OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925) цената спада от около 9 300 $ до 8 933,51, преди бързо възстановяване. Оттогава BTC търгува най-вече в диапазона от 9 300 до 9 700 долара с намаляваща волатилност и обеми.

От техническа гледна точка индексът на относителната сила (RSI) продължава да остава неутрален, докато 60-дневната пълзяща средна стойност (MA 60) се е изместила до $ 9 120 и е изиграла поддържаща роля при оттеглянето в понеделник. От краткосрочна перспектива няма очевидни бичи признаци.

Въпреки че през последните няколко дни имаше леко разминаване между биткойн и американските акции, участниците на пазара все още трябва да наблюдават пазарите на акции за възможни ефекти на преливане.

Според Данни за търговия с OKEx, пазарните настроения са явно мечи. Съотношението Long / Short се движи под 1.0 през по-голямата част от седмицата и при липса на нарастващ Open Interest (OI) цената може да следва пазарните настроения в краткосрочен план.

BTC USD Графика OKExOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 1D диаграма. Източник: OKEx

Отчитане на данни за търговия на OKEx

Посетете страницата с данни за търговия на OKEx, за да разгледате повече показатели.

BTC дълго / късо съотношение

Дългото / кратко съотношение на BTC се бори да се покачи над 1.0 през седмицата, отразявайки широко разпространените мечи настроения сред търговците на дребно. Въпреки че съотношението за кратко се повиши до 1,1 в четвъртък сутринта, оттогава то бързо падна до сегашното си ниво от 0,87.

Ако съотношението падне под 0,8, това би означавало прекомерен мечизъм и евентуално ще доведе до обрат на пазара.

Време за събиране на данни: 6/12 4:00 ч. До 6/19 4:00 ч. Сутринта (UTC)

Съотношението дълги / къси сравнява общия брой потребители, отварящи дълги позиции, спрямо тези, които отварят къси позиции. Съотношението се съставя от всички фючърси и вечни суапове, а дългата / късата страна на потребителя се определя от нетната му позиция в BTC.

На пазара на деривативи, когато се отвори дълга позиция, тя се балансира от къса позиция. Това означава, че общият брой дълги позиции трябва да бъде равен на общия брой къси позиции. Когато съотношението е под 1, това показва, че повече хора държат къси панталони и обратно.

BTC основа

Тримесечното бъдеще (BTCUSD0925) премията беше около $ 80 миналия уикенд. След това падна до $ 50 по време на спада в понеделник, преди да се възстанови до $ 110 в четвъртък. Днес обаче премията отново пада до $ 60, което показва понижаване на доверието сред участниците на пазара.

Време за събиране на данни: 6/12 4:00 ч. До 6/19 4:00 ч. Сутринта (UTC)

Този показател показва тримесечната фючърсна цена, цената на спот индекса, както и основната разлика между тях. Базата на определено време е равна на тримесечната фючърсна цена минус цената на спот индекса.

Цената на фючърсите отразява очакванията на търговците за цената на биткойн. Когато основата е положителна, това показва, че пазарът е бичи. Когато основата е отрицателна, това показва, че пазарът е мечи.

Отворена лихва и обем на търговията

Последното тримесечно бъдеще излезе на живо миналия петък, преминавайки от BTCUSD0626 да се BTCUSD0925, оттогава обаче не сме наблюдавали значително натрупване на позиция от китовете.

Отвореният интерес (OI) тази седмица е по същество в съответствие с колебанията на цените. Понастоящем OI работи с 6,1 милиона договора (1 договор = 100 щатски долара), най-високият през последните седем дни, но все още е с 0,5 милиона от най-високия миналия четвъртък.

Време за събиране на данни: 6/12 4:00 ч. До 6/19 4:00 ч. Сутринта (UTC)

Отворената лихва е общият брой неизплатени фючърси / суапове, които не са били затворени в даден ден.

Обемът на търговията е общият обем на търговията с фючърси и вечни суапове за определен период от време.

Ако има 2000 дълги договора и 2000 отворени къси договора, отворената лихва ще бъде 2000. Ако обемът на търговията скочи и отворената лихва намалее за кратък период от време, това може да означава, че много позиции са затворени или са били принудени да се ликвидират. Ако както обемът на търговията, така и отворената лихва се увеличат, това показва, че са отворени много нови позиции.

Коефициент на заем на марж BTC

Коефициентът на маржин кредитиране падна до месечно дъно от 0.91 във вторник, което предполага, че търговците са били много мечи за краткосрочната цена. Въпреки че съотношението се е възстановило до 1,8 сега, то все още отразява известна предпазливост на пазара на спот маржин.

Време за събиране на данни: 6/12 4:00 ч. До 6/19 4:00 ч. Сутринта (UTC)

Коефициентът на маржин заеми е данни за търговия на спот пазар, показващи съотношението между потребителите, заели USDT, спрямо тези, които заемат BTC в USDT стойност за даден период от време.

Това съотношение също помага на търговците да оценят пазарните настроения. Обикновено тези, които заемат USDT, имат за цел да купят BTC, а тези, които заемат BTC, целят да го скъсят.

Когато коефициентът на маржин кредитиране е висок, това показва, че пазарът е възходящ. Когато е ниско, това показва, че пазарът е мечи. Екстремните стойности на това съотношение показват исторически обрати на тенденциите.

Trader Insight

Роби, инвестиционен анализатор на OKEx

Краткосрочната тенденция е в полза на мечките, но 60-дневната пълзяща средна стойност е относително близка до текущата цена, което ограничава маржа за корекция. Като се има предвид как Биткойн търгува в тесни граници от около половин месец, скоро може да настъпят големи колебания.

Докато показателите за търговия с OKEx отразяват обикновено мечи настроения, 60-дневната плъзгаща средна стойност от $ 9 120 предлага критична подкрепа, докато основната съпротива се крие в диапазона от $ 9 600 – $ 9 700.

Отказ от отговорност: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner