Американските банки приемат блокчейн, докато институциите продължават да сигнализират за интерес към BTC

Новини от седмицата – Най-големите истории за седмицата в криптовалутата

2021 г. започна силна за индустрията на блокчейн и криптовалути. Най-големият дигитален актив, BTC, достигна нови рекордни ценови нива (отново), тъй като банките в Съединените щати имат право да използват публични блокчейн и стабилни монети.

Отвореният интерес също се повиши към ETH опциите и фючърсите, докато пазарната капитализация на водещата altcoin достигна нов рекорд за всички времена. Междувременно мрежата Stellar е подслушвана от Украйна за разработването на собствена цифрова валута на централната банка.

Ето всичко, което трябва да знаете за тези истории и много други, в изданието на седмицата на OKEx Insight News of the Week.

Обемите на Stablecoin поставят нов рекорд, тъй като на американските банки е разрешено да използват публични блокчейни

В тълкувателно писмо публикувано в понеделник, 4 януари, Службата на контролера на валутата в САЩ заяви, че националните банки и федералните спестовни асоциации могат да използват както публични блокчейн, така и стабилни монети за сетълменти.

Новините идват заедно с нов рекорд за коригиран обем на стабилни обеми на веригата. Общият обем на стабилни валути през последния месец на 2020 г. е 178,34 млрд. Долара – 11,3% увеличение от предишния рекорден рекорд през септември – като съобщава от The Block.

Ключови продукти за внос

 • Банките и спестовните асоциации вече имат право да изпълняват възли, което ефективно позволява на банките да използват публично проверими блокчейн за целите на валидиране, съхраняване, записване и уреждане на плащания.
 • Съществуващите закони все още трябва да бъдат спазвани, а банките и спестовните асоциации трябва да продължат да спазват.
 • Тълкувателното писмо по същество потвърждава съществуването на стабилни монети и затвърждава тяхното разпространение през следващите години.

Проследяващите 24-часови обеми на търговия се увеличават стабилно от приблизително юли 2020 г. Източник: Индексът на стабилните монети на Месари

Отвореният интерес и пазарна капитализация на Ethereum достигнаха нови рекорди за всички времена

Агрегираният отворен интерес към опциите за ETH постави нови върхове миналия уикенд заедно с фючърсните OI, достигащи връх от 2,65 млрд. Долара, според The ​​Block отбеляза че OKEx представлява 17,8% дял. OI за опциите в същото време възлиза на 1,22 милиарда долара.

Междувременно пазарната капитализация на ETH достигна нов рекорд през тази седмица. Показателят достигна своя връх на 152,279 милиарда долара, според данни, изчислени от TradingView.

Ключови продукти за внос

 • Търсенето на ETH нарасна през последните месеци, съвпадайки със стартирането на договора за залагане на Ethereum 2.0.
 • Нарастващото търсене и интересът към ETH също за пореден път създадоха прекалено високи такси при взаимодействие с базирани на Ethereum DeFi протоколи и децентрализирани борси.

Общата пазарна капитализация на ETH достигна нов рекорден рекорд тази седмица. Източник: TradingView

Three Arrows Capital държи най-голямата GBTC позиция

Тази седмица научихме чрез подаване с Американската комисия по ценни книжа и борси, че сингапурската инвестиционна компания Three Arrows Capital има позиция в Bitcoin Trust на Grayscale, която възлиза на 36 969 BTC – на стойност приблизително 1,526 265 165 долара към момента на писането.

Ключови продукти за внос

 • Позицията на Three Arrows Capital е най-голямата в Bitcoin Trust на Grayscale, представляваща над 6% от притежанията на GBTC.
 • Тази новина може да се приеме като още един сигнал, че институционалните инвеститори се трупат в институционално фокусирани BTC продукти – които може да са поне частично отговорни за скорошния скок на цените.

GBTC нарасна, отразявайки цената на BTC. Източник: TradingView

Украйна използва Stellar за развитие на CBDC

Министерството на цифровата трансформация в Украйна има според съобщенията си партнира с Фондацията за звездно развитие, за да съдейства за разработването на собствената стратегия за дигитална валута и цифрови активи на централната банка на страната.

Ключови продукти за внос

 • Stellar намира пример за употреба в света на регулираното цифрово финансиране. Германската банка Bankhaus von der Heydt планира да издаде обвързан с евро стабилен монет, използвайки протокола, а германският регулатор BaFIN наскоро подписа за издаването на токенизирани облигации на Stellar.
 • Цената на XLM се е повишила със 138,7% през последните седем дни, към момента на писането – въпреки факта, че самата криптовалута може да играе малко или никаква роля в развитието на украински CBDC.

Цената на XLM на OKEx се повиши през последните дни. Източник: OKEx

JPMorgan прогнозира “неустойчиви” $ 146 000 + BTC цена

Стратеги от американската мултинационална инвестиционна банка и холдинг за финансови услуги JPMorgan Chase & Co. прогнозират потенциално повишаване на цената на BTC до над 146 000 щатски долара, според бележка публикувано в понеделник.

Днес цената на BTC се търгуваше на нов връх над 41 000 долара днес, но оттогава спадна до около 39 780 долара.

Ключови продукти за внос

 • Фондовете, търгувани на борса със злато, забелязват значителни изходящи потоци, тъй като разпространението на биткойн доверието в сивите скали се увеличава – което предполага, че институционалните инвеститори поемат BTC над традиционния актив в безопасно убежище.
 • Прогнозата на JPMorgan, ако се сбъдне, би допринесла много за укрепване на популярната концепция за BTC като "цифрово злато."
 • JPMorgan също отбеляза това "подобни нива на цените биха се оказали неустойчиви" – предполагайки, че може да сме в началото на средата на BTC балон.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner