Els fons de KuCoin piratejats van ser blanquejats en gran part a Uniswap i Kyber Network

El DeFi Digest d’OKEx Insights és un examen setmanal del món de les finances descentralitzades.

Instantània del mercat DeFi

El mercat financer descentralitzat va continuar el seu impuls positiu aquesta setmana, ja que el valor total bloquejat en els productes DeFi va passar de 9.400 milions a 11.100 milions de dòlars. Uniswap va mantenir aquesta setmana la seva posició de líder del mercat amb una quota de mercat del 20%, segons el valor en dòlars bloquejat. L’intercanvi descentralitzat també tenia el grup de liquiditat més gran i dominava el 54% del volum de negociació de tots els DEX.

En l’àmbit dels préstecs descentralitzats, Compound va substituir Aave com el principal prestador, augmentant la seva quota de mercat fins al 48%.

Les mètriques clau del món de DeFi van continuar experimentant un creixement positiu aquesta setmana, excepte el volum de negociació mitjà setmanal dels DEX. Fonts: Pols DeFi i DeBank

El volum d’intercanvis descentralitzats marca el màxim històric al setembre

El setembre ha estat un mes explosiu per als intercanvis descentralitzats, amb els DEX que van registrar un enorme volum de transaccions de 22.57 milions de dòlars. Aquesta xifra augmenta gairebé 14 vegades en comparació amb el volum del juny.

La febre per la mineria de liquiditat ha provocat un augment de la demanda dels usuaris d’Uniswap, Curve i Balancer. Combinades, aquestes plataformes tenen una dominància del mercat de gairebé el 90% al setembre, en comparació amb només el 40% de fa quatre mesos.

El domini del mercat d’Uniswap entre les borses descentralitzades va créixer de maig a setembre. Font: Dune Analytics, OKEx Insights

Els fons robats de KuCoin són difícils de blanquejar en borses centralitzades

La manca de regulació inherent als intercanvis descentralitzats va prendre el protagonisme després de la pirateria de l’intercanvi centralitzat d’actius digitals KuCoin, que va perdre aproximadament 279 milions de dòlars en criptomonedes. Els pirates informàtics van robar una gran varietat de criptomonedes diferents: 150 de les quals eren fitxes ERC-20, com ara SNX i USDT basat en Ethereum.. 

El blanqueig de criptomonedes robades resulta difícil quan s’intenta utilitzar intercanvis centralitzats, amb diversos CEX congelat retirades i adreces a la llista negra.

A més, en comparació amb criptomonedes realment descentralitzades com BTC, moltes fitxes ERC-20 no són resistents a la censura. Això significa que l’emissor pot congelar el testimoni en qualsevol moment. En el cas de l’hack KuCoin, Tether sí congelat 20 milions de USDT com a mesura de precaució. Diversos altres projectes també van aturar o revocar els seus contractes intel·ligents, cosa que va ajudar a KuCoin a recuperar alguns dels seus actius robats.

Els pirates informàtics recorren a DEX per blanquejar fitxes robades

Com que és difícil aconseguir blanquejar fons mitjançant intercanvis centralitzats, els pirates informàtics de KuCoin han intentat desprès blanquejar els seus actius robats mitjançant intercanvis descentralitzats, on van vendre els tokens robats a canvi d’ETH. Segons Whale Alert, els pirates informàtics han transferit com a mínim 1,2 milions de dòlars de tokens SNX a Uniswap mitjançant una sèrie de quatre transaccions.

Els pirates informàtics van transferir les fitxes SNX robades a Uniswap. Font: Whale Alert

Els pirates informàtics van canviar els seus fons robats per ETH per dos motius: l’èter és resistent a la censura i es pot convertir fàcilment en monedes fiduciàries. Com a criptomoneda resistent a la censura, l’ETH no té el risc de congelar-se i es pot canviar mitjançant milers de negociació de parells a través d’una multitud d’intercanvis de criptomonedes.

Els DEX cauen sota les banderes vermelles del GAFI

Els intercanvis descentralitzats són susceptibles d’activitats de blanqueig de diners identificades pel Grup de Treball d’Acció Financera. El GAFI ha publicat recentment un informe sobre indicadors de bandera vermella per al blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme. L’informe indicava que la recepció de fons procedents d’adreces vinculades a fons robats és un senyal d’advertència per al blanqueig de diners.

Tot i que les transaccions realitzades amb DEX són visibles públicament a la cadena de blocs, els pirates informàtics consideren que els DEX són atractius per blanquejar els seus fons robats a causa de la manca de verificació d’identitat. A partir del 30 de setembre, s’ha venut 17 milions de dòlars en fitxes robades de l’hack de KuCoin a DEX i agregadors de DEX. Els fons robats eren majoritàriament blanquejat mitjançant Uniswap (9,4 milions de dòlars) i Kyber Network (4,1 milions de dòlars).

Tal com indica el GAFI, fer diverses transaccions d’alt valor ràpidament, com ara en un període de 24 hores, és una altra marca vermella per al blanqueig de diners. Dades a Etherscan mostra que els pirates informàtics blanquejat els fons robats mitjançant Uniswap el 28 de setembre. Després van transferir gairebé 2.000 ETH.

Els hackers van blanquejar fons robats a Uniswap i van transferir quantitats massives d’ETH el 28 de setembre. Font: Whale Alert, Etherscan, OKEx Insights

Malgrat la decisiva sentència d’EtherDelta el 2018, que va trobar que la plataforma descentralitzada funcionava com una borsa de valors nacional no registrada, hi ha una manca de regulació notable quan es tracta de DEX. El blanqueig massiu de fons mitjançant Uniswap i Kyber Network, sens dubte, cridarà l’atenció dels reguladors de tot el món. Quin tipus d’accions retroactives tindran lloc per veure.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner