Empresa amb seu al Regne Unit vinculada a Crypto Exchange que participa en activitats de blanqueig de diners

Una empresa amb seu al Regne Unit s’ha relacionat amb l’intercanvi de criptomonedes BTC-e que s’ha investigat després de presumptament realitzar activitats de blanqueig de diners. Aquesta empresa britànica es coneix com Mayzus Financial Services o MFS i actualment s’està investigant. La informació era alliberat per NameCoinNews fa uns dies.

Empresa amb seu al Regne Unit vinculada a activitats de blanqueig de capitals de BTC-e

El cas d’intercanvi BTC-e relacionat amb activitats de blanqueig de capitals està lluny d’estar tancat i continua generant nous títols i informació. Aquesta vegada, NameCoinNews va informar que la propietat russa MFS està relacionada amb l’intercanvi de criptografia BTC-e.

L’ONG anti-corrupció Global Witness va analitzar el cas i va reunir la informació necessària per arribar a aquesta conclusió. S’ha investigat BTC-e pel fet que ha estat utilitzat pel grup de pirateria anomenat Fancy Bear.

Segons l’informe, el govern rus va pagar a aquests pirates informàtics per dur a terme una sèrie de ciberatacs. A més, BTC-e ha estat vigilat per operar un negoci de blanqueig de diners que va ajudar els pirates informàtics a blanquejar fons del Mont. Gox hack que va tenir lloc a finals del 2013 i principis del 2014.

Val la pena assenyalar que el Mt. Gox era l’intercanvi més gran d’aquella època i el pirateig va afectar greument tot el mercat de criptomonedes i la seva credibilitat. La plataforma va perdre 850.000 BTC, que en aquell moment valien més de 450 milions de dòlars. Molts d’aquests BTC van ser després blanquejats i intercanviats a la plataforma BTC-e, que s’ha investigat des de llavors.

BTC-e també va ser un dels intercanvis de criptomonedes més grans del mercat que va gestionar uns 9.000 milions de dòlars en transaccions de criptomoneda des que es va llançar el 2011. Al mateix temps, la plataforma era una porta d’entrada fiat a criptografia molt important i útil perquè va ajudar els comerciants a canviar els seus euros, dòlars nord-americans i rubles russos per criptomonedes com Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Namecoin, Novacoin, Peercoin, Dash i també Ethereum (ETH).

L’informe explica que Mayzus Financial Services Ltd. és una empresa propietat de l’empresari rus Sergey Mayzus i que actualment es troba a Xipre. Al mateix temps, aquesta empresa opera una marca coneguda com Money Polo, que actualment opera a 130 països diferents i que té al voltant de 400.000 sucursals a tot el món. MoneyPolo ofereix serveis a particulars i empreses que vulguin moure diners a través de les fronteres d’una manera segura, instantània i de baix cost.

Aquesta situació farà que la investigació legal sigui més difícil tenint en compte que hi ha implicades noves parts. Serà important seguir de prop quins seran els esdeveniments relacionats amb aquest cas i com es resoldrà.

Al Regne Unit, l’Autoritat de Conducta Financera (FCA) és l’encarregada d’autoritzar les empreses de transferència de diners per traslladar diners internacionalment i repatriar-les.. La reputació de FCA és sòlida en un mercat que cal regular i controlar en tot moment.

Criptomonedes afectades pels delinqüents

Els delinqüents sempre han utilitzat Bitcoin i altres criptomonedes per blanquejar diners o realitzar activitats il·legals. Això es deu al fet que aquests actius digitals proporcionen més privadesa que els serveis financers i els pagaments tradicionals i també són més fàcils de moure’s per fronteres en comparació amb les monedes fiduciàries..

Aquests delinqüents també han utilitzat intercanvis per blanquejar diners tenint en compte que els fons s’haurien de transformar de criptomonedes a fiat si els delinqüents volen utilitzar-los diàriament. És per això que les autoritats reguladores de tot el món han investigat i analitzat els intercanvis i altres plataformes relacionades amb la criptografia.

Els Estats Units, per exemple, han establert regulacions estrictes perquè les empreses relacionades amb la criptografia puguin començar a operar. Alguns estats requereixen que les empreses que ofereixen serveis de criptografia sol·licitin una llicència que pot ser molt difícil d’aconseguir.

A més, diversos governs i jurisdiccions van començar a implementar polítiques de Know-Your-Customer (KYC) i Anti-blanqueig de diners (AML). Finalment, també han creat regles de finançament antiterrorisme (ATF) que han de seguir de prop els intercanvis i altres proveïdors de serveis de criptografia..

La legitimitat de l’espai de les criptomonedes i de tota la indústria criptogràfica s’ha vist afectada per un gran nombre de casos relacionats amb delinqüents i el blanqueig de diners relacionats amb criptomonedes. Malgrat això, una petita part de totes les transaccions s’utilitza per a activitats il·lícites.

Al voltant del 2% de les transaccions de Bitcoin es consideren il·lícites i el 21% de les transaccions són lícites. El 77% restant encara no està classificat tenint en compte que de vegades és difícil entendre qui són els remitents i els destinataris de les transaccions.

Mentrestant, els principals bancs i altres institucions financeres de diferents jurisdiccions també han participat en activitats de blanqueig de diners durant els darrers anys. Molts d’ells van haver de pagar multes importants a causa d’ajudar les organitzacions criminals a blanquejar diners.

De fet, HSBC, BNP Paribas o JP Morgan han participat en diferents activitats il·lícites, incloses la manipulació de diners procedents de les drogues, eludir impostos i molt més. Això demostra que, malgrat la narrativa negativa actual al voltant de Bitcoin i criptomonedes, els bancs també han estat les eines preferides que fan servir els delinqüents per gestionar procediments procedents de fonts il·legals..

Comprensió de les criptomonedes

Les criptomonedes poden ser molt útils i útils per a molts inversors i particulars. Són ràpids i senzills d’utilitzar i no necessiten ser gestionats per una autoritat centralitzada. Sens dubte, això és positiu tenint en compte la primera vegada que un sistema financer es pot basar en monedes descentralitzades que eliminen tots els intermediaris..

Tot i que hi ha intercanvis i plataformes que han estat utilitzats per delinqüents, això no vol dir que tot el mercat de criptografia estigui relacionat amb els delinqüents. BTC-e haurà de resoldre els seus problemes legals en el futur i trobar una solució a les acusacions rebudes. No és una tasca fàcil i la participació d’una empresa del Regne Unit no facilita les coses.

Les regulacions del mercat de criptomonedes serien molt útils per ajudar els intercanvis i altres empreses a comportar-se segons la llei i proporcionar transparència a tot l’espai criptogràfic que actualment necessita regles i informació clares..

Alguns països ja lideren l’espai en relació amb aquestes qüestions. Alguns dels països amb regulacions clares inclouen Suïssa i Malta. Mentrestant, altres jurisdiccions intenten establir un marc amigable i clar que ajudi a empreses i empreses a oferir serveis als usuaris de criptografia al mercat i també reduir la incertesa de l’espai..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner