Технически седмичник: Издържайте на гъсеници, ако искате да се запознаете с пеперуди

Ключови продукти за вкъщи

 • Биткойнът може да се нуждае от по-нататъшна консолидация в краткосрочен план, докато знаците показват дългосрочен възход на пазарите.
 • Настроенията преди всичко останаха положителни след наполовина, въпреки че ценовите действия след половината можеха да разочароват
 • Основни алткойни, настроени да тестват ключови нива на съпротива; обаче средните / малките капачки могат да бъдат подложени на по-голям натиск при продажбите.

Преглед на пазара

Пазарите на криптовалути бяха на червено във вторник в Азия, тъй като основните двойки не успяха да пробият ключови нива на съпротива. Психологическите 10000 нива за BTCUSDT остана осезаемо, докато 220 нива за ETHUSDT все още бяха неповредени. След като половината е доставена успешно, пазарите изглежда продължават да търсят следващия фокус, докато основните двойки може да се нуждаят от допълнителни консолидации, преди да започнат нова тенденция.

Въпреки че неотдавнашните ценови действия може да разочароват някои търговци, данните показват, че интересът на инвеститорите към криптовалутата като клас актив остава висок. Sentix Crypto Asset Classe Sentiment Index достигна рекорд за всички времена веднага след наполовина биткойн. Манфред Хъбнър, управляващ директор на Sentix, вярва, че показанията отразяват, че пазарите са видели много краткосрочни спекулации, наполовина управлявани. С нарастващия инвеститорски интерес към биткойни, Хъбнър смята, че това може да доведе до ценови възможности в средносрочен план. По-високият индекс обаче предполага също, че цената може да се нуждае от подновена консолидация в краткосрочен план.

Фигура 1: Sentix Crypto Asset Class Sentiment Index

Фигура 2: Баланс на BTC на борсите

Освен това данните от веригата също могат да подкрепят дългосрочната положителна перспектива. Данните от Glassnode показват, че е имало значителен отлив на BTC от борсите, а общият баланс на BTC на борсите е почти достигнал свеж минимум за една година.

Glassnode обясни, че китовете могат да започнат да изтеглят притежанията си в студени портфейли (дългосрочни бичи), което може да е една от причините за намаляването на баланса. Намаляването на баланса обаче може също да означава, че инвеститорите могат да бъдат разочаровани от ценовите действия след половината.

На други места водещите алткойни се търгуваха с около 2% до 4% по-ниско през сесията, с XRP се отказа от 2,6% стойност, докато EOS и NEO са намалели с около 4%. ТЕТА се движи близо до своя едногодишен връх преди пускането на Mainnet 2.0. И т.н. наблюдателите може да поискат да следят отблизо хард форка на Феникс, което се очаква да се случи в началото на юни.

Анализ на цените

BTCUSDT – Златен кръст в процес на създаване, но губи инерция?

 • BTCUSDT рисува смесена картина, тъй като двойката продължава да се консолидира в дръжките от долната до средата на 9000.
 • Златен кръст изглежда в процес на създаване, като 50-дневната пълзяща средна стойност ще се издигне над 200-дневната пълзяща средна през следващите дни. Въпреки че много търговци могат да очакват известна степен на краткосрочен възходящ възход след потвърждаване на златен кръст, не сме забелязали съвпадащо увеличение на обема.
 • За разлика от тях, RSI произвежда някои дневни по-ниски върхове през последните две седмици. Смятахме, че това е силна индикация, че цената може да последва примера.
 • Към момента на писане, двойката все още търгува над своите едногодишни нива на съпротива на трендова линия. Вярваме, че тенденционната линия може да бъде нещо, върху което търговците трябва да се съсредоточат тази седмица, което е около 9100 до 9200. Нарушаването на тази област може да ускори краткосрочната корекция на зоната 9000.
 • Горното ниво за наблюдение може да е близо 9800, което изглежда остава една от основните области на съпротива.

Фигура 3: BTCUSDT дневна графика

ETHUSDT – Биковете са изправени пред ключова съпротива

 • ETHUSDT успя да затвори над 200 нива в продължение на три последователни дни и двойката скоро може да бъде в състояние да тества 30-ти април от 227,23.
 • Momentum също изглежда в състояние да подкрепи биковете тук, тъй като MACD е на път да произведе бичи кросоувър, а крайният осцилатор, създаден като бик, избухна от скорошната тенденция.
 • Освен това, свиването на лентите на Болинджър може да означава, че нестабилността на цените може да се увеличи скоро и може скоро да настъпи пробив.
 • Нива за гледане: 227, 205.

Фигура 4: Дневна графика на ETHUSDT

ADAUSDT – Мечешка дивергенция все повече доказателства

 • В последното ни издание на Technical Weekly разгледахме ADAUSDT и вярваше, че ралито свършва. Искаме да запазим мечия си поглед върху ADAUSDT тази седмица.
 • Една от причините за това е, че видяхме, че инерционните показатели не са съгласни с цената. С RSI вече се получи тройно мече отклонение, а индикаторът MOM вече формира два основни по-ниски върха.
 • На всичкото отгоре свиването на лентите на Болинджър предполага, че периодът на ниска волатилност скоро може да приключи и е разумно да се очаква пробив.
 • Нива за гледане: 0,047.

Фигура 5: Дневна диаграма на ADAUSDT

THETAUSDT – Рали инерция устойчива до надграждане на мрежата?

 • МНОГО е един от най-добре представящите се алткойни. Двойката отчете 130% печалба през последните 30 дни. Вярваме, че силното представяне се дължи най-вече на предстоящото Надстройка на Mainnet 2.0.
 • Въпросът засега е дали търговците биха го направили "продавам факта" след изпълнението на надстройката.
 • С наближаването на надстройката първоначалните признаци показват, че текущото рали може да губи скорост. С RSI и MOM и двете произвеждат някои по-ниски върхове.
 • Въпреки че MACD остава положителен, ние вярваме, че трейдърите е трябвало да поставят повишено внимание при отварянето на нови позиции в тази двойка. Ако търговците вече имат позиции, те могат да обмислят намирането на стратегия за излизане.

Фигура 6: Дневна графика на THETAUSDT

Автор: Сайръс Ип

Изследователски анализатор, OKEx

Promo
banner
Promo
banner